Hur man konstruerar ett litet septiskt system

De flesta privata septiska system består av två delar: innehav och smältningstankar och spridningsfältet. När den första behållaren fylls upp, kommer det flytande avfallet att överföras till den andra tanken. När den andra tanken fylls med vätska, kommer den att sprida sig in i jorden under den. Systemet som visas här är ett litet system, utformat för begränsad användning av två personer utan tvättstuga. Tanken är mycket mindre än vad som krävs och designen saknar några viktiga saker som interna bafflar och en kvalificerad platsbedömning. Detta system använder två 55 US Gal (210 l) trummor, i motsats till de 1000-2000 US GAL (3 800-7 600 l) tankar som används för ett standardhems septiska system. Systemet har också ett spridningsfält ungefär en tredjedel av ett stort hem.

Fastighetsägare som planerar ett system som liknar detta bör vara medveten om att detta system inte skulle klara inspektioner från någon folkhälsoavdelning i USA och kan utsätta ägaren till en böter om systemet upptäcktes i bruk. Å andra sidan är det bättre att säkert kassera avfall än att inte. Dagens vattenbesparande toaletter använder mindre än två gallon per flush. Detta system kommer att hantera en sådan belastning. För människor som bor på platser utan septisk behandling kan det vara en livräddare.

Steg

Del 1 av 3:
Skärning av tankarna
  1. Bild med titeln Konstruera ett litet septiskt system Steg 3
1. Klipp ett hål i toppen av varje trumma som är samma storlek som toalettflänsens yttre mätning. Mäta den yttre diametern på toalettflänsen du använder. Placera hålet mot trummans kant så att du enkelt kan ansluta dem till rör. Använd en sabersåg för att skära genom trummorna.
  • Bild med titeln Konstruera ett litet septiskt system steg 4
    2. Fäst en 4 tum (10 cm) toalettfläns till varje hål. Tryck flänsarna i toppen av varje tank så att de passar spolning. Skruva flänsarna i tankarna så att de inte flyttar eller skiftar efter att du ställer dem.
  • Bild med titeln Konstruera ett litet septiskt system Steg 6
    3. Skär en 4 i (10 cm) hål i den första trumman på motsatt sida som hålet i toppen. Placera hålet ca 4-5 tum (10-13 cm) ner från toppen av trumman och se till att det leder upp med hålet ovanpå tanken. Skär hålet med en sabersåg eller en hålsåg.
  • Bild med titeln Konstruera ett litet septiskt system Steg 5
    4. Klipp 2 hål i trummans sida vid 45-graders vinklar från hålets mitt på toppen. Hitta mittlinjen som går genom mitten av hålet ovanpå trumman. Gör 45 graders vinklar från vardera sidan av mittlinjen och markera den på den andra trumman. Använd en saber- eller hålsåg för att skära genom fatets sida och gör dina hål.
  • Del 2 av 3:
    Placera tankarna under jord
    1. Bild med titeln Konstruera ett litet septiskt system steg 1
    1. Gräva en gräv som är 4 × 26 × 3 ft (1.22 × 7.92 × 0.91 m). Använd antingen en spade eller en grävmaskin för att göra ett hål på plats där du vill ha din tank. Fortsätt gräva tills hålet är 4 meter (1.2 m) bred, 26 fot (7.9 m) lång och 3 fot (0.91 m) djupt.
    • Du kan vanligtvis hyra grävmaskiner för grävning från en tung maskinförsörjning. Kontrollera efter utrustning uthyrning online.
  • Bild med titeln Konstruera ett litet septiskt system Steg 7
    2. Placera trumman med 1 sidohål i slutet av grävningen. Se till att trumman är jämn när du ställer ner den. Kontrollera att trummans topp är minst 4 tum (10 cm) under ytan.
  • Bild med titeln Konstruera ett litet septiskt system Steg 8
    3. Gräva ett hål 1 ft (30 cm) djupare för placeringen av den andra trumman framför den första. Gör ditt hål samma diameter som trumman du lägger i det så det har en tätt passform och rör sig inte runt.
  • Bild med titeln Konstruera ett litet septiskt system Steg 9
    4. Nivån hålet med grus tills 90-graders böjning passar från hålet i sidan av den övre trumman till den nedre trummans toalettfläns. Torrpassa 90-graders böjning mellan de 2 trummorna för att se om hålen sträcker sig bra. Gräva hålet lite djupare om du behöver göra rörledningen bättre.
  • Bild med titeln Konstruera ett litet septiskt system steg 10
    5. Skära 3/2 och 2/2 i (8.9 och 6.4 cm) bitar av 4 i (10 cm) ABS-rör och limma dem på böjningen. Skära av abs Rörstycken eller bröstvårtor, med en hacksåg. Montera bitarna i böjningen och använd PVC-lim för att säkra dem på plats.
  • Bild med titeln Konstruera ett litet septiskt system Steg 11
    6. Testa passformen för anpassning mellan de två trummorna. Montera slutet av 2/2 i (6.4 cm) nippel i sidohålet på den första trumman. Se till att nippeln på andra änden linjer upp med hålet ovanpå den andra trumman.
  • Bild med titeln Konstruera ett litet septiskt system steg 12
    7. Lim slutet av 3/2 i (8.9 cm) nippel i toalettflänsen på den andra tanken. Använd PVC-lim för att säkra böjningen på plats. Oroa dig inte för anslutningen till den första trumman än eftersom du kommer att ansluta den senare.
  • Bild med titeln Konstruera ett litet septiskt system Steg 13
    8. Lim en y-bend till en 3/2 i (8.9 cm) nippel och tillsätt en 45-graders böjning till den vinklade delen av den. Använd ditt PVC-lim för att säkra en nippel till slutet av Y-Bend. Justera det vinklade röret på Y-Bend så att den uppfyller den inkommande avfallslinjen och lim det i toalettflänsen.
  • Bild med titeln Konstruera ett litet septiskt system steg 14
    9. Klipp och lim 2/2 i (6.4 cm) bröstvårtor i ena änden av 45-graden böjer vid och sätt in dem i sidan av den nedre trumman. Peka ändarna av 45-graden böjningar så att de är vinkelräta mot grävens botten.
  • Del 3 av 3:
    Anslutning av avloppsrören
    1. Bild med titeln Konstruera ett litet septiskt system steg 16
    1. Pund en insats i marken så att toppen av staven är jämn med botten av 45-graden böjningar. Det spelar ingen roll vilken typ av insatser du använder. Kör insatserna i marken med en mall eller en hammare.
  • Bild med titeln Konstruera ett litet septiskt system Steg 17
    2. TAPE A 1 IN (2.5 cm) brett block till slutet av en 4 ft (1.2 m) nivå. Detta hjälper till att se till att du skapar sluttande avloppsrör så att dina tankar kan tömma ut.
  • Bild med titeln Konstruera ett litet septiskt system Steg 18
    3. Placera en annan insats om 3/8 ft (1.2 m) ner trench från den första. Använd din hammare eller mallet för att köra insatsen tills det är samma höjd som den första.
  • Bild med titeln Konstruera ett litet septiskt system Steg 19
    4. Lägg änden av nivån utan blocket på den första insatsen och blocket på den andra. Pund den andra insatsen ner tills nivån är balanserad. Den andra insatsen är nu 1 tum (2.5 cm) lägre än den första, eller /4 tum (0.64 cm) lägre per 1 fot (30 cm).
  • Bild med titeln Konstruera ett litet septiskt system Steg 20
    5. Upprepa denna process tills du har insatser längden på grävningen. Fortsätt lägga till insatser ner resten av grävningen varje 3/8 fötter (1.2 m) från den sista så insatsen sluttas bort från trummorna.
  • Bild med titeln Konstruera ett litet septiskt system Steg 22
    6. Placera grus i grävningen tills överst på gruset är nivå med toppen av insatserna. Gruset kommer nu att slutta bort från trummorna vid /4 tum (0.64 cm) per 1 fot (30 cm) horisontellt avstånd.
  • Bild med titeln Konstruera ett litet septiskt system Steg 23
    7. Placera 20 ft (6.1 m) av perforerat avloppsrör på varje hål på den andra trumman. Skjut ändarna av avloppsrören i 45-graders böjningar på den nedre trumman. Se till att hålen i rören vänder ned så att vätskor kan suga tillbaka i marken.
  • Bild med titeln Konstruera ett litet septiskt system steg 24
    8. Kontrollera rören med nivån för att se om /4 i (0.64 cm) betyg är konsekvent längs rörets längd. Justera lutningen genom att lägga till eller ta bort grus under röret.
  • Bild med titeln Konstruera ett litet septiskt system steg 25
    9. Försegla 45-graders och 90-graders böjningar till de nedre och övre trummorna. Använd en 2-delad epoxi eller silikon caulk för den bästa tätningen på dina avloppsrör. Försök använda flexrör för detta, så att om marken skiftar kommer det att ge lite.
  • Bild med titeln Konstruera ett litet septiskt system Steg 26
    10. Fyll den nedre trumman med vatten för att förhindra att det kollapsar under grusens vikt. Begrava gräven till toppen av den nedre trumman med det återstående gruset.
  • Bild med titeln Konstruera ett litet septiskt system Steg 27
    11. Lägg landskap tyg över gruset. Detta kommer att förhindra att jorden sipprar in i gruset och ser till att du behåller bra dränering på dina tankar.
  • Bild med titeln Konstruera ett litet septiskt system Steg 28
    12. Fyll det återstående grävområdet med jord, komprimera väl till den ursprungliga klassen. Se till att marken är nivå när du fyller på att fylla i området med din jord. Lämna toppröret från den första tanken exponerad så att du enkelt kan komma åt tankarna om du behöver tömma dem senare.
  • Bild med titeln Konstruera ett litet septiskt system Steg 29
    13. Fyll den övre trumman med vatten. Häll vattnet direkt ner de exponerade rören från den övre trumman. Fortsätt fylla trumman tills den är full och placera en keps på toppen för att täta den.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Den horisontella sidan av "Y" Ansluts till avfallskällan och bör vara utrustad med en kontakt som passar källförsörjningslinjen.
  • Istället för en 90 ° armbåge, bör du lägga två av dem tillsammans för att bilda en U. På det sättet kommer det slut som är i det första fatet pekar mot tankens botten. Lägg till en kort del av rakt rör till detta, som sträcker sig ett par inches djupare mot botten. Fasta ämnen flyter eller de sjunker. De stannar inte i mitten. På så sätt gör de fasta ämnena inte det andra tanken, bara det brutna flytande avfallet. Detsamma bör göras för var och en av dräneringsrören som kommer från det andra fatet.Bara för att absolut säkra på att inga fasta ämnen gör sig in i världsläckningsfältet.
  • Den vertikala sidan av "Y" kommer att användas för att pumpa ut tanken när den är helt fylld med fasta ämnen.
  • 30% av avfallet går ner i marken och 70% avdunstas av solljus. Komprimera inte jorden eftersom det slår upp förångningsprocessen.
  • Avfallet fyller den första tanken, med de fasta ämnena som faller till botten. När vätskan når nivån på utfallet till den andra tanken, dränerar den in i den. Om några fasta ämnen är där faller de till botten.När vätskan från den andra tanken når de två utfallen, reser den till grusläckningsfältet för spridning. De flesta av de fasta ämnena kommer att flytande över tiden och spridas. Efter ett par år kan de fasta ämnena komma till toppen av tanken, och tanken måste pumpas ut.
  • Efter ett tag kan du märka marken lägre där grävningen var. Fyll i den med mer jord och komprimera den.
  • Skyttens djup är i förhållande till djupet på avfallskällans linje. Om linjen är djupare eller högre än den som visas, måste du gräva grävningen djupare eller grundare för att tillgodose det djupet. Det är inte så svårt att räkna. Om du har en gräv som är för grunt, kan ditt septiska system vara skadat.
  • Det antas att du vet hur man arbetar med plast ABS-rör. Du måste också ha utrustning för att gräva grävningen (eller vara villig att få mycket motion).
  • Varningar

    Detta är ett mycket litet kapacitetssystem. Detta är inte utformat för att möta behoven hos ett stort hushåll. Den är utformad för en liten resa trailer och två personer. För att maximera livet för detta minisystem, lägg inte något i septiksystemet utom vatten, humant avfall och toalettpapper. Annars kan du behöva pumpa den övre trumman en gång om året eller så. Systemet som visas här behöver bara pumpas två gånger om 5 år.
  • Kör inte över det område som innehåller trummorna.
  • Följ lokala septiska föreskrifter när du konstruerar ett septiskt system.Det är olagligt att installera ett septiskt system utan tillstånd. Tillståndet kommer att detaljera de lokala kraven för installation av ett septiskt system.
  • Placera inte ditt septiska system för nära träd, eftersom trädrötter kommer att växa till din linje, och få dem att täppa till och med tiden, orsaka skada på ditt system.
  • Saker du behöver

    • 9 kubikgårdar (6.9 m) av 3/4 eller 1 1/2 krossad sten eller blå metall
    • 80 kvadratmeter (7.4 m) av landskapsväv
    • 2 plaststrumpor som är 55 US gal (210 l)
    • 10 fot (3.0 m) av 4 i (10 cm) ABS plaströr
    • 4 i (10 cm) ABS 90-graders böjning
    • 4 i (10 cm) ABS Y-BEND
    • 3 ABS 45-graders böjningar med 4 i (10 cm) diametrar
    • 40 fot (12 m) av 4 i (10 cm) perforerat avloppsrör
    • 2 Avloppsrörkopplare med 4 tum (10 cm) diametrar
    • 2 toalettflänsar med 4 i (10 cm) diametrar
    • Nivå
    • 10 trästakar
    • PVC lim
    • Tvådelad epoxi eller silikon tätningsmedel
    • Träblock som är 1 i (2.5 cm) tjock
    • Silvertejp
    • 4 i (10 cm) ABS avtagbar keps
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande