Så här ändrar du standard appar på iphone eller ipad

När du trycker på en webb länk i ett e-postmeddelande öppnar din iPhone, iPad eller iPod Touch den i standardwebbläsaren. Fram till frisläppandet av iOS 14 var Safari den enda appen som kunde ställas in som standard. Nu kan du välja en annan standardwebbläsare (Chrome fans, glädjas!), liksom ett nytt standard email om du inte är galen på postappen. Thistaaches du hur du ändrar din standardwebbläsare och / eller e-postprogram till App av ditt val.

Steg

  1. Bild med titeln Ändra standard apps på iPhone eller iPad Steg 1
1. Installera den app du vill ställa in som standard. Till exempel, om du vill byta din standard e-post app till Outlook, måste du ladda ner Outlook från App Store.
  • Om du ännu inte har uppdaterat din iPhone eller iPad till iOS / iPados 14, se Så här uppdaterar du din iPhone först.
  • Vissa webbläsare och e-postappar kan inte ställas in som standard apps. Detta beror bara på att utvecklarna av dessa appar inte har uppdaterat appen med den här funktionen. Några populära appar som kan ställas in som standard för e-post är Spark, Outlook och Gmail. Populära Byte Browsers är Chrome och Firefox.
  • Bild med titeln Ändra standard apps på iPhone eller iPad Steg 2
    2. Öppna din iPhone eller iPads inställningar
    Bild med titeln iphonesettingAppicon.jpg
    . Det är växelikonen på din startsida eller i appbibliotekets verktygskategori.
  • Bild med titeln Ändra standard apps på iPhone eller iPad Steg 3
    3. Bläddra ner och tryck på webbläsaren eller mail app du vill vara standard. Om du till exempel vill att Chrome ska vara din standardwebbläsare, rulla ner och tryck på Krom.
  • Bild med titeln Ändra standard apps på iPhone eller iPad Steg 4
    4. Knacka Standard Browser App (för webbläsare) eller standard e-post app (för e-post). Du kommer att se en lista med appar-appen med ett blått kryssmark är den som är inställd som standard.
  • Om du inte ser det här alternativet kan appen inte väljas som standard. Eftersom funktionen är ny kan du bara behöva vänta lite för att appen ska uppdateras.
  • Bild med titeln Ändra standard apps på iPhone eller iPad Steg 5
    5. Välj en ny standard app. Välj den app du vill att din iPhone eller iPad ska öppna när du gör något som kräver en webbläsare eller ett e-postmeddelande. Det blå kryssrutan flyttas till din nya standard app.
  • Tips

    För att växla tillbaka till den ursprungliga standardappen, tryck på ersättning Appens namn i inställningarna, tryck på Standard Mail / Web App, och välj önskad app.
  • Du kan fortfarande använda Safari och postappen även om de inte är inställda som standard.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande