Hur man skapar en powerpoint-handout

Om du ger en PowerPoint-presentation och vill ge dina tittare en tryckt version, kan du skapa en handout-sida. En handout-sida är en tryckt version av din presentation som kan hjälpa tittarna att följa med, ta anteckningar och hålla informationen för egen rekord. Eftersom du kan placera mer än en bild på en enda handout, kan skriva ut handouts snarare än hela presentationen, spara mycket papper och skrivare bläck. Thisteaches Du Hur snabbt skriva ut användbara PowerPoint-handouts, liksom hur man utformar en handoutmästare som låter dig spara handout-anpassningar för framtida utskrift.

Steg

Metod 1 av 2:
Skriva ut handouts det snabba sättet
  1. Bild med titeln Skapa ett PowerPoint-handout Steg 1
1. Öppna din presentation i PowerPoint. Du kan göra det genom att dubbelklicka på din .Petx, .Pptm, eller .Ppt-fil. Du kan också öppna PowerPoint först (du hittar den i Start-menyn på Windows och i mappen Program i MacO), gå till Fil > Öppna > Bläddra, Välj filen och klicka sedan på Öppna.
  • Bild med titeln Skapa ett PowerPoint-handout Steg 2
    2. Klicka på Fil meny. Det är i övre vänstra hörnet.
  • Bild med titeln Skapa ett PowerPoint-handout Steg 3
    3. Klick Skriva ut på menyn. Det är i den vänstra panelen.
  • Bild med titeln Skapa ett PowerPoint-handout Steg 4
    4. Välj vilka bilder som ska inkluderas i din handout. I den första rullgardinsmenyn under "inställningar," de Skriv ut alla bilder Alternativet väljs som standard - det betyder att alla bilder i presentationen kommer att vara på din handout. Om du hellre vill välja vissa diabilder, välj Anpassat sortiment och ange sedan glidtalet, till exempel 2-10, eller 1, 2, 4.
  • Bild med titeln Skapa ett PowerPoint-handout Steg 5
    5. Klicka på Fullsidskivor meny. Det är den andra rullgardinsmenyn under "inställningar." En mängd olika utskriftslayouter kommer att expandera.
  • Bild med titeln Skapa ett PowerPoint-handout Steg 6
    6. Klicka på en handoutlayout. Alternativen i "Handouts" avsnittet visar hur många bilder som kommer att visas på varje ark, liksom deras anpassning. Klicka på layouten som representerar hur du vill att bilderna ska se på varje sida.
  • Tänk på att ju mer glider du skriver ut på en sida, desto mindre kommer texten att vara på varje bild - om dina bilder är text-tunga, 6 glidbanor per sida ska vara din gräns.
  • Om du vill uppmuntra tittarna att ta anteckningar som de tittar på din presentation, prova "3 glida" Alternativ-Detta skriver ut tre bilder per sida med styrade områden för anteckningsavtagning bredvid varje bild.
  • Bild med titeln Skapa ett PowerPoint-handout Steg 7
    7. Klicka på Redigera rubrik och sidfot Länk för att redigera din rubrik och sidfot (tillval). Det är länken under menyerna för utskriftsalternativ." Det är här du kan inkludera (eller ta bort) sidnummerering, datumformatering och anpassad text till toppen och / eller botten av varje bild.
  • För att lägga till datum och tid, markera rutan bredvid "Datum och tid" och välj om du vill uppdatera tiden automatiskt (baserat på tidpunkten för utskrift) eller lämna den (datum för ditt val).
  • Om du vill lägga till anpassad text till toppen av varje tryckt sida, markera rutan bredvid "Rubrik" och ange din text i motsvarande ruta.
  • För att lägga till text i botten av varje sida, kontrollera "Footer" och lägg till text i motsvarande låda.
  • Om du gör några ändringar i det här fönstret, klicka på Ansöka om alla För att spara dina ändringar och återgå till skrivskärmen.
  • Bild med titeln Skapa ett PowerPoint-handout Steg 8
    8. Välj resten av dina utskriftsalternativ. Nu när du har konfigurerat din handout behöver du bara välja den skrivare du vill använda, antalet handoutställningar för att skriva ut, sidorientering och färginställningar.
  • Om du skriver ut flera uppsättningar av handouts, se till att välja Samlad Från menyn om den inte redan är vald. F
  • Bild med titeln Skapa ett PowerPoint-handout Steg 9
    9. Klick Skriva ut Att skriva ut dina utdelningar. Om du vill lära dig att ytterligare anpassa och spara dina handouts för framtida utskrift, kolla in skapandet av en anpassad handoutmästare.
  • Metod 2 av 2:
    Skapa en anpassad handoutmästare
    1. Bild med titeln Skapa ett PowerPoint-handout Steg 10
    1. Öppna din presentation i PowerPoint. Om du vill skapa en handout som har mer anpassade alternativ än snabbutskriften i utskrift av handouts, startar du snabbt genom att dubbelklicka på din .Petx, .Pptm, eller .Ppt-fil. Du kan också öppna PowerPoint först (du hittar den i Start-menyn på Windows och i mappen Program i MacO), gå till Fil > Öppna > Bläddra, Välj filen och klicka sedan på Öppna.
  • Bild med titeln Skapa ett PowerPoint-handout Steg 11
    2. Klicka på Se flik. Det är på toppen av PowerPoint.
  • Bild med titeln Skapa ett PowerPoint-handout Steg 12
    3. Klicka på Handoutmästare ikon. Det finns i verktygsfältet längst upp på skärmen i "Huvudvyer" sektion. En förhandsgranskning av din handout kommer att visas.
  • Bild med titeln Skapa ett PowerPoint-handout Steg 13
    4. Välj hur många bilder som ska visas på varje handout. För att göra detta, klicka på Slides per sida Meny i den övre vänstra delen av verktygsfältet och välj var som helst från 1 till 9 glidbanor. Ju fler bilder du inkluderar på en sida, desto mindre kommer texten att vara på varje bild.
  • Bild med titeln Skapa ett PowerPoint-handout Steg 14
    5. Klick Utvecklingsorientering att välja en orientering. Du kan välja Porträtt (vertikal) eller Landskap (horisontell).
  • Bild med titeln Skapa ett PowerPoint-handout Steg 15
    6. Välj vilka platshållare som ska behålla handouten. Platshållarna är rubriken, sidfot, datum och sidnummer info på början och nedre hörn på sidan. Var och en av dessa element har en motsvarande kryssruta i "Platshållare" panel på verktygsfältet, och du kan kontrollera eller avmarkera vad du vill.
  • Bild med titeln Skapa ett PowerPoint-handout Steg 16
    7. Klick Fonts Att välja teckensnitt för handouts. Det är i verktygsfältet på "Bakgrund" panel. Din rubrik, sidfot, datum och sidnummer kommer alla att visas i det valda teckensnittet när du skriver ut handouts.
  • Bild med titeln Skapa ett PowerPoint-handout Steg 17
    8. Klicka på Färger Meny för att välja ett färgschema. Eftersom du bara skapar handouts, kommer det här alternativet bara att ge dig en lista över bakgrundsfärger att välja mellan. Den här menyn är på "Bakgrund" panelen på verktygsfältet. Välj ett tema som innehåller en färg du vill använda för bakgrunden. I nästa steg kan du välja din nya bakgrundsfärg från det här systemet.
  • Det rekommenderas vanligtvis inte att skriva ut en bakgrundsfärg på handouts-den använder mycket bläck. Försök att hålla de fina färgerna till din faktiska presentation!
  • Bild med titeln Skapa ett PowerPoint-handout Steg 18
    9. Klick Bakgrundsstilar att välja en bakgrundsfärg. De tillgängliga färger och stilar är baserade på det färgschema du valt.
  • Om du inte bara vill ha en grundläggande bakgrundsfärg, klicka på Bakgrundsstilar Meny igen och välj Format bakgrund För att expandera formatens bakgrundspanel till höger. Här kan du välja olika bakgrundsfyllningar, till exempel bilder, texturer och gradienter.
  • Bild med titeln Skapa ett PowerPoint-handout Steg 19
    10. Klick Effekter att välja ett effekter tema. Det är på verktygsfältet längst upp på skärmen. Dessa effekter-teman inkluderar 3-D-objekt, gradienter och bakgrundsstilar.
  • Bild med titeln Skapa ett PowerPoint-handout Steg 20
    11. Sätt i andra objekt i dina utdelningar. Om du vill inkludera andra objekt, till exempel bilder, former eller en anpassad rubrik eller sidfot, klicka på Föra in fliken och sätt sedan in vad du vill.
  • Om du till exempel vill inkludera en bild på varje tryckt handout-sida klickar du på Föra in fliken, välj Bilder, Välj din bild och placera den på önskad plats.
  • Om du vill inkludera anpassad text på toppen eller botten av dina utdelningar, klicka på Header & FooterFöra in fliken, markera rutan bredvid "Rubrik" eller "Footer" (eller båda!) och skriv din önskade text. När du klickar Ansöka om alla, Handout Master`s Header och Footer uppdaterar till dina nya preferenser.
  • Bild med titeln Skapa ett PowerPoint-handout Steg 21
    12. Visa en förhandsgranskning av dina utdelningar. För att göra detta, klicka på Fil Meny och välj Skriva ut-Den förhandsgranskning visas i rätt panel. När du har tittat på förhandsgranskningen, klicka på pilen längst upp till vänster för att återgå till föregående skärm.
  • Bild med titeln Skapa ett PowerPoint-handout Steg 22
    13. Klick Stäng huvudvy. Det är ikonen med en röd och vit x i verktygsfältet. Detta stänger handoutmasterredigeraren.
  • Nu när du har anpassat din handoutmästare, kommer dessa inställningar att vara på plats när du är redo att skriva ut. Att skriva ut, gå bara till Fil > Skriva ut, Välj din skrivare och färgalternativ och klicka på Skriva ut.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande