Hur man lägger till bakgrundsgrafik till powerpoint

Formatbakgrundsverktyget i PowerPoint kan du välja en bild från din dator eller online för att använda som bakgrund för din bild. Du kan ställa in den här bakgrunden till flera bilder samtidigt, eller tillämpa den på hela din presentation. Du kan också lägga till effekter på bakgrundsbilden för att ge det lite känsla. Om du inte kan ändra bakgrundselementen kan du behöva redigera bildmästaren.

Steg

Del 1 av 3:
Lägger till en bild
  1. Bild med titeln Lägg till bakgrundsgrafik till PowerPoint Steg 1
1. Öppna din PowerPoint-presentation. Du kan lägga till grafik till bakgrunden till någon bild i din PowerPoint-presentation. Öppna den presentation du vill redigera i PowerPoint.
  • Bild med titeln Lägg till bakgrundsgrafik till PowerPoint Steg 2
    2. Klicka på fliken Design längst upp i fönstret. Detta visar designverktygen.
  • Bild med titeln Lägg till bakgrundsgrafik till PowerPoint Steg 3
    3. Klicka på "Format bakgrund" knapp. Du hittar det på höger sida av designbandet. Formatbakgrundssidan kommer att visas på höger sida av skärmen.
  • Bild med titeln Lägg till bakgrundsgrafik till PowerPoint Steg 4
    4. Välj de glides du vill använda bakgrunden till. Som standard gäller din bakgrundsändringar endast på den aktiva bilden. Du kan hålla Ctrl / ⌘ Kommando och klicka på varje bild i glidlistan till vänster som du vill välja.
  • Om du vill tillämpa bakgrunden till varje bild i din presentation, kan du göra det i slutet av det här avsnittet.
  • Bild med titeln Lägg till bakgrundsgrafik till PowerPoint Steg 5
    5. Välj "Bild eller texturfyllning." Detta gör att du kan välja en bild som ska användas som bakgrund.
  • Det finns andra fyllningsalternativ du kan välja mellan, till exempel solida färger, gradienter och mönster. Val av en kommer att visa ytterligare alternativ för den typen av fyllning. Den här guiden fokuserar på att lägga till bilder och grafik till bakgrunden.
  • Bild med titeln Lägg till bakgrundsgrafik till PowerPoint Steg 6
    6. Välj den bild som du vill infoga som bakgrund. För att lägga till en bild som inte kommer att sträckas eller blöjas, ska den vara 1280 x 720 pixlar i storlek.
  • Klicka på "Fil"knappen för att välja en bild från din dator. En filbläddrare öppnas, och du kan navigera till den bild du vill använda.
  • Klicka på "Uppkopplad" Knapp för att hitta bilder från online-källor. Du kan utföra en Bing-webbsökning, välj bilder som är lagrade i din OneDrive, eller ta bilder från ditt Facebook eller Flickr-konto.
  • Klicka på "Textur" Meny för att välja från en premade texturbakgrund. Det finns en mängd olika premade texturer som du kan välja från om du hellre inte sätter in din egen bild.
  • Bild med titeln Lägg till bakgrundsgrafik till PowerPoint Steg 7
    7. Klick "Ansöka om alla" För att ställa in bilden för alla bilder. Bilden är normalt bara tillagd som bakgrunden för de bilder du valt. Om du vill tillämpa den på varje bild, klicka på "Ansöka om alla." Detta kommer att ställa in bakgrunden till varje bild till den nya bilden, inklusive bilder som du skapar senare.
  • Del 2 av 3:
    Tillämpning av effekter
    1. Bild med titeln Lägg till bakgrundsgrafik till PowerPoint Steg 8
    1. Kontrollera "Kakel bild som textur" För att vända bilden till en kaklat konsistens. Detta fungerar bäst för bilder som är små och kan strömma sömlöst i varandra.
  • Bild med titeln Lägg till bakgrundsgrafik till PowerPoint Steg 9
    2. Justera kakeleffekten med kontrollerna nedan. Du kan använda dessa kontroller för att justera avståndet mellan de kaklade bilderna, oavsett om de är speglade, och justeringen.
  • Bild med titeln Lägg till bakgrundsgrafik till PowerPoint Steg 10
    3. Använd transparensreglaget för att justera bildens genomskinlighet. Detta är särskilt användbart om du vill lägga till vattenstämplar till dina bilder. Om du ställer in en bakgrundsbild med hög transparens kan du använda en bild som ett vattenstämpel utan att dölja eller distrahera från informationen på bilderna.
  • Bild med titeln Lägg till bakgrundsgrafik till PowerPoint Steg 11
    4. Klicka på "Effekter" knappen på toppen av "Format bakgrund" Meny för att tillämpa effekter. Den här menyn tillåter dig att välja från en mängd olika effekter som du kan ansöka om din bakgrundsbild. Du kommer att se en förhandsgranskning av var och en i menyn, liksom namnet om du håller markören över den.
  • Klicka på "Konstnärliga effekter" Meny och välj den effekt du vill använda.
  • När du väljer en effekt kan ytterligare alternativ visas under den. Alternativen varierar beroende på vilken effekt du valde.
  • Bild med titeln Lägg till bakgrundsgrafik till PowerPoint Steg 12
    5. Klick "Ansöka om alla" Att tillämpa effekterna på alla dina bilder. Detta kommer att ändra alla bilder i din presentation för att använda bakgrundsbilden och effekterna du valde.
  • Del 3 av 3:
    Använda Slide Master View
    1. Bild med titeln Lägg till bakgrundsgrafik till PowerPoint Steg 13
    1. Klicka på fliken Visa i PowerPoint. Detta visar olika visningsalternativ.
  • Bild med titeln Lägg till bakgrundsgrafik till PowerPoint Steg 14
    2. Klicka på "Glidmästare" knapp. En lista över alla dina mästerskivor visas i den vänstra ramen. Dessa är tematerna för de olika typerna av innehåll i din presentation. Temat och grafikalternativ på din Master Slides överträffar vanliga bakgrundsinställningar.
  • Bild med titeln Lägg till bakgrundsgrafik till PowerPoint Steg 15
    3. Välj den masterglas du vill redigera. Detta öppnar bilden i huvudvyn. Du kan behöva bläddra upp på listan för att visa huvudmästarens bild.
  • Olika bilder i huvudlistan är för olika glidlayouter. Ändringar som gjorts till den mästaren kommer att gälla för alla bilder med samma layout. Skjuten längst upp på huvudlistan kommer att tillämpa YO alla bilder i presentationen.
  • Bild med titeln Lägg till bakgrundsgrafik till PowerPoint Steg 16
    4. Klicka på "Bakgrundsstilar" knapp och välj "Format bakgrund." Detta öppnar sidofältet formatbakgrund.
  • Bild med titeln Lägg till bakgrundsgrafik till PowerPoint Steg 17
    5. Justera bakgrunden efter stegen i de tidigare metoderna. När formatet Bakgrundsbilder är öppet kan du justera bakgrundsgrafiken med hjälp av de ovan beskrivna stegen. Använd "Bild eller texturfyllning" Alternativ för att ställa in en ny bild som masterbakgrunden. Denna bakgrund gäller för varje bild i din presentation.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande