Hur man formaterar c-enheten med windows 7

I Windows 7 kan du formatera din C-enhet utan att behöva formatera alla andra hårddiskar, eller partitioner, på din dator. Installationsskivan i Windows 7 som inkluderades med din dator vid inköpstillfället kan du formatera C-enheten och radera alla dina inställningar, filer och program på den partitionen. För att formatera din C-enhet kan du spara och säkerhetskopiera dina filer och program till en extern skiva innan du använder installationsskivorna i Windows 7 för att slutföra formateringsproceduren.

Steg

  1. Bild med titeln Format C-enheten med Windows 7 Steg 1
1. Säkerhetskopiera och spara dina filer. Formatering av C-enheten raderar alla filer, program och information som sparats på C-enheten, så du kanske vill säkerhetskopiera alla filer du vill ha sparat.
  • Spara dina filer till en extern hårddisk eller skiva, eller spara dina filer till en annan mapp i nätverket, om tillämpligt.
  • Bild med titeln Format C-enheten med Windows 7 Steg 2
    2. Hämta ditt datornamn om det är anslutet till ett nätverk. När din C-enhet har formaterats kan du bli uppmanad till ditt datornamn under installationsprocessen för att återansluta till nätverket.
  • Gå till din dator "Start" Meny, högerklicka på "Dator," Välj sedan "Egenskaper" från menyn som visas. Ditt datornamn visas nedan "Datornamn, domän och arbetsgruppsinställningar."
  • Bild med titeln Formatera C-enheten med Windows 7 Steg 3
    3. Sätt i installationsskivan i Windows 7. I vissa fall kan du få installationsprogrammet för Windows 7 som sparats på en universell seriell buss (USB) flash-enhet, som också kan sättas in.
  • Bild med titeln Format C-enheten med Windows 7 Steg 4
    4. Stäng av datorn. Din dator måste starta om för att läsa installationsskivan i Windows 7.
  • Öppna din "Start" Meny, klicka sedan på "Stänga av."
  • Bild med titeln Format C-enheten med Windows 7 Steg 5
    5. Ström på din dator. När datorn krafter på, läser den installationsskivan och börjar formateringsprocessen.
  • Bild med titeln Formatera C-enheten med Windows 7 Steg 6
    6. Formatera din C-enhet. När datorn har igenkänt installationsskivan kommer du att bli uppmanad att trycka på valfri tangent på tangentbordet för att fortsätta. Installationsguiden visas då på din skärm.
  • Välj ditt språk från "Installera Windows" sida, klicka sedan på "Nästa" att fortsätta.
  • Läs och granska licensvillkoren för Windows 7. För att kunna fortsätta till nästa skärm måste du placera ett kryssmarkering i rutan bredvid "jag accepterar licensavtalet."
  • Välj "Beställnings" När du uppmanas att indikera vilken typ av installation du vill utföra.
  • Välj "Köralternativ (Avancerat)" När du frågade var du vill ha Windows installerat. Om du väljer det här alternativet kan du välja C-enheten som den enda enheten du vill formatera.
  • Klicka på din "C" hårddisk när Windows frågar vilken partition du vill "förändra," eller installera. Din dator börjar sedan formatera, eller radera, alla data som för närvarande finns på din C-enhet. Windows kommer att meddela dig när formateringsproceduren är klar.
  • Bild med titeln Format C-enheten med Windows 7 Steg 7
    7. Installera om Windows 7 på din C-enhet. När din C-enhet har formaterats, måste du installera om Windows 7 till den partitionen. Klicka på "Nästa" Efter att Windows har meddelat dig att formateringsproceduren har slutfört. Windows installationsguiden fortsätter att gå igenom installationsprocessen. Du kommer att uppmanas till ditt datornamn om du är ansluten till ett nätverk och för information som ditt användarnamn.
  • Bild med titeln Format C-enheten med Windows 7 Steg 8
    8. Återställ dina sparade filer. Efter att Windows har slutfört installationsprocessen kan du infoga din externa hårddisk eller skiv i datorn för att återställa dina filer tillbaka till C-enheten.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Du kanske vill ansluta till Internet innan du återställer dina backup-filer till C-enheten. Ansluta till Internet kan uppmana dig att uppdatera eller ladda ner nya drivrutiner för de program och program du installerar om.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande