Hur man skiljer mellan ett "rogue antivirus" och en "legit" en

Säkerheten för den datorn kan vara viktig, men ladda inte bara slumpmässiga program som kallar sig "antivirus," "anti-spyware" och "anti-malware." Nyligen finns det några program som bara är virus eller spionprogram som döljer sig som "bra programvara." Dessa är kända som "skurk" antivirus. Med den här artikeln visar vi dig hur man skiljer mellan a "skurk" och en "äkta" (Real) Antivirus.

Steg

Bilden med titeln skiljer mellan en
Bild med titeln skiljer mellan a
1. Memorera några namn på "äkta" antivirus. På så sätt kan du veta vilket är skurk och som är legit. Några legit antiviruser är mcafee, avg, avast!, Norton och Kaspersky. Några av dessa är gratis (som Avast och Avg) och några av dessa har en provversion och en betald version (som Norton eller McAfee).
  • Bilden med titeln skiljer mellan en
    Bild med titeln skiljer mellan a
    2. Memorera några namn på rogue antiviruses också. Här är en ofullständig lista över Rogue Antiviruses som du kan hitta på Wikipedia: http: // en.Wikipedia.org / wiki / list_of_rogue_security_software
  • Bilden med titeln skiljer mellan en
    Bild med titeln skiljer mellan a
    3. Tas inte in av Instant Online Scans. Vissa rogues använder falska Windows Security Center-varningar eller popup-annonser som efterliknar Windows-meddelanden eller påstående att ha skannat din dator. De människor som gör dem är snygga. Om det är en "Ladda ner inte" eller "Avbryt" knappen på det falska felmeddelandet, klicka inte på det - det skulle fortfarande ladda ner det. Om något som det händer, är det inte för sent-gå till papperskorgen och ta bort skurken och gör en hård avstängning (tryck och håll ned strömbrytaren på datorn i 10 sekunder). (Legit Antiviruses Använd inte dessa sätt att annonsera.)
  • De flesta rogues har extremt skandalösa säkerhetsresultat. De flesta legit antiviruserna är ärliga och påpekar inte dessa obefintliga virus. Tvärtom hävdar Rogue Antivirus att kritiska systemprocesser (som uppgiftshanterare) är virus. Detta beror på att program som uppgiftshanteraren kan skära av sin funktion, vilket gör det sårbart.
  • Några rogue antivirus hävdar att pengarna du betalar går till en välgörande orsak. Grönt antivirus, en skurk, hävdar att $ 2 av de pengar du betalade går till en grund för att skydda Amazonas regnskogar.
  • Bilden med titeln skiljer mellan en
    Bild med titeln skiljer mellan a
    4. Var försiktig. Rogues kan få dig att betala mycket pengar för den falska!
  • 5. När du tror att du har laddat ner ett Rogue Antivirus, är ett annat bra sätt att berätta för att öppna det legitiska Windows Security Center (om du har Windows). Om "Antivirus" sektionen var röd och "AV" -- Men nu har en grön cirkel med "PÅ" skrivet bredvid det är programmet legit. Om det fortfarande säger "AV," Chansen är att den här programvaran är en skurk (även om det bra fria antiviruset inte nödvändigtvis är känt av Windows).
    Bild med titeln skiljer mellan a
  • 6. Lita aldrig på eller använd en online-skanning. Om det finns länkar som omdirigerar till en online-virusskanning, klicka inte på dem, eftersom de kan vara falska eller skadliga program.
    Bild med titeln skiljer mellan a
  • Bilden med titeln skiljer mellan en
    Bild med titeln skiljer mellan a
    7. När du laddar ner en av de legit antiviruserna som sattes i det 1: a steget, se till att du inte laddar ner från slumpmässiga webbplatser. Det finns några webbplatser som laddar ner rogues som låtsas vara McAfee, Avast och Avg. Se till att du hämtar från den officiella webbplatsen.
  • Webbplatser där någon användare kan ladda upp filer eller mappar för andra att ladda ner ofta tillåta skadlig kod, så ladda ner inte från dem.
  • 8. Akta dig för webbplatser du går till! En webbplats, Goggle.com (som låtsas vara google.com) Nedladdningar en skurk som heter Spy-Sheriff utan ditt tillstånd.
    Bild med titeln skiljer mellan a
  • 9. Detektera de flesta rogues anti-virus och ta bort dem med ett bra funktionellt gratis program som "Malwarebytes antimalware": (När du installerar sin fria version, har du ett val att klicka på deras "testversion", Men det är inte Den fria versionen - så för att komma till den fria, säg "Nej" till "rättegång"). Den helt gratis shareware "Spybot Search & Destroy" är också en bra detektor av det rogue malware antivirus. Antingen kan hämtas gratis till exempel på MajorGeeks.com utan att gå med, eller vid cnet.com, om du går med för att ladda ner programvara - både långvariga webbplatser som har testat / skannade program.
    Bild med titeln skiljer mellan a
  • Tips

    Om du tror att du kan ha ett rogue antivirus, sök sedan (Google) detta: "[Infoga programnamn här] Avlägsnande guide". Om det finns många resultat eller webbsidor som diskuterar att ta bort det och kalla det ett virus eller spionprogram, är programvaran ett exempel på "skurk". WikiHow har också massor av guider för att avlägsna rogues, som är till hjälp.
  • Lita på lådorna inte popup. Det är alltid bättre att köpa ett virusskydd i det verkliga livet med lådorna, istället för att ladda ner det. Bedrägerier är tänkt att stjäla din kreditkortsinformation och slösa bort dina pengar. Din säkraste satsning köper ett antivirus i det verkliga livet.
  • Om du inte ser en borttagningsguide för ditt visst rogue-virus nedladdning adwcleaner härifrån https: // malwarebytes.com / adwcleaner / och kör det. Om du inte kan köra programmet, gå i säkert läge genom att slå fönstret + R och skriva in Msconfig och slå in. Hitta sedan Diagnostic Startup och Hit Apply. Detta ska starta om datorn. Då, när det är gjort, gör det samma sak förutom att välja Normal Start Up.
  • Varningar

    När du letar efter borttagningsguider, om du väljer att manuellt ta bort saker, var noga med att du vet hur du använder Aktivitetshanteraren ordentligt. Radera felprocess / registervärde eller göra fel sak kan skruva upp ditt system och göra datorn helt oanvändbar.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande