Hur man rensar en pappersstopp i en laserskrivare

Pappersstopp i en laserskrivare uppstår när papperet matar genom skrivaren fastnar. Ibland fortsätter en skrivare att trycka på papperet genom systemet, vilket ger dig krämigt ark som innehåller ojämnt tryck och smutsning. De flesta gånger kommer skrivaren att sluta under tryckcykeln när en sylt uppstår, och ett blinkande ljus eller ett meddelande på din datorskärm kommer att varna dig för problemet. Rensa en pappersstopp i en laserskrivare genom att följa de diagnostiska stegen, eller genom att öppna maskinen och försiktigt dra ut papperet.

Steg

  1. Bild med titeln Rensa en pappersstopp i en laserskrivare Steg 1
1. Kontrollera laserskrivarens användarhandledning eller manual för instruktioner. Den dokumentation som tillhandahålls när du köpte skrivaren kan ha information om hur du rensar en sylt. Följ alla instruktioner som tillhandahålls.
  • Bild med titeln Rensa en pappersstopp i en laserskrivare Steg 2
    2. Leta efter instruktioner på skrivaren. Vissa laserskrivarmodeller kommer att ge diagnostisk information under en pappersstopp, till exempel var man ska leta efter problemet, eller hur man drar ut papperet. Följ alla instruktioner som visas på skrivarens eller datorskärmen.
  • Bild med titeln Rensa en pappersstopp i en laserskrivare Steg 3
    3. Stäng av maskinen. Laserskrivare har fixister som ger värme, så om pappersstoppet är nära fixeringsenheten, låt skrivaren svalna innan du rör något.
  • Bild med titeln Rensa en pappersstopp i en laserskrivare Steg 4
    4. Öppna skrivardörren som ger dig tillgång till papperet. Dra upp en dörr och skjut alla brickor som rör sig för att ge dig den bästa utsikten över var syltet har inträffat.
  • Bild med titeln Rensa en pappersstopp i en laserskrivare Steg 5
    5. Kontrollera efter papper som är fast. Med dörrarna öppna bör du kunna se papperet och där det är fastnat. Titta runt insidan av hela skrivaren för att se till att det inte finns andra ark, eller små remsor eller papperskrapor som kan ha sönderdelat. Vanliga platser av pappersstopp i laserskrivare inkluderar pappersinmatnings- och utmatningsfack, fixeringsenheten, tonerkassetten och någon annan plats som papperet kommer i kontakt med en rulle.
  • Ta tag i handtaget på tonerkassetten och dra försiktigt ut det för att ge dig en titt på vilket papper som helst som kan fastna runt det. Byt ut tonerkassetten efter att du har rensat papperet, eller säkerställt att inget papper sitter fast inuti det.
  • Bild med titeln Rensa en pappersstopp i en laserskrivare Steg 6
    6. Dra ut pappersarket som är fastnat. Håll försiktigt på papperet och dra ut det ur laserskrivaren.
  • Försök att dra papperet i den riktning som den normalt matar. Att dra det bakåt kan skada laserskrivarens funktion.
  • Ta bort allt papper och skrot. Lämna inte något bakom det kan orsaka ytterligare störning.
  • Bild med titeln Rensa en pappersstopp i en laserskrivare Steg 7
    7. Stäng alla dörrarna på laserskrivaren och sätt på den igen. De flesta laserskrivarmodeller återställs automatiskt, och du kommer att kunna skriva om det du hade börjat.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Det kan finnas ett mekaniskt problem om skrivaren fortsätter att sylt även efter att du har tagit bort allt papper och laddat det ordentligt. Om någon bit eller del inuti laserskrivaren blir trasig, eller du kan inte få den att skriva ut, ring en tekniker för service.
  • Undvik framtida sylt med endast en typ av papper i facket i taget. Se till att papperet inte är böjd eller krökt i hörnen och flätar ut pappersbunten innan du placerar det i facket för att skriva ut.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande