Hur man bygger en longboard

Att bygga en longboard är vanligtvis billigare än att köpa en, och det kan vara mycket roligt att göra din egen en unik styrelse. Du behöver lite trähackningsförmåga, tillgång till träbearbetningsverktyg, ett streckkreativitet och mycket motivation för att bygga ditt eget styrelse. Om du behöver hjälp, fråga en vän, en förälder eller personalen på en lokal skate shop.

Steg

Del 1 av 5:
Plockar dina delar
  1. Bild med titeln Bygg ett longboard steg 1
1. Samla dina material för däck. Du kommer behöva:
  • Plywood eller lövträ för att bygga upp däck- 2-3
  • Trälim eller ett annat starkt lim
  • Grov och finkornig sandpapper
  • 8 små skruvar för att fästa lastbilarna till däcken-fyra för varje lastbil. Skruvarna ska vara tillräckligt långa för att fästa lastbilarna ordentligt i brädet, men inte tillräckligt länge att de kommer i vägen. Matcha bredden till storleken på hålen i dina lastbilar.
  • Skruvar eller en häftpistol för att försegla brädet när du formar sin kurva. Mängden skruvar / häften varierar mycket beroende på storleken på brädet och kvaliteten på dina tryckmekanismskruvar kanske inte är nödvändiga om du använder en bräda, men de kommer att göra ditt däck mycket stramare om du formar den med Grundvikter eller klämmor.
  • En borr
  • Vikter
  • En jig såg att skära ut däcken
  • Polyuretan lack eller Glasfiberharts, härdare och tyg
  • En stor bit papper och en penna för att dra ut din styrelsesign.
  • Grepptejp (för att göra det lättare för dina fötter att hålla fast vid toppen av styrelsen)
  • Bild med titeln Bygg ett longboard steg 2
    2. Välj ditt trä. För en billig styrelse, använd 2-3 1/4-tums tjocka plywoodplåt eller 4-6 1/8-tums lakan. Alternativt, använd 7-9 plies, var och en om en mm tjock. Du kommer att använda skruvar eller trälim för att säkra dessa trästycken i ett longboard däck. Mängden ark som du använder beror på hur mycket Flex du vill: Ju fler lager av trä, ju mer styva din styrelse kommer att vara. Du kan också köpa ett prepressed däck och bygga din longboard ut därifrån.
  • Om du har tid eller pengar att göra det, försök hitta högkvalitativt trä. Bambu, björk, vit aska, och lönn är populära val, och alla erbjuder en annan åktur. Bambu kommer att bli den starkaste av de tre.
  • Varje trästycke ska vara 10 tum (25.4 cm) bred med 40 tum lång, eller längre om du vill ha en längre styrelse. Du borde ha en grundläggande idé om formen av bräda du vill ha innan du börjar bygga en. Kom ihåg att du alltid kan skära en bit av trä ner till storlek.
  • Gå inte till Lumberyard på en hårdvara eller hem och trädgårds butik: det här träet är vanligtvis torrt, och därmed bättre för konstruktion än ridning. En verklig timmergård skulle fungera bäst. Realistiskt kan du använda nästan alla lövträd-även bärgade bitar av golv.
  • Bild med titeln Bygg ett longboard steg 3
    3. Välj ditt lim. Hitta ett bra, flexibelt trälim eller epoxi och harts. Du hittar dessa produkter på de flesta konstruktions- eller hårdvaruaffärer. Limfunktionerna för att hålla skikten av plywood tillsammans, så om du har billigt trälim, får du en billig styrelse.
  • Bild med titeln Bygg ett longboard steg 4
    4. Välj dina lastbilar. Lastbilar är metallbitarna som fäster hjulen i brädet och tillåter longboard att vända när du lutar. Rätt lastbilar är viktiga för en longboards känsla. Du kommer sannolikt att ha omvända kingpinbilar, såvida inte styrelsen har en svans och du planerar att ollie det. Standard Kingpin ger bättre pop, medan omvänd får bättre stabilitet och svarta svar.
  • Några longboard-lastbilar har dubbla kingpins, vilket möjliggör en hårdare carve, men offer lite stabilitet.
  • Bild med titeln Bygg ett longboard steg 5
    5. Välj hjulen. Ju hårdare hjulet desto mer glider det. Om du vill åka sidled, få en med en högre (hårdare) durometer. Ett bra glidhjul kommer vanligtvis att vara över 80a durometer. Mjukare hjul kommer att vara mer grippy, och bättre för att klibba täta varv.
  • Bild med titeln Bygg ett longboard steg 6
    6. Välj dina lager. Lager passar inuti hjulen och gör det möjligt för dem att bli smidigt. Dessa intervall ganska lite i pris, beroende på den kvalitet du letar efter. Keramiska lager är trevliga, men de kostar vanligtvis bra över hundra dollar. En lämplig uppsättning stållager kan kosta så lite som $ 20. Till exempel, kolla in Bones Reds eller Seismic Tektons för ett bra ingångsnivå.
  • Del 2 av 5:
    Tätning och formning av däck
    1. Bild med titeln Bygg ett longboard steg 7
    1. Skär din plywood (eller lövträ) till storlek. Skär träet i remsor som är ca 10 tum (25 cm) breda med 40 tum lång, något längre än vad du vill att din styrelse ska vara. Lämna längre remsor för en längre bräda, eller kortare remsor för en kortare bräda. Oroa dig inte för att forma brädet: du behöver bara rektangulära remsor av plywood för nu. Du kommer att skära ut formen på din bräda när du trycker på bitarna tillsammans i ett solidtäck.
  • Bild med titeln Bygg ett longboard steg 8
    2. Rita ut formen på din bräda. På papper, rita en rak linje som är så länge du vill att din styrelse ska vara. Den här raden kommer att vara centrum för ditt styrelse. Rita nu din brädans form som den kommer att flamma från den här linjen. Om du vill att din styrelse ska vara symmetrisk, skriv bara hälften av däcket, använd sedan samma skiss för att skära ut båda sidor. Tänk på hur du vill använda din longboard: Längre brädor (40-60 + tum) tenderar att vara bättre för byggnadshastighet på långdistansrakter - kortare brädor är mer bärbara och kan vara bättre för snabba, skarpa svängkryssningsbrädor tenderar att vara bredare, och snidbrädor tenderar att vara mer strömlinjeformade.
  • Om det här är ditt första styrelse, behåll saker enkelt. Rita en liten kurva på framsidan och försök att hålla den snygg och bred, eftersom du kommer att styra i slutet. Den bredaste delen av brädet bör vara ca 1/3 av vägen ner från näsan.
  • Bild med titeln Bygg ett longboard steg 9
    3. Använd en penna för att spåra formen på din bräda på toppstycket. Du kommer att trycka på träet tillsammans med tryck och lim, låt det pressade träet, och sedan skära den här formen. Spåra försiktigt och se till att du drar däcket exakt som du vill ha det. Se upp för ofullkomligheter i träet och se till att varje hälft av brädet är symmetrisk - om du inte vill ha det annars.
  • Bild med titeln Bygg ett longboard steg 10
    4. Borra hål runt utsidan av styrelsen. Du kommer att borra skruvar genom dessa hål för att hjälpa till att klämma ihop träet, så försök att göra hålen något mindre än dina skruvar. Återigen kommer mängden skruvar (och sålunda hål) att variera kraftigt beroende på storleken på brädet, så det finns inget antal nummer som du måste använda. Försök att rymma skruvpunkterna jämnt runt brädformen, och överväga vilka punkter på din design som kan kräva extra stöd till tätningsdelar av styrelsen som fluer / jut ut, eller det doppar skarpt mot mitten.
  • Håll dina bitar av plywood eller lövträ i jämnt staplade och håll dem på plats så att de inte växlar. Borra hål rakt genom träet och se till att du inte borrar genom det område som blir ditt däck. Borra hålen ungefär en tum från brädans översikt.
  • Överväga att vänta på att borra hålen tills träet är klämt. Borra skruvarna direkt i träet och var försiktig så att du inte bor i däckformen.
  • Bild med titeln Bygg ett longboard steg 11
    5. Hålla bitarna av trä tillsammans. Blanda ditt lim, använd sedan en pensel för att sprida ett tjockt lager av lim på den inre vända sidan av varje bit av trä. Sedan, försiktigt sätta tillbaka dem. Se till att dina förborrade hål fortfarande är på toppen.
  • Se till att skydda golvet. Trycket kommer att trycka lim ut ur de förborrade hålen och träets kanter, och du vill inte spilla lim på golvet.
  • Bild med titeln Bygg ett longboard steg 12
    6. Forma brädet. Stack dina plywoodstycken så att en ren, smidig sida av ett stycke (som så småningom blir den övre ytan av longboard) är på botten. Ordna träet så att brädans ändar var och en vilar på något, och mitten hänger gratis.
  • Bild med titeln Bygg ett longboard steg 13
    7. Placera vikter på brädet. Lägg vikter på stacken av trä, precis runt den bredaste delen av brädet. Du vill att din eventuella styrelse ska böja något uppåt i mitten, så att när du står på det, plattar den ut. Denna procedur är mer av en konst än någonting annat, så lägger du på det tills du gillar resultatet. Gör en ljuskurva för bästa resultat. Lämna brädet under vikterna tills kurvan är väl inställd i träet.
  • Överväg att använda starka klämmor istället för vikter. Kläm in mitten av brädet så att den sjunker under däckens främre och bakre tips.
  • Bild med titeln Bygg ett longboard steg 14
    8. Sätt en skruv genom ett hål nära brädans näsa. Sätt sedan vikterna tillbaka på toppen eller klämma upp däcket. Om du är nöjd med kurvan, lägg skruvar runt ombord på brädet. Håll delen mellan linjerna utan lim.
  • Bild med titeln Bygg ett longboard steg 15
    9. Kontrollera kurvan igen för att se till att du är nöjd. När du är säker, vänta på limet att ställa in, följ anvisningarna på flaskan.
  • Bild med titeln Bygg ett longboard steg 16
    10. Ta bort skruvarna.
  • Bild med titeln Bygg ett longboard steg 17
    11. Överväg att använda en bräda Tryck för att möra ditt däck. Pressen är mycket dyrare än enkelt lim, men det kan vara en klok investering om du planerar att göra flera brädor. De två huvudtyperna av brädan är kistpressen och vakuumpressen.
  • Kista Press: En kistpress är två 2x4s som kör längs kanterna på ett ark av plywood, tillsammans med en annan 2x4 som går längs mitten av ett annat plywood. Plywoods ark ansluts sedan via skruvar och muttrar med 2x4s vända inåt. Styrelsen (alla dina lager limmade ihop) placeras på de två 2x4S. Placera sedan toppen av kistan Tryck på toppen av brädet, skruva ner den till den konkav du vill ha, vänta ca 24 timmar för att limet ska torka, klipp ut din form, och du har ett däck!
  • Vakuum Tryck: När du sätter pliotalarna, är de redan i form och limmade. Vakuumpressen suger all luften ut medan du trycker på pliesna till en form som du kan använda. Vänta 24 timmar med dina plagg i pressen, och du har ett däck. Du kan köpa en vakuumpress online.
  • Del 3 av 5:
    Avsluta däcken
    1. Bild med titeln Bygg ett longboard steg 18
    1. Skära formen i brädet. Ta en av dina bitar av plywood och hitta den smidigaste, bästa sidan. Detta kommer att vara botten av styrelsen.
    • Mäta från sidorna för att hitta det exakta centrumet av styrelsen. Rita en linje längst ner i mitten av brädet - från framsidan till baksidan.
    • Spåra längs kanterna på din mall. Håll din mall på plats med handen, en klämma eller en vikt.
    • Vänd brädet över och upprepa för den andra sidan.
    • Din design är nu på din styrelse. Ta din stencil av plywood och se till att du gillar formen.
  • Bild med titeln Bygg ett longboard steg 19
    2. Sand allt ner. Se till att brädet är smidigt och fritt från repor.
  • Bild med titeln Bygg ett longboard steg 20
    3. Täck brädet med ett lager av polyuretanlack eller glasfiberharts. Antingen beläggning skyddar din färg från repor. Titta runt på hårdvaruaffärer och skate butiker för att jämföra priser och se vad som är tillgängligt i ditt område.
  • Om du använder glasfiberharts: Blanda först glasfiberhartset med härdaren vid rätt proportion. Lägg sedan ut glasfiberduken på den målade sidan - med en pensel, sprida hartset jämnt över hela brädet. Var noga med att fungera snabbt och effektivt, eftersom glasfibern börjar härda på cirka 15 minuter. Efter det appliceras, låt det bota i ca 3-4 timmar.
  • Om du använder polyuretan lack: Sprid lacken jämnt över brädet med en pensel. Se till att kappan är jämn. När du är klar, låt lacken torka i 3-4 timmar innan du fortsätter med din bräda-byggnad.
  • Del 4 av 5:
    Dekorera brädet
    1. Bild med titeln Bygg ett longboard steg 21
    1. Sand styrelsen ner en sista gång med en mycket finkornig sandpapper. Nu kan du lägga till vilken typ av design du gillar, med färg eller vattentäta markörer.
  • Bild med titeln Bygg ett longboard steg 22
    2. Överväg att måla ditt styrelse. Du kan lämna däckens slätt med sitt naturliga trä, men måla eller på annat sätt dekorera brädet är ett bra sätt att göra det unikt. Använd elband eller en stencil för att markera din design. Måla botten av ditt däck.
  • Använd sprayfärg. Klipp ut en stencil från papper eller kartong, välj dina färger och spraya mönstret på den släta botten av din bräda. Låt färgtiden torka innan du rör eller kör brädet.
  • Använd vanlig akrylfärg. Skiss ut en design och färg mellan linjen - oavsett vad du vill. Tillåt 20-60 minuter för färgen att torka efter att du har dekorerat brädet.
  • Använd träfläck till måla. För att skapa ett mönster med några olika nyanser, använd tre lager för de mörka delarna och en kappa för de lättare delarna. Efter fläcken torkar, ta bort bandet.
  • Använd permanenta markörer. Din design kan vara mindre färgstark och mer bräcklig än om du använde målar, men du kan hitta att markörer ger dig större kontroll när du ritar på brädet.
  • Bild med titeln Bygg ett longboard steg 23
    3. Lägg till ett slutligt lager av polyuretanlack eller glasfiberharts. Detta kommer att försegla din design på botten av brädet. Lacken eller hartset ska vara tydligt, så din design bör fortfarande vara synlig genom den skyddande beläggningen.
  • Bild med titeln Bygg ett longboard steg 24
    4. Täck toppen av brädet med grepptejp. Köp en bit av bulk grepptejpe som täcker hela din styrelse. Tejpen hjälper dina fötter att hålla fast vid brädet vid höga hastigheter. Applicera det försiktigt på däck, precis som en stor klistermärke. Ta bort överskottsband med ett rakblad eller boxskärare. Designen är upp till dig:
  • Täck hela ytan med grepptejp. Detta är den enklaste metoden, och det kommer att se ut som en standard longboard topp.
  • Klipp upp bitar och skapa designer ur grepptejp. Se till att du täcker tillräckligt med brädans yta som dina fötter lätt kan greppa. I allmänhet bör ditt mönster innehålla mer grepptejp än tomt träutrymme.
  • Måla din bräda och använd tydligt grepptejpe över toppen för att visa din design. Det klara grepptejpen kan vara något ogenomskinligt, men färgerna och den allmänna idén om din design ska skina igenom.
  • Bild med titeln Bygg ett longboard steg 25
    5. Överväg att använda brädvax istället för grepptejpe för barfota. Använd surfbräda vax på ytan på din longboard om du planerar att köra den barfota mest av tiden. Tänk på att du behöver återanvända vax, eftersom det slits av med användning.
  • Del 5 av 5:
    Fäst lastbilar, hjul och lager
    1. Bild med titeln Bygg ett longboard steg 26
    1. Placera lagren i hjulen. För att göra detta, ta ett lager och tryck ner det i varje hjul. Du kan inte trycka det för långt - det kommer att bli lite barriär för att det ska sitta emot. Sätt ett lager inuti var och en av de fyra hjulen.
  • Bild med titeln Bygg ett longboard steg 27
    2. Fäst hjulen till lastbilarna. Skjut bara hjul / lageraggregatet på trucken, med den konkava delen av dina hjul (om de är konkava) vända utåt. Säkra dessa på lastbilarna med de angivna nötterna. Nötterna ska vara tillräckligt täta att de tillåter lätt och fri spinn av hjulen, men inte så täta att de kommer ut under skridskoåkning.
  • Bild med titeln Bygg ett longboard steg 28
    3. Borra hålen för lastbilarna. Var noga med att de är raka, annars kommer lastbilarna inte att anpassa sig korrekt.
  • Bild med titeln Bygg ett longboard steg 29
    4. Fäst lastbilarna och hjulen på däck. Du behöver lastbilens distans och lastbilar för att göra det här. Placera distansen mellan trucken och däck. När du orienterar dina lastbilar, se till att åtdragningsbulten vetter mot brädans näsa fram och att lossningsbulten vetter mot brädans svans i ryggen. Att ordna dem att möta motsatta riktningar säkerställer att du kan vända i rätt riktning när du lutar. Dra åt lastbilen och distanserna på däck med 4 bultar till varje montering.
  • Bild med titeln Bygg ett longboard steg 30
    5. Testa ditt nya styrelse. När du har bifogat dina lager, hjul och lastbilar till däck, bör ditt styrelse vara redo att skridska. Stå på brädet för att se till att den håller din vikt. Om det inte bryts från din vikt, försök att rida ner trottoaren. Se till att du har dubbelkontrollerat integriteten hos varje bit av dina styrelselager, hjul, lastbilar, däck - innan du rider på gator eller upptagna gångbanor.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Försök att hålla näsan snygg och bred, eftersom du kommer att styra i slutet. Den bredaste delen av brädet bör vara ca 1/3 av vägen ner från näsan.
  • Vara kreativ. Det här är ditt, så det kan vara vad du vill. Var mycket försiktig, men som precision här är det som gör en vacker styrelse i slutet. Gör det två gånger om möjligt.
  • Var noga med att hålla ytan du står på har mycket friktion så att du inte faller av.
  • Varningar

    Var försiktig med att styrelsen inte bryter i hälften. Det kan ta några försök att göra en bra styrelse.
  • Ha kul och var försiktig när du är ute.
  • Använd alltid glidhandskar när du gör stunts.
  • Var försiktig när du använder verktygen för att göra en longboard.
  • Använd alltid korrekt skydd: en hjälm, knäpuddar och armbandsvakter.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande