Hur man kontrollerar bredbandshastigheten

Det mest exakta sättet att kontrollera din bredbandsinternethastighet är att använda en webbplats som snabb.com eller speedtest.nät från en dator med en kabelansluten Internetanslutning. Lär dig hur du ansluter datorn till ett modem för att köra ett hastighetsprov, använd din smartphone för att kontrollera hastigheten på din data eller Wi-Fi-anslutning och tolka alla resultat. Det är också möjligt att få exakta hastighetstestresultat via Wi-Fi (med en dator eller smartphone), men trådlösa störningar kommer ibland att skeiga resultaten!

Steg

Metod 1 av 3:
Använda en smartphone
  1. Bild med titeln Kontrollera bredbandshastighet Steg 1
1. Installera SpeedTest.Net-app från App Store (iPhone eller iPad) eller Play Store (Android). Speedtest.Net-app kan användas för att testa hastigheten på både cellulära data och Wi-Fi-anslutningar. Hastighets test.Net är en av de vanligast rekommenderade apps för bredbandshastighetstestning.
  • Bild med titeln Kontrollera bredbandshastighet Steg 2
    2. Koppla bort alla andra enheter från Wi-Fi-nätverket du testar. Du kan hoppa över det här steget om du bara kontrollerar hastigheten på ditt cellulära datanätverk. Din smartphone ska vara den enda enheten som är ansluten till det trådlösa nätverket medan testet körs.
  • Bild med titeln Kontrollera bredbandshastighet Steg 3
    3. Stäng av Wi-Fi om du vill testa din cellulära datahastighet. Du kan hoppa över det här steget om du testar hastigheten över Wi-Fi.
  • Android: Dra ner snabbinställningsmenyn, tryck på "Wi-Fi" och vrid sedan omkopplaren till OFF-läge.
  • iPhone: I inställningsappen, tryck på "Wi-Fi" och vrid sedan omkopplaren till OFF-läget.
  • Bild med titeln Kontrollera bredbandshastighet Steg 4
    4. Starta SpeedTest.Net app och tryck på "Börja test". Appen kommer att utföra en serie test genom att skicka och ta emot från en närliggande server.
  • Bild med titeln Kontrollera bredbandshastighet Steg 5
    5. Jämför ditt Speed-testresultat till vad som är lovat av din Internetleverantör (Internetleverantör) eller mobiltjänst. När testet har slutfört, Resultaten kommer att visas på skärmen. Om resultaten inte matchar det du är lovat av din data / nätverksleverantör, ge dem ett samtal för att diskutera resultaten av ditt test.
  • Din Internetleverantörs webbplats ska visa de påstådda hastigheter för din speciella plan.
  • Metod 2 av 3:
    Använder en dator
    1. Bild med titeln Kontrollera bredbandshastighet Steg 6
    1. Koppla ur din VPN (om du använder en). VPNS rutt hela din webbtrafik genom en avlägsen plats och används vanligtvis av tekniska anställda som arbetar på distans. Om du använder en VPN för att komma åt webben, koppla från den för att exakt testa din bredbandshastighet. Om du inte använder en VPN, hoppa över det här steget.
    • Mac: Klicka på ikonen VPN-status längst upp till höger på skärmen (en rektangel med flera vertikala linjer inuti) och klicka sedan på "Koppla ur [Ditt nätverk]."
    • Windows: Klicka på din nätverksanslutning längst ned till höger på skärmen och klicka sedan på "Nätverksinställningar" eller "Nätverksanslutningar."Högerklicka på ikonen VPN-anslutning och välj" Koppla bort."
  • Bild med titeln Kontrollera bredbandshastighet Steg 7
    2. Koppla bort den här datorn från Wi-Fi-nätverket. Det mest exakta sättet att testa bredbandshastighet är via en trådbunden Ethernet-anslutning direkt till modemet. Stäng av datorns Wi-Fi-funktion för att se till att den inte automatiskt ansluts till en åtkomstpunkt.
  • Mac: Håll ner ⌥ -valsknappen när du klickar på Wi-Fi-symbolen längst upp till höger på skärmen. Klicka på "Slå wi-fi av."
  • Windows: Klicka på Wi-Fi-symbolen längst ned till höger på skärmen och klicka sedan på "Nätverksinställningar."Flytta skjutreglaget längst upp till" Av "-läget.
  • Bild med titeln Kontrollera bredbandshastighet Steg 8
    3. Koppla bort alla andra enheter från Wi-Fi-nätverket. Om andra enheter använder Wi-Fi-funktionen i ditt modem, till exempel en smartphone eller annan dator, koppla bort den från Wi-Fi också. Att hålla andra enheter som är anslutna till Wi-Fi kan påverka testresultaten negativt.
  • Bild med titeln 1118976 9
    4. Anslut ena änden av en Ethernet-kabel till ett av modemets Ethernet-portar. En Ethernet-kabel är den nätverkskabel som medföljde modemet. Det ser ut som en tjockare telefonkabel, är ofta antingen blå eller gul, och kallas ibland som en "nätverkskabel" eller "CAT 5-kabel."
  • Bild med titeln 1118976 10
    5. Anslut den andra änden av Ethernet-kabeln till datorns Ethernet-port.
  • Bild med titeln 1118976 11
    6. Koppla ur strömkabeln från ditt bredbandsmodem. Lämna modemet unpowered i minst 60 sekunder.
  • Bild med titeln 1118976 12
    7. Anslut ditt bredbandsmodem och sätt på det igen. Vissa modem slås på automatiskt. Om du ser några lampor på modemet är det på och driver upp.
  • Bild med titeln Kontrollera bredbandshastighet Steg 13
    8. Stäng alla öppna program som åtkomst till Internet. Att ha andra program öppna medan du gör hastighetstestet kan skumma dina resultat, speciellt streaming applikationer och webbplatser som Spotify och YouTube.
  • Bild med titeln Kontrollera bredbandshastigheten steg 14
    9. Besök en hastighetstestwebbplats i en webbläsare. Två populära alternativ är snabba.com och snabbaste.netto.
  • Snabb.com är en ny webbplats av Netflix som har en funktion: För att rapportera din nedladdningshastighet. Dessa hastigheter påverkar din förmåga att strömma media och ladda ner webbinnehåll. Allt du behöver göra för att köra detta test är att starta webbplatsen i en webbläsare.
  • Hastighets test.netto har varit på plats för bredbandshastighetstestning under lång tid. Det rapporterar nedladdning och uppladdningshastigheter, såväl som ping gånger. Om du sänder live media från din dator (t.ex. en podcast eller video blogg) eller gör mycket online spel, vill du ha den här extra data. Starta webbplatsen och klicka på "Börja testet."
  • Du kan också använda hastighetsprovningsplatsen för din ISP. Verizon, Xfinity och CenturyLink Alla har sina egna hastighetstest.
  • Bild med titeln Kontrollera bredbandshastighet Steg 15
    10. Jämför resultaten med din Internetleverantörs löften. När testet har slutfört, Resultaten kommer att visas på skärmen. Om du inte tar emot nedladdning eller uppladdningshastigheter du betalar, kan det finnas ett tekniskt problem eller ärligt misstag som kan korrigeras.
  • Du kan också kunna utnyttja felet för rabatt med din ISP.
  • Metod 3 av 3:
    Tolka resultaten
    1. Bild med titeln Kontrollera bredbandshastighet Steg 16
    1. Kontrollera nedladdningshastigheten. När du har slutfört ett bredbandshastighetstest, vill du jämföra resultaten till löften från din Internetleverantör. Eftersom långsamma nedladdningshastigheter är mest märkbara, börja det.
    • Nedladdningshastigheter påverkar saker som streaming media (som Spotify eller YouTube), nedladdning av dokument och surfar på webben.
    • Billigare bredbandspaket för grundläggande tillgång till internet inkluderar vanligtvis 1.5-3Mbps. Detta borde vara tillräckligt bra för grundläggande webbanvändning, men du vill ha minst 5 Mbps att strömma högkvalitativ video.
    • De flesta medelstora hemanvändarpaket är närmare 10-20 Mbps, vilket är bättre utrustat för att hantera HD-streaming på mer än en dator. Kolla med din Internetleverantör för att ta reda på vad du har.
    Expertips
    Luigi Oppido

    Luigi Oppido

    Dator & Tech Specialistluigi Oppido är ägare och operatör av Pleasure Point-datorer i Santa Cruz, Kalifornien. Luigi har över 25 års erfarenhet i allmän datorreparation, dataåterställning, virusavlägsnande och uppgraderingar. Han är också värd för datorns man! sänds på KSQD som täcker centrala Kalifornien i över två år.
    Luigi Oppido
    Luigi Oppido
    Dator & Tech Specialist

    Vår expert samtycker till: För din heminkomstanslutning måste du ha en hastighet på ca 10 Mbps nedladdning och 2Mbps uppladdning. Det gör att du kan göra ganska mycket vad du behöver göra online, inklusive streaming från webbplatser som Netflix. Men om du vill ha en riktigt snabb anslutning, välj minst 15-20 Mbps nedladdning och 5 Mbps uppladdning.

  • Bild med titeln Kontrollera bredbandshastighet Steg 17
    2. Kontrollera uppladdningshastigheten. Uppladdningshastighetsresultatet återspeglar datahastigheten du skickar ut, till exempel när du bifogar filer till ett e-postmeddelande, ladda upp foton eller videoklipp till webben, använd videokonferenser eller dela filer med hjälp av en tjänst som BitTorrent.
  • Några appar och webbplatser, som snabbt.com, kommer inte att rapportera en uppladdningshastighet. Detta beror på att de flesta användare tenderar att vara mer oroade över hastigheter eftersom de påverkar media streaming och webbläsning.
  • 1-4Mbps ska vara bra för användare som inte delar mycket stora filer eller använder videokonferenser. Det är inte vanligt för en hemanvändare att ha en 10 Mbps eller mer uppladdningshastighet.
  • Bild med titeln Kontrollera bredbandshastighet Steg 18
    3. Notera pingresultatet: Detta nummer (visas i millisekunder) representerar svarstiden till testservern. Högre ping gånger (som 100ms eller mer) Ange nätverksproblem mellan ditt modem och servern.
  • ISPS garanterar inte vissa pingresultat, eftersom sådana resultat kan påverkas av externa nätverk.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Att dela en Internetanslutning med andra kan drastiskt påverka dina Internethastigheter.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande