Hur man lägger till lager i gimp

GNU Image Manipulation-programmet (vanligen kallad "Gimp") är en gratis och öppen källkodsredigeringsprogram. Programvaran är full-presenterad, så att både grundläggande och invecklade ändringar görs till digitala bilder. Liksom den populära bildredigeringsprogrammet Adobe Photoshop tillåter GIMP användaren att konstruera bilder i flera lager. Varje lager består av 3 färgkanaler och en alfakanal som styr transparens. På detta sätt kan bilder bestå av "staplad" lager som var och en innehåller en liten bit av den övergripande bilden, till exempel en textlinje. Att lära sig att lägga till lager i GIMP är viktigt för att kunna använda programmet till sin fulla potential.

Steg

  1. Bild med titeln Lägg till lager i Gimp Steg 1
1. Öppna gimp. Gör det här genom att navigera till GIMPs ikon i Windows Start-menyn eller klicka på skrivbordsgenväggen. På Mac OS X, dubbelklicka på GIMPs ikon i "Applikationer" mapp.
  • Bild med titeln Lägg till lager i Gimp Steg 2
    2. Skapa en ny bild. För att göra detta, klicka på "Fil" Meny på programmets aktivitetsfält och klicka sedan på "Ny." En dialogruta visas som kommer att be dig att ange dimensionerna för den nya bilden. Ange dem som önskat och klicka sedan på "OK" För att skapa bilden.
  • Bild med titeln Lägg till lager i Gimp Steg 3
    3. Se till att skiktdockan är synlig. För att hantera lagren i bilden du jobbar med måste du använda skiktdockan. Som standard är den här dockan öppen och ligger längst till höger om programmets fönster. Om det inte är öppet, klicka på "Fönster" På huvuduppgiftsfältet och välj "Dockbara dialogrutor." Välj "Skikten" från menyn som visas.
  • Som standard skapas nya bilder med ett enda lager som heter "Bakgrund." Du bör se detta lager som anges i skiktdockan.
  • Bild med titeln Lägg till lager i Gimp Steg 4
    4. Lägg till ett nytt lager på bilden. Detta kan antingen göras genom att klicka på den lilla "Nytt lager" ikon i skikten docka, eller genom att välja "Nytt lager" från "Lager" Meny på aktivitetsfältet. Endera alternativet kommer att generera en dialogruta som ber dig att ange skiktets namn, storlek och färg. Observera att alla dessa egenskaper kan ändras senare. Klick "OK" För att lägga till skiktet.
  • Bild med titeln Lägg till lager i Gimp Steg 5
    5. Lägg till innehåll i varje lager. Genom att placera varje bit av din bilds innehåll på ett separat lager kan du flytta eller redigera dessa bitar av innehåll oberoende av varandra - det är därför lager är så användbara. För att göra detta, välj önskat lager först genom att klicka på sitt namn i skiktdockan. Lägg sedan till innehållet (text, gradient, et cetera) till huvudarbetet. Innehållet kommer då att vara associerat med det lagret.
  • Bild med titeln Lägg till lager i Gimp Steg 6
    6. Beställ lagren på din bild som önskat. Ordningen av dina lager är viktigt. Till exempel, om ett helt ogenomskinligt lager täcker ett annat lager, kommer det nedre skiktet inte att synas alls. För att omordna din bilds lager, klicka på deras namn i skikten Dock och dra dem till en annan plats i listan. Lager på toppen av listan visas i förgrunden av din bild, medan lager i botten gör bakgrunden.
  • Bild med titeln Lägg till lager i Gimp Steg 7
    7. Färdiga.
  • Tips

    GIMP kommer att köras på Windows, Mac och Linux operativsystem. På Mac OS X måste det springa inuti en annan applikation som heter X11 (som är förpackad med GIMP-installationsfilen).

    Varningar

    Observera att lager inte bevaras när du sparar filen i ett bildformat. För att kunna arbeta med dina lager i framtiden måste du spara din fil i GIMP ".xcf " formatera.

    Saker du behöver

    • Dator
    • GIMP-programvara
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande