Hur man skapar bra videor på youtube

Med timmar av nytt innehåll uppladdad till YouTube varje minut, dina videoklipp måste vara högkvalitativ om du vill ha tittare att hitta dig. Videor menade att underhålla eller utbilda din publik kan vara annorlunda i ämne, men de kräver i huvudsak samma processer. Planera varje video du gör och var noga med att använda rätt utrustning för att filma den. När du har spelat in allt, redigera ditt bilder och dela det så att andra människor kan hitta det. Medan du inte kan bestämma vilka videor som vill bli populär, Skapa det bästa innehållet du kan öka dina chanser att människor tittar på det!

Steg

Del 1 av 5:
Planerar din video
  1. Bild med titeln Skapa bra videor på YouTube steg 1
1. Bestäm vem du vill ha som målgrupp. Plocka din målgrupp hjälper dig också att välja vilka typer av videoklipp du skapar. Välj en publik som du kan relatera till så att du kan ta reda på vilka typer av innehåll de letar efter. När du väl väljer en målgrupp, syftar du till att göra de flesta av videon på din kanal om ämnen som är relaterade till din publik.
  • How-to-videos har en stor publik så att de kan hjälpa dig att få de flesta visningar och abonnenter.
  • Video uppsatser täcker vissa ämnen i detalj och kräver forskning. Välj ämnen som du personligen är intresserad av eftersom andra människor också kan ha ett liknande intresse.
  • Korta komedi videor lockar vanligtvis en stor publik av yngre tittare eftersom de är lätta att titta och dela med andra.
  • Om du vill göra kortfilmer, välj genrer som du gillar att titta på och göra filmer baserat på det.
  • Bild med titeln Skapa bra videor på YouTube Steg 2
    2. Titta på andra videoklipp i den stil du vill skapa. Slå upp andra populära YouTube-personligheter som gör innehåll som liknar vad du vill göra. Ta anteckningar om hur deras videoklipp är strukturerade, de punkter de täcker, och vad de filmar. Använd de videoklipp du tittar på som influenser till ditt eget innehåll.
  • Stela aldrig andras innehåll eller kopiera det ord för ord.
  • Sätt din egen unika spin på videoklippet för att göra dig själv. Titta på vad som är vanligt mellan flera videoklipp i den stilen och sedan ändra något till din egen. Till exempel har många videosökar människor som står och pratar direkt mot kameran. Du kan välja att skjuta från olika vinklar för att göra dina uppsatser mer intressanta.
  • Bild med titeln Skapa bra videor på YouTube Steg 3
    3
    Forskningsämnen För din video om du gör informativt innehåll. Se upp ämnet för att se vad andra söker efter så att du vet vad du ska inkludera i din video. Om du behöver lära dig mer om ämnet, se till att du använder tillförlitliga källor så att du inte sprider falsk information. Försök hitta en mängd olika källor så att du blir expert på ämnet.

    Dricks: Försök att begränsa ditt video-ämne för att göra det mer specifikt. Till exempel, istället för att göra en video om hur man går ner i vikt, kan du istället göra en video om hur du går ner i vikt om du är under 30 år.

  • Bild med titeln Skapa bra videor på YouTube Steg 4
    4
    Skriv ett skript eller översikt För din video (valfritt). Planera vad du ska säga i förväg så att du inte förlorar fokus när det är dags att spela in. Du kan antingen skriva ett fullständigt skript eller en punktlista över punkter som du vill täcka. Gå över skriptet ett par gånger för att redigera ut allt som inte passar med resten.
  • Om du gör impromptu-videor eller spela in dig själv, du vill spela videospel, behöver du inte ha ett skript eller kontur.
  • Inkludera visuella i din skiss, som saker du vill filma eller bilder du vill ha i din slutliga video.
  • Del 2 av 5:
    Välja rätt utrustning
    1. Bild med titeln Skapa bra videor på YouTube steg 5
    1. Använd en kamera med ett stativ om du spelar dig själv. Se till att kameran du använder har tillräckligt med förvaring för dina videofiler eftersom de kan ta upp mycket utrymme. Sätt videokameran på ett stativ så det rör sig inte om eller skaka medan du spelar in eftersom det här kan se oprofessionellt.
    • Om du spelar in komedi-videor eller kortfilmer, kan du välja att skjuta utan ett stativ för några av dina bilder.
    • Du kan använda din telefon så länge den har tillräckligt med minne för att spela in din video. Du kan köpa telefonstativ i närbutiker eller online.
    • Ta med extra batterier för din kamera, eftersom inspelningen kan brinna genom dem snabbt.
  • Bild med titeln Skapa bra videor på YouTube Steg 6
    2. Tänd ditt inspelningsområde så det är inte för mörkt. Flytta lampor runt det utrymme där du planerar att spela in för att se hur de påverkar ljusstyrkan. Se till att det är ljust nog att du är synlig på kamera, men inte så mycket att det orsakar hårda höjdpunkter eller skuggor. Syfte att ha 1 ljus upp till vänster och höger om kameran för att skapa balanserad belysning.
  • Du kan också använda naturlig belysning som kommer från fönster till ditt utrymme.
  • Du kan filma utomhus, men undvik skjuta direkt i solen eller annars kommer det att se för ljust.
  • Din belysning beror allt på det utrymme där du skjuter. Rum med lättare färger kommer att se ljusare ut än rum med mörkare färger.
  • Bild med titeln Skapa bra videor på YouTube Steg 7
    3. Tala in i en mikrofon för att få klart ljud. Mikrofonerna som är inbyggda i kameran eller telefonen hämtar inte ljudet klart, speciellt om du är långt ifrån dem. Få en extern mikrofon som har bra ljudkvalitet så dina videor låter och känner sig professionella. Testa mikrofonen i förväg för att se till att det fungerar.
  • Lapel Microphones Clip på din tröja så att du kan rensa ljud oavsett var du är i skottet.
  • Riktmikrofoner hämtar ljud i vilken riktning de pekar.
  • Omnidirectional mikrofoner plockar upp något ljud runt det.
  • Dricks: Kontrollera vilken typ av batterier som din mikrofon använder så att du kan ta med extrafunktioner.

  • Bild med titeln Skapa bra videor på YouTube Steg 8
    4. Håll bakgrunden ren om du planerar att spela in utbildningsinnehåll. Välj en ren vägg eller område där du känner dig bekväm att filma din video. Ta bort allt som är rörande bakgrunden på ditt inspelningsområde eftersom det kan vara distraherande för tittarna. Lämna några föremål, till exempel böcker eller affischer, för att ge ditt skott lite visuellt intresse.
  • Om du inte har en ren vägg till film framför, försök att hänga ett ark och stå framför det istället.
  • Bild med titeln Skapa bra videor på YouTube Steg 9
    5. Använd ett skärmfångstprogram om du spelar upp videospel eller datorskärmar. Titta online för gratis videoinspelningsprogram så att du kan spela in det spel du spelar. Följ programmets instruktioner och välj skärmen eller fönstret du vill spela in för att fånga bilderna. På det sättet kan du använda din mikrofon för att spela in ditt ljud och medan programvaran registrerar bilderna och ljudet från din dator.
  • Screen-Capture-program fungerar bra för digitala konstvideor, videospel Låt oss lekar och hur-till datorhandledning.
  • Försök att filma video av dig själv även om du använder ett skärmfångstprogram. På det sättet har du möjlighet att inkludera det om du behöver det.
  • Del 3 av 5:
    Inspelning av videon
    1. Bild med titeln Skapa bra videor på YouTube steg 10
    1. Öva din video några gånger innan du spelar in den. Gå över ditt skript och träna och säga det högt för att se hur det strömmar. Gör några ändringar i det skript som du behöver så det är lättare att säga. Försök att springa genom dina linjer snabbare eller långsammare för att se hur betoningen ändras. Om du pratar direkt mot kameran, träna din leverans tills det känns som om du naturligtvis har en konversation.
    • Om du arbetar med flera aktörer, kör igenom scenerna några gånger för att repetera ditt skript.
    • Var inte rädd för att bli av med linjer som inte fungerar så bra du trodde att de skulle.
  • Bild med titeln Skapa bra videor på YouTube Steg 11
    2. Spela in flera tar av videon så att du kan välja olika bilder. När du har träffat Record på din kamera, gör du bäst för att leverera dina linjer utan tvekan. Om du skruvar upp, håll kameran igång och bara starta linjen igen. Det är okej om du snubblar på några ord eftersom du kan redigera dem senare. När du har fått en bra ta, läs linjerna med en annan hastighet eller med olika betoning så att du har möjlighet att använda de bilderna senare.
  • Försök hålla fast vid ditt skript eller kontur så att du inte förlorar fokus medan du spelar in.
  • Om du skjuter komedi-videor, försök att förbättra några rader eftersom de kan vara roliga när du redigerar dem senare. På det sättet har du ett alternativ för vilka skämt du vill inkludera.
  • Bild med titeln Skapa bra videor på YouTube steg 12
    3. Film extra footage så att du kan inkludera det om du behöver. Videor som resor vlogs, kortfilmer och pedagogiskt innehåll har vanligtvis extra footage som heter B-Roll som används för att fylla i några luckor. Du kan använda ytterligare bilder för att övergå mellan ämnen i din video eller för att lägga till visuellt intresse. Var noga med att inkludera några bilder som du kanske vill lägga till senare så att du kan lägga dem i din video under redigeringen.
  • Till exempel, om du spelar en video om en resa till Paris, kan du inkludera bilder av Eiffeltornet eller Arc de Triomphe för att visa upp landmärkena.
  • Bild med titeln Skapa bra videor på YouTube Steg 13
    4. Tala tydligt så att folk lyssnar kan förstå dig. Var noga med att artikulera varje ord medan du talar så du är lätt att lyssna på. Håll dig i en måttlig volym så att mikrofonen inte är topp och mufflar ditt ljud. Det är okej om du skruvar upp en linje eller två eftersom du alltid kan reracord den.

    Dricks: Justera din tonröst för publiken du gör videor för. Medan du skriker och har en upphetsad ton kan fungera för underhållning Vlogs, fungerar det inte bra i pedagogiska videoklipp.

  • Bild med titeln Skapa bra videor på YouTube Steg 14
    5. Be folk att tycka om och prenumerera på din kanal så att du kan bygga en publik. Vid något tillfälle medan du spelar, var noga med att fråga tittare att tycka om videon och prenumerera på din kanal. Du kan berätta för personer i Intro av ditt ämne eller i slutet av din video. På det sättet kan din video och kanal bli mer populär så att andra människor kommer att se ditt innehåll.
  • Du kan säga något som, "och glöm inte att klicka på tummen om du gillar den här videon och prenumerera på min kanal om du vill se mer!"
  • Att fråga folk att tycka om och prenumerera kanske inte bra om du inkluderar det i kortfilmer.
  • Du kan också be folk att gilla och prenumerera genom att inkludera text i slutet av din video som en påminnelse.
  • Del 4 av 5:
    Redigera din video
    1. Bild med titeln Skapa bra videor på YouTube steg 15
    1. Använd videoredigeringsprogram för att skära bilderna tillsammans. Installera videoredigeringsprogram på din dator så att du kan klippa bilderna från din video. Det finns många gratis alternativ för redigering, men du får mer funktionalitet från betalda program. Bekanta dig med den programvara du använder så du vet vad du kan skapa.
    • Vanlig videoredigeringsprogram Du kan använda Inkluderar Adobe Premiere, Windows Movie Maker, IMOVIE och FINAL CUT.
    • Ladda inte upp din video till YouTube Unedited eftersom det inte kommer att få så många visningar.
    • YouTube har en inbyggd redaktör, men den har begränsad funktionalitet.
  • Bild med titeln Skapa bra videor på YouTube Steg 16
    2. Klipp ut eventuella pauser som är för långa så att din video flyttar snabbt. Ladda in bilderna i programmet och omorganisera det i den ordning du vill ha. Titta igenom bilderna och ta bort när du snubblar över dina linjer eller paus under en lång tid. Syfte att ha snabba nedskärningar för att behålla tittarens uppmärksamhet och förhindra att din video blir tråkig eller långvarig.
  • Klipp ut något innehåll som du inte vill inkludera i din video.
  • Dricks: Du kan också omorganisera bilder på något sätt du vill ha. Prova flera ändringar för att se vad som fungerar bäst för din video.

  • Bild med titeln Skapa bra videor på YouTube Steg 17
    3. Lägg till effekter och animationer För att göra ditt innehåll unikt. Utbildningsvideor inkluderar vanligtvis bilder, infographics eller små animationer för att lägga till mer visuellt intresse för dina videoklipp. Om du inte har bilder för en del av videon, använd en bild eller animering med din berättelse för att fylla i luckorna. Du kan också inkludera övergångar mellan ditt bilder för att göra videovallflödet och ser smidigt ut.
  • Du kan göra egna animationer i program som Adobe After Effects eller Blender.
  • Att lägga till bilder och grafik till en kortfilm kan hjälpa till att skapa en unik filmskapande stil.
  • Titta online för tutorials om hur du skapar vissa effekter i din video.
  • Bild med titeln Skapa bra videor på YouTube Steg 18
    4. Gör din video bara så länge den behöver vara. Videor är mest populära om de är cirka 5 minuter, men det kan vara längre eller kortare beroende på ämnet du täcker. Klipp ut fotografier eller ljud som inte passar tonen i resten av din video. När du är klar med ett redigeringspass, titta igenom videon för att se om det finns något som du fortfarande behöver ta bort.
  • Många komedi-videor varierar mellan 30 sekunder till 2 minuter lång.
  • Utbildningsvideor kan vara längre än 10 minuter beroende på hur mycket information du täcker.
  • Del 5 av 5:
    Ladda upp videor till YouTube
    1. Bild med titeln Skapa bra videor på YouTube Steg 19
    1. Ge din video en catchy titel för att dra tittare i. Inkludera några nyckelord om ditt ämne tidigt i videotiteln så att folk kan se det omedelbart när de söker det. Var noga med att beskriva vad du täcker i tillräckligt med detaljer så tittare vet vad man kan förvänta sig från videon. Håll titeln mindre än 60 tecken lång så det är catchy och lättare att dela.
    • Du kan använda titlar som är ClickBait så länge du inte ljuger om innehållet i din video.
    • Om du behöver inkludera episodnummer på dina videoklipp, lägg dem i slutet av din titel så att den viktiga informationen är först.
  • Bild med titeln Skapa bra videor på YouTube Steg 20
    2. Fyll i beskrivningen och taggarna så att människor enkelt kan hitta din video. Skriv vad du gör i beskrivningen av din video så att andra människor kan läsa det och lära sig mer. Inkludera användbar information eller länkar du inte inkluderade i videon. Uppdatera taggarna på din video med nyckelord relaterade till din video så det visas i fler sökningar.
  • Om din video till exempel handlar om att ersätta ett kakelgolv, kan du inkludera taggar som "kakelgolv", "ersätta kakel" och "hemförbättring."
  • Prova att länka till olika tider i din video om du täcker mycket information. Detta hjälper tittarna att hoppa till den del av videon som de behöver.
  • Bild med titeln Skapa bra videor på YouTube Steg 21
    3. Skapa en anpassad miniatyr för din video till krokvisare. Video thumbnails är de första bilderna du ser när du söker efter en video, så det är viktigt för dem att sticka ut. Använd en Photo Editor för att skapa en miniatyrbil med en stillbild eller bild från din video. Lägg text på miniatyren så att du kan läsa den från ett avstånd för att göra det mer märkbart när du söker det.
  • Om du inte gör en anpassad miniatyrbild, kommer YouTube att låta dig välja en stillbild från din video för att använda istället.
  • Bild med titeln Skapa bra videor på YouTube Steg 22
    4. Ange ett konsekvent uppladdningsschema så tittare vet när man ska förvänta sig nytt innehåll. Om du vill få fler abonnenter och visningar, ladda upp videor regelbundet så att folk kan titta på dem. Du kan välja att göra flera videoklipp i veckan eller en gång i månaden. Var noga med att hålla fast vid ditt schema så att du inte förlorar några tittare eller abonnenter.
  • Planera att ha 2-3 videor redo hela tiden så att du kan få en back-up-video om en annan du gör tar upp mer tid.
  • Community Q & A

    Sök
    Lägg till ny fråga
    • Fråga
      Vad är det bästa sättet att få folk att klicka på mina videor?
      Sarrah Souza
      Sarrah Souza
      Samhällsansvar
      Gör spännande miniatyrer som går med ditt ämne. Gå för ljusa färger och levande bilder, och undvik att använda sexuella eller upphovsrättsskyddade miniatyrbilder, eftersom det kan få dig rapporterat.
      Tack!
      Ja Nej
      Inte hjälpsam 5helpful 73
    • Fråga
      Vad händer om jag har en lågkvalitetskamera? Jag jobbar inte ännu, jag har inte råd att köpa bra kameror.
      Samhällsansvar
      Samhällsansvar
      Om du har en lågkvalitetskamera kan du ta två stigar. Använd kameran ändå - om allt annat är riktigt bra, det borde inte betyda. Du kan till och med använda den till din fördel som en bit av "gammal kamera footage." Eller, du kan låna en bättre från en vän eller föräldrar.
      Tack!
      Ja Nej
      Inte till hjälp 13helpful 112
    • Fråga
      Behöver jag ha en bra bakgrund, eller kan jag använda mitt sovrum?
      Samhällsansvar
      Samhällsansvar
      Du kan använda ditt sovrum så länge som det finns bra belysning, du kan med några billiga sagljus och lägga dem i din bakgrund. Du kan också göra en kreativ DIY-bakgrund som är relaterad till vilka typer av videor du gör.
      Tack!
      Ja Nej
      Inte hjälpsam 4Hjälpfull 40
    Se fler svar

    Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Dela dina videoklipp på sociala medier för att få fler tittare.
  • Gå till YouTube Creator Academy Site för att titta på video tutorials och lära dig hur du gör videor. Du hittar Creator Academy här: https: // creatoracademy.Youtube.com / sida / hem.
  • Varningar

    Se till att innehållet inte bryter mot några riktlinjer för YouTube eller det kan tas bort.
  • Gör inget innehåll som trakasserar andra personer eller innehåller olagligt innehåll, annars kan ditt konto bli avstängt eller raderat.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande