Hur man kombinerar två internetanslutningar

Thistaaches du hur man kombinerar två eller flera internetnät i ett huvudnätverk. Snabbal är en app som låter dig kombinera två internetanslutningar på alla dina deve, och fungerar som en VPN.Ett gratis Snabbt konto kan du använda upp till 5 GB data per månad.Ett obegränsat konto kostar $ 8.99 per månad, eller $ 49.99 per år.

Steg

Metod 1 av 4:
Använda Speedify på Windows och Mac
  1. Bild med titeln Kombinera två Internetanslutningar Steg 1
1. Anslut till din primära Internetanslutning.Om du använder en kabelansluten anslutning, anslut en Ethernet-kabel från Ethernet-porten på din dator till en öppen LAN-port på ditt modem eller router.Om du använder en Wi-Fi-anslutning klickar du på Wi-Fi-ikonen (ikonen med tre båglinjer) på höger sida i menyraden på Mac eller Aktivitetsfält på Windows.Välj sedan ditt Wi-Fi-nätverk och ange din trådlösa lösenord.
  • Bild med titeln Kombinera två Internetanslutningar Steg 2
    2. Anslut en sekundär Internetanslutning.Om du ansluter en ansluten och trådlös anslutning kan du enkelt göra det genom att ansluta till ditt Wi-Fi-nätverk och sedan ansluta till din dator med en Ethernet-port på din dator.Om du ansluter två anslutna eller två trådlösa anslutningar, eller din dator inte har en Ethernet-port, kommer du sannolikt att behöva köpa en USB Ethernet-adapter för att ansluta en andra Ethernet-kabel eller en trådlös USB-adapter för att ansluta till en sekund Wi-Fi-anslutning.
  • Om du använder en Mac måste du installera ytterligare drivrutiner för att kunna använda en trådlös USB-adapter.Se till att den adapter du köper är kompatibel med MacOS.Du kommer inte att kunna använda en USB Ethernet-adapter.
  • Bild med titeln Kombinera två Internetanslutningar Steg 3
    3. Navigera till https: // Speedify.com / nedladdning I en webbläsare.Du kan använda någon webbläsare på PC eller Mac.
  • Bild med titeln Kombinera två Internetanslutningar Steg 4
    4. Klick Fönster eller mac.Om du är en Windows-användare klickar du på Fönster För att ladda ner Windows-versionen av Speedify.Om du är en Mac-användare, klicka på Mac För att ladda ner MAC-versionen av Speedify.
  • Snabbgör kräver Windows 7 eller senare, eller MacOS 10.10 eller senare.
  • Bild med titeln Kombinera två Internetanslutningar Steg 5
    5. Dubbelklicka på installationsfilen.Efter att Speedify är gjort nedladdning, klicka på "SpeedifyInstaller.exe" På Windows, eller "SpeedifyInstaller.dmg" på mac.Som standard kan du hitta dina nedladdade filer i din "Nedladdningar" mapp, eller inom din webbläsare.Dessa installationer varefter.
  • Bild med titeln Kombinera två Internetanslutningar Steg 6
    6. Öppen hastighet.När du har installerat Snabba öppnas appen automatiskt.Om du behöver öppna Speedify klickar du på Windows Start-menyn i nedre vänstra hörnet på Windows, eller ikonen som liknar ett förstoringsglas i det övre högra hörnet på Mac.Typ fristera, och klicka sedan på Speedify-appen.Den har en blå ikon med en "S".
  • Bild med titeln Kombinera två Internetanslutningar Steg 7
    7. Klick Fortsätta.Det är den gröna knappen längst ner på skärmen.
  • Bild med titeln Kombinera två Internetanslutningar Steg 8
    8. Klick Håller med och fortsätt.Det är den gröna knappen i mitten av sidan.Detta indikerar att du godkänner sekretessvillkoren.
  • Bild med titeln Kombinera två Internetanslutningar Steg 9
    9. Klicka på växeln bredvid snabbare.När Snabba öppnas kommer båda dina anslutningar att listas på toppen.Om växeln bredvid Speedify är grön, är båda nätverken bindning.Ett gratis Snabbt konto kan du använda upp till 5 GB data per månad.En obegränsad plan kostar $ 8.99 per månad, eller $ 49.99 per år.
  • Metod 2 av 4:
    Använda Speedify på mobila enheter
    1. Bild med titeln Kombinera två Internetanslutningar Steg 10
    1. Öppna Google Play Store
    Bild med titeln androidgoogleplay.jpg
    eller appbutik
    Bild med titeln iPhoneappstoreicon.jpg
    .Om du använder Android, tryck på ikonen Google Play Store för att öppna den.Den har en ikon som liknar en färgstark triangel.Om du använder en iPhone eller iPad trycker du på den blå ikonen med en vit "A" För att öppna App Store.
  • Bild med titeln Kombinera två Internetanslutningar Steg 11
    2. Knacka på Sök flik (endast iPhone och iPad).Om du använder en iPhone eller iPad trycker du på fliken Sök i det nedre högra hörnet för att visa söksidan.
  • Bild med titeln Kombinera två Internetanslutningar Steg 12
    3. Typ Fristera I sökfältet.På Android är sökfältet högst upp i Google Play-butiken.På iPhone och iPad är det under fliken Sök.Tryck på sökfältet och använd sedan tangentbordet på skärmen för att söka "Fristera".Detta visar en lista med sökresultat.
  • Bild med titeln Kombinera två Internetanslutningar Steg 13
    4. Knacka Fristera I sökresultaten.Detta visar APP-informationssidan i Google Play Butik eller en lista med liknande appar i App Store.
  • Bild med titeln Kombinera två Internetanslutningar Steg 14
    5. Knacka Installera eller få.I Google Play Store trycker du på Installera För att installera Speedify.På iPhone och iPad, tryck på SKAFFA SIG bredvid snabbare att installera den.Den har en blå ikon som en vit "S".
  • Bild med titeln Kombinera två Internetanslutningar Steg 15
    6. Öppen hastighet.Efter att SPEEDIFY är färdig installation kan du trycka på den blå ikonen med a "S" På din startsida eller Apps-meny för att öppna Speedify eller tryck på Öppna Bredvid det i App Store eller Google Play Store.
  • Bild med titeln Kombinera två Internetanslutningar Steg 16
    7. Knacka Fortsätta.Det är den gröna knappen längst ner på skärmen.
  • Bild med titeln Kombinera två Internetanslutningar Steg 17
    8. Knacka Håller med och fortsätt.Det är den gröna knappen i mitten av sidan.Detta indikerar att du godkänner sekretesspolicyen.
  • Bild med titeln Kombinera två Internetanslutningar Steg 18
    9. Tryck på de vita inställningsknapparna och tryck sedan på Tillåta.Det finns en funktionshastighet behöver tillgång till på din telefon.Du måste tillåta platser på både iPhone och Android-enheter.På Android måste du aktivera telefontillstånd.På iPhone och iPad måste du installera Speedify VPN-profilen och tillåta meddelanden.Tryck på knapparna på skärmen och tryck sedan på Tillåta För att aktivera dessa funktioner.
  • Bild med titeln Kombinera två Internetanslutningar Steg 19
    10. Knacka Fortsätta.När du har aktiverat alla nödvändiga funktioner kan du trycka på den gröna knappen längst ner på skärmen som säger Fortsätta.
  • Bild med titeln Kombinera två Internetanslutningar Steg 20
    11. Knacka Ja, använd datakepsar, Eller nej, jag har en obegränsad dataplan.Snabbare på mobila enheter gör att du kan använda både dina mobila data och din Wi-Fi-anslutning samtidigt.Om du inte har en obegränsad dataplan, tryck på Ja, använd datakepsar Att tillämpa en månad 2 GB-gräns på din mobila dataanslutning.Tryck sedan på Jag förstår att fortsätta.Om du har en obegränsad dataplan trycker du på Nej, jag har en obegränsad dataplan För att tillåta obegränsad data på din mobila anslutning.
  • Bild med titeln Kombinera två internetanslutningar Steg 21
    12. Tryck på växeln bredvid "Fristera".Detta slår på internetbindning för både din WiFi och Mobile Data Connection.Ett gratis Snabbt konto kan du använda upp till 5 GB data per månad.En obegränsad plan kostar $ 8.99 per månad, eller $ 49.99 per år.
  • Om du har en annan VPN-profil som är aktiv på din enhet måste du gå in i inställningsmenyn och sök VPN.Inaktivera sedan din nuvarande VPN innan du slår på Speedify.
  • Metod 3 av 4:
    Med hjälp av en lastbalanserande router
    1. Bild med titeln Kombinera två Internetanslutningar Steg 22
    1. Köp en lastbalanserande router. En lastbalanserande router kombinerar alla dina Internetanslutningar till en massiv sändning. Du kan ansluta flera modem med olika trådlösa nätverk till din lastbalanseringsrouter för att behandla alla modems anslutningar.
    • En två-connection load-balancing router kostar dig mellan $ 40 och $ 90.
  • Bild med titeln Kombinera två Internetanslutningar Steg 23
    2. Anslut alla modem till din router. Om du har två eller flera trådlösa nätverk som sänder från separata modem, kan du ansluta dem till din lastbalanserande router genom att fästa ena änden av en Ethernet-kabel till torget "Internet" port på ditt valda modem och sedan ansluter den andra änden till en fyrkantig port på baksidan av din router.
  • Bild med titeln Kombinera två Internetanslutningar Steg 12
    3
    Öppna routerns konfigurationssida på din dator. Du gör det genom att ange IP-adressen för ditt vanliga nätverk, som finns i dina anslutningsinställningar.
  • Om du ansluter till IP-adressen i datorns anslutningsinställningar leder du inte till routerns konfigurationssida, kontrollera "Grundläggande inställningar" Sektion av din routerhandbok för rätt adress.
  • Bild med titeln Kombinera två Internetanslutningar Steg 13
    4. Klick Avancerad. Du brukar hitta den här fliken på vänster sida av routerns sida.
  • Även om de flesta lastbalanseringsrutrar har liknande sidor, kan du se lite olika alternativ på olika platser beroende på din lastbalansering av routerns tillverkare.
  • Bild med titeln Kombinera två Internetanslutningar Steg 14
    5. Klick Lastbalansering. Återigen hittar du vanligtvis detta på vänster sida av sidan.
  • Bild med titeln Kombinera två Internetanslutningar Steg 15
    6. Avmarkera "Aktivera applikationsoptimerad routing" låda. Du kommer sannolikt att hitta den här rutan nära toppen av sidan.
  • Bild med titeln Kombinera två Internetanslutningar Steg 16
    7. Avmarkera "Aktivera bandbreddsbaserad balansdirigering" låda. Avmarkera den här rutan och den innan den tillåter din lastbalanseringsrouter att distribuera dina anslutna Wi-Fi-nätverk i en enda anslutning.
  • Bild med titeln Kombinera två Internetanslutningar Steg 17
    8. Klick OK eller spara. Dina inställningar sparas.
  • Bild med titeln Kombinera två Internetanslutningar Steg 19
    9. Njut av dina kombinerade anslutningshastighet. Om du har slutfört din Balancing Router Setup och din dator är för tillfället ansluten till den belastningsbalanserande routerns namn i din Wi-Fi-meny, bör du märka en skillnad i din surfhastighet.
  • Metod 4 av 4:
    Skapa en aggregatanslutning på Mac
    1. Bild med titeln Kombinera två Internetanslutningar Steg 31
    1. Se till att du har två Ethernet-portar. För att kombinera två Internetanslutningar på din Mac utan att använda en speciell router, måste du använda en Ethernet-anslutning till var och en av anslutningsrutarna. Det betyder att din Mac antingen måste ha två Ethernet-portar eller förmågan att hyra en Ethernet-adapter:
    • Om du har en Ethernet-port och minst en USB-C (Thunderbolt 3) -port kan du köpa en Apple USB-C Ethernet-adapter för att fylla i som den andra Ethernet-porten.
    • Om du inte har någon Ethernet-port och åtminstone två USB-C (Thunderbolt 3) -portar kan du köpa två Apple USB-C Ethernet-adaptrar för att skapa de två Ethernet-portarna.
    • Om du bara har en USB-C (Thunderbolt 3) -port och ingen Ethernet-port kan du inte kombinera två Internetanslutningar via Ethernet. Försök använda en lastbalanserande router istället.
    • Eftersom din Mac endast kan kombinera två anslutningar som båda använder 802.3AD-kompatibla anslutningar, du kan inte använda en USB 3.0 till Ethernet-adapter.
  • Bild med titeln Kombinera två Internetanslutningar Steg 32
    2. Anslut båda routrarna till din Mac. Använd en Ethernet-kabel för var och en av de två routrarna, anslut den ena änden av varje kabel i "Lan" (eller liknande) port på baksidan av varje router, anslut sedan var och en av kablarna till din Mac Ethernet-portar.
  • Du måste först ansluta Ethernet-adaptern (er) till din Mac om du inte har mer än en Ethernet-port.
  • Bild med titeln Kombinera två Internetanslutningar Steg 33
    3. Öppna Apple-menyn
    Bild med titeln MacApple1.jpg
    . Klicka på Apple-logotypen i det övre vänstra hörnet av skärmen. En rullgardinsmeny visas.
  • Bild med titeln Kombinera två Internetanslutningar Steg 34
    4. Klick Systeminställningar…. Det är nära toppen av rullgardinsmenyn. Gör så öppnar fönstret Systeminställningar.
  • Bild med titeln Kombinera två Internetanslutningar Steg 35
    5. Klick Nätverk. Du hittar den här jordklotformade ikonen i fönstret Systeminställningar. Om du klickar på det öppnar nätverksfönstret.
  • Bild med titeln Kombinera två Internetanslutningar Steg 36
    6. Klicka på den växelformade "Handling" ikon. Det är i nedre vänstra sidan av fönstret. En popup-meny visas.
  • Bild med titeln Kombinera två Internetanslutningar Steg 37
    7. Klick Hantera virtuella gränssnitt ... Det här alternativet är i "Handling" popupmeny. Ett nytt fönster öppnas.
  • Bild med titeln Kombinera två Internetanslutningar Steg 38
    8. Klick +. Det är i den nedre vänstra sidan av det nya fönstret. Om du klickar på det uppmanar en rullgardinsmeny.
  • Bild med titeln Kombinera två Internetanslutningar Steg 39
    9. Klick Ny länk aggregat ... Det här alternativet finns i rullgardinsmenyn.
  • Bild med titeln Kombinera två Internetanslutningar Steg 40
    10. Välj dina Ethernet-portar. Klicka på kryssrutan till vänster om var och en av Ethernet-anslutningarna.
  • Bild med titeln Kombinera två Internetanslutningar Steg 41
    11. Ange ett namn. Skriv ett namn för din nya anslutning i textrutan längst upp i fönstret.
  • Bild med titeln Kombinera två Internetanslutningar Steg 42
    12. Klick Skapa, Klicka sedan på Apply. Detta kommer båda att skapa din kombinerade Internetanslutning och ansluta till den. Din Mac ska nu automatiskt dela upp saker som nedladdningshastighet och streaming mellan de två anslutningarna.
  • Tips

    Samtidigt som du kombinerar dina Internet-anslutningar dubbla inte dina nedladdningshastigheter ökar det din bandbredd (e.g., Mängden utrymme du måste ladda ner saker innan du märker någon nedgång) genom att splittra aktivitet mellan de två anslutningarna.
  • Försök strömma en film medan du laddar ner en stor fil med dina Internetanslutningar kombinerat för att se hur mycket din bandbredd har förbättrats.
  • Om du inte har ett annat trådlöst nätverk utanför ditt hem- eller arbetsnätverk, kan du ställa in din smartphone som en trådlös hotspot för att skapa ditt eget anpassade trådlösa nätverk.
  • Varningar

    Kombinera separata Internetanslutningar kan gå emot din ISP: s kontrakt. Var noga med att kontrollera detaljerna för ditt nuvarande Internet-kontrakt innan du kombinerar två eller flera Internetanslutningar.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande