Hur man ringer till en metod i java

När du börjar programmera i Java finns det många nya koncept att lära sig.Det finns klasser, Metoder, undantag, konstruktörer, variabler och mer, och det kan bli överväldigande. Så det är bäst att lära bit av bit. Thistaaches du hur man ringer en metod i Java.

Steg

  1. Bild med titeln 972649 1
1. Förstå vad en metod är.I Java är en metod en serie uttalanden som skapar en funktion.När en metod deklareras kan den kallas på olika delar av koden för att utföra funktionen.Detta är ett användbart sätt att återanvända samma kod om och om igen.Följande är ett exempel på en enkel metod.
Offentlig statisk void metodnamn () {system.ut.Println ("Detta är en metod") -}
  • Bild med titeln 972649 2
    2. Förklara klassens åtkomst för metoden.När du förklarar en metod i Java måste du förklara vilka klasser som kan komma åt metoden.I exemplet ovan förklaras åtkomsten som "offentlig".Det finns tre åtkomstmodifierare du kan förklara en metod:
  • Offentlig:Genom att placera åtkomstmodifieraren "offentlig" Innan metodnamnet tillåter metoden att ringas från var som helst.
  • Skyddad:De "skyddad" Access Modifier, tillåter bara att metoden kan ringas inom det är klass och underklasser.
  • Privat:Om en metod deklareras privat, Då kan metoden bara ringas inuti klassen.Detta kallas standard, eller paket-privat.Det innebär att endast klasserna i samma paket kan ringa metoden.
  • Bild med titeln 972649 3
    3. Förklara att klassen är metoden tillhör.I exemplet ovan, det andra sökordet, "statisk" innebär att metoden tillhör klassen och inte någon instans av klassen (objekt).Statiska metoder måste ringas med hjälp av klassnamnet: "Examklass.metodexempel ()".
  • Om sökordet "statisk" användes inte, då kan metoden endast åberopas genom ett objekt.Till exempel, om klassen kallades "ExampleObject" och det hade en konstruktör (för att göra objekt), då kunde vi göra ett nytt objekt genom att skriva "Expleymobjekt obj = nytt exempelobject ()-", och ring metoden med att använda följande: "obj.metodexempel ()-".
  • Bild med titeln 972649 4
    4. Förklara returvärdet.Returvärdet förklarar namnet på det värde som metoden returnerar.I exemplet ovanför ordet "tomhet" betyder att metoden inte returnerar någonting.
  • Om du vill ha en metod att returnera något, helt enkelt ersätt ordet "tomhet<" med en datatyp (primitiv eller referenstyp) av objektet (eller primitiv typ) som du vill återvända. Primitiva typer inkluderar int, flyta, dubbel, och mer. Lägg sedan bara till "lämna tillbaka" plus ett objekt av den typen någonstans mot slutet av metodens kod.
  • När du ringer en metod som returnerar något kan du använda vad det återkommer.Till exempel om en metod som heter "somemetod ()" Returnerar ett heltal (ett nummer), då kan du ställa in ett heltal till vad den återvänder med koden: "int a = somemethod ()-"
  • Bild med titeln 972649 5
    5. Förklara metodnamnet.När du har förklarat de klasser som kan komma åt metoden hörs den klass som den tillhör och returvärdet, du måste ge metoden ett namn så att det kan kallas.För att ge metoden ett namn, skriv bara metodnamnet följt av en öppen och sluten parentes.Exemplen ovan innefattar, "somemetod ()" och "Metodnamn ()".Du skulle sedan ange alla metoddeklarationer inuti öppnade och stängda lockiga fästen "{}"
  • Bild med titeln 972649 6
    6. Ring metoden.För att ringa en metod behöver du bara skriva metodnamnet följt av öppna och stängda parentes på den linje du vill utföra metoden.Se till att du bara kallar en metod i en klass som har tillgång till den.Följande är ett exempel på en metod som deklareras och kallas sedan i klassen:.
    Public Class ClassName {Public Static Void MethodName () {System.ut.Println ("Detta är en metod") -} Public Static Void Main (String [] args) {MethodName () -}}
  • Bild med titeln 972649 7
    7. Lägg till en parameter till en metod (om det behövs).Vissa metoder kräver en parameter, såsom ett heltal (ett tal) eller en referenstyp (t.ex. namnet på ett objekt). Om en metod kräver en parameter skriver du bara parametern mellan den öppna och stängda parentesen efter metoden.En metod som kräver en heltal parameter av ett heltal skulle se ut "somemetod (int a)" eller liknande.En metod som har använder en referenstyp skulle se ut "somemetod (Objekt OBJ)" eller liknande.
  • Bild med titeln 972649 8
    8. Ring en metod med en parameter.När du ringer en metod som kräver en parameter, skulle du bara bara lägga till parametern i paretesen efter metoden. Till exempel:"somemetod (5)" eller "somemetod (n)" om "n" är ett heltal.Om metoden kräver ett referensobjekt, ange bara objektets namn i den öppna och stängda parentesen.Till exempel, "somemetod (4, sak)".
  • Bild med titeln 972649 9
    9. Lägg till flera parametrar till en metod.Metoder kan också ha flera parametrar, helt enkelt separerade med kommatecken.I följande exempel skapas en metod för att lägga till två heltal tillsammans och returnera summan som returmetoden.När metoden kallas ges de två heltal som parametrar kommer att läggas till tillsammans.När programmet körs får du en produktion som säger "Summan av A och B är 50".:
    Public Class MyClass {Public Static Void Sum (Int A, INT B) {INT C = A + B-SYSTEM.ut.Println ("Summan av A och B är "+ c) -} Public Static Void Main (String [] args) {summa (20, 30) -}}
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    När du ringer en metod som returnerar något, kan du ringa en annan metod baserat på vad den metoden återvänder.Låt oss säga att vi har en metod som heter GetObject () som returnerar ett objekt.Tja, i klassen Objekt, Det finns ett icke-statiskt metodsamtal att stränga som returnerar Objekt i form av a Sträng.Så, om du ville få det Sträng från Objekt återvände av GetObject () I en rad skulle du bara skriva "String Str = GetObject ().att stränga()-".

    Varningar

    Var försiktig med abstrakta klasser och metoder.Om en metod är abstrakt kan den inte användas tills den implementeras av en annan klass.Detta beror på att en abstrakt metod inte har någon kod i den i första hand.Abstrakta klasser används som en slags ram.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande