Hur man kommer med ett smeknamn

Det finns många anledningar till varför du kanske vill ha ett smeknamn. Ditt givna namn kan vara mycket lång, tråkigt, eller svårt att säga. Det kan finnas flera personer i din sociala cirkel med samma namn, och du behöver ett enkelt sätt att skilja mellan dem. Du kan helt enkelt inte som ljudet av ditt förnamn. Vissa människor gillar "Prova" Nya smeknamn när du startar ett nytt kapitel i sina liv. Oavsett orsaken, när du har bestämt dig för att uppfinna ett smeknamn, kan det vara svårt att ta reda på vad nästa steg är. Lyckligtvis finns det gott om alternativ.

Steg

Metod 1 av 4:
Basera ditt smeknamn på ditt namn
  1. Bilden med titeln kommer upp med ett smeknamn Steg 1
1. Använd endast den första eller två stavelserna i ditt namn. Den vanligaste typen av smeknamn är bara en stympad version av den personens förnamn. Det här är ganska grundläggande, och kan vara ett bra alternativ om du byter skolor, går ut till college, eller börjar ett nytt jobb, och du vill ha en ny start. Det blir lättare för dig att anpassa sig till ett smeknamn som låter som du är som du brukar kallas, och för att du kommer att träffa nya människor behöver du inte be dem att börja ringa dig något annat än vad de " återvänds till. Det finns tre viktiga sätt att du kan göra detta:
  • Hoppa helt enkelt av åtminstone en stavelse från slutet av ditt namn. Exempel på detta är "Jon" från "Jonathan," "Bea" från "Beatriz," "Sam" från "Samantha" eller "Samuel," "Jess" från "Jessica," och "Sant" från "Santiago."
  • Lägg till en "-dvs," "jag," eller a "y" till en förkortad version av ditt angivna namn. Om ditt angivna namn redan är en stavelse kan du också lägga till dessa ljud i stället. Detta är vanligare för namn som används i barndomen, men många vuxna går också med dessa. Vanliga exempel är "Charlie" från "Charles," "Susi" från susana," och "Jenny" från "Jennifer." Ibland måste du lägga till en extra konsonant att stava ditt nya smeknamn korrekt, som i "Vinnare" från "Winifred," "Patti" från "Patricia," och "Dann" från "Daniel."
  • Lägg till en tyst "e." Detta kan vara en variation av att trunkera ditt namn, som i "Mikrofon" från "Michael," eller det kan helt enkelt ändra ljudet av namnet, som i "Kate" från "Katleen."
  • Bild med titeln kommer upp med ett smeknamn Steg 2
    2. Basera ditt smeknamn på en annan stavelse av ditt namn. Använd samma regler som ovan, välj bara antingen en mitt eller sista stavelse. Traditionella exempel på att börja vid en mittstavelse är "Tony" från "Anthony" och "Tina" från "Christina." Traditionella exempel där endast den sista stavelsen används är "Beth" från "Elizabeth" och "Stack" eller "Ricky" från "Frederick."
  • Du kan alltid använda detta som en guide för att komma med ditt eget icke-traditionella smeknamn. Till exempel, om ditt givna namn är "Patrick," du kan gå förbi "Lura" istället för "Klappa."
  • Bilden med titeln kommer upp med ett smeknamn Steg 3
    3. Tänk på andra traditionella diminutiver i ditt förnamn. Det finns ett antal unika smeknamn baserat på givna namn som du kan dra från beroende på din kultur.
  • Det finns många engelska smeknamn som ursprungligen drog från rhymes. Exempel på dessa är "Peggy" från "Margaret," "Kuk" från "Richard," och "Räkningen" från "William." Andra grundades av historiska fads eller brevbyte, till exempel "Härva" från "Henry" och "Ted" från "Edward."
  • Spanska smeknamn har sina egna konventioner. Många diminutiva, speciellt för barn, sluta i "-ita" (för tjejer) eller "-ito" för pojkar. Exempel är "Lupita" från "Guadalupe" och "Carlito" från "Carlos." Andra exempel på traditionella smeknamn är "Lola" från "Dolores," "Chuy" från "Jesus," "Pepe" från "José," och "Paco" från "Francisco."
  • Metod 2 av 4:
    Använda andra aspekter av ditt juridiska namn
    1. Bilden med titeln kommer upp med ett smeknamn Steg 4
    1. Använd ett mellannamn. Om du bara inte gillar förnamn, kan du helt enkelt använda ett mellannamn istället. Många har ett eller flera namn förutom deras givna och efternamn. Det är också ganska vanligt att vissa att använda ett av de namnen i stället för deras första.
  • Bilden med titeln kommer upp med ett smeknamn Steg 5
    2. Använd ditt efternamn. Även om denna rutt tas oftare av män, kan kvinnor också använda sitt efternamn som ett smeknamn. Ibland händer denna typ av smeknamn organiskt när för många människor i en klass, kontor eller social cirkel har samma namn. Det fungerar också bra om ditt förnamn är länge eller svårt att uttala, medan ditt efternamn är kort och enkelt.
  • Bild med titeln kommer upp med ett smeknamn Steg 6
    3. Gå av dina initialer. Använd dina första två initialer (eller båda initialerna om du inte har ett mellannamn) för att göra ett smeknamn. Till exempel, någon som heter "Thomas James" kan vara "Tj" eller någon som heter "Mary Katharine" kunde gå förbi "Mk." Inte alla initialer fungerar som smeknamn. Se till att dina rullar av tungan. I allmänhet är de bästa inledande smeknamnen två stavelser och slutar i antingen en "ay" låter som k eller en "ee" låter som d. Vissa människor går till och med bara det första inledandet av sitt givna namn.
  • Bilden med titeln kommer upp med ett smeknamn Steg 7
    4. Gör ett anagram. Ett anagram är när du omarrangerar bokstäverna för ett ord för att skapa en ny. Ett berömt fiktivt exempel på detta är skurken Lord Voldemort från J.K. Rowling Harry Potter serier: "Jag är Herre Voldemort" är ett anagram av hans ursprungliga namn, "Tom Marvolo Riddle."
  • Bilden med titeln kommer upp med ett smeknamn Steg 8
    5. Vara snäll. Du kan vända "Mandig" in i "Käke," "Sal" in i "Salamander," eller "Ryan" in i "Noshörning." Du kan använda alliteration, där ditt smeknamn är den första konsonanten av ett av dina juridiska namn. Du kan också välja ett ord som rymmer med ett av dina namn.
  • Du kan också dra från antingen den ursprungliga meningen med ditt namn eller något som låter som det. Till exempel, "Ursula" kommer från det latinska ordet för "Björn." Om ditt namn är Ursula, kan du välja ett smeknamn som gäller björnar som "Honung". Namnet "Herber" härrör från ord som är ungefär betydelse "ljus armén," men ljud som det latinska-härledda engelska ordet för smakrika växter. En subtil pun för någon med det namnet kan vara något som "Salvia," "Timjan," eller ens "Basilika."
  • Metod 3 av 4:
    Ritning från andra källor
    1. Bilden med titeln kommer upp med ett smeknamn Steg 9
    1. Basera ditt smeknamn på personliga egenskaper. Många smeknamn dras av de saker som gör en person unik: en löpare kan kallas "Ben," En stolt New Yorker som bor bort från New York kan kallas "NYC," eller en rak student kan kallas "Proff."
    • Du kan också inkludera ett adjektiv som beskriver en person i hans namn, som i "Ärlig abe."
    • En variation på detta är att använda ett ironiskt smeknamn som inte beskriver personen alls. Berömt exempel på detta är "Lockigt" från de tre stoogerna och "Liten" John, den gigantiska vänen till den legendariska Robin Hood.
  • Bild med titeln kommer upp med ett smeknamn Steg 10
    2. Rita från insidan av skämt. Detta är en av de bästa källorna för smeknamn, men det är också det svåraste att kontrollera. Inside Jokes kan vara en rik inspirationskälla, men du kan inte tvinga dem att hända, eller att fånga på. Du måste bara korsa fingrarna. Om du har ett inre skämt som redan i åtanke, försök att tänka på smeknamn som kan dras av det.
  • Bilden med titeln kommer upp med ett smeknamn Steg 11
    3. Använd online-resurser. Det finns många quizzer och smeknamn Generatorer online som kan föreslå potentiella smeknamn baserat på din personlighet och ditt namn. Dessa kan vara en bra inspirationskälla om du är fast.
  • VäljsSmart.coms smeknamn chooser
  • Quizrock.com "Vad är ditt smeknamn" frågesport
  • Gotoquiz.com "Vilket smeknamn passar din personlighet" frågesport
  • Quibblo.Coms smeknamngenerator
  • Metod 4 av 4:
    Undvik smeknamn fallgropar
    1. Bilden med titeln kommer upp med ett smeknamn Steg 12
    1. Undvik att ge dig ett grandiöst smeknamn. Detta kan fungera i vissa fall - en skrämmande kille som ironiskt sett ger sig självförskjutande smeknamn "Muscle Man" kan vara rolig-men ringer dig själv "Chickmagneten" kommer förmodligen inte att äventyra dig för de flesta människor.
  • Bilden med titeln kommer upp med ett smeknamn Steg 13
    2. Hålla sig lugn. Ingen gillar den kille som ständigt blir frustrerad på människor för att glömma att kalla honom "Terminatorn." De tenderar också att vara försiktig med killen som tvingar smeknamn på människor som inte vill eller gillar dem. Smeknamn ska vara en rolig, avslappnad sak. Att bli upparbetad om det tenderar att alienera människor.
  • Bilden med titeln kommer upp med ett smeknamn Steg 14
    3. Var snäll. Poängen av ett smeknamn är att uttrycka vänskap och tillgivenhet. Att ge människor smeknamn som gör ont i sina känslor eller gör dem obekväma är bara mobbning.
  • Om du är osäker på om ett visst smeknamn är OK, prova det i en en-till-en-inställning. Detta kommer att hjälpa den andra personen att känna sig trygg att uttrycka motvilja för smeknamnet.
  • Om du har problem med att mäta din väns reaktion, fråga "Gjorde jag dig obekväma när jag ringde dig _____ just nu?" Om svaret är ja, försök inte övertyga din vän annars. Din väns känslor är viktigare än din coola idé.
  • Ibland smeknamn som låter förolämpande är egentligen bara lekfulla reta mellan vänner. Den viktiga skillnaden är i hur smeknamnet gör den andra personen att känna.
  • Bilden med titeln kommer upp med ett smeknamn Steg 15
    4. Undvik smeknamn som är svåra att komma ihåg eller uttala. De flesta smeknamn som håller sig snygga och till-punkt. "Cthulu" kan verka som en cool idé, men det är osannolikt att det är. Hålla fast vid smeknamn som är lätta att stava och eller mer än några stavelser.
  • Bilden med titeln kommer upp med ett smeknamn Steg 16
    5. Undvik olämpliga smeknamn. Om du vill ha ett smeknamn att fånga på stor utsträckning, bör du välja något som kommer att vara lämpligt i alla situationer. "Droppe. Sexig" är förmodligen inte en bra idé. Om du tror att ett smeknamn kan ha en mening är du inte medveten om, Google det.
  • Community Q & A

    Sök
    Lägg till ny fråga
    • Fråga
      Vad kan jag använda som smeknamn för Calla Lee?
      Samhällsansvar
      Samhällsansvar
      Du kan använda cally, calee, kale, callae, cae, lea, leah, leela, lla, cal eller något annat kreativt smeknamn som du kan tänka på.
      Tack!
      Ja Nej
      Inte hjälpsam 3helpful 15
    • Fråga
      Vad är ett bra smeknamn för "Reyansh"?
      Samhällsansvar
      Samhällsansvar
      "Regnig"? Eller "Ramnie" Om du inte gillar konnotationen av en regnig dag. Eller håll det enkelt med "Rej."
      Tack!
      Ja Nej
      Inte hjälpsam 5helpful 23
    • Fråga
      Vad är några bra smeknamn för namnet "Cameron"?
      Samhällsansvar
      Samhällsansvar
      Cammie, Cam, Ronnie, Ron, Du kan också omorganisera bokstäverna och gå med något som Mac, eller ens gör något roligt som kameleont.
      Tack!
      Ja Nej
      Inte hjälpsam 2helpful 9
    Se fler svar

    Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Var beredd på att vissa människor inte tar dig väldigt seriöst. Försök att ha en humor om ditt smeknamn.
  • Var försiktig när du krypterar bokstäverna i ditt namn, för det kan vara olämpligt eller helt enkelt konstigt.
  • Börja med att introducera dig med ditt smeknamn istället för ditt riktiga namn, eller formatera din introduktion så här. "Mitt namn är tomt, men du kan ringa mig: sätt in smeknamn,"
  • Försök att kryptera bokstäverna i ditt namn. Till exempel kan namnet Bethany vändas till Baye eller Bay.
  • Låt det hända naturligt. Vanligtvis består smeknamn av andra människor, och det kan vara knepigt att ge en till dig själv. Undantaget är när du först presenterar dig själv till nya människor, men bara om ditt smeknamn kan betraktas som en vanlig för din kulturs standarder.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande