Så här hittar du din webbläsartyp och version

En webbläsare är gränssnittsprogrammet som används Surfa World Wide Web., främst genom att titta på webbsidor och efter hyperlänkar. Det finns många webbläsare, men de vanligaste är: Opera, Google Chrome, Mozilla Firefox, Internet Explorer och Apple Safari. De flesta är gratis och vissa datoroperativsystem (OSS) kommer även buntad med en webbläsare.

Av olika anledningar kan du behöva veta din webbläsarversion. Du kan till exempel bli ombedd att lämna den här informationen när du skickar en felrapport till en webbplats, eller kontrollera om en viss tillägg är kompatibel.

Steg

Del 1 av 2:
Hitta webbläsartypen
  1. Bild med titeln Hitta din webbläsartyp och
1. Titta på din nuvarande öppna webbläsare. Det är troligt att du tittar på den här artikeln med din standardwebbläsare redan. "Standard" betyder helt enkelt den webbläsare din dator kommer att använda för att öppna en webbplats om du inte väljer en viss webbläsare. Om du rapporterar problemet som det gäller En annan webbläsare på din dator, Öppna sedan den webbläsaren för att följa dessa steg.
  • Om du redan känner till din webbläsartyp, hoppa över dessa steg och Gå till avsnittet i den här artikeln "Hitta versionsnumret".
  • Bild med titeln Hitta din webbläsartyp och
    2. Bestäm vilka av de viktigaste webbläsarna du använder. Du är Läser den här artikeln på Internet med ett webbläsarprogram. Identifiera webbläsaren enkelt genom att titta på de övre vänstra och / eller högra hörnen och eventuellt andra områden i den övre delen av webbläsaren.
  • Området högst upp kallas webbläsaren "titelfält" område och ibland innehåller webbläsarnamnet.
  • Bild med titeln Hitta din webbläsartyp och
    3
    Switcha tillfälligt "Fullt visningsläge" till av Om din webbläsare är i helskärmsläge efter resten av dessa steg eller de kommer inte att fungera!
  • Observera också att den här artikeln inte refererar till mobila webbläsare som finns på Android och Apple-produkter, eftersom det ligger utanför omfattningen av den här artikeln. Om du vill skriva artiklar om dem, snälla gör det, redigera sedan den här artikeln med länkar till dessa artiklar.
  • Bild med titeln Hitta din webbläsartyp och
    4. Om du använder Opera-webbläsaren visas det övre området så här:
  • Som indikerat av den blå pilen i den översta kvar av den här bilden har Opera ett stort rött brev "O" längst upp till vänster på titelfältet. Det borde också ha tre knappar i mitten strax under den vita webbsidans adressfält som säger "Kortnummer", "Gömma", och "Upptäck" respektive. "Kortnummer" Är standard när du först öppnar webbläsaren om du inte har ändrat inställningarna (med andra ord, det är inte längre standardinställningen).
  • De tre mittknapparna (se den blå rutan i mitten) visar också fyra blåa pilar som pekar nedåt vilket indikerar de sidor du har placerat i din "Kortnummer" område i små förhandsgranskningar. "Gömma" visar några av dina mest frekventa sidor. (Återställa alternativen i Opera kan ändra detta). "Upptäck" är typ av som a "Nyhetsflöde" (Tips: Klicka på det lilla gråttutrustningen till höger om "Upptäck" knappen för att visa länderna i ditt flöde, klicka sedan på den andra fliken i det här fönstret som listar alla dina intressen.) Alternativcan ändras alltid för att passa dina egna behov.
  • Sidor på "Gömma" knappen kan vara "släpade och tappade" för att omorganisera ordningen av dem i "Gömma" se. Den blå pilen pekar till höger pekar på en cirkel " timglas " ikon och om du svävar musen över det grå växeln efter att ha klickat på "Gömma" knapp, vänta några sekunder och en textruta ska öppna var du kan utföra en sökning (med vad som helst "Sökmotor" du använder).
  • När du är på en vanlig webbsida är det röda hjärtat i det övre högra hörnet av operabläddraren en snygg liten ikon som visar den sida du är på har bokmärkts, som shv.maniqui-es.com!
  • Om det är tomt betyder det att det inte har bokmärkts än. Klicka på det tomma hjärtat och det kommer bli röd, Så du nu vet att det har sparats det på dina bokmärken!
  • Bild med titeln Hitta din webbläsartyp och
    5. Om du är använda "Google Chrome" webbläsare Då ser titelfältet ut som bilden ovan.
  • Det finns ingen logotyp eller ikon i det övre vänstra hörnet, men titta på "guldstjärna" till höger. Det är GOOGle Chrome Bookmark-indikatorn. Återigen sparas sidan i webbläsaren för enkel åtkomst senare. Du kan se stjärnan för att visas ihålig. Om stjärnan är ihålig istället för gul (eller guld) betyder det helt enkelt att sidan inte har varit bokmärkt. Om det är ett guld (eller gult) stjärna sidan har bokmärkts! Klicka på stjärnan för att göra det gult eller guld i Google Chrome för att boka sidan eller redigera sin plats i Google Chrome "Bokmärken Manager". Bokmärken kan hanteras när som helst från popup-fönstret när du bokmärker sidor eller arbetar med Google Chrome Bokmärkeappfil.
  • Bild med titeln Hitta din webbläsartyp och
    6. Om du använder "Mozilla firefox" Browser Då ser titelfältet ut så här.
  • Återigen finns det ingen logotyp eller ikon i det övre vänstra hörnet men bak- och framåtknapparna kommer att ha cirklar runt dem och ligger bredvid en liten grå "klot" bild.
  • Den gråa "klot" är helt enkelt en indikator på webbplatsens identitetsuppgifter och är inte mycket att oroa sig för. Om det är inte grå då är det inte En bra idé att använda webbplatsen utan ytterligare utredning, om du inte är säker på att du kan "lita på det". Läs den här artikeln för att ta reda på det Hur man identifierar pålitliga informationswebbplatser.
  • Den stora runda gråpilen med cirkeln runt den, pekar till höger, är "tillbaka" knapp. Du kan gå tillbaka till den sista sidan som du var på när du har besökt minst en annan sida men du kan också "gå framåt" Om pilen är höger mot. Det kommer att fungera När du har gått tillbaka med hjälp av "tillbaka" knappen från innan.
  • En blå pil i bilden pekar på en röd rektangulär låda som markerar området för webbläsarens navigationsverktyg som du kan använda till "surfa". Håll bara musen över de fyra ikonerna i Mozilla Firefox som visas av den röda rutan i bilden ovan för att se möjligheterna för alla verktygsfunktioner Firefox gör lättillgängligt och praktiskt rätt i webbläsaren!
  • Bild med titeln Hitta din webbläsartyp och
    7. Om du är använda "Internet Explorer" webbläsare Titelfältet ska se mycket ut som den här bilden.
  • Det borde ha en blå, små bokstäver e med en guldcirkel genom den. Det bör ses i det övre vänstra hörnet med rundblå "fram och tillbaka" knappar brukade "navigera" eller "surfa" webben.
  • Den föregående bilden visar också kontrollknappar. Använd de för att byta sin"Kompatibilitetsvy" Så att om du är på en äldre webbplats som har svårt att visa innehållet, kan ett klick på den här knappen hjälpa webbläsaren "ser" vad det säger.
  • De "uppfriska" knappar (även känd som "ladda om" knappar) är de små gröna knapparna i Internet Explorer som ser ut som om de har två små pilar som går runt (se inuti den guld rektangulära lådan på bilden ovan), då är det lite röd x Inom Gold Box Ritning på bilden ovan. Det får sidan att sluta lastning, eller "laddar ner" som det kan vara.
  • Det blå frågetecken över till höger (cirkulerat i guld) kommer att användas senare för att hitta Internet Explorer versionsnummer så var noga med att komma ihåg var det är. Det beror på att det är "Hjälp" Knappikon för Internet Explorer!
  • Längs den mycket toppen av titelfältet, leta efter orden "Internet Explorer". Den här webbläsaren skickas vanligtvis med Windows-operativsystem (OS).
  • Bild med titeln Hitta din webbläsartyp och
    8. Om du är använda "Apple Safari" webbläsare Titelfältet ska ha en rund blå kompassikon i det övre vänstra hörnet. Det indikeras där med en grön cirkel och grön pil som pekar på den.
  • Det är i det övre vänstra hörnet av titelfältet. Ser du det?
  • Den gröna pilen i bilden, pekar på rätt Översta hörnet av den övre delen av den här webbläsaren, visar "Genväg ikoner" För verktyg kan du använda för att styra Apple Safari.
  • Det finns en Apple-logotyp på vänster sida av webbplatsadressen var den andra gröna pilen pekar, nära den vita baren.
  • Om du är på thewebsite Det är där det står https: // shv.maniqui-es.com. Strax under titellinjen och har webbplatsadressen i svart tryck med en vit bakgrund. Leta efter "http" För att lättare hitta den.
  • Apple Safari har vad som verkar vara en "blå, rund, glasikon som ser glänsande ut" intill "plus" symbol.
  • Den glänsande blå doten (eller ikonen) betyder webbplatsen du tittar på har nej "favickon" fil.
  • Den gröna lådan som omger bokstäverna i bilden, i alla kepsar, som säger "RSS" vilket betyder rikssammanfattning. RSS är ett sätt att få det som kallas a "Utfodra" av webbplatsens nuvarande innehåll.
  • För mer information om Så här använder du RSS-flöden Läs den här artikeln. Ytterligare information om RSS ligger utanför omfattningen av den här artikeln.
  • Safari-webbläsaren skickas vanligtvis med Apples Mac OS (operativsystem) webbläsare och de flesta Apple-produkter som Apple iPhone, Apple-dator och andra Apple-enheter också,
  • Även om du har MS Windows-operativsystem (OS) och en persondator (PC), kan du fortfarande ladda ner och använda Safari version 5.1.7 Browser.
  • Bild med titeln Hitta din webbläsartyp och
    9. Från vad du nu har lärt dig av dessa steg för att kunna "Hitta din webbläsartyp", Nästa del handlar om "Så här hittar du webbläsarens version (med bilder).
  • Bild med titeln Hitta din webbläsartyp och
    10. För nu skriv namnet på webbläsaren ner på ett papper eller spara det i ett ordbehandlingsdokument och Spara det någonstans på din hårddisk för framtida referens Men stäng inte det än!
  • Bild med titeln Hitta din webbläsartyp och
    11. I nästa avsnitt i den här artikeln lär du dig att enkelt hitta din webbläsarens version och lägga det i filen eller på papperet och sedan lagra den på ett säkert ställe för senare!
  • Del 2 av 2:
    Hitta versionsnumret

    Efter Hitta webbläsartyp med den första delen av den här artikeln (den del titeln "Hitta webbläsartypen" - Använd länken för att gå tillbaka om du behöver). Du kommer att vilja hitta Versionsnummer för webbläsaren Genom att följa dessa steg.

    1. Bild med titeln Hitta din webbläsartyp och
    1. Skriv eller skriv versionsnumren när du hittar dem för din webbläsartyp i filen eller papperet du har från den tidigare avsnittet Titel "Hitta din webbläsartyp".

    För att hitta operaversionen

    1. Bild med titeln Hitta din webbläsartyp och
      1. Klicka på den stora röda "O" I det övre vänstra hörnet av titelfältet.
    2. Bild med titeln Hitta din webbläsartyp och
      2. Välj Om opera I den resulterande rullgardinsmenyn.
    3. Bild med titeln Hitta din webbläsartyp och
      3. En flik öppnas och visar operaversionsnumret och annan information.

    Att hitta Google Chrome version

    1. Bild med titeln Hitta din webbläsartyp och
      1. Klicka på "gråbruten" knappen i övre högra hörnet. Den har tre mörkgrå eller svarta horisontella linjer.
    2. Bild med titeln Hitta din webbläsartyp och
      2. Välj Om Google Chrome I den resulterande rullgardinsmenyn.
    3. Bild med titeln Hitta din webbläsartyp och
      3. Ett mindre fönster öppnas med att visa Google Chrome-versionsnumret bland annat.

    För att hitta Mozilla Firefox-versionen

    1. Bild med titeln Hitta din webbläsartyp och
      1. Välj Hjälp Från textmenyn längst upp. Det är markerat i den här bilden med en fyrkantig röd rektangulär låda.
    2. Bild med titeln Hitta din webbläsartyp och
      2. Välj nu Om Firefox Från den resulterande rullgardinsmenyn.
    3. Bild med titeln Hitta din webbläsartyp och
      3. Ett fönster öppnas med Mozilla Firefox-versionsnumret och mycket annan information som har länkar för att ta reda på allt om det globala samhället som utvecklar det, länkar för att delta i sin utveckling, slutanvändarrättigheter och Mozilla Firefox-sekretesspolicy.
    4. WikiHow har också en sekretesspolicy. Du kan hitta den genom att klicka här eller klicka på "Villkor" Länk längst ner i ett wikihow-fönster. Där hittar du den direkta länken till ThePrivacy Policy.

    Att hitta Internet Explorer version

    1. Bild med titeln Hitta din webbläsartyp och
      1. Klicka på ikonen om den runda blå frågan längst upp till höger ovanför "skrolla upp" knapp.
    2. Bild med titeln Hitta din webbläsartyp och
      2. Välj Om Internet Explorer Från den resulterande pop-out-menyn. Tips: När du svävar musen på det blå frågetecken kan det visa en textruta som säger "Hjälp" med fönstren "genvägsknappar" du skulle använda för att öppna "Hjälp" I stället för den runda blå knappen med frågetecken!
    3. Bild med titeln Hitta din webbläsartyp och
      3. Ett fönster ska öppnas efter att ha klickat Om Internet Explorer Och det kommer att visa versionsnumret för Internet Explorer-webbläsaren du använder, inklusive mycket annan information (chiffertyrkan handlar om dess krypteringsförmåga), "Uppdatera versioner" är några uppdateringar av det som är tillgängliga. Det kommer sannolikt att säga noll om du kör Windows uppdateras regelbundet, och till sist, MS upphovsrättsinformation (det lilla gråttet små utskrift) med upphovsrättsåret som skapar en länk till Microsofts hemsida (er) som berättar allt om upphovsrättens minutia av det året.
    4. Om du vill klicka på Systeminformation Knapp Du kan lära dig allt om de tekniska aspekterna av hela dina fönster "Pc" Operativsystem och hitta diagnostik för att fixa saker där också!

    För att hitta Apple Safari-versionen

    1. Bild med titeln Hitta din webbläsartyp och
      1. Klicka på ikonen Round Gear till den högra sidan av fönstret som finns i det övre högra hörnet, under röd "x" som används för att stänga fönstret.
    2. Se bilden nedan för att hjälpa dig att visualisera vad det är menat.
    3. Bild med titeln Hitta din webbläsartyp och
      2. Välj nu Om safari Från den resulterande pop-out, släpp ner menyn.
    4. Ett fönster ska öppnas visar Apple Safari-versionsnumret.
    5. Saken Före parentesen är versionen.
    6. Saken inuti parentesen är den specifika byggnaden, som du kanske eller inte behöver.
    7. Annan information i det fönstret visar också upphovsrättsåren av den specifika versionen.
    8. Nu har du all information du behöver för Apple Safari-webbläsaren.
    9. Bild med titeln Hitta din webbläsartyp och
      3. Spara informationen för framtida referens.
    10. Om du inte märker det korrekt kan du misstänka det för något som är "oviktig" och kasta ut det eller förlora det.
    11. Var kreativ på det sätt du sparar det på en enkel bit papper om du vill!

    Tips

    I Windows, En genväg för att öppna din standardwebbläsare är att helt enkelt använda "Springa" Fält från ⇱ hemmeny och typ shv.maniqui-es.com i "Springa" rutan Tryck sedan på ↵ ENTER-tangenten. .
  • Tewebsite öppnas sedan med din standardwebbläsare i WikiHow Main Home Page.
  • Det är ett enkelt sätt att hitta din standardwebbläsare, men stegen i den här artikeln kan tillämpas på någon webbläsare i den här artikeln.
  • Det är också möjligt att Ändra din standardwebbläsare till en annan som du föredrar att använda hela tiden, som då blir din standardwebbläsare.
  • Vissa människor tycker att det är bra att ha mer än en webbläsare för att hjälpa till att organisera saker bättre.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande