Hur man täcker yttre cinder block väggar

Cinder block väggar är starka och billiga, men de är inte alltid trevliga att titta på. Lyckligtvis har du många alternativ för att förbättra en cinder block vägg. Betong är ett billigt sätt att skapa ett starkt lock. Stucco liknar betong men mer dekorativt. Vinylpaneler och stenfaner är alternativa dekorationer som matchar många bostäder. Använd olika material för att ge någon cinder block vägg en unik estetisk överklagande.

Steg

Metod 1 av 4:
Med betong
  1. Bild med titeln Cover Exterior Cinder Block Walls Steg 1
1. Rengör skräp från väggen med vatten och en spruta. Ta bort så mycket skräp som möjligt från väggen så betongen binds rent till den. Spraya bort de flesta skräp med vatten från en trädgårdsslang. Försök också att blanda 1 kopp (240 ml) av en mild diskmedel i ca 5 US Gal (19.000 ml) varmt vatten för att skrubba av hårda fläckar med en betongborste.
  • Använd en strömbricka för extra rengöringskraft. Om du inte äger en, se om din lokala hårdvaruaffär har en att hyra.
  • För hårda fläckar kan du inte helt ta bort för hand, blanda 1 kopp (240 ml) trinatriumfosfat i ca 1 US Gal (3 800 ml) vatten. Skrubba den i fläckarna med en borste innan den sköljs av med rent vatten. Kemikalien är stark, så täck upp med långärmad kläder, handskar, skyddsglasögon och andningsskyddsmask.
  • Bild med titeln Cover Exterior Cinder Block Walls Steg 2
    2. Blanda ytbindning cement med vatten till en pastig konsistens. Den enklaste produkten som ska användas på en cinder block vägg är yta bindande cement. Allt du behöver göra är att hälla cementet i en behållare som en skottkärra, rör sedan i vattnet med en spade. Du behöver ca 4 koppar (950 ml) vatten för en 80 lb (36 kg) påse cementmix.
  • Handla online eller besök din närmaste hemförbättringsbutik för cement och alla verktyg du behöver tillämpa den.
  • Med ytbindningscement behöver du inte applicera ett betongbindande lim. Om du vill använda en annan typ av cement eller betong, får du också en påse lim. Blanda det med vatten och sprida det på väggen först.
  • Bild med titeln Cover Exterior Cinder Block Walls Steg 3
    3. Våt en sektion av väggen igen för att förbereda den för att binda med cementen. Spraya hela väggen noggrant med vatten från en trädgårdsslang. Sedan, gå tillbaka till en del av väggen för att fungera först. Spraya det igen med vatten. Dampa ett område ca 3 ft × 6 ft (0.91 m × 1.83 m) i storlek, eller så mycket som du kan täcka med cement på cirka 10 minuters arbete.
  • Väggen måste vara välskötta för att cementet ska binda till den. Arbeta alltid på en del av väggen i taget för att undvika problem med cementbeläggningen.
  • Bild med titeln Cover Exterior Cinder Block Walls Steg 4
    4. Sprida en /4 i (0.64 cm) lager av cement på väggen. Cementet behöver appliceras i avsnitt för att förhindra att den torkar ut innan du är klar. För att förhindra problem, börja med att täcka den lilla delen du dämpade. Skopa lite cement ut ur din mix med en trowel, hök eller ett annat verktyg, sedan sladdera det över området med en trowel. Börja på toppen av väggen, sprida betong från vänster till höger.
  • En hawk är ett platt verktyg som används för att hämta och hålla massor av betong, murbruk eller annat material. Normalt skulle du behöva dyka in i mixen många gånger. Att använda en Hawk minskar detta, vilket gör applikationsprocessen mycket lättare.
  • För ett snabbare sätt att täcka väggsektioner, dra nytta av en betongspray. Ladda betongen i sprutan, håll den nära nära väggen för att undvika att spruta de områden du inte är redo att arbeta på än.
  • Om du behöver kontrollera cementens tjocklek, försök använda en måttband på en öppen del av väggen.
  • Bild med titeln Cover Exterior Cinder Block Walls Steg 5
    5. Upprepa dämpning av väggen och sprida cement tills du är klar. Spraya en annan liten del av väggen, helt blötlägga den innan du applicerar ett lager av cement. Släta ut cementet innan du flyttar till nästa portion. Fortsätt göra detta tills din vägg är belagd i ett enda, perfekt lager av färsk cement.
  • Om du gör ett misstag, skrapa bort cementet direkt med en trowel eller ett annat verktyg. Cement är mycket lättare att ta hand om innan det härdar!
  • Bild med titeln Cover Exterior Cinder Block Walls Steg 6
    6. Dimma och torka cementet i 3 dagar. Få en stor mistingflaska och fyll den med vatten. Dämpa betongen två gånger om dagen i 3 dagar rakt för att säkerställa att den botar korrekt. Därefter är din vägg klar och du kan njuta av den starka men släta finishen som cementen ger den.
  • Cement kan målas över genom att belägga den med en betongprimer. Ett annat alternativ är att blanda färgat betongpigment i din skottkärra av våt cement för att ge den lite färg.
  • Metod 2 av 4:
    Lägger stuckatur
    1. Bild med titeln Cover Exterior Cinder Block Walls Steg 7
    1. Tvätta väggen och ta bort skräp för att göra den så platt som möjligt. Spraya cinder-blockväggen med en slang för att skölja bort det mesta av skräpet. Leta efter hårda fläckar, skadade fläckar och andra problem som du behöver ta itu med. Tillbringa tidslyftfläckar med tvål, trisodiumfosfat och andra rengöringsmedel. Också, klara skräp ut ur skadade fläckar och reparera dem.
    • Att reparera skador, blanda mortel. Fyll i luckorna för att jämföra väggen så mycket som möjligt.
  • Bild med titeln Cover Exterior Cinder Block Walls Steg 8
    2. Borsta ett betongbindningsmedel på väggen och låt det torka över natten. Bindningsmedlet ger en yta för det första skiktet av stuckatur att vidhäfta till. Om du inte tillämpar det, kan den färdiga väggen sluta titta på fläckig och ojämn. Använd en 3 i (7.6 cm) Pensel för att gå över hela väggen till botten. Belägga väggen med ett enda lager av bindemedlet.
  • Betongbindningsmedel, verktyg och de ingredienser du behöver för stuckaturmixen är alla tillgängliga online och hemma förbättringsbutiker.
  • Bild med titeln Cover Exterior Cinder Block Walls Steg 9
    3. Få en stuckatur mix eller blanda din egen i en skottkärra. Pour Store-köpte stuckatur blanda i din skottkärra och rör i vatten tills det har en pasta-liknande konsistens. Om du gör din egen, får sand, lime och portlandcement. Försök kombinera 3 delar sand, 1 delkalk och 1 del cement för att skapa en bra blandning som klibbar väl till vertikala väggar.
  • Du kan också blanda i ett konkret pigment för att färga stuckaturen om du inte planerar att måla det senare.
  • Bild med titeln Cover Exterior Cinder Block Walls Steg 10
    4. Applicera A /4 i (0.64 cm) Skrapa kappa med en trowel. Om du har en konkreta spruta, använd den för att täcka stora områden snabbt. Annars, försök att plocka upp stuckaturblandningen med ett platt verktyg som en hök och sedan överföra det till väggen med en trowel. Lägg till stuckaturen på toppen av väggen och sprida den från vänster till höger och upprepa detta efter behov för att avsluta lagret.
  • Skraplocket är som en andra bas för det yttre lagret av stuckatur, så hoppa inte över det. Att tillämpa en stor mängd stuckatur på en gång är ett recept på en unappealing finish.
  • Bild med titeln Cover Exterior Cinder Block Walls Steg 11
    5. Skrapa stucken 5 till 10 minuter efter att ha applicerat det. Väntar gör det möjligt för skraplocket att stelna det lite så att du inte av misstag slutar att skrapa väggen under den. När du är redo, får du ett verktyg som kallas en skarpare, som ser ut som en handhållen rake eller kam. Rake det horisontellt över hela väggen för att skrapa linjer i stuckaturen.
  • En skraplock är ett grovt inledande lager. Du skapar repor på den för att skapa en bas för det slutliga lagret för att binda till, vilket leder till en starkare väggbeläggning.
  • Skrapmärkena behöver inte vara helt horisontella eller till och med. Dra bara verktyget över väggen några gånger. Så länge du har märken längs hela väggen kan du skapa en mycket starkare finish.
  • Om du inte har en skarpare tillgänglig, använd kanten på en trowel eller ett annat verktyg. Gör reporna om /8 i (0.32 cm) djupt.
  • Bild med titeln Cover Exterior Cinder Block Walls Steg 12
    6. Torka stuckaturen i 2 dagar, misting det två gånger om dagen. Lämna stuckaturen utsatt för att härda i friluft. Håll det vått genom att spruta den med vatten från en mistingflaska varje morgon och eftermiddag. Om du låter stuckaturen ut innan den avslutas härdning, kan det försvaga och spricka.
  • Stucco liknar betong och behöver behandlas på samma sätt. Låt alltid det första lagret bota innan du applicerar en andra.
  • Bild med titeln Cover Exterior Cinder Block Walls Steg 13
    7. Applicera ett andra lager av stuckatur och låt det torka. Avsluta vägglocket genom att upprepa processen med en annan /4 i (0.64 cm) lager. Den här gången, istället för att skrapa stuckatur, använd trowel för att skapa vilken färdig design du vill ha. När du är klar, dimma den och torka den i minst 2 dagar.
  • Till exempel sopar vissa designers en trowel över stuckaturen för att ge den en ojämn, ridged design. Du kan också använda en scarifier för att ge den en repad design eller lämna den platt om du vill.
  • Om du vill använda konkret pigment, glöm inte att blanda det med den färska satsen av stuckatur. Annars kan du applicera väggfärg till stuckaturen efter att den avslutats torkning.
  • Metod 3 av 4:
    Täcker väggen med vinylsidor
    1. Bild med titeln Cover Exterior Cinder Block Walls Steg 14
    1. Mäta bredden på väggen och skära furringsremsor för att matcha den. Använd ett mätband för att ta reda på vilken längd som remsorna behöver vara. Furring remsor är lite mer än träbrädor som behandlas för att vara vattenbeständiga. De är ca 2 × 4 × 8 i (5.1 × 10.2 × 20.3 cm) i storlek. Klipp 2 separata brädor till samma bredd som väggen.
    • Leta efter Furring Strips på din lokala hem förbättring butik. Vissa platser säljer pre-cut remsor, men du kan också be om att ha behandlat tallskivor som skärs till den storlek du behöver.
  • Bild med titeln Cover Exterior Cinder Block Walls Steg 15
    2. Placera brädorna till väggens övre och nedre kanter. Den första remsan är lätt att placera eftersom du placerar den på sidan av väggen längst upp. För den nedre brädet, mät upp ca 6 i (15 cm) från väggens nedre kant. Se till att brädorna går från ena änden av väggen till den andra, lägger till ytterligare brädor efter behov om din är för korta.
  • Överväg att markera installationspunkterna med krita först. Kontrollera linjen med en nivå för att säkerställa att pälsborden kommer att bilda en rak rad när du installerar dem.
  • Om din vägg har fönster, dörrar och andra hinder, behåll fällremsorna bort från dem. Installera separata furringsremsor runt var och en av dessa komponenter, i grunden inramar dem.
  • För Soffits och Fascia kan du få separata bitar av vinyl som är utformad för att passa dessa träkomponenter. Skjut vinylen i en toppremsa eller J-kanal och spika dem som behövs för att hålla dem på plats.
  • Bild med titeln Cover Exterior Cinder Block Walls Steg 16
    3. Fäst brädorna med skruvar placerade var 16: e (41 cm). Mäta längs var och en av fällrängarna, markera fästpunkterna med en penna efter behov. Använd en murborrbelopp /4 i (0.64 cm) i diameter för att skapa hål hela vägen genom träet. Anpassning /4 i (0.64 cm) Betongskruvar i hålen för att hålla brädorna på plats.
  • Ha en hjälpare till hands för att hålla brädorna på plats medan du lägger dem på väggarna.
  • Bild med titeln Cover Exterior Cinder Block Walls Steg 17
    4. Placera vertikala brädor längs väggen för att ansluta remsorna. Skär mer växtremsor till den storlek du tidigare använde. Linje dessa brädor upp med väggens kanter, krita raka riktlinjer efter behov för installationen. Borra och skruva dessa brädor till cinderblocken. Applicera mer vertikala remsor om var 16: e (41 cm) för att skapa en ram för vinylsidor.
  • Kom ihåg att installera vertikala brädor runt varje dörr och ett fönster för att slutföra Furring "-ramen."Dessa komponenter måste vara inramade för att vattentäta dem ordentligt.
  • Bild med titeln Cover Exterior Cinder Block Walls Steg 18
    5. Mäta och skära vinylen för att passa jämnt över väggen. Kör ett måttband från den övre kanten av den övre furringsremsan till botten av den nedre delen. Lägg till en extra /2 i 1.3 cm) till din mätning för att ta hänsyn till överlappning. Sedan klippa vinylpanelerna jämnt för att passa över höjden på väggen. Använd en cirkelsåg med ett plywood-skärblad för att trimma panelerna.
  • Kom ihåg att bära skyddsglasögon, öronmuffar och en dammmask för att hålla dig säker när du använder en såg.
  • Bild med titeln Cover Exterior Cinder Block Walls Steg 19
    6. Fäst en vinylstartremsa under bottenproppen. Startremsan är en slitsad bit av trim som används för att hålla vinylen till pälsarbrädet. Placera det så det sträcker sig om /4 i (0.64 cm) under den nedre hösten. Plats /4 i (0.64 cm) Galvaniserade sidspikar i slitsarna Förskuren i starteren för att stifta den på plats.
  • Leta efter Vinyl Siding Kits online eller på din lokala hem förbättring butik för att få alla komponenter du behöver. Alternativt, köp de delar separat för att passa din vägg.
  • Om du arbetar runt dörrar och fönster, få fler vinylstarter. Du behöver hörnstycken och J-kanalstycken för att ansluta dem tillsammans. De bifogar pälsskivorna på samma sätt som starteren gör.
  • Bild med titeln Cover Exterior Cinder Block Walls Steg 20
    7. Lägga vinylpaneler från botten av väggen till toppen. Placera den första raden av vinylpaneler över startremsan på undersidan av väggen. Arbeta från ena sidan av den andra, pinning panelerna med /4 i (0.64 cm) Galvaniserade sidspikar placerade i sina förskuren spikluckor. När du kommer till slutet av väggen, börja med nästa rad, så att de nya panelerna kan överlappa de första med 1 i (2.5 cm).
  • Leta efter etiketter på spikluckorna i varje panel. Dessa slitsar är ofta markerade med bokstäver för att hjälpa installatörerna att ställa upp rader av paneler ordentligt.
  • Vinylpanelerna är ganska tunna, så lägg inte naglarna för hårt. Pund naglarna i så de är ungefär med överläppen på varje panel. På det sättet kan panelerna expandera och kontrakta när vädret ändras.
  • Bild med titeln Cover Exterior Cinder Block Walls Steg 21
    8. Fäst en toppremsa för att förhindra att vatten sipprar bakom vinylen. Använd ett snäpplåsverktyg för att slå ett hål varje 16 i (41 cm) över den övre fällningsremsan. Ställ in en vinylremsa eller J-kanal över remsan. Gripa remsan mellan tennsnips för att styra den på vinylpanelerna. Säkra det på plats med mer galvaniserade sidospelspikor.
  • Det här är de enda naglarna som är synliga i sidospåren. Överväg att lägga till några primer och sedan måla över dem med vattenbeständig latexfärg.
  • Metod 4 av 4:
    Installera stenfaner
    1. Bild med titeln Cover Exterior Cinder Block Walls Steg 22
    1. Rengör väggen för att ta bort skräp och fläckar. Skölj väggen med en slang, sedan sopa bort kvarvarande damm och skräp med en betongborste. Spraya av envisa fläckar med en tryckbricka. Stripa bort vilken färg som helst på väggen med en tryckbricka.
    • Ett annat sätt att ta bort hårda fläckar är genom att fästa en trådborste till en högervinkelkvarn. Använd borsten för att skrubba av fläckarna.
  • Bild med titeln Cover Exterior Cinder Block Walls Steg 23
    2. Applicera ett betongbindningsmedel till den rengjorda väggen. Doppa en 3 i (7.6 cm) Pensel i det flytande bindningsmedlet och använd det för att belägga väggen från topp till botten. Håll skiktet så smidigt som möjligt för att säkerställa att faneren passar jämnt på väggen.
  • Du kan få bondningsmedel, tillsammans med något annat verktyg du behöver, online eller i de flesta hemförbättringsbutiker.
  • Bild med titeln Cover Exterior Cinder Block Walls Steg 24
    3. Kombinera en finer mortelblandning med vatten i en skottkärra. Förbered blandningen enligt tillverkarens instruktioner för att få det till ett fast, spridbar konsistens. Om du inte vill använda en butiksköp, försök att göra din egen istället ut ur murverk och sand. Att använda en färdig mix är mycket enklare och snabbare, men.
  • Gör din egen mix genom att kombinera 1 del murverk cement med 3 delar murverk sand. Sätt en akrylpolymer i en separat behållare för att blanda med vatten enligt tillverkarens instruktioner. Kombinera alla ingredienser i din skottkärra för att avsluta morteln.
  • Bild med titeln Cover Exterior Cinder Block Walls Steg 25
    4. Kappa väggen med a /2 i 1.3 cm) lager av murbruk. Försök använda en Hawk för att skopa mortel ut ur skottkärra och sedan överföra den till väggen med en trowel. Att använda båda verktygen tillsammans gör processen mycket snabbare. Applicera stuckaturen på toppen av väggen och sprida den från vänster till höger med en enda rörelse av trowel. Fortsätt att göra detta för att lägga till mer murbruk som behövs för att täcka väggen och släta ut skiktet tills det verkar likformigt.
  • Håll lagret av mortel samma djup under hela väggen så stenfanen passar jämnt på väggen.
  • Överväga att skrapa morteln med en skarpare, en metallrake eller ett annat verktyg för att förbättra den färdiga bindningen.
  • Bild med titeln Cover Exterior Cinder Block Walls Steg 26
    5. Ordna stenpanelerna på marken framför väggen. Panelerna passar ihop som pusselbitar, men du måste montera dem först för att se till att de går tillsammans. Sprid dem ut nedåt på marken och tryck bitarna så nära varandra som möjligt för att eliminera luckor. Skapa det färdiga mönstret du vill att din vägg ska ha.
  • Det finns inte mycket extra arbete som behövs för att passa panelerna ihop. Tillverkaren skär dem i former som är avsedda att passa ihop. Det enda undantaget är när du behöver trimma stenen för att passa längs kanterna på din vägg, som du kan göra med ett diamantblad.
  • Bild med titeln Cover Exterior Cinder Block Walls Steg 27
    6. Sprida en /2 i 1.3 cm) Mortar lager på stenfanen. När du är redo att börja installationen, använd en trowel och andra verktyg för att kappa varje panel. Börja med panelen du tänker på positionering på väggens nedre vänstra hörn. Sprida mortel runt från topp till botten och vänster till höger in i ett platt, slät lager. Gör det för varje panel som du installerar den.
  • Dämpning av stenarna med en spray av vatten från en slang kan hjälpa morteln att hålla fast vid dem.
  • Om du behöver klippa stenpanelerna för att passa på väggen, använd en cirkelsåg med ett diamantlippat murverkblad.
  • Bild med titeln Cover Exterior Cinder Block Walls Steg 28
    7. Installera stenarna från botten av väggen till toppen. Arbeta från basen av väggen, börja i en av hörnen. Tryck på stenpanelen ordentligt på väggen tills mursten börjar klämma ut från den under den. Flytta till panelerna som passar bredvid och över det, lämnar A /2 i 1.3 cm) gap mellan var och en. Håll det här gapet enhetligt under hela väggen.
  • Försök att undvika att få mortel på stenarna. Om du behöver rengöra stenarna, låt mortelen torka och ta bort den med en torr piskborste.
  • Bild med titeln Cover Exterior Cinder Block Walls Steg 29
    8. Fyll i mellanrummen med puts Om du vill isolera väggen. Blanda injekteringen i en hink med vatten enligt tillverkarens rekommendationer. Använd sedan en trowel för att packa den i en groutväska. Håll munstycket nära lederna mellan stenarna och kläm på väskan för att applicera injektionen. Fyll varje led tills det handlar om nivå med stenarna, sedan försiktigt släta in grout ut med en trowel som behövs för att slutföra ditt nya väggskydd.
  • Grout skyddar stenfanen från fukt och allt som kan växa inuti lederna. Vissa människor föredrar hur faner ser utan grout, men kom ihåg att det inte är så länge som en vägg färdig med grout.
  • Tips

    Ett uppfinningsrik sätt att täcka en vägg är naturligtvis att bygga en spalje. Låt några lätta klättrande växter som murgröna och söta ärtor växa upp det för att ge din vägg ett unikt grönt täckning.
  • Försök att måla över cinder block väggar för att dölja dem bakom färgglada konstverk. Använd en färgprimer och latex eller murfärgfärg för att komma igång.
  • Varje omslag du använder slits ut över tiden, men du kan alltid reparera den med reservdelar som konkreta patchar eller nya vinylpaneler.
  • Varningar

    Trisodiumfosfat och många andra väggämnen är ganska starka och kan orsaka hälsoproblem när de används felaktigt. Följ alltid lämpliga säkerhetsåtgärder genom att ha på sig långärmad kläder, handskar, skyddsglasögon och en respiratormask vid behov.

    Saker du behöver

    Med betong

    • Vatten
    • Slang
    • Ytbindning cement
    • Hjulkärra
    • Skyffel
    • Murslev
    • Mistflaska

    Lägger stuckatur

    • Vatten
    • Slang
    • Betongbindningsmedel
    • Pensel
    • Stuckaturmix
    • Hjulkärra
    • Skyffel
    • Hök
    • Murslev
    • Skarpsål
    • Mistingflaska

    Täcker väggen med vinylsidor

    • Vatten
    • Slang
    • 2 2 × 4 × 8 i (5.1 × 10.2 × 20.3 cm) Furring Strips
    • Måttband
    • Cirkelsåg
    • Trådlös borr
    • /4 i (0.64 cm) Masonry Borra
    • /4 i (0.64 cm) Betongskruvar
    • Vinylstartremsa
    • Vinylpaneler
    • Vinyl toppremsa
    • /4 i (0.64 cm) galvaniserade sidospelser
    • Snap-stansverktyg
    • Tennsnips

    Installera stenfaner

    • Vatten
    • Slang
    • Betongbindningsmedel
    • Pensel
    • Faner mortel mix
    • Hjulkärra
    • Skyffel
    • Hök
    • Murslev
    • Stenfanerpaneler
    • Puts
    • Groutväska
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande