Hur man justerar ljusstyrkan i gimp

GNU Image Manipulation-programmet (vanligtvis hänvisas till "Gimp") är en kraftfull bildredigeringsprogram för programvara. Programmets popularitet är ett resultat av både dess fulla sortiment av funktioner och dess gratis och öppen källkod. Användare kan använda GIMP för att utföra både grundläggande och komplexa manipuleringar till någon digital bild. En av de många justeringar som är tillgängliga i GIMP ändrar ljusstyrkan på en bild. Det finns 2 sätt att justera ljusstyrkan i GIMP: enhetligt genom "Ljusstyrka" inställning, eller ojämnt genom "Kurvor" meny.

Steg

Metod 1 av 2:
Justera ljusstyrkan med "Ljusstyrka" Miljö
  1. Bild med titeln Justera ljusstyrka i GIMP STEG 1
1. Välj det lager du vill justera. Efter att ha öppnat din bild i GIMP, klicka på det lager som behöver justering i skiktdockan. Om du justerar ljusstyrkan på en bild som inte har delats upp i lager, det enda lagret "Bakgrund" kommer att väljas som standard.
  • Bild med titeln Justera ljusstyrka i Gimp Steg 2
    2. Öppna "Ljuskontrast" dialog ruta. Det finns 2 sätt att öppna den här menyn. Den första är att klicka på "Verktyg" i huvudverktygsfältet och välj sedan "Färgverktyg" och "Ljuskontrast." Det andra sättet är att klicka på "Färger" i verktygsfältet och välj sedan "Ljuskontrast."
  • Bild med titeln Justera ljusstyrka i Gimp Steg 3
    3. Justera skiktets ljusstyrka. Använd den glidande märkt "Ljusstyrka" För att justera skiktets ljusstyrka. Flytta skjutreglaget till vänster gör lagret mörkare, samtidigt som det flyttas till höger gör lagret lättare. Observera att denna omvandling kommer att inträffa jämnt, vilket innebär att det kommer att öka eller minska ljusstyrkan hos varje pixel med samma storlek.
  • Till exempel, om du ökar ljusstyrkan i ett lager som är för mörk överallt, kommer den färdiga bilden sannolikt att ha ett tvättat utseende. Detta beror på att ljusstyrkan vrider skiktets mörkaste toner (som svart) i medeltoner, och så har den totala kontrasten minskat.
  • För att justera ljusstyrkan på ett ojämnt sätt bör du använda "Kurvor" menyn istället. Detta gör att du kan justera ljusstyrkan samtidigt som skiktets tonala sort.
  • Bild med titeln Justera ljusstyrka i Gimp Steg 4
    4. Spara dina ändringar. Klick "OK" För att tillämpa de ändringar du har gjort. Kom ihåg att spara bilden innan du stänger GIMP.
  • Metod 2 av 2:
    Justera ljusstyrkan med "Kurvor" Meny
    1. Bild med titeln Justera ljusstyrka i Gimp Steg 5
    1. Öppna "Kurvor" meny. För att göra detta, klicka på "Färger" i huvudverktygsfältet och klicka sedan på "Kurvor." Den här menyn kan också nås via "Verktyg" alternativ.
  • Bild med titeln Justera ljusstyrka i Gimp Steg 6
    2. Bekanta dig med kurvesgränssnittet. I "Kurvor" Meny, du kommer att se en 2-axeldiagram med en linje som sträcker sig mellan de nedre vänstra och övre högra hörnen. Den horisontella axeln representerar det nuvarande tonala spektret av ditt skikt, medan den vertikala axeln representerar det justerade tonalspektret. Genom att klicka och dra linjen för att justera sin form, berättar du att du kan justera varje ton på x-axeln till sin nya position på y-axeln.
  • Bild med titeln Justera ljusstyrka i GIMP STEG 7
    3. Lägg till en kontrollpunkt på kurvgrafen. För att börja redigera din graf måste du lägga till en kontrollpunkt. För att göra detta, klicka en gång när som helst längs den linjära grafen. Du kommer att se en liten cirkulär nod visas. Detta är en kontrollpunkt, som du kan använda för att justera formen på grafen. Ytterligare kontrollpunkter kan läggas till senare för att uppnå mer invecklade former.
  • Bild med titeln Justera ljusstyrka i GIMP STEG 8
    4. Justera formen på grafen. För att göra ditt lager ljusare, till exempel, klicka på den kontrollpunkt du skapade och dra den uppåt. Detta kommer att vända den linjära grafen till en uppåtgående kurva. Mitt toner av bilden är nu ljusare, men de mörkaste och lättaste tonerna har varit oförändrade, så bilden har inte ett tvättat utseende. För att göra bilden mörkare, dra kontrollpunkten nedåt.
  • Bild med titeln Justera ljusstyrka i Gimp Steg 9
    5. Spara dina ändringar. Klicka på "OK" Knapp för att tillämpa de ändringar du har gjort. Var noga med att spara din bild innan du lämnar GIMP.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Individuella färgkanaler (röd, blå och grön) kan också redigera med hjälp av kurvorna. Använd "Kanal" låda ovanför kurvgrafen för att välja en kanal.

    Saker du behöver

    • Dator
    • GIMP-programvara
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande