Hur man ritar strån över e-post

Slumpmässigt fördelar uppgifter via e-post kan vara utmanande, speciellt om dina mottagare inte litar på att du är rättvis i processen. Om du vill eliminera all misstanke om bias medan du är rent och effektivt välja deltagare, försök använda en av dessa metoder.

Steg

Metod 1 av 2:
Använd ett krypterat Microsoft Word-dokument
  1. Bild med titeln rita sugrör över e-post Steg 1
1. Bestäm din deltagarpool. Antalet deltagare kommer direkt att korrelera med antalet "straw" du behöver. Till exempel mandat en pool av 6 deltagare totalt 6 strån.
  • Bild med titeln rita sugrör över e-post Steg 2
    2. Tilldela ett brev för varje deltagare. För det ovannämnda exemplet på 6 deltagare skulle du använda bokstäver A, B, C, D, E och F. Dessa bokstäver representerar dina sugrör.
  • Bild med titeln rita sugrör över e-post Steg 3
    3. Välj ditt korta halm. Skapa ett nytt dokument i Microsoft Word, välj ett brev från din lista slumpmässigt och skriv in den i ditt dokument. Detta brev blir ditt korta halm.
  • Du kan också tilldela ett nummer till varje "halm" för att skapa en slumpmässig beställd lista - till exempel kan du skriva in "A3, B6, C2, D1, E4, F5", där deltagaren som väljer "D" kommer att listas först, "C" kommer att listas andra, och så vidare.
  • På samma sätt kan du slumpmässigt tilldela uppgifter till bokstäver, till exempel "A - PowerPoint, B-TimeEheeping, C - Kaffe och Donuts...". Således kommer deltagaren som drar "A" att vara ansvarig för PowerPoint, "B" kommer att vara ansvarig för tidtagning, och så vidare. Detta är ett rättvist sätt att distribuera oönskade uppgifter.
  • I båda dessa fall skulle du skriva hela listan till Word, snarare än bara ett brev.
  • Bild med titeln Rita sugrör över e-post Steg 4
    4. Kryptera ditt dokument. Detta steg säkerställer att andra deltagare inte kommer att kunna anklaga dig för att skräpa resultaten. För Word 2010 och upp måste du klicka "Fil" i övre vänstra hörnet och välj sedan "Info" flik. Klicka på menyn "Skydda dokument", Välj "Kryptera med lösenord", och ange ett lösenord med ditt val. Klicka på OK för att bekräfta - vissa versioner kommer att be dig att skriva in ditt lösenord innan du accepterar det. Klick "Spara som" och spara filen som en rik textfil (.RTF) för att slutföra processen.
  • För tidigare versioner av Word, klicka på knappen Microsoft Office i övre vänstra hörnet, klicka på "Förbereda", och klicka sedan på "Kryptera dokument". Ange ditt lösenord i lösenordsrutan som visas och klicka på OK för att bekräfta. Klick "Spara som" och spara filen som en rik textfil (.RTF) för att slutföra processen.
  • Bild med titeln rita sugrör över e-post Steg 5
    5. Skicka det krypterade dokumentet till alla deltagare. Fäst filen till ett mail där du frågar deltagarna att svara med sitt val av brev från det givna sortimentet - till exempel en genom f.
  • Se till att deltagarna vet att välja "Svara alla" När du svarar.
  • Betona att brev endast kan väljas en gång.
  • Om du är i deltagaren pool, låt dina mottagare veta att du måste välja ditt brev senast så att du inte har en orättvis fördel.
  • Bild med titeln rita sugrör över e-post Steg 6
    6. Skicka lösenordet till din deltagarpool. När alla har valt en "sugrör", Skicka ut lösenordet så att dina deltagare kan öppna orddokumenten för att se vilken av dem vinner (eller förlorar).
  • Metod 2 av 2:
    Använda en Online Randomizer
    1. Bild med titeln rita sugrör över e-post Steg 7
    1. Bestäm din deltagarpool. Antalet deltagare kommer direkt att korrelera med antalet "straw" du behöver. Till exempel mandat en pool av 6 deltagare totalt 6 strån.
  • Bild med titeln rita sugrör över e-post Steg 8
    2. Få tillgång till en Online Randomizer. För att skapa en opartisk och nondiscriminatory ranking måste du hitta en slumptalsgenerator. Programmet "Rita sugrör!"Av David Goodreach är, som namnet antyder, en straw-ritning simulator och därmed perfekt för dina ändamål.Research Randomizer är ett annat utmärkt val för att skapa objektiv återkoppling.
  • Bild med titeln rita sugrör över e-post Steg 9
    3. Skapa dina totala strån. Tilldela ett nummervärde för att representera den totala befolkningen av deltagarna. Några slumpmässiga antal generatorer, som "rita sugrör!", Ha specifika områden för halminmatning, medan de flesta kräver att du skapar en enda" uppsättning "av siffror, med antalet nummer i den uppsägna kontingenten på antalet deltagare i din grupp.
  • Bild med titeln rita sugrör över e-post Steg 10
    4. Lägg till namn på strånarna. Om du använder en generator utan standardinmatning för namn måste du skapa ett referenschema över namn, siffror, bokstäver eller någon annan typ av beteckning. Se till att du skapar detta diagram innan du genererar siffrorna.
  • Bild med titeln rita sugrör över e-post Steg 11
    5. Skapa dina korta strån. Standardnumret på korta strån ska alltid vara 1, men du är fri att lägga till så många som du vill, speciellt om du skapar en slumpmässig beställd lista.
  • Om du använder en generell slumpmässig talgenerator kan du tilldela ett enda nummer i den inställda som den korta halm, till exempel, i en uppsättning med 20 deltagare, kan nummer 8 vara ditt "kort halm".
  • På samma sätt, för att skapa en beställd lista i en slumpmässig talgenerator, välj flera nummer att stå som korta strån. När dina resultat är inställda, lägg bara de personer som siffrorna hänför sig i numerisk ordning.
  • Bild med titeln rita sugrör över e-post Steg 12
    6. Generera dina nummer. När du har skapat dina referensdiagram eller angivna i namn, hitta knappen för att generera resultat och klicka på den. De flesta webbplatser kommer att ha sina "generera nummer" -knappen mot botten av värdefälten.
  • Bild med titeln rita sugrör över e-post Steg 13
    7. Ta en skärmdump av resultaten. En fullsidig skärmdump med webbplatsens URL och de anmälda resultaten bör bevisa din ärlighet till deltagarna i ritningen. Se till att du inte ändrar bilden på något sätt innan du skickar den till gruppen - om du gör det, kan de märka och tvivla på din trovärdighet.
  • För att ta en skärmdump på en dator, håll ner ⊞ Vinn + ⎙ PRTSCR. Bilden ska visas i en mapp märkt "Skärmdumpar" i din "Bilder" -fil.
  • För att ta en skärmdump på en Mac, håll ner ⌘ cmd+⇧ Skift, Tryck sedan på "3". Bilden sparar till skrivbordet.
  • Bild med titeln rita sugrör över e-post Steg 14
    8. Skicka skärmdumpen till deltagaren pool. Fäst skärmdumpen till ett mail med resultaten och skicka det till deltagarna. Detta bör lösa eventuella tvister och låta dig fortsätta.
  • Tips

    Även om det är osannolikt, kan kompatibilitetsproblem uppstå om du använder en betydligt nyare version av ordet än deltagarna. Överväg att checka in med dem för att se till att deras versioner av Microsoft Word korrelerar med din egen.
  • Microsoft Word-metoden är perfekt för en kontorsinställning, speciellt när du bryter upp arbetskrafterna i mindre, individuella roller eller distribuering av uppdrag.
  • Om du slutar göra en referenslista för en slumpmässig talgenerator, överväga att skicka listan till deltagare innan du genererar siffrorna. På det sättet kan de inte anklaga dig för att skräddarsy resultaten.
  • Varningar

    Microsoft Word-metoden fungerar bra för grupper om 10 eller färre. Du vill använda "Rita sugrör!"För större deltagare pooler eller mer komplicerade prover, helt enkelt för att skriva resultaten ut för hand kommer att vara tråkig och tidskrävande.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande