Så här ändrar du bakgrunden på powerpoint-bilder

VIDEO

Genom att anpassa bilderna i PowerPoint-presentationen kan du lägga till ett unikt utseende som speglar din personliga stil. Microsoft PowerPoint innehåller inbyggda verktyg som låter dig anpassa bakgrunden på dina bilder med livfulla färger, mönster, foton och gradienter. Eller, om du är på språng (eller inte har tillgång till PowerPoint), kan du ladda upp din presentation till Google-bilder och välj en ny bakgrundsfärg eller ett foto med lätthet.

Steg

Metod 1 av 2:
Med PowerPoint
  1. Bild med titeln Ändra bakgrunden på PowerPoint Slides Steg 1
1. Visa bilden du vill anpassa. Välj en bild för att ändra genom att klicka på miniatyren på vänster sida av skärmen. Om du vill ändra bakgrunden för alla bilder i presentationen, kan du göra det kort.
  • Bild med titeln Ändra bakgrunden på PowerPoint Slides Steg 2
    2. Visa bakgrundsfyllningsalternativ. Högerklicka på den aktuella bilden bakgrund (Ctrl+Klicka på en Mac) och välj "Format bakgrund."Välj" Fyll "från den vänstra panelen för att visa dina alternativ.
  • Bild med titeln Ändra bakgrunden på PowerPoint Slides Steg 3
    3. Skapa en solid bakgrund. För att göra bakgrunden en enda färg, välj Fastfyllning. Klicka på "Färg" -knappen för att välja en färg från paletten.
  • Bild med titeln Ändra bakgrunden på PowerPoint Slides Steg 4
    4. Fyll din bakgrund med en färgad gradient. Välj Gradientfyllning att effektivt göra en (eller mer) färg (s) blekna till en annan. Välj en av de förinställda gradienterna från menyn eller designa din egen. Använd riktningsmenyn för att visa olika gradientmönsteralternativ, och "Gradient Stops" -reglaget för att justera var varje färg börjar och slutar.
  • Bild med titeln Ändra bakgrunden på PowerPoint Slides Steg 5
    5. Gör bakgrunden en bild eller textur. Välj Bild eller texturfyllning att använda något personligt foto som din bildbakgrund.
  • Klicka på "File" för att välja platsen för din anpassade bild. Eller, om du föredrar, välj en av de förinställda texturerna från listan.
  • Du kan flytta transparensreglaget för att justera hur ogenomskinlig bilden eller texturen kommer att visas. Om du väljer en "upptagen" bild eller ett mönster kanske du vill höja genomskinligheten så att texten på din bild är lätt att läsa.
  • Bild med titeln Ändra bakgrunden på PowerPoint Slides Steg 6
    6. Fyll bakgrunden med ett förinställt mönster. Om du har PowerPoint 2013 eller senare kan du välja Mönsterfyllning Alternativ att välja mellan en lista med enkla förinställda mönster. Ändra färgerna i dessa mönster med "förgrunden" och "bakgrund" menyerna under mönstret palett.
  • Bild med titeln Ändra bakgrunden på PowerPoint Slides Steg 7
    7. Applicera ändringarna. Om du bestämmer dig för att du inte gillar något av bakgrundsalternativen, klicka på knappen "Återställ bakgrund" för att återgå till föregående bakgrund. Annat:
  • Om du bara vill att den nya bakgrunden ska visas på den aktuella bilden, klicka på "Stäng" för att spara ändringarna.
  • Om du vill ha varje bild i din presentation att ha den nya bakgrunden, klicka på "Ansök till alla."
  • Metod 2 av 2:
    Använda Googles Slides
    1. Bild med titeln Ändra bakgrunden på PowerPoint Slides Steg 8
    1. Öppna Google Drive. Du måste Ha ett Gmail / Google-konto Att använda det här alternativet. Peka din webbläsare att köra.Google.com och klicka på "Gå till Google Drive."Ange ditt Gmail användarnamn och lösenord när du blir ombedd. När ditt konto har blivit autentiserat visas ditt Google Drive-konto.
  • Bild med titeln Ändra bakgrunden på PowerPoint Slides Steg 9
    2. Ladda upp din PowerPoint-presentation. Klicka på knappen "Ny" längst upp till vänster på skärmen och välj sedan "File Upload."Navigera till din PowerPoint-presentation och klicka på" Öppna."
  • När uppladdningen är klar visas en bekräftelse längst ner på skärmen. Dubbelklicka på namnet på din PowerPoint-fil i den rutan för att starta den i tittaren.
  • När förhandsgranskningen av din presentation visas klickar du på "Öppna med" och välj "Google-bilder."Det kan ta några ögonblick för att alla bilddata ska visas.
  • Bild med titeln Ändra bakgrunden på PowerPoint Slides Steg 10
    3. Välj en bild för att ändra. Klicka på en bild på vänster sida av skärmen för att ändra bakgrunden. Om du vill ändra bakgrunden för alla bilder, kan du på några ögonblick.
  • Bild med titeln Ändra bakgrunden på PowerPoint Slides Steg 11
    4. Visa glidbakgrundsalternativ. Öppna menyn "Slide" längst upp på skärmen och välj "Ändra bakgrund."Du får se en förhandsgranskning av dina val när du bläddrar igenom alternativ.
  • Bild med titeln Ändra bakgrunden på PowerPoint Slides Steg 12
    5. Välj en enda färg som bakgrunden. Om du vill ha bakgrunden till din bild att vara en enda solid färg, klicka på rutan bredvid "Färg" och välj en från paletten. Om du vill att bakgrunden ska vara transparent, klicka på "Transparent" ovanför färgpaletten.
  • Bild med titeln Ändra bakgrunden på PowerPoint Slides Steg 13
    6. Använd en bild som bakgrunden. För att göra din bakgrund en bild, klicka på "Bild."
  • Om din önskade bakgrundsbild är på din dator klickar du på "Ladda upp" och klicka sedan på "Välj en bild för att ladda upp."Navigera till bildplatsen och klicka på" Öppna ", välj sedan"."
  • Om du vill använda en bild från ditt Google-konto klickar du på "Google Drive" och navigerar till platsen för önskad bakgrundsbild. Du kan söka efter bildnamnet i sökrutan om du inte är säker på var den är belägen. När du har hittat den, dubbelklicka på den för att spara valet.
  • Bild med titeln Ändra bakgrunden på PowerPoint Slides Steg 14
    7. Klicka på "Återställ tema" för att ångra dina ändringar. Om du bestämmer dig för att du inte gillar ditt bakgrundsval, klicka på "Återställ tema."
  • Bild med titeln Ändra bakgrunden på PowerPoint Slides Steg 15
    8. Spara din bakgrund. För att tillämpa ditt nya bakgrundsval till den bild du har valt, klicka på "Klar."Om du vill tillämpa den här bakgrunden till varje bild i din presentation, klicka först" Lägg till i tema ", då" gjort."
  • WikiHow Video: Hur byter du bakgrunden på PowerPoint-bilder

    Kolla på

    Tips

    Redigera ett Microsoft PowerPoint-dokument i Google-bilder kan något ändra andra formateringsuppgifter i din presentation. Se till att bläddra igenom alla dina bilder för att vara säker på att de ser hur du vill att de ska.
  • Om alla dina bilder är lika i format bortsett från bakgrunden (e.g., rubriker, sidfot, vattenstämplar), överväga Skapa en mall eller "Slide Master". Med en glidmästare, ändras ändringar som du gör till huvuddioden till resten av bilderna, vilket eliminerar behovet av att redigera dessa detaljer i varje bild.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande