Hur man dekorerar en skolväska

Spara pengar på en dyr skolväska genom att anpassa en gammal eller vanlig väska hemma. Du kan dekorera din skolväska för att återspegla din personlighet och intressen, eller uttrycka din kreativitet. Starta en samlingar av tygplåster från ditt favoritband eller resor, lägg till gnista med pärlor, rhinestones eller glitter, eller skapa en en-of-a-kind-slips-färgeffekt. Omvandla din skolväska från en tom duk till ett unikt konstverk!

Steg

Metod 1 av 4:
Komma igång
  1. Bild med titeln Dekorera en skolväska Steg 1
1. Börja med blank väska med lite till ingen dekoration. Hitta eller köpa en skolväska som har liten eller ingen design. Att ha en tom duk kommer att göra processen att dekorera enklare och roligare!
  • Om du planerar att dra eller knyta din väska, vill du ha en lättare bakgrund (e.g. Vit, grädde eller ljusblå). Tillagda färger kommer inte att dyka upp på en mörk bakgrund.
  • Mörka färger som marin eller svart är bättre bakgrundsfärger om du lägger saker som fläckar, pärlor, glitter eller andra applikationer.
  • Bild med titeln Dekorera en skolväska Steg 2
    2. Bestäm vad du vill att din skolväska ska se ut. Vill du ha något roligt och färgstarkt? Modern? Eller något unikt som speglar din personlighet och intressen? Innan du börjar dekorera, tänk på vilken typ av meddelande du vill förmedla.
  • Bild med titeln Dekorera en skolväska Steg 3
    3. Samla eller köp alla nödvändiga leveranser innan du börjar. Gör en lista över allt du behöver för att slutföra ditt projekt, det kommer att spara tid och förhindra stress på vägen.. Titta runt ditt hus eller lägenhet för leveranser, eller göra en resa till en hantverk eller tygaffär.
  • Läs några anvisningar noggrant innan du startar någon typ av DIY eller Craft Project.
  • Var inte rädd för att be om hjälp om det behövs, speciellt om du är oerfaren med en symaskin, tygfärger eller en exakt kniv.
  • Bild med titeln Dekorera en skolväska Steg 4
    4. Tänk på din skolväska som en tom duk. Det enklaste sättet att anpassa en skolväska är med hjälp av tygpennor eller sharpies för att rita allt från abstrakta mönster till människor, djur eller landskap. Lägg din väska på en hård yta och placera en bit kartong under tyget för att ge en plan yta för att dra på och förhindra att färger blötlägger.
  • Köp tygpennor eller markörer från en hantverksbutik. Dessa kommer i olika spetsstorlekar, och bläcket är utformat för att hålla sig till tyg. Regelbundna permanenta markörer kan blekna eller springa övertid.
  • Järn över det dekorerade området på en medium inställning för att hjälpa färgerna att ställa in.
  • Kom ihåg att du inte kan ångra eller radera dina ritningar. Gör en skiss först på ett papper, och träna med tygmarkörer på gamla jeans eller en t-shirt innan du använder dem på din skolväska.
  • Metod 2 av 4:
    Lägga till fläckar eller applikationer
    1. Bild med titeln Dekorera en skolväska Steg 5
    1. Hitta roliga applikationer på tyg eller hantverksbutiker. Vanliga exempel på applikationer inkluderar tygplåster, rhinestones, broderi, eller någon annan liten dekoration som kan strykas eller sys på tyg.
  • Bild med titeln Dekorera en skolväska Steg 6
    2. Titta på nätet eller i lokala musikbutiker för anpassade tygplåster. Tygplåster är ett bra sätt att använda din skolväska för att uttrycka din personlighet. Överväg att lägga till fläckar från dina favoritband, eller från platser du har rest till. Om du inte syr kan de flesta fläckar appliceras genom att stryka dem på eller använda tyglim.
  • Bild med titeln Dekorera en skolväska Steg 7
    3. Applicera järn på tyg eller broderade fläckar. Många tygplåster kan fästas med ett järn eller med tygfartyg. Även om dessa metoder inte är så säkra som sömnad, är de mycket enklare och mindre tidskrävande. Placera bara plåstret i önskad plats på påsen och locket med en tunn trasa.
  • Se till att järnet är påslagen och sätts till "torr" (inte ånga) vid låg till mitten av värme. Tryck långsamt ner på plåstret med järnet i en upp och ner rörelse (flytta inte fram och tillbaka) i 30 till 40 sekunder. Se till att trycket appliceras ordentligt och jämnt. Slutligen, vrid skolväskan inuti och stryka motsatt sida i 20 till 30 sekunder för att förstärka plåstret.
  • När plåstret har svalnat, skjut fingret runt kanterna för att se till att det är säkert. Upprepa strykning om det behövs.
  • Bild med titeln Dekorera en skolväska Steg 8
    Bild med titeln Dekorera en skolväska Steg 8
    4. Använd en symaskin för att fästa tyg eller broderade fläckar. Sys på fläckar är vanligtvis säkrare och mindre benägna att falla i tvätten än de som är strykade eller limmade på.
  • Placera plåstret på önskad plats. Använd en säkerhetsstift eller rak stift för att hålla på plats.
  • Alternativt kan du säkra plåstret innan du syr med en borste för att applicera en tunn, jämn kappa tyglim till baksidan. Placera patch på önskad plats och släta ut kanter. Låt torka i minst 1 timme innan du syr.
  • När plåstret är fastsatt, ställ in maskinen för att göra en stram söm och sy runt periferin. Om möjligt, använd en Multi-Stitch Zig Zag-inställning för att skapa en stark, stram söm.
  • Bild med titeln Dekorera en skolväska Steg 9
    5. Hand sy tyg eller broderade fläckar. Om du inte har tillgång till, eller inte vet hur man använder en symaskin, kan du sy på fläckar för hand. Allt du behöver är en nål, lite tråd och en rak stift eller tyglim. Detta kan vara mer tidskrävande och dina stygn kommer inte att vara lika, men det är lika effektivt. Börja som du skulle för en symaskin, genom att säkra plåstret i önskad plats med raka stift eller för extra säkerhet, tyglim.
  • Skär en bit tråd som inte är längre än 18 tum (45.7 cm). Gäng en nål och knut i ena änden. Börja med att placera nålen genom det underliggande tyget och trycker den genom plåstret. Detta kommer att se till att trådarna är dolda och inte stickas ut från plåstret. Stick nålen tillbaka genom plåstret och det underliggande tyget så att det fångar kanten av plåstret. Dra nålen tillbaka genom tyget så att stygnen är inställda inte mer än 1/4 tum från varandra.
  • Upprepa, sy längs omkretsen tills hela lappen är sy på. Ta om nålen efter behov.
  • När du är klar knut tråden och dra nålen genom plåster och tyg. Klipp ändar av tråd och tuck under lapp.
  • Bild med titeln Dekorera en skolväska Steg 10
    6. Broder din skolväska med pärlor eller paljetter. Du kan pynta din skolväska med beadwork för att bilda dina initialer, skapa sparkly blommiga motiv eller abstrakta mönster. Beading kräver färre stygn än broderar med tråd eller ull, och pärlor kan fästas med nästan vilken söm.
  • Rita en design eller bokstäver med krita, eller köpa ett pärlmönster från ett hantverk eller tygaffär.
  • Använd en beadingnål (de tenderar att vara smalare och har mindre ögon än vanliga sömnadsnålar) och välj en storlek (10 till 15) baserat på din pärlstorlek. Gäng nålen och binda en knut i ena änden av din sträng.
  • Placera nål under tyg och tryck igenom. Slide pärla över nålen och dra ner trådlängd tills på tygnivå. Skjut nålen tillbaka genom tyg bredvid (inte genom centrum) av pärla. Upprepa 3 till 4 gånger så pärla är säker innan du går vidare till nästa pärla.
  • När du är klar eller behöver omgänga, binda flera knutar i tråden på insidan av skolväskan och tuck under intilliggande trådar. Detta kommer att hålla knutarna dolda och förhindrar att slutar från att fraying.
  • Bild med titeln Dekorera en skolväska Steg 11
    7. Lägg till lite glitz och glimmer med rhinestones eller kristaller. Köp Flat Back Plast Rhinestones eller Kristaller och Tyg Craft Lim från ett hantverk eller tygaffär. Se till att du har tillräckligt med rhinestones genom att skissa din design på en bit papper. Använd detta som en mall för att placera (lim inte) rhinestones i önskat mönster, såsom en solburst eller stjärna.
  • Skissa ditt mönster i krita på din skolväska. På det här sättet kan du torka av det med vatten om du gör ett misstag.
  • Lim de rhinestones på en i taget. Använd om det behövs pincett för att hämta rhinestones. Använd en tandpetare för att placera en liten droppe lim på botten av stenen och tryck försiktigt på tyget. När alla stenar är limmade på, låt sitta i 24 timmar. Medan limet ska stabilisera på ca 1 timme, tar det en hel dag att helt torka.
  • Helt enkelt limma några stenar som faller av.
  • Bild med titeln Dekorera en skolväska Steg 12
    8. Skapa ett edgy utseende med studs. Studs finns i en mängd olika former och storlekar, inklusive platta torg eller spikar och är lätta att fästa på de flesta skolväskor, även de som är gjorda av läder. Du behöver en exakt kniv, små tänger och studs som köpts från en hantverksbutik. Bestäm var du vill placera tapparna. Använd exakt kniven för att peka två små hål. Sätt in din stud genom hålen och använda tången, böj de två spetsarna nere tills det är säkert.
  • Metod 3 av 4:
    Skapa skräddarsydda påsar
    1. Bild med titeln Dekorera en skolväska Steg 13
    1. Skapa en anpassad design med kanaltape. Duct Tape kommer i ett brett utbud av färger och mönster och kan beställas online eller köpas från de flesta hantverks- eller hårdvaruaffärer. Denna metod fungerar särskilt bra på budbärarnas skolväskor eftersom de ger en plan yta för enkel applikation. Köp olika färgade rullar av kanaltape. Använd sax för att klippa remsor som varierar i längd och / eller tjocklek och helt enkelt hålla fast vid din väska. Du kan skapa en collage eller geometrisk design.
    • Dekorera ett litet sektion eller täcka hela din skolväska.
    • Alternativa horisontella och vertikala remsor för att skapa ett rutbordsmönster eller alternativa diagonala remsor för att göra en chevrondesign.
    • Cut-out former (trianglar, cirklar, rutor, etc.) genom att placera bandsticksidan ner på en självläkningsmatta. Använd ett linjal och precisionsskärverktyg, som en exakt kniv, för att skära former. Lyft försiktigt av matta med spetsen på bladet och använd fingrarna för att trycka jämnt och ordentligt på din skolväska.
  • Bild med titeln Dekorera en skolväska Steg 14
    2. Lägg till lite gnista med glitter. Du kan använda metallisk (e.g. guld, silver eller koppar) eller färgad glitter för att lägga till sparkly embellishments eller mönster till en vanlig skolväska. Du kommer att behöva glitter (vilken färg som helst), en pensel, målare tejp, tyglim och tidning. Använd målarens tejp för att tejpa avsnittet på väskan du vill lägga till Glitter till. Detta kommer att bidra till att skapa rena, raka kanter. Sprid ett tunt, jämnt lager av tyglim över det tapade området med pensel. Häll glitter på lim och tryck försiktigt så det klibbar tyget. Skaka av överskott av glitter på en tidning för återanvändning. Lägg till mer glitter tills du hade ett solidt lager.
  • Låt torka i flera timmar innan du tar bort tejp.
  • Glitter kan bli rörigt, så det kan vara bättre att göra detta utanför eller över en droppe tyg eller tidningar. Detta gör det lättare att städa upp när du är klar.
  • Om du behöver tvätta din skolväska, tvätta det separat i ett handfat och låt lufttorka. Att placera den i en tvättmaskin kan orsaka att glitteren faller och håller fast vid andra kläder.
  • Bild med titeln Dekorera en skolväska Steg 15
    3. Använd stenciler och tygfärg för att skapa en anpassad grafisk design. Du kan göra egna stenciler eller köpa dem från en hantverksbutik. Placera bara stencilen på önskad plats och använd en svampborste för att trycka (borsta inte eller glob) på tyget i de öppna områdena i stencilen. För detaljerat arbete, använd en liten pensel till dab på färg. Lufttorka. Applicera en annan färgfärg om det behövs.
  • Gör din egen stencil genom att dra en design på Cardstock eller frys papper. Använd en markör för att färga i de områden som du vill klippa ut. Placera papperet med din design ovanpå kartongen och använd noggrant en exakt kniv för att klippa ut de färgade sektionerna.
  • Frys papper fungerar bra för att göra stenciler att använda på tyg eftersom det har en vanlig och glänsande sida. Du kan använda ett varmt järn för att säkra den glansiga sidan till tyget. När färgen är torr kan du helt enkelt avlägsna stencilen.
  • Bild med titeln Dekorera en skolväska Steg 16
    4. Tie-färge en nylon skolväska. Om du inte kan hitta den färgskola du vill, eller vill skapa en slips-färgeffekt, överväga att göra-det själv istället för att spendera pengar på en väska du inte vill ha. Du måste börja med en ljusfärgad väska, helst grädde eller vit som mörka färger kommer att maskera färgämnet. Du behöver sura färgämnen, gummiband, en spis, termometer och en metallkruka. Köp syrafärg från ett hantverk eller tygaffär och läs instruktionerna på flaskan innan du börjar. Börja med vridning och bunching-up av din skolväska och säkra med gummiband.
  • Fyll en gammal kruka som du inte längre använder för att laga mat med tillräckligt med vatten för att täcka skolväskan men tillåter det fortfarande att röra sig fritt. Rör i färgämne (2/3 ounce av färgämne per 1 pund tyg).
  • Lägg till skolväska till vatten med färgämne. Värmevatten till 185 till 200 ° F (85 till 93 ° C) och låt simma i tio minuter. Lägg till ättika (1/4 kopp ättika per 1 pund tyg). Håll temperaturen och rör sig ofta i ca 30 minuter. Avstängningsbrännare och låt vatten och tyg svalna gradvis. Ta bort skolväska och tvätta i varmt vatten med synthrapol eller ett professionellt textilmedel.
  • Skölj schoolbagen i kallt vatten flera gånger, eller tills vatten går klart, för att ta bort överskott av färgämne. Placera i torken på en "varm" inställning för att ställa in färgämnet.
  • Kontrollera tillverkarens tagg på din skolväska för att se vilken typ av tyg det är gjord av. Om skolväskan är nylon med en vattentät beläggning som Gore-Tex, så kommer du inte att kunna färga den (vattentätningen förhindrar något vatten och därför färgämns från att blötlägga in i tyget).
  • Metod 4 av 4:
    Experimentera med andra idéer
    1. Bild med titeln Dekorera en skolväska Steg 17
    1. Lägg till nyckelkedjor. Liksom tygplåster är nyckelkedjor ett bra sätt att uttrycka dig själv. Populära teman inkluderar souvenir nyckelkedjor från dina resor, favorit tecknade tecken och plysch leksaker.
    • Du kan köpa mini sharpie marker nyckelkedjor. Häng dessa på din skolväska så att du och dina vänner kan underteckna dig namn eller rita design när som helst.
  • Bild med titeln Dekorera en skolväska Steg 18
    2. Samla knappar som speglar din personlighet och intressen. Samla knappar från konserter, välgörenhetshändelser eller som souvenirer. Knappar finns i ett oändligt utbud av mönster, bilder eller ord. Handla runt och hitta knappar som passar din stil och smak.
  • Titta online för knappar från utländska länder eller utländska sportlag.
  • Håll en samling hemma och ändra dem ofta för att hålla saker intressanta. Undvik någonting med profanity eller nakenhet, särskilt när i skolan.
  • Alltid unpin några knappar innan du tvättar.
  • Bild med titeln Dekorera en skolväska Steg 19
    3. Dekorera flera skolväskor med hjälp av olika tekniker. Överväga att redecorera en gammal skolväska istället för att spendera pengar på en ny, eller köpa flera vanliga skolväskor och dekorera dem med olika färgscheman, mönster och / eller tekniker. Du kan också samordna din schoolbags färger och mönster för att matcha en favorit outfit. Dessutom kan du tillämpa dessa metoder för att dekorera andra typer av påsar, som totes, plånböcker eller dragkedjor.
  • Tips

    Placera en bit kanaltape över stygn som ligger på insidan av väskan för att förhindra att det är fraying.
  • Oroa dig inte för vad andra människor tycker om din outlandish eller färgglada skolväska.
  • Vänd din skolväska inuti och använd en försiktigt tvättcykel för att undvika att skada dina dekorationer. Lufttorka.
  • Stryk inte på läder eller vinyl. Värmen kommer att skada eller ens bränna tyget. Använd Tyg Craft Lim istället.
  • När du dekorerar en ny väska, hjälp Lossa upp styvtyg genom att tvätta i en tvättmaskin. Läs tillverkarens tagg för rengöringsinstruktioner.
  • Tvätta och torka påsen innan du tillämpar några applikationer.
  • Reatach en applique eller tygplåster som har blivit lös med tyg hantverk lim.
  • När du syr på en lapp, se till att du inte syr genom båda sidor av påsen.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande