Så här rengör du din gmail-inkorg genom att radera gamla e-postmeddelanden

Som standard får gratis Google-konton 15 GB lagringsutrymme över Gmail och Google Drive. Från och med 1 juni 2021 kommer Google Photons och Google Dokument också att ingå i den data.Om du inte har tillräckligt med utrymme för alla dina e-postmeddelanden, foton och filer, kan du förlora några av dina gamla e-postmeddelanden som du vill behålla.Du kan förhindra detta genom att rensa ut din Gmail-inkorg med några gamla e-postmeddelanden som du inte vill behålla. Plus Rengöring av din inkorg är ett bra sätt att hålla dina e-postmeddelanden organiserade och snyggt. Du måste också tömma papperskorgen för att frigöra lagringsutrymme.

Steg

Del 1 av 4:
Rensa ut dina kampanjer E-postmeddelanden
  1. Bild med titeln Rengör din Gmail-inkorg genom att radera gamla e-postmeddelanden Steg 1
1. Gå till https: // mail.Google.com / I en webbläsare. Detta tar dig till Gmail i en webbläsare. Medan du kan radera enskilda e-postmeddelanden med Gmail-appen på din smartphone, med hjälp av en skrivbordswebbläsare, ger dig tillgång till fler verktyg som låter dig ta bort e-postmeddelanden i bulk. Detta gör processen mycket snabbare.
  • Se till att du är inloggad på rätt Gmail-konto. Om du inte är, klicka på ikonen Profil i det övre högra hörnet av Gmail och välj rätt Gmail eller klicka på Lägg till ett annat konto och logga in med e-postadressen och lösenordet som är kopplat till din gmail.
  • Bild med titeln Rengör din Gmail-inkorg genom att radera gamla e-postmeddelanden Steg 2
    2. Klicka på Kampanjer flik. Det är den tredje fliken på toppen. Det är här kampanjemailen går. De flesta e-postmeddelanden under kampanjfliken är spam. Du kan vanligtvis radera de flesta av dessa e-postmeddelanden ganska säkert utan att ta bort något viktigt.
  • Bild med titeln Rengör din Gmail-inkorg genom att radera gamla e-postmeddelanden Steg 3
    3. Knacka
    Bild med titeln android7exphandleft.jpg
    eller
    Bild med titeln Android7Expandright.jpg
    För att se de olika sidorna. Vänster och höger fästen är i övre högra hörnet ovanför din e-postlista. Klicka på dessa ikoner för att se de olika sidorna. Titta över några sidor och se till att det inte finns några e-postmeddelanden du vill behålla.
  • Bild med titeln Rengör din Gmail-inkorg genom att radera gamla e-postmeddelanden Steg 4
    4. Klicka på kryssrutan
    Bild med titeln Android7Checkbox.jpg
    ovanför din lista med e-postmeddelanden. Det finns en kryssruta till vänster om varje enskilt e-post i din inkorg. Klicka på kryssrutan bredvid ett mail för att välja den, klicka på kryssrutan längst upp i listan för att välja alla e-postmeddelanden på en sida. Detta ger dig också möjlighet att välja alla e-postmeddelanden under fliken Kampanjer.
  • Bild med titeln Rengör din Gmail-inkorg genom att radera gamla e-postmeddelanden Steg 5
    5. Klicka på rullgardinsmenyn och välj alla. Det är den grå lådan med en vit streck i den till vänster om verktygsfältet. Detta väljer alla e-postmeddelanden under fliken Kampanjer.
  • Bild med titeln Rengör din Gmail-inkorg genom att radera gamla e-postmeddelanden Steg 6
    6. Avmarkera
    Bild med titeln Android7unchecked.jpg
    Alla e-postmeddelanden du vill behålla. Om det finns några e-postmeddelanden under kampanjer som du vill behålla, klicka på kryssrutan bredvid dem för att avmarkera det e-postmeddelandet.
  • Bild med titeln Rengör din Gmail-inkorg genom att radera gamla e-postmeddelanden Steg 7
    7. Klick
    Bild med titeln Android7Delete.jpg
    eller tryck på Radera. Detta visar en varning som frågar om du är säker på att du vill radera alla de valda e-postmeddelandena.
  • Bild med titeln Rengör din Gmail-inkorg genom att radera gamla e-postmeddelanden Steg 8
    8. Om du raderade något fel, tryck på Ångra. Om du har tagit bort något av misstag kan du ångra åtgärden genom att trycka på Ångra i den svarta dialogrutan som visas längst ner till vänster på skärmen. Som standard kommer e-postmeddelanden att förbli i papperskorgen i 30 dagar innan de är permanent raderade.
  • Om du behöver rensa utrymme förr än så kan du tömma papperskorgen.
  • Om du har många e-postmeddelanden under kampanjer, kan du behöva upprepa dessa steg några gånger för att få dem alla.
  • Del 2 av 4:
    Rensa dina sociala e-postmeddelanden
    1. Bild med titeln Rengör din Gmail-inkorg genom att radera gamla e-postmeddelanden Steg 9
    1. Klicka på Social flik. Den här fliken innehåller alla sociala mediervarningar. Detta inkluderar e-post från Facebook, Twitter, LinkedIn, Tumblr och mer.
  • Bild med titeln Rengör din Gmail-inkorg genom att radera gamla e-postmeddelanden Steg 10
    2. Knacka
    Bild med titeln android7exphandleft.jpg
    eller
    Bild med titeln Android7Expandright.jpg
    För att se de olika sidorna. Vänster och höger fästen är i övre högra hörnet ovanför din e-postlista. Klicka på dessa ikoner för att se de olika sidorna. Titta över några sidor av e-postmeddelanden och se till att det inte finns någon du vill behålla.
  • Bild med titeln Rengör din Gmail-inkorg genom att radera gamla e-postmeddelanden Steg 11
    3. Klicka på kryssrutan
    Bild med titeln Android7Checkbox.jpg
    ovanför din lista med e-postmeddelanden. Det finns en kryssruta till vänster om varje enskilt e-post i din inkorg. Klicka på kryssrutan bredvid ett mail för att välja den. Klicka på kryssrutan längst upp i listan för att välja alla e-postmeddelanden på en sida. Detta ger dig också möjlighet att välja alla e-postmeddelanden under den sociala fliken.
  • Bild med titeln Rengör din Gmail-inkorg genom att radera gamla e-postmeddelanden Steg 12
    4. Klicka på rullgardinsmenyn och välj alla. Det är den grå lådan med en vit streck i den till vänster om verktygsfältet. Detta väljer alla sidor som är värda av e-postmeddelanden under den sociala fliken.
  • Bild med titeln Rengör din Gmail-inkorg genom att radera gamla e-postmeddelanden Steg 13
    5. Avmarkera
    Bild med titeln Android7unchecked.jpg
    Alla e-postmeddelanden du vill behålla. Om det finns några e-postmeddelanden som du inte vill radera, klicka på kryssrutan till vänster för att avmarkera dem.
  • Bild med titeln Rengör din Gmail-inkorg genom att radera gamla e-postmeddelanden Steg 14
    6. Klick
    Bild med titeln Android7Delete.jpg
    eller tryck på Radera. Detta visar en varning som frågar om du är säker på att du vill radera alla de valda e-postmeddelandena.
  • Bild med titeln Rengör din Gmail-inkorg genom att radera gamla e-postmeddelanden Steg 15
    7. Om du raderade något fel, tryck på Ångra. Om du har tagit bort något av misstag kan du ångra åtgärden genom att trycka på Ångra i den svarta dialogrutan som visas längst ner till vänster på skärmen. Som standard kommer e-postmeddelanden att förbli i papperskorgen i 30 dagar innan de är permanent raderade.
  • Om du behöver rensa utrymme förr än så kan du tömma papperskorgen.
  • Del 3 av 4:
    Rensa ut din inkorg
    1. Bild med titeln Rengör din Gmail-inkorg genom att radera gamla e-postmeddelanden Steg 16
    1. Klicka på Primär flik. Det är den första fliken längst upp på sidan. Detta visar alla e-postmeddelanden i din primära inkorg.
  • Bild med titeln Rengör din Gmail-inkorg genom att radera gamla e-postmeddelanden Steg 17
    2. Klicka på sökfältet på toppen. Du vill förmodligen inte bara mass-radera varje e-post i din primära inkorg. Du kommer förmodligen att behöva hålla några viktiga e-postmeddelanden. Du måste använda sökfältet på toppen för att filtrera några av e-postmeddelanden så att du bara väljer de som du vill radera.
  • Bild med titeln Rengör din Gmail-inkorg genom att radera gamla e-postmeddelanden Steg 18
    3. Ange en sökterm i sökfältet. Detta söker hela din inkorg för e-postmeddelanden som matchar dina sökkriterier. Du kan klicka på fästet som pekar ner för att visa avancerade sökalternativ. Det finns också kommandon som du kan skriva in sökfältet som gör det möjligt för dig att göra en avancerad sökning. Följande är några kommandon som du kan skriva in sökfältet för att begränsa dina e-postmeddelanden:
  • Från: [Kontaktnamn]:Typ "Från:" följt av en kontakts namn eller e-postadress för att söka efter e-post från den kontakten.
  • är viktigt:Skriver "är viktigt" I sökfältet söker efter alla e-postmeddelanden markerade som viktiga.
  • har: bilaga:Skriver "har: bilaga" I sökfältet söker efter alla e-postmeddelanden som har en bilaga.
  • Filnamn: [Namn eller Typ]:Typ "filnamn:" följt av filnamnet på en bilaga eller en bilaga typ för att söka efter e-postmeddelanden med den bilagan.Fästetyper inkluderar "pdf". "doc", "jpeg", "jpg", "mp4", "mom" och mer. Du kan till exempel skriva "Filnamn: PDF" Att söka efter e-post som innehåller en PDF.
  • Större: [E-poststorlek]:Typ "större:" följt av storleken på ett e-postmeddelande för att söka efter e-postmeddelanden som är större än den storleken.Till exempel kan du skriva "större: 150" Att söka efter ett e-postmeddelande som är större än 150 byte, eller "större: 2m" Att söka efter e-postmeddelanden större än 2 megabyte. Du kan också använda "storlek:" istället för "större:".
  • Mindre: [E-poststorlek]: Det här är precis som "större:" kommando utom det söker efter e-postmeddelanden mindre än en viss storlek.
  • Före: mm / dd / yyyy: Detta kommando söker efter e-post före ett visst datum. Till exempel kan du skriva "före: 06/01/2020" Att söka efter alla e-postmeddelanden före juni 2020.
  • Efter: mm / dd / yyyy: Det här är precis som "innan:" Kommando, förutom det söker efter e-postmeddelanden som kom efter ett visst datum.Du kan också kombinera "innan:" och "Efter: Kommandon för att skapa ett datumintervall.Du kan till exempel skriva "Före: 06/01/2020 Efter: 02/01/2018" i sökfältet för att söka efter e-post efter 02/2018 och före 06/2020.
  • Older_than: [Time]: Att söka efter e-postmeddelanden som är äldre än en viss tidsram, typ "äldre än:" följt av antalet och enheten av tider.Till exempel kan du skriva "Older_than: 6m" Att söka efter e-poster som är äldre än 6 månader. Du kan också skriva "d" att söka efter dagar istället för månader eller typ "y" att söka efter år.
  • NEWER_THAN: [TIME].Detta liknar "äldre än:" kommando, förutom det söker efter e-post efter en viss tidsram.
  • Bild med titeln Rengör din Gmail-inkorg genom att radera gamla e-postmeddelanden Steg 19
    4. Knacka
    Bild med titeln android7exphandleft.jpg
    eller
    Bild med titeln Android7Expandright.jpg
    För att se de olika sidorna. Vänster och höger fästen är i övre högra hörnet ovanför din e-postlista. Klicka på dessa ikoner för att se de olika sidorna. Titta över några sidor av e-postmeddelanden och se till att det inte finns någon du vill behålla.
  • Bild med titeln Rengör din Gmail-inkorg genom att radera gamla e-postmeddelanden Steg 20
    5. Klicka på kryssrutan
    Bild med titeln Android7Checkbox.jpg
    ovanför din lista med e-postmeddelanden. Det finns en kryssruta till vänster om varje enskilt e-post i din inkorg. Klicka på kryssrutan bredvid ett mail för att välja den. Klicka på kryssrutan längst upp i din e-postlista över alla övriga e-postmeddelanden för att välja hela sidan med e-postmeddelanden.
  • Bild med titeln Rengör din Gmail-inkorg genom att radera gamla e-postmeddelanden Steg 21
    6. Klick Välj alla konversationer som matchar den här sökningen. Detta väljer alla sidor som ingår i dina kriterier.
  • Bild med titeln Rengör din Gmail-inkorg genom att radera gamla e-postmeddelanden Steg 22
    7. Avmarkera
    Bild med titeln Android7unchecked.jpg
    Alla e-postmeddelanden du vill behålla. Om det finns några e-postmeddelanden som du inte vill radera, klicka på kryssrutan till vänster för att avmarkera dem.
  • Bild med titeln Rengör din Gmail-inkorg genom att radera gamla e-postmeddelanden Steg 23
    8. Klick
    Bild med titeln Android7Delete.jpg
    eller tryck på Radera. Detta visar en varning som frågar om du är säker på att du vill radera alla de valda e-postmeddelandena.
  • Bild med titeln Rengör din Gmail-inkorg genom att radera gamla e-postmeddelanden Steg 24
    9. Klick Ok. Detta bekräftar att du vill radera alla de valda e-postmeddelandena och det flyttar dem till papperskorgen.
  • Del 4 av 4:
    Tömmer ditt papperskorgen
    1. Bild med titeln Rengör din Gmail-inkorg genom att radera gamla e-postmeddelanden Steg 25
    1. Bläddra ner Skräp. Det finns i inboxens meny till vänster. Klick Skräp För att se alla e-postmeddelanden i ditt papperskorgen. Om du inte ser "Skräp" I menyn till vänster klickar du på och drar reglaget till höger om menyn för att bläddra ner. Alternativt kan du placera muspekaren över menyn och använda mushjulet för att bläddra ner.
  • Bild med titeln Rengör din Gmail-inkorg genom att radera gamla e-postmeddelanden Steg 26
    2. Knacka
    Bild med titeln android7exphandleft.jpg
    eller
    Bild med titeln Android7Expandright.jpg
    För att se de olika sidorna. När du tömmer papperskorgen, raderas alla e-postmeddelanden i papperskorgen permanent. Du kommer inte att kunna återställa något av de e-postmeddelanden som du raderade. Gå igenom ditt papperskorgen och se till att det inte finns några e-postmeddelanden du vill behålla. Klicka på fästena som pekar åt vänster och höger i övre högra hörnet för att flytta från en sida till nästa.
  • Bild med titeln Rengör din Gmail-inkorg genom att radera gamla e-postmeddelanden Steg 27
    3. Högerklicka på några e-postmeddelanden som du vill behålla. Om du ser ett e-postmeddelande som du vill behålla, högerklicka på det för att visa en popup-meny.
  • Bild med titeln Rengör din Gmail-inkorg genom att radera gamla e-postmeddelanden Steg 28
    4. Klick Flytta till inkorg. Det är i menyn som dyker upp när du högerklickar på ett mail i papperskorgen. Detta flyttar e-postmeddelandet från papperskorgen till din primära inkorg. Gör det här för alla e-postmeddelanden du vill behålla.
  • Bild med titeln Rengör din Gmail-inkorg genom att radera gamla e-postmeddelanden Steg 29
    5. Klick Tom skräp nu. Det är den blå texten ovanför listan över e-postmeddelanden i papperskorgen. Detta visar en popup som frågar om du är säker på att du vill ta bort alla e-postmeddelanden i papperskorgen.
  • Bild med titeln Rengör din Gmail-inkorg genom att radera gamla e-postmeddelanden Steg 30
    6. Klick Ok. Detta tar bort alla e-postmeddelanden i papperskorgen.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande