Så här ansluter du trådlöst tangentbord till pc

Thistaaches du hur du ansluter ett trådlöst tangentbord till din Windows 10-dator. Många tangentbord Anslut till datorer trådlöst med en liten USB-mottagare - ofta kräver dessa tangentbord inte Bluetooth eftersom de använder en speciell radiofrekvens (RF) för att ansluta till den mottagaren. Andra tangentbord kräver Bluetooth (eller låt dig byta till Bluetooth om du föredrar det). Om ditt tangentbord stöder Bluetooth ser du den Bluetooth-symbol som ser ut som en sidledes bowtie) någonstans på förpackningen.

Steg

  1. Bild med titeln Anslut trådlöst tangentbord till PC Steg 1
1. Sätt i färska batterier och / eller ladda ditt tangentbord. Om ditt tangentbord har en batterisput, sätt i batterierna som anges i tangentbordets förpackning. Vissa tangentbord använder inbyggda uppladdningsbara batterier istället för AAS eller AAAS. Om ditt tangentbord kom med en laddare, ladda det ett tag innan du slår på det.
  • Bild med titeln Anslut trådlöst tangentbord till PC Steg 2
    2. Anslut tangentbordets mottagare. Om ditt trådlösa tangentbord kom med en liten USB-mottagare / dongle, anslut den till en ledig USB-port. USB-portar är de tunna, rektangulära slitsarna som finns på sidorna av bärbara datorer och på framsidan eller baksidan av stationära torn.
  • Vissa tangentbord låter dig välja mellan med tillverkarens standardradiofrekvens eller Bluetooth. Om du planerar att använda Bluetooth kan du behöva flytta en strömbrytare på tangentbordet till Bluetooth-positionen, leta efter en symbol som ser ut som en sidledes bowtie.
  • Bild med titeln Anslut trådlöst tangentbord till PC Steg 3
    3. Installera drivrutiner om de uppmanas att göra det. Beroende på tangentbordet kan Windows automatiskt installera drivrutiner (eller uppmana dig att ladda ner dem från tillverkarens hemsida) så snart du kopplar in mottagaren. Detta är vanligt om ditt tangentbord inte använder Bluetooth. Om drivrutiner automatiskt installeras kan du vanligtvis börja använda ditt trådlösa tangentbord direkt.
  • Om Windows installerade drivrutiner och ditt tangentbord redan fungerar är du alla färdiga! Även om ditt tangentbord har extra funktioner, till exempel programmerbara mediaknappar, kan du behöva installera programvara från tillverkarens hemsida för att använda dem. Kontrollera din manual för att vara säker - om du inte har handboken, sök efter din tangentbordsmodell online för att ta reda på vad som krävs.
  • Om du ställer in ett Bluetooth-tangentbord, fortsätt läsa!
  • Bild med titeln Anslut trådlöst tangentbord till PC Steg 4
    4. Placera tangentbordet i parningsläge (endast Bluetooth)
    Bild med titeln MacBluetooth1.jpg
    . Om du använder Bluetooth ser du i allmänhet en knapp märkt "Ansluta," "Parning," eller "Blåtand." Du kanske måste hålla knappen nere i 5 sekunder eller så att du går in i parningsläge.
  • De flesta tangentbord visar ett blinkande LED-ljus när de är redo att para med en annan Bluetooth-enhet. Ljuset blir vanligtvis fasta när tangentbordet är anslutet till datorn.
  • Bild med titeln Anslut trådlöst tangentbord till PC Steg 5
    5. Öppna dina Windows-inställningar
    Bild med titeln windowsettings.jpg
    . Du kan göra det genom att klicka på Start-menyn och klicka på Gear-ikonen nära det nedre vänstra hörnet av menyn.
  • Du kan också ansluta tangentbordet med hjälp av Action Center, som är hela vägen längst till höger på aktivitetsfältet (bredvid klockan). Klicka på ikonen Notifiering (den kvadrerade chattbubblan, ibland med ett nummer på det), klicka på Blåtand, klick Ansluta, och sedan hoppa över till steg 8.
  • Bild med titeln Anslut trådlöst tangentbord till PC Steg 6
    6. Klicka på Anordningar ikon. Det är ikonen för ett tangentbord och telefon nära toppen av fönstret.
  • Bild med titeln Anslut trådlöst tangentbord till PC Steg 7
    7. Klicka på Bluetooth & Andra enheter fliken på vänster panel.
  • Bild med titeln Anslut trådlöst tangentbord till PC Steg 8
    8. Glida "Blåtand" Byt till ON-läge
    Bild med titeln Windows10Switchon.jpg
    . Hoppa över det här steget om du redan ser "På" bredvid strömbrytaren.
  • Om ditt tangentbord stöder Swift Pair-tekniken kan du se en anmälan som frågar om du vill få meddelanden för Swift Pair. Klick Ja Om så är fallet och klicka sedan på Ansluta i fönstret för att ansluta tangentbordet. Om du kan använda tangentbordet för att skriva på den här tiden är du klar!
  • Bild med titeln Anslut trådlöst tangentbord till PC Steg 9
    9. Klick + Lägg till Bluetooth eller andra enheter. Det är det första alternativet längst upp på rätt panel.
  • Bild med titeln Anslut trådlöst tangentbord till PC steg 10
    10. Klick Blåtand. Din dator kommer att skanna efter Bluetooth-enheter och visa dem i en lista.
  • Bild med titeln Anslut trådlöst tangentbord till PC Steg 11
    11. Klicka på tangentbordets namn. Det kan ta några ögonblick för tangentbordet att visas i Bluetooth-sökresultaten. När det gör det kommer ytterligare instruktioner att visas.
  • Om tangentbordet inte visas, försök att stänga av och tillbaka på. Om det finns en parningsknapp, försök trycka på den igen.
  • Bild med titeln Anslut trådlöst tangentbord till PC steg 12
    12. Följ anvisningarna på skärmen för att koppla tangentbordet med din dator. Beroende på din modell av tangentbord, kan du behöva ta ytterligare steg för att slutföra parningen. När tangentbordet är parat klickar du på Gjort eller Stänga För att stänga fönstret och börja använda ditt trådlösa tangentbord.
  • Om ditt tangentbord har ett parning / anslutningslampa som blinkar när i parningsläge, kommer ljuset vanligtvis att vända fast när parningen är klar.
  • Tips

    Vissa Logitech-modeller som fungerar på både datorer och MAC-skivor har en nyckelkombination som du kan trycka på för att växla mellan Windows och MacOS-layouter. Dessa tangentbord finns som standard i Windows-layouten, men om tangentbordet tidigare användes på en Mac, tryck och håll nere Fn+F Tangenter i tre sekunder för att växla till Windows.
  • Om du förlorar signalen mellan det trådlösa tangentbordet och datorn, försök att ta bort och byta ut USB-mottagaren. Om tappad signal är ett problem och ditt tangentbord stöder Bluetooth och en annan radiofrekvens, växla till den andra trådlösa tekniken för att se om det hjälper.
  • Du kan använda ett trådlöst och ett trådbundet tangentbord samtidigt.
  • Bluetooth trådlösa tangentbord kan användas för tabletter också.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande