Hur man lyckas i rollercoaster tycoon games

I Roller Coaster Tycoon 1, 2 och 3, får du hantera din egen temapark komplett med alla typer av turer och attraktioner. I olika scenarier är målen olika, men de har en sak gemensamt: du måste höja lite pengar och ha ett antal gäster i slutet av en viss tidsperiod.

Den här guiden hjälper dig att skapa den bästa temaparken från början i Rollercoaster Tycoon, Rollercoaster Tycoon 2 och Rollercoaster Tycoon 3.

Steg

  1. Bild med titeln lyckas i Rollercoaster Tycoon Games Steg 1
1. Välj ett scenario där du måste bygga din temapark från början. Välj till exempel skogsgränser i RCT 1, Roller Coaster Heaven i RCT 2, och kosmiska craggs i RCT3. Parken behöver inte stängas. I RCT1 och 2 kan du inte bygga medan du är pausad, men i RCT3 kan spelet spelas om du är pausad.
  • Bild med titeln lyckas i Rollercoaster Tycoon Games Steg 2
    2. Klicka på pengarna längst ner till vänster och öka ditt lån så mycket som behövs för att bygga tillräckligt med turer. Du kan alltid betala det senare. (Obs! Sandbox-läget har obegränsat pengar)
  • Bild med titeln lyckas i Rollercoaster Tycoon Games Steg 3
    3. Klicka på byggikonen. Välja "Mjuka åkattraktioner" och välj något litet, som ett pariserhjul eller en karusell. Placera resan nära parkens ingång, men inte för nära vägen. Möta ingången och gå ut mot huvudvägen. Klicka nu på PATH-ikonen och bygger en kölinjeväg från ingången till vägen. Tänk på att din tur kan kräva en lång rad. Upprepa detta steg med en annan mild tur.
  • Bild med titeln lyckas i Rollercoaster Tycoon Games Steg 4
    4. När din entréområde ser fullt ut, bygga något större. Klicka på ikonen Bygg och välj "Thrill rider". Försök att välja något litet, som ett svängande skepp eller en spinning twist. Placera den bredvid de mjuka åkattraktionerna. Bygg inte kö-linjerna ännu för att du inte har en väg som leder till resan än. Du kan upprepa detta steg om det behövs.
  • Bild med titeln lyckas i Rollercoaster Tycoon Games Steg 5
    5. Nu när du har entrén fylls är det dags att flytta till det stora området i parken. Klicka på ikonen Bygg och välj "Berg-och dalbanor". Plocka "Trä berg-och dalbana" och bygga något ganska stort, men inte överdimensionerat. Placera den vid kanten av parken, så du har fortfarande utrymme i mitten för att installera vägar. Sätt ingången så nära stationen som möjligt. Tänk också på att du måste bygga vägar som ansluter alla åkattraktioner. Upprepa inte detta steg.
  • Bild med titeln lyckas i Rollercoaster Tycoon Games Steg 6
    6. Nu, välj igen "Mjuka åkattraktioner" och bygga en bilresa inte för långt från berg-och dalbanan. Försök att hålla den liten, men inte så liten som pariserhjul, eller glädje.
  • Bild med titeln lyckas i Rollercoaster Tycoon Games Steg 7
    7. Om det är förbi april i ditt spel, klicka på Build-ikonen, välj "Vattenturer," och bygga vilken tur de har. Placera den nära kanten av parken, men också nära ingången. Om du bygger båtturen måste du gräva en sjö och fylla den med vatten.
  • Bild med titeln lyckas i Rollercoaster Tycoon Games Steg 8
    8. Nu är det dags att gå vidare till vägarna. Bygg en väg från ingången till vattenturen. Försök att göra vägen så rakt som möjligt, och ändå nå alla åkattraktioner. Nu, bygga kölinjevägar från ingångar. Om du behöver en kölinje för att vara längre för mer populära turer som rullkustjer, vänd det som en labyrint. När du har kö-linjerna ner, bygga utgångsvägar.Att bygga banorna i den ordningen kommer att förhindra att kölinjer av misstag ansluts till en väg som du kanske inte vill ha det på. Utgångsbanor kan inte vara kövägar, eller dina gäster kommer att tro att de är i linje för en annan åktur och bli förvirrad.Detta håller din park betyg upp.
  • Bild med titeln lyckas i Rollercoaster Tycoon Games Steg 9
    9. Nu när du har en grundläggande skiss av din park är det dags att gå vidare till ännu större turer. Klicka på Build Icon och Roller Coasters igen. Välj vad du vill - Allt riktigt stort - och bygga det i närheten av vattnet och den första berg-och dalbanan. Lägg inte det nära ingången och var noga med att hålla vägarna i åtanke. Do inte bygga på den andra sidan av parken tills ingången, båda kanterna, och mitten är fylld, för att gästerna inte gillar att gå långt. Det är det för turerna!
  • Bild med titeln lyckas i Rollercoaster Tycoon Games Steg 10
    10. Lägg till de andra attraktionerna som håller dina gäster att gå. Klicka på byggikonen och välj "Mat". Bygg Burger Bar, eller Pizza Stall. Placera den i centrum av attraktionerna. Bygg en drink stall precis bredvid maten stall, och till sist, lägg till ett badrum.
  • Bild med titeln lyckas i Rollercoaster Tycoon Games Steg 11
    11. Klicka nu på "Landskapsarkitektur / Dekorationer" ikon och välj "vägdekorationer". Klicka på papperskorgen och placera det runt banorna. Sätt det nära matboder och på rittens utgångar. Det kommer att låta lite brutto, men människor kastar ibland när de går av turer. Upprepa, men välj bänkar istället för papperskorgen. Ibland när människor blir sjuka, vill de bara sitta ner. Du kan också lägga till i några dekorationer, som fontäner.
  • Bild med titeln lyckas i Rollercoaster Tycoon Games Steg 12
    12. Nu när din park ser mer ut som en verklig park är det dags att gå in i affärer. Se till att alla åkattraktioner är öppna individuellt. Öppna parken. För att göra det, klicka bara på parkens ingång och ändra det röda tecknet till grönt.
  • Bild med titeln lyckas i Rollercoaster Tycoon Games Steg 13
    13. Nu luta dig bara tillbaka och titta på din park befolkning växa. Var noga med att kolla på specifika turer och se vad folk tror. Gör några justeringar om det behövs. Var uppmärksam på meddelandena. En månad In, hyra en handyman eller två till tomma papperskorgen och städa upp kräkningar. Om en tur bryter ner, hyr en mekaniker. Om det finns klagomål om vandalism, anställa en säkerhetsvakt. Var noga med att öka parkintagspriset efter ungefär en månad, men gör inte prisförändringen för dramatiskt eller ingen kommer att komma.
  • Bild med titeln lyckas i Rollercoaster Tycoon Games Steg 14
    14. Klicka på pengarna igen och välj den allra sista fliken. Du kommer att se alla annonsalternativ där. Annonsera din park i två till tre veckor - mycket fler gäster kommer. Observera också alla åkattraktioner. Om en viss resa inte får så många människor som du vill att den ska få, gå tillbaka till annonserna, men den här gången pick "Annonsera särskild åktur".
  • Bild med titeln lyckas i Rollercoaster Tycoon Games Steg 15
    15. Koppla nu i en minut och titta på summan av pengar. Se hur mycket det ökar. När du har fått tillräckligt med pengar, öppna pengkontrollen igen och minska lånet så mycket du kan. Ditt mål är inte att ha några lån alls.
  • Tips

    När du bygger din park, lämna baksidan (längst bort från entrén) tom, så du kan bygga andra turer där senare.
  • Om allt ditt land är fyllt, köp lite mer. Detta kan göras genom att klicka på parkens ingång och sedan klicka på Köp markikon.
  • Om din park är stor, bygga mycket mat och dricka bås och badrum. Bygg också en information Kiosk - Paraplyer säljer som galen när det regnar. Du kan höja priset när du hör åska.
  • Efter ett par virtuella månader av din park är öppen, anställa några underhållare.
  • Har inte bara en väg som förbinder alla åkattraktioner. Bygga sidovägar för att sprida publiken.
  • Bygg inte matboder precis nära en stor berg-och dalbana som Titan. Gästerna är mer benägna att kasta upp efter att ha gått på Rollercoaster.
  • Om din park är för stor, bygga en monorail (inte ett tåg, eftersom monorail kan höjas, så du behöver inte oroa dig för vägar och andra turer) som har flera stationer och går runt parken. Om du använde alla 4 stationer och monorail är inte en komplett cirkel, ändra den till ett enkelriktat läge istället för kontinuerligt kretsläge.
  • Om en gäst är VERKLIGEN arg och har ett rött ansikte, gör en väg som är skild från de andra och placera en bänk där. Flytta den gästerna där och han kommer att bryta den. Det kommer att göra honom glad igen!
  • Om du hittar en gäst som säger att en tur är för intensiv eller för mild för honom, hämta honom och placera honom i köen av en mer lämplig åktur. Fåne! Du kan ockupera din tid så här istället för att bara titta på människor skrik.
  • Var noga med att lyssna på alla dina gästernas kommentarer och göra justeringar. Bygg fler turer, mer matleverantörer, träd för skugga, etc.
  • Var noga med att bygga nya turer när de blir tillgängliga.
  • Glöm inte att köra många reklamkampanjer.
  • När du bygger en tur, testa det omedelbart. Titta på testresultaten och basera priset på spänningsgraden. Det är bäst att uttrycka det strax under spänningsgraden. Om spänningsgraden är 3.2, till exempel, ladda sedan ca £ 3 / $ 3 / € 3.
  • Du kan sätta "Gå inte in" Tecken i början av turens utgångsväg för att hålla människor från att slå på en död.
  • Om din reparatör tar lång tid att komma till den brutna ritten, var inte rädd för att hämta honom och ta med honom det själv. Du kan behöva ringa honom tillbaka till den trasiga resan men.
  • För att få mycket pengar, bygga några butiker nära ingången till din park.
  • När många gäster börjar komma in, fälla dem genom att bli av med vägen bakom dem. Du borde lägga ett badrum framför dem, och omger dem med koncessionsställen, hålla priserna så höga som möjligt.
  • Om du har massor av pengar och din park är verkligen äcklig och smutsig, kan du överväga att radera alla smutsiga vägar och placera nya ner. Detta är mycket snabbare än att anställa många fler vaktmästare / handymen.
  • Hyra underhållare. När en gäst passerar en underhållare, ökar hans / hennes lycka nivå. Placera underhållare nära framporten till avskräckande att lämna gästerna från att spåra. Placera också underhållare i kö-linjerna, för efter att ha väntat länge i linje blir gästerna arg.
  • Håll dina kölinjer små. När gästerna tycker "Jag har stått i linje för [Ride] i åldrarna" deras lycka faller. Vissa kan lämna linjen om de väntar för länge.
  • Hunger, törst, deras behov av att använda badrummet, och illamående påverkar också gästens lycka. Här är några saker som kan orsaka att ett av dessa saker ökar / minskar:
  • Gästernas hunger ökar över tiden. Eftersom matmat ökar också illamående, placera matboderna från illamående rider.
  • Gästernas törst ökar mest när han / hon äter mat. Törstnivån ökar också med illamående. Efter att ha druckit en drink, vanligtvis minskar gästens törstnivå och illamående nivå medan badrumsnivån ökar. De bästa ställena att sätta drinkboder är nära en matstall och nära utgången av en illamående.
  • Det kommer också att vara en bra idé att placera badrum över hela parken. Gästernas badrumsnivå ökar när han / hon dricker en drink eller äter.
  • Gästernas illamående ökar mest när han / hon rider en tur som har en hög illamående betyg. Illamående ökar också (en liten bit) genom att äta mat. Om illamående nivå är för hög, kommer gästen att kasta upp. Vanligtvis minskar kräkningar gästens illamående. Illamående nivå minskar också när gästen sitter ner eller dricker en drink.
  • Om gästens lycka är desperat låg, kan du byta namn på honom / henne till Melanie varna. Detta kommer att öka gästens lycka och energi till maximalt.
  • Håll dina gäster lyckliga. Det finns många saker som gör gästerna lyckligare, medan vissa andra saker medför att deras lycka nivåer minskar. Om gästens lycka nivå är tillräckligt låg, blir han en vandal och brytbänkar och lampor i din park, vilket i sin tur kommer att påverka andra gästernas lycka. Ibland är det inte lätt att hålla gästerna lyckliga, men om du följer dessa tips får du en uppfattning om hur man manipulerar dina gästernas lycka.
  • Gästerna gillar inte saker som är för dyra. Så, om du ser folk att tänka "Jag betalar inte så mycket att gå på / köpa [infoga objekt här]," Minska priset på attraktionen omedelbart. Om ditt pris är bra kommer du att se gästerna som tänker "[Attraktion] är ett riktigt stort värde".
  • Gör din park se bra ut. Saker som landskap och teman får gästerna att tänka "Landskapet här är underbart" vilket ökar deras lycka. Också, var noga med att sätta musik på vissa åkattraktioner. Detta gör också gästerna lyckligare.Men i det tredje Roller Coaster Tycoon-spelet undviker gästerna ibland vissa turer eftersom de inte gillar musiken.Försök att hålla dig borta från musik om du har det tredje Roller Coaster Tycoon-spelet, men om du har den andra eller den första, lägger du till musik till dina turer en bra idé.
  • Var noga med att hyra Handymen, speciellt om du hittar gästerna som tänker "Denna väg är äcklig." Tilldela specifika områden för handymen till patrull och gäster kommer då att tänka "Denna park är verkligen ren och städad," vilket ökar deras lycka.
  • På Roller Coaster Tycoon 3, om du kör extremt låg på pengar, eller i negativen, namnge en parkgäst "John d. Rockfeller".Detta ger dig ett boost i pengar, och du kan namnge så många gäster "John d. Rockfeller" som du vill.
  • Några av dina parkgäster kanske inte "leva" nära din park i deras virtuella liv, så de måste använda badrummet. Klicka på ett badrum och öka alla badrumsavgifter i din park till 10 cent. Det betyder att gästerna måste betala en dime för att använda toaletten. Speciellt om du har en stor park, är det här ett bra sätt att tjäna pengar. I version 3 kommer någon gäst kommer inte att gå till de toaletter. Om parken gör mycket pengar behöver du inte debitera gästerna.
  • Att ha åker nära vatten kommer att göra gäst lycklig. Att göra gästerna nära (nästan rörande) Vattnet hjälper din park ännu mer!
  • Om du tänker bygga en måttlig eller stor park bygga en monorail vid ingången till din park. Detta hjälper dig att sprida människor, så att du kan utnyttja mer av ditt land.
  • Varningar

    Testa alla dina skräddarsydda turer innan du öppnar dem för att ta reda på om de är säkra.
  • Lämna aldrig spelet och gå bort i mer än fem minuter. Du kanske tror att saker går bra, men om du lämnar, kan något (som en coaster krasch) hända. Om du inte är där kommer ditt företags imperium att krascha ner. Kom ihåg att det alltid finns ett spara alternativ.
  • Slösa inte alla dina pengar. Om du är under $ 2000, sluta spendera ett tag. Kom ihåg att ett av dina slutliga mål är att betala av alla lån så att om du är i en kris kan du få fler lån.
  • Var alltid vaken i RCT3 när du har en VIP i parken.
  • Om gästens ansikte är rött, betyder det att han är väldigt arg.
  • Vissa parker startar automatiskt och kan inte stängas.I det här fallet, bygg alla körvägar omedelbart och öppna alla åkattraktioner så snart de är färdiga.
  • När du bygger dina egna turer, var noga med att uppmärksamma hur extremt turen är. Gör inte droppen för högt. Gör inte fem loopar i en åktur. Om du gör det, kommer få vilja åka på turen.Men i vissa parker föredrar gästerna mer intensiva rider än andra.
  • I vissa parker måste entréavgiften vara fri.I andra måste alla åkattraktioner vara fria.
  • Saker du behöver

    • En dator
    • Ett tangentbord
    • En mus
    • En av Roller Coaster Tycoon Games
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande