Så här inaktiverar du en stulen mobiltelefon

De flesta telefoner har inte spårning och fjärraktivering aktiverad som standard, men det är värt ett försök om den förlorade telefonen var en smartphone. I många fall, speciellt om du förlorat en icke-smart mobiltelefon, är det bästa du kan göra, kontakta din tjänsteleverantör och suspendera nätverk och dataanvändning, utan att skydda dina personuppgifter. Det finns många fjärrspåriga apps tillgängliga, men de måste alltid installeras och registreras med den fysiska telefonen i dina händer, innan den är stulen.

Steg

Metod 1 av 4:
Inaktivera en stulen iPhone
  1. Bild med titeln Inaktivera en stulen mobiltelefon steg 1
1. Använd det här för iOS 8, eller om du aktiverat hitta min iPhone. De "Hitta min iPhone" Funktionen har varit tillgänglig i flera år, men är endast aktiverad som standard i iOS 8. Om du använder ett operativsystem från före september 2014, kommer den här metoden bara att fungera om du aktiverat "Hitta min iPhone" genom "inställningar" → "icloud," eller specificerat att du ville hitta min iPhone aktiverad när du ställer in enheten för första gången.
  • Hitta min iPhone kan bara aktiveras efter att du länkat till ditt iPhone till ett iCloud-konto, med samma inställningsmeny.
  • Bild med titeln Inaktivera en stulen mobilsteg 2
    2. Logga in på din iCloud på en dator eller en annan Apple-enhet. Logga in icloud.com, Klicka sedan "Hitta min iPhone." Om du använder en annan telefon eller surfplatta kan du istället ladda ner Hitta min iPhone-app från enhetens App Store.
  • Varken appen eller webbplatsen finns på Android-telefoner eller tabletter. "Hitta min iPhone" Apps för Android är inte gjorda av Apple, och är vanligtvis mycket långsamma och buggy.
  • Du kan komma åt webbplatsen på ett datorsystem, inte bara Mac.
  • Bild med titeln Inaktivera en stulen mobiltelefon steg 3
    3. Välj den stulna telefonen. Klicka på bilden av den stulna enheten. Även om telefonen har alla nödvändiga inställningar aktiverade, visas det bara om det är påslagen och har en fungerande signal. Om telefonen inte är listad, försök igen regelbundet för att se om tjuven har slagit den på.
  • Tyvärr kan kloka tjuvar ställa in telefonen till flygläge så att de kan spricka dina lösenord utan att vara tillgängliga för den här tjänsten. Antag inte att dina data är säkra bara för att du inte ser den listade telefonen.
  • Bild med titeln Inaktivera en stulen mobiltelefon steg 4
    4. Använd kartan för att hitta telefonens plats. Om platsens serviceinställningar var aktiverade på din telefon (samt hitta min iPhone), ska den visas som en punkt på kartan. En grön prick betyder telefonen är online och punkten visar sin nuvarande plats. En grå punkt betyder att telefonen är offline och den sista kända platsen visas.
  • Bild med titeln Inaktivera en stulen mobiltelefon steg 5
    5. Använd de tillgängliga inställningarna för att skydda din iPhone. Med den valda stulen enheten klickar du på den lilla blåen "jag" ikon. Det finns flera sätt att skydda din telefon med de angivna menyalternativen. Använda dem i den ordning som anges nedan rekommenderas:
  • "Fjärrlås" eller "Förlorat läge" kommer att ställa in en ny 4-siffrig PIN-kod som krävs för att komma åt din telefon. Kom ihåg den här PIN-koden så att du kan komma åt din telefon om den hämtas.
  • "Skicka meddelande" kommer att visa ett meddelande på skärmen. Typiskt används detta som en varning om att telefonens plats är känd, och / eller ett löfte om en belöning om telefonen returneras anonymt. (Du kan också "Spelljud" att varna tjuven att det finns ett meddelande.)
  • "Fjärrtorkning" är ett sista utväg-alternativ som tar bort alla data från telefonen och returnerar den till standardinställningar och raderar alla icke-standardappar. Detta borde fortfarande låta dig spåra telefonen om den är i "Förlorat läge," Men vissa användare rapporterar problem.
  • Metod 2 av 4:
    Inaktivera en stulen Android-telefon
    1. Bild med titeln Inaktivera en stulen mobiltelefon steg 6
    1. Ändra inte ditt Google-kontonlösenord än. De flesta fjärraktiveringsmetoder kräver att telefonen är kopplad till ditt Google-konto. Om du ändrar ditt Google-lösenord på grund av säkerhetsrisker, har du mycket mindre kontroll över enheten på distans.
    • Ändra lösenordet efter telefonen är inaktiverad är en bra idé, eftersom tjuven kan ha tillgång till ditt konto.
  • Bild med titeln Inaktivera ett stulet mobiltelefon steg 7
    2. Använd Android Device Manager. Besök Google.com / android / deviceManager och logga in på ditt Google-konto för att komma åt dessa inställningar. Alla Android-enhet som har kopplats till ditt Google-konto bör anges, så länge det har uppdaterats sedan augusti 2013.
  • Alla synliga enheter som är påslagen och har spårningsspårning aktiverat ska markeras på kartan.
  • Välj "Låsa," "Inaktivera," eller "Radera alla data" Om de är tillgängliga. Dessa fungerar bara om de var aktiverade i förväg, med hjälp av inställningar → Säkerhet → Enhetsadministratörer → Android Device Manager.
  • Bild med titeln Inaktivera en stulen mobiltelefon steg 8
    3. Använd ditt Samsung-konto. Om din Samsung-smartphone stulits, och du registrerade den med ett Samsung-konto, besök fintmymobil.samsung.com / och logga in på det kontot. Välj din enhet till vänster för att spåra telefonens plats, lås den med ett nytt lösenord, eller torka av alla data permanent.
  • Bild med titeln Inaktivera en stulen mobiltelefon Steg 9
    4. Installera Android förlorad på distans om du använder Android 2.2 till 2.3.7. Android Lost är en av de få spårningsprogram som kan installeras och registreras på distans, efter att telefonen har blivit stulen. Tyvärr är denna fjärrinstallationsfunktion endast tillgänglig för "Froyo" och "Pepparkaka" Byggs av Android, från maj 2010 till januari 2011. Vid senare versioner av Android börjar appen inte springa tills den öppnas på själva telefonen. Enheten måste också vara online, och kopplad till ditt Google-konto.
  • Om du har turen att använda den här versionen av Android, installera appen från din dator via App Store online, Välja din stulna telefon. Efter installationen, registrera appen genom att texta telefonen Androidlost Register från vilken telefon som helst.
  • För att komma åt Android förlorade kontroller, oavsett om du är registrerad på distans eller i förväg, besök androidlost.com / # kontroller och klicka på "Logga in" knappen längst upp till höger. Logga in på ditt Google-konto, och du kommer att kunna spåra platsen för telefonen på en karta, lås telefonen, raderar ditt SD-kort och mer.
  • Metod 3 av 4:
    Inaktivera en stulen Windows-telefon
    1. Bild med titeln Inaktivera en stulen mobiltelefon steg 10
    1. Besök https: // konto.Microsoft.com / enheter /. De flesta Windows-telefoner ska ha en fjärrspårning och inaktiverande service automatiskt aktiverad, så länge de var kopplade till ett Microsoft-konto. Börja med att besöka konto.Microsoft.com / enheter på vilken dator som helst.
    • Du kan försöka få tillgång till webbplatsen från en annan smartphone eller surfplatta, men det finns ingen mobil webbplats tillgänglig, så webbplatsen kanske inte är lätt att använda.
  • Bild med titeln Inaktivera ett stulet mobiltelefon steg 11
    2. Logga in på ditt Microsoft-konto. Ange din Microsoft-kontoinformation för att logga in eller klicka på "Kan inte logga in på ditt konto?" Om du har glömt ditt lösenord.
  • Försök inte logga in med en en-användningskod, eftersom den här koden kommer att skrivas till din stulna telefon.
  • Bild med titeln Inaktivera en stulen mobiltelefon steg 12
    3. Klicka på Hitta min telefon längst upp till höger. Sväva över orden "Utforska min telefon" och bilden av en smartphone. En liten låda med menyalternativ ska visas. Välj "Hitta min telefon" Från dessa alternativ.
  • Bild med titeln Inaktivera ett stulet mobiltelefon steg 13
    4. Inaktivera telefonen eller prova andra alternativ. En karta ska visas som visar telefonens plats, om den är påslagen och har positionsdata aktiverad. Flera alternativ ska vara tillgängliga om telefonen är påslagen:
  • Ringen får anordningen att ringa även om volymen är avstängd. Detta är mest till hjälp för att lokalisera förlorade telefoner, inte stulna.
  • Lås skyddar telefonen med ett nytt lösenord.
  • Radera kommer permanent att torka alla personuppgifter från din telefon.
  • Metod 4 av 4:
    Kontakta din tjänsteleverantör
    1. Bild med titeln Inaktivera en stulen mobiltelefon steg 14
    1. Förstå gränserna för denna metod. I de flesta fall kommer tjänsteleverantören endast att kunna blockera telefon- och datatjänst till din enhet, inte skydda dina personuppgifter. Det är fortfarande en bra idé att ringa dem så snart telefonen är stulen, för att undvika att betala för din tjuvs dataanvändning.
    • Rapportering av brottet till polisen rekommenderas också.
  • Bild med titeln Inaktivera ett stulet mobiltelefon steg 15
    2. Använd spårnings- eller datapipsmetoder först, om möjligt. Om du har förlorat en smartphone, se de andra metoderna på den här sidan för att spåra enhetens plats, lösenordsskydda det, eller torka dess data, om dessa alternativ är aktiverade. När tjänsten är avstängd, fungerar dessa funktioner inte längre.
  • Bild med titeln Inaktivera ett stulet mobiltelefon steg 16
    3. Kontakta AT & T. Om AT & T tillhandahåller din tjänst, logga in eller skapa ett trådlöst konto på myat & t, Använda numret på din stulna telefon. När du är inloggad, svävar över "Trådlös" högst upp på sidan och välj "Suspendera eller återaktivera tjänsten," Följ sedan instruktionerna.
  • Alternativt, ring 800.331.0500 för att inaktivera din tjänst i 30 dagar.
  • Att suspendera din tjänst på detta sätt kommer att förhindra att tjuven använder AT & T-nätverket för något ändamål, även om ett nytt SIM-kort sätts in.
  • Bild med titeln Inaktivera en stulen mobilsteg 17
    4. Suspend Verizon Service. Besök Verizon Suspend Service Page, logga in på ditt Mitt Verizon-konto eller skapa en ny kopplad till din stulna telefonnummer. Följ anvisningarna, välj "Stulna" Som din anledning och "Sluta fakturering" Att rensas av betalning i 30 dagar.
  • Din telefonservice och fakturering kommer automatiskt att aktiveras efter 30 dagar.
  • Att suspendera en tjänst på grund av stöld kommer inte att bestraffa din uppgraderingsberättigande eller andra funktioner i ditt konto.
  • Bild med titeln Inaktivera ett stulet mobiltelefon steg 18
    5. Inaktivera T-Mobile Service. Besök T-Mobile Suspend Services-sidan och logga in på ditt T-Mobile-konto och följ sedan instruktionerna. Återgå till samma plats för att återaktivera det om du hittar din enhet.
  • Bild med titeln Inaktivera en stulen mobiltelefon Steg 19
    6. Samtal sprint. För att skära av en Sprint-telefon från nätverket, ring 888-211-4727 och be om att du har suspenderat.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Rapportering av stöld till polisen rekommenderas. Om telefonen stulits inuti ett företag, fråga chefen för butiken för att hålla ett öga på det, eller för eventuella misstänkta du märkte.
  • På grund av Kalifornien lagstiftning, kommer alla smartphone som säljs i den staten i juli 2015 eller senare att uppmana ägaren att möjliggöra fjärraktivitet. Detta kommer sannolikt att påverka telefoner som säljs någon annanstans också.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande