Hur man raderar en dvd

Om du vill göra plats på en DVD så att du kan lägga till ytterligare filer eller vill bli av med filerna permanent, kanske du vill radera en DVD. DVD-RW och DVD-R är det vanligaste formatet för DVD-skivor. DVD-RW är omskrivbara skivor som du kan lägga till eller ta bort filer till, medan DVD-R-skivor inte kan raderas eller redigeras. Oavsett om du använder en Mac eller Windows, är det enkelt att radera en DVD så länge du följer de högra stegen.

Steg

Metod 1 av 4:
Radera en DVD-RW på en Mac
  1. Bild med titeln Radera ett DVD-steg 1
1. Klicka på ikonen Launchpad längst ner på skärmen. Launchpad-ikonen ska ligga längst ner på skärmen och ser ut som en raketfartygsikon. Om du klickar på ikonen öppnas en lista med olika program på din dator.
  • Bild med titeln Radera ett DVD-steg 2
    2. Klicka på ikonen Diskverktyg. Från lanseringsskärmen, leta efter ikonen för diskverktyg. Det kommer att se ut som en hårddisk. Om du inte kan hitta ikonen för skivverktyg kan du söka efter det i sökningen längst upp till höger på skärmen genom att klicka på förstoringsglaset och skriva "diskverktyget."
  • Bild med titeln Bränn ett DVD-steg 15
    3. Sätt i DVD-skivan i datorns DVD-enhet. För att öppna skivenheten, tryck på knappen som är på framsidan av enheten. Öppna skivenheten för din DVD-spelare och sätt in skivan och stäng enheten. Din applikation av skivverktyget ska automatiskt visa skivan på den vänstra sidan av skärmen.
  • Bild med titeln radera ett DVD-steg 4
    4. Klicka på DVD-ikonen. Leta reda på DVD-ikonen på vänster sida av skärmen och vänster klicka på den. Detta öppnar alternativ för att radera data från skivan.
  • Bild med titeln Radera ett DVD-steg 5
    5. Välj antingen alternativen "Snabbt" eller "helt". Om du inte har kunnat läsa eller skriva om data på skivan, välj alternativet "Helt" genom att klicka på bubblan bredvid texten. Om du har kunnat läsa skivan men bara vill radera filerna av den, välj "Snabbt."Att göra en snabb radering av data ska bara ta ett par minuter, medan en fullständig radering av data kan ta upp till en timme.
  • Bild med titeln Radera ett DVD-steg 6
    6. Klicka på knappen "Radera". När du är klar gör ditt val, tryck på radera knappen. Din dator kommer då att gå igenom processen att radera data från DVD-skivan. Titta på statusfältet tills raderingen är klar.
  • Metod 2 av 4:
    Ta bort DVD-RW-filer på Windows 10
    1. Bild med titeln radera ett DVD-steg 7
    1. Ta upp Windows File Explorer. Slå på Windows-ikonen längst ner till vänster på skärmen och navigera sedan till ikonen för filutforskare. Ikonen kommer att likna en mapp. Alternativt kan du komma till filutforskaren genom att slå på Windows-tangenten på tangentbordet samtidigt som du slår på E-tangenten.
  • Bild med titeln radera ett DVD-steg 8
    2. Klicka på "Den här datorn" på vänster sida av filutforskaren. På den vänstra sidan av skärmen har du alternativ att gå in i flera mappar på datorn. Att klicka på "Den här datorn" på vänster sida tar dig till en lista över dina hårddiskar.
  • Bild med titeln radera ett DVD-steg 9
    3. Dubbelklicka på DVD-ikonen. Du bör nu se DVD-dykningen på din hårddisk. Dubbelklicka på DVD, eller högerklicka på ikonen och klicka på "Öppna." Detta kommer att ta dig till en mapp med alla filer på DVD-skivan.
  • Bild med titeln radera ett DVD-steg 10
    4. Välj de filer du vill radera. När du väl kommit till filerna på DVD-skivan väljer du dem genom att klicka på de filer som du vill radera. Du kan gå ner i filerna medan du trycker på CTRL-tangenten för att välja mer än en fil.
  • Bild med titeln Radera ett DVD-steg 11
    5. Slå "Radera" nyckel-. När filerna väljs, tryck på "Radera" Tangenten skickar filerna till din papperskorgen. Om du vill bli av med filerna permanent kan du tömma papperskorgen efteråt genom att högerklicka på ikonen och vänsterklicka "Tom papperskorgen."
  • Metod 3 av 4:
    Radera filer på en DVD-RW för Windows 7 och Vista
    1. Bild med titeln Radera ett DVD-steg 12
    1. Klicka på "Min dator" ikon. Gå till skrivbordet och klicka på "Min dator" ikon. Om det inte finns någon ikon där, gå till "Start," Bläddra sedan upp till "Min dator."
  • Bild med titeln Burn PowerPoint till DVD Steg 1
    2. Sätt i DVD-skivan i enheten. Öppna din skivkörning genom att trycka på knappen på framsidan av den. När det öppnas, håll in DVD-skivan i den och stäng enheten. När DVD-enheten stängs, bör den dyka upp på "Min dator" skärm.
  • Bild med titeln radera ett DVD-steg 14
    3. Högerklicka på DVD-RW och vänster-klicka på "Radera den här skivan" text. Det ska bara ta några sekunder för DVD-RW-ikonen för att pop på skärmen när du stänger skivenheten. Klickning "Radera den här skivan" kommer att ta upp en separat skärm.
  • Bild med titeln Radera ett DVD-steg 15
    4. Klicka på "Nästa" knapp. Den här skärmen ska säga "Klar för att radera skivan." Klicka på "Nästa" knappen börjar processen att radera skivan. Vänta tills lastfältet är klar innan du stänger fönstret. Dina filer ska nu raderas av skivan.
  • Metod 4 av 4:
    Radera filer på en DVD-R
    1. Bild med titeln radera ett DVD-steg 16
    1. Säkerhetskopiera de filer som du vill spara på din hårddisk. Eftersom du inte kan radera filer av en DVD-R måste du fysiskt förstöra skivan. Säkerhetskopiera alla filer som du vill spara för senare användning innan du gör något annat. Klicka och dra filerna till skrivbordet eller hårddisken för att spara dem till din dator.
  • Bild med titeln Öppna styva plastmushellpaket på ett säkert steg 8
    2. Förstör den gamla DVD-R-skivan. Använd en CD-shredder för att kassera de gamla skivorna. Mata bara skivorna i shredderen för att förstöra dem. Alternativt kan du klippa skivorna med en tennklippare för att förstöra dem.
  • Bränna skivorna släpper ut skadlig rök som är dålig för din hälsa.
  • Bild med titeln radera ett DVD-steg 18
    3. Överför filerna som du vill ha på en ny skiva. Du kan nu ta upp några säkerhetskopierade filer och skriva om dem till en DVD-R eller DVD-RW-skiva. Dra de filer som du sparade före den nya skivan. Du har framgångsrikt fått av med de gamla filerna och behöll de som du vill ha.
  • Tips

    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande