Hur fixar du buskiga ögonbryn

Vi har alla varit där. Du är på väg att gå ut genom dörren, må bra, och du märker en wonky ögonbryn. Du kan lära dig hur du plockar dina ögonbryn för att hålla dem under kontroll, liksom en mängd snabba metoder för att tämja de pesky-pannorna när du är kort i tid.

Steg

Metod 1 av 2:
Plockar dina ögonbryn
  1. Bild med titeln Fix Bushy Eyebrows Steg 1
1. Bestäm vilken form dina ögonbryn ska vara för att komplettera ditt ansikte. Ta en penna och vila det vertikalt på ena sidan av näsan. Där penna vilar mellan dina ögonbryn är där ögonbrynet på den sidan ska nå. Om din ögonbryn är kortare än var penna faller, kan du lätt fylla den med en pennpenn eller pulver.
  • Nästa, luta penna på näsan mot ögat som är på den sidan medan du håller basen på din penna på näsborre. När din penna korsar över din elev, sluta och se var penna når. Din ögonbåge ska vara där penna stannade över din elev.
  • Slutligen, hålla botten av penna på näsborre, fortsätt att luta din penna för att röra på ögens yttre hörn på den sidan. Där dina penna landar ska vara slut på din ögonbryn. Liksom början på din ögonbryn kan du alltid fylla i ändarna om de inte når penna. Om de går förbi penna, plocka ändarna för att bära de är bekväma.
  • Bild med titeln Fix Bushy Eyebrows Steg 2
    2. Plocka alla stridshår som inte ingår i din idealiska panna. Använd ett par pincett och en förstoringsspegel och ta försiktigt bort några hår som finns utanför linjen i din dragna panna. Matcha kurvan på botten av pannan till toppen. Slutet på pannan ska vara runt slutet av ögonkontakten.
  • Tunna inte pannens huvud. Det borde vara den tjockaste delen. Ta inte bort håret från tröjan om du inte har några speciellt galen hår. Använd den naturliga formen på toppen av pannan för att forma din båge.
  • Bild med titeln Fix Bushy Eyebrows Steg 3
    3. Börja längst ner i ögonbrynet. Gå långsamt, ta raster för att se hur tunna de blir. Se till att du inte överdriver det. Efter rengöring av den nedre raden av hår, titta på toppen av dina ögonbryn. Många salonger föreslår att du inte plockar toppen av dina ögonbryn, men det kan vara till hjälp för dem som har en "skarp" utseende till sina ögonbryn. Plockning av de stridiga håren från toppen hjälper dina ögonbryn att se Neater.
  • Bild med titeln Fix Bushy Eyebrows Steg 4
    4. Trim dina ögonbryn försiktigt. Om du gör det här hemma, använd en ögonbrynborste för att sopa dina ögonbrynhår uppåt. Medan du håller håret upp, börja lätt trimma håren som sticker upp ovanför din ögonbryn med ett par sheers. Var försiktig med att undvika att trimma dem för korta. Upprepa denna process medan du borstar håren nedåt och trimning.
  • Även om detta är möjligt hemma, rekommenderas det att gå till en professionell för detta för att undvika att oavsiktligt klippa håret för kort och skapa en "hål" I din ögonbryn.
  • Bild med titeln Fix Bushy Eyebrows Steg 5
    5. Gör dina pannor något annorlunda. Dina ögonbryn ska inte vara identiska. Använd skillnaderna i deras naturliga former och placeringen av näsan och ögonen för att styra din plockning. Till skillnad från de flesta smink ser ut, avsluta en panna innan du arbetar på den andra. I slutet kan du jämföra dem båda och se till att de ser kompatibla ut.
  • Metod 2 av 2:
    Använda andra metoder
    1. Bild med titeln Fix Bushy Eyebrows Steg 6
    1. Använd en tandborste som en kam. Kör lite vatten över en gammal tandborste och skaka sedan det mesta av vattnet. Torka bort borstarna ännu mer genom att placera fingret överst på borstarna och glida ner medan du trycker fast. Du vill ha det knappt fuktigt. Ta sedan (prepped) tandborste och kamma din ögonbryn i form.
    • Använd endast de övre änden av borsten för att finjustera bågen och hörnet av ögonbrynet. Du behöver inte göra allt igen för den andra pannan, bara kamma det också.
    • Om dina ögonbryn är väldigt vilda, lägg en mycket liten mängd hårspray på det också.
  • Bild med titeln Fix Bushy Eyebrows Steg 7
    2. Gör en snabb plock. Använd en ögonbrynpenna för att rita den form du vill ha. Använd sedan pincett för att plocka håren som verkar vara ute av plats, och kamma snabbt dina pannor med torr tandborste. Fyll i luckor med en ögonbrynpenna och släpper sedan in den för att blanda med resten av din panna.
  • Var noga med att se till att de riktigt långa håren på kanten inte är baserade i mitten. Om de är, kan du snipa dem, men var försiktig så att du håller saker.
  • Få en närbild förstoringsspegel för att hjälpa till med denna process. Detta hjälper verkligen till att hitta några av de små irriterande håren.
  • Bild med titeln Fix Bushy Eyebrows Steg 8
    3. Vax dina ögonbryn. Använd hem vaxremsor, inte kallt eller varmt vax för att undvika potentiella ögonrisker. Om du bestämmer dig för att vaxa helt, kolla upp videor om hur du ritar ögonbryn så att du gör det rätt och försök flera metoder under helgen. Var noga med att få dem att se naturliga och få en pennafärg som matchar dina hårtoner.
  • Ta det lugnt på vaxningen. Det är lätt att överdriva det, och lämna dig själv.
  • Bild med titeln Fix Bushy Eyebrows Steg 9
    4. Överväg att gå till en professionell vaxande salong. De flesta nagelsalonger erbjuder denna tjänst, och det är i allmänhet inte dyrt. Men du kanske vill fråga dina vänner för rekommendationer om dina lokala salonger, eftersom ett dåligt vax kan vara mycket smärtsamt. Efter vaxet kommer estetiker förmodligen att tillämpa några krämer och tweeeze eventuella stridiga hår. Detta är ett bra alternativ om du letar efter form i dina ögonbryn men vet inte hur du får önskat utseende.
  • Bild med titeln Fix Bushy Eyebrows Steg 10
    5. Applicera balsam i duschen. Det kan låta udda, men om du applicerar en liten balsam i dina ögonbryn, kommer det att hjälpa dem att se mjukare, shinier och de blir enklare att tämja när du kommer ut ur duschen.
  • Tips

    Om du inte hittar Vaseline, kommer klibbig grädde att göra.
  • Gör dina ögonbryn minst en gång i månaden för att hålla dem snyggt formade.
  • När dina ögonbryn är trimmade, varannan månad eller så omför alla stegen.
  • Ha tålamod. Ögonbryn tar ett tag att trimmas.
  • Varningar

    Bara plocka om du vet vad du gör.
  • Raka aldrig dina ögonbryn. Det kommer att se dåligt ut.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande