Så här får du e-postmeddelanden för google form inlagor

Om du har ställt in en Google Docs-formulär för att samla in information från andra, kan du aktivera meddelanden så att du får ett mail om ändringar, antingen som de är gjorda eller i en daglig smälta. Det här enkla steget kan hjälpa dig att hålla dig ovanpå din samlade data, som det kommer in.

Steg

  1. Bild med titeln Få e-postmeddelanden för Google Form Inlämningar Steg 1
1. Gå till svarskalkylbladet för din Google-formulär. Om du börjar från Google-formuläret vid redigeringsvy, klicka på Visa svar För att komma till kalkylbladet där svaren är inloggade. Annars väljer du bara svarskalkylbladet direkt från sin plats i din Google-enhet.
  • Bild med titeln Få e-postmeddelanden för Google Form Inlämningar Steg 2
    2. Klicka på Verktyg och då Notifieringsregler.
  • Bild med titeln Få e-postmeddelanden för Google Form Inlämningar Steg 3
    3. Justera inställningarna som önskat. Beroende på kalkylarkens komplexitet kan du ha en mängd olika alternativ att välja:
  • Du har alltid möjlighet att få meddelanden antingen när "Eventuella ändringar görs" (inklusive formulär och ändringar av medarbetare, direkt i kalkylbladet) eller när "En användare skickar in en blankett" (Endast genom själva formulärets sida). Beroende på formulärets komplexitet och huruvida du skapade den, kan du också ställa in meddelanden för när några speciella ark eller speciella celler på kalkylbladet ändras, eller för när samarbetspartnerna läggs till eller tas bort från formuläret.
  • Du kan också välja att få meddelanden en gång om dagen, i en "dagligen smälta," eller "direkt," varje gång förändringen görs.
  • Bild med titeln Få e-postmeddelanden för Google Form Inlämningar Steg 4
    4. Klick Spara. Om du ändrar dig kan du välja Avbryt.
  • Bild med titeln Få e-postmeddelanden för Google Form Inlämningar Steg 5
    5. Bekräfta inställningarna och klicka på Gjort. Om du vill lägga till en annan regel, välj Lägg till en anmälningsregel och upprepa processen.
  • Bild med titeln Få e-postmeddelanden för Google Form Inlämningar Steg 6
    6. Avsluta kalkylbladet, och du är bra att gå. Kontrollera din Gmail-inkorg i samband med Google-formuläret för eventuella uppdateringar som de rullar in!
  • Tips

    Meddelandena kommer att skickas till det e-postkonto som du är inloggad, när du ställer in dem. Fönstret Inställningar bekräftar detta för dig, så bara se till att det listar rätt e-postadress där.
  • För att redigera eller ta bort en anmälningsregel, gå tillbaka till Notifieringsregler box och klicka Redigera eller Radera Bredvid regeln i fråga.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande