Hur man extraherar en bild i gimp

Extrahering är processen att skära ut ett objekt från dess bakgrund. Detta är en viktig färdighet att lära sig för dem som vill ange någon karriär med ett bildredigeringsprogram som Gimp. Medan de flesta använder Photoshop är GIMP ett bra Open Source-alternativ för dem som inte har råd med eller ogillar Photoshop. Den här artikeln kommer att lära dig hur du använder GIMP för att extrahera en bild.

Steg

  1. Bild med titeln extrahera en bild i Gimp Steg 1
1. Öppna din bild. Det finns inget obligatoriskt format, men .XCF (GIMP-fil) rekommenderas. Men du kan använda a .jpg, .jpg, .jpg, eller någon redigerbar bildfil. Vi använde Denna bilden, till exempel.
  • 2. Välj sökvägverktyget från menyn. Detta är verktyget den här handledningen kommer att använda.
    Bild med titeln extrahera en bild i Gimp Steg 2
  • Bild med titeln extrahera en bild i gimp steg 3
    3. Börja sätta ankare runt din bild. Varje ankare representeras som en cirkel, och två ankare är anslutna med en rak linje. Den linjen är skärlinjen, så se till att den svävar precis utanför objektets översikt eller rör den. När du har nått den punkt där du började, gå vidare till nästa steg.
  • 4. Anslut de första och sista ankarna genom att hålla ner Ctrl och klicka på det första ankaren. Detta kommer att ansluta dem ordentligt. Om du inte håller ner Ctrl, kommer det att flytta det första ankaren istället.
    Bild med titeln Extrahera en bild i Gimp Steg 4
  • 5. Skapa ett urval från sökvägen. Allt som behövs är att klicka på knappen märkt "Skapa val från väg" under banverktyget.
    Bild med titeln extrahera en bild i Gimp Steg 5
  • 6. Öppna din skiktdialog och skapa en alfakanal. För att göra detta, högerklicka på det aktiva lagret, och nära botten är en knapp som heter "Skapa alfakanal".
    Bild med titeln Extrahera en bild i Gimp Steg 6
  • 7. Lås den nya alfakanalen. Detta kan göras genom att titta under opacitetsmätaren och kontrollera rutan bredvid den rutiga ikonen.
    Bild med titeln Extrahera en bild i Gimp Steg 7
  • Bild med titeln extrahera en bild i gimp steg 8
    8. Invertera och klippa ut ditt objekt. Det är viktigt att göra det i den ordningen. Tryck Ctrl + I för att invertera och sedan CTRL + X för att skära. Ditt objekt ska nu vara på en checkerboardbakgrund, vilket indikerar att det är transparent.
  • 9. Radera eventuella kvarvarande bitar av bakgrunden. Om inte vägen var 100% perfekt, kommer det att finnas små bitar av bakgrunden fast på utsidan av objektet eller små divoter där bitar av objektet skars ut. Medan inte mycket kan göras för att fylla i fläckar som skars ut, kan backen bakgrunden raderas. Ta en 1 pixel suddgummi och ta bort allt kvar.
    Bild med titeln extrahera en bild i Gimp Steg 9
  • 10. Spara filen.
    Bild med titeln extrahera en bild i gimp steg 10
  • Om du har en flerskiktsbild, oavsett om du vill hålla öppenhet, måste den sparas som en .XCF-bild.
  • Om du vill att den ska vara transparent måste du spara som en .xcf, .jpg eller png-fil. Andra format kan inte hantera genomskinlighet, och kommer att sätta bilden på en vit bakgrund.
  • Om du vill ladda upp det till Internet, rekommenderas 2 kopior. Klicka på Arkiv-menyn "Spara en kopia...", och spara det som en .XCF-fil. Den här filen du just har sparat ska vara transparent och låta dig göra ändringar utan att extrahera igen, samtidigt som du håller den aktuella bilden intakt, som du kan fortsätta att redigera eller spara som ditt föredragna format.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Om det är din avsikt att ta bort objektet själv från bilden, och inte bakgrunden, hoppa över det invertera steget och skära först.
  • Linjen mellan två ankare kan böjas genom att klicka och dra ett ankare i designläge, eller dra linjen i redigeringsläge. Att göra detta kommer att leda till att två rutor visas, kallas handtag. Rotera bara dessa för att kurva linjen. Använd detta för att skapa en mjukare skärning.
  • Om du vill kan du fäda kanterna för att skapa en suddig effekt.
  • Bilden du nu har extraherat kan placeras på en ny bakgrund, var en del av en animering, eller bara hållit hur det är. Vara kreativ!
  • Varningar

    Vara snygg och ta din tid. Om du inte gillar det jobb du har gjort, måste det extraheras igen, vilket slösar tid.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande