Hur man hittar spel du brukade spela online

Nostalgi är en kraftfull sak, även om inte särskilt när det gäller spel. Trots den ökande sofistikeringen av moderna videospel (konsol och PC-baserad), är det fortfarande en obestridlig längtan bland många för att spela de spel som de växte upp. Andra kan helt enkelt vara nyfiken på en historia som kom före sina tider. Några arkadspel går tillbaka till början av 1980-talet. Oavsett din motivation kan det vara lättare att hitta antikverade videospel på nätet.

Steg

Metod 1 av 2:
Använda Agtonware-webbplatser
  1. Bild med titeln Hitta spel du brukade spela online steg 1
1. Utför en online sökning efter "Abandonware" eller "Agtonware-spel." Abandonware hänvisar helt enkelt till programvara som inte längre stöds eller det har opartiskt upphovsrättsligt skydd, ofta för att den ursprungliga utvecklaren inte längre är i affärer eller såldes. Du får se flera webbplatser som listas som låter dig ladda ner gamla spel.
  • Genom att kontrollera sidbeskrivningen (eller "snappen") Under varje sökresultat bör du kunna bestämma vilka webbplatser som erbjuder gratis nedladdningar. Flera av resultaten kommer att nämna tillgängligheten av spelnas nedladdningar.
  • Det är inte en dålig idé att också utföra en sökning som "Bästa platserna för Abandonware" att hjälpa ett välgrundat beslut. Du hittar några webbplatser och forum som rekommenderar specifika Agtonware-webbplatser och / eller bedöma säkerheten för sina nedladdningar.
  • Bild med titeln Hitta spel du brukade spela online steg 2
    2. Välj en webbplats och utforska. Beroende på platserna kan spel organiseras annorlunda. Men du borde kunna bläddra igenom kategorier eller söka efter ett visst spel om du redan har en i åtanke.
  • Bild med titeln Hitta spel du brukade spela online steg 3
    3. Klicka på spelet efter eget val. Det som visas nästa beror på den webbplats du använder. Du är i allmänhet sannolikt att hitta lite information om spelet och eventuellt andra användarrecensioner. Ibland kan nedladdningsknappen vara svår att hitta mitt i röran, men du borde kunna hitta den mitt i röran.
  • Bild med titeln Hitta spel du brukade spela online steg 4
    4. Klicka för att ladda ner. Vissa webbplatser kommer också att ge dig möjlighet att hoppa över nedladdning och helt enkelt spela spelet i din webbläsare. Att ladda ner spelet, men gör det möjligt för dig att spela det när du är offline. Akta dig för annonser. Vissa annonser är utformade för att se ut som nedladdningsknappar. Konstruktionen av knappen kommer sannolikt att se annorlunda ut än platsen, och det ska finnas en knapp på annonsen som låter dig stänga den.
  • Det kan finnas olika versioner av spelet som är tillgängligt för nedladdning, men du borde kunna spela endera en.
  • Bild med titeln Hitta spel du brukade spela online steg 5
    5. Öppna spelet och njut av. Du borde kunna hitta den i din nedladdningsmapp. Spel kommer ofta zippade, så du kanske måste unzip dem manuellt om ditt system inte gör det automatiskt. Program som WinRAR kan vara till hjälp för detta.
  • Du kan behöva justera systemets preferenser för att tillåta installation av ansökningar från oidentifierade utvecklare.
  • Du bör också granska den här artikelns varningssektion för att bättre förstå den laglighet som är förknippad med Abandonware och
  • Metod 2 av 2:
    Använder en emulator
    1. Bild med titeln Hitta spel du brukade spela online steg 6
    1. Hitta emulatorer online. En emulator är programvara eller hårdvara som gör det möjligt för en värddator att efterlikna driften av a "gäst" datorsystem. I det här fallet tillåter spelemulatorer PC, bärbara datorer eller mobila enheter att använda spel som är utformade för andra system (t.ex. konsoler). Utföra en sökning efter "spelemulator" bör ta dig i rätt riktning, men du kan också besöka en omfattande webbplats som [1].
    • Medan emulatorer själva är lagliga, bör du konsultera den här artikelns varningssektion om lagligheten av nedladdning av spel själva (för användning med en emulator eller på annat sätt).
  • Bild med titeln Hitta spel du brukade spela online steg 7
    2. Välj en emulator. Detta beslut kommer sannolikt att komma ner till vilket system du vill emulera. Var noga med att läsa, granska och jämföra emulatorer innan du fattar ett slutgiltigt beslut. Bättre än, ladda ner flera emulatorer för samma konsol.Vissa emulatorer kan vara bättre på att efterlikna vissa mappers, grafiska motorer och ljud än andra.
  • Medan en emulator vanligtvis emulerar ett system finns vissa multisystem emulatorer också.
  • Med exempel är några av de mer populära konsolemulatorerna Zsnes, Nesticle, Visual Boy Advance, Mame, Gameboid, Snesoid, N64oid och många fler. Var noga med att kontrollera emulatorns kompatibilitet med ditt operativsystem.
  • Om du planerar att spela spel på en mobilenhet, bör du överväga sin bearbetningseffekt (eller brist på det) och välj en emulator i enlighet därmed.
  • Bild med titeln Hitta spel du brukade spela online steg 8
    3. Ladda ner och installera emulatorn. Inledningsvis är detta i allmänhet så enkelt som att lokalisera och klicka på "ladda ner" eller "starta nedladdning" Men det verkar när du har valt och klickat på din Emulator av val. Filen ska visas i din nedladdningsmapp.
  • Observera att du kanske måste unzip-filen manuellt om den inte händer automatiskt.
  • Du kan också hitta en .exe-fil som extraherar och installerar sig när den har blivit dubbelklickad.
  • Bild med titeln Hitta spel du brukade spela online steg 9
    4. Hitta spel för din emulator. Utföra en sökning efter "ROM-spel för emulator." ROM-spelfiler baseras generellt på skrivskyddade minneskretsar från videospelpatroner, firmware eller ett arkadspels huvudstyrelse. Flera webbplatser kommer att visas med snippets som indikerar att ROM-skivor är tillgängliga för nedladdning. Välj en, kanske efter att ha utfört ytterligare forskning på de bästa platserna för ROM-skivor.
  • ROM-spelen kan organiseras av sitt ursprungliga spelsystem, vilket gör det lättare att hitta en för den emulator du valt.
  • Bild med titeln Hitta spel du brukade spela online steg 10
    5. Ladda ner spelet (er) efter eget val. Denna process är ungefär som att ladda ner Abotonware-spelen och ganska enkelt.
  • Bild med titeln Hitta spel du brukade spela online steg 11
    6. Öppna emulatorn och spela ditt valda spel. För att öppna emulatorn, expandera menyn, klicka på Arkiv och klicka sedan på Öppna. När emulatorn har startat väljer du spelet från filmappen där den har lagrats. Dubbelklicka på spelet, och det ska börja ladda inom emulatorn.
  • Tips

    Det skulle inte göra ont för att kontrollera förlagets webbplatser om de fortfarande befinner sig. Du kan upptäcka att vissa spel fortfarande är tillgängliga för inköp och kunna få en fysisk, juridisk kopia.Varuhus har också varit kända för att sälja omlastning av klassiska spel som Doom och Wolfenstein, ofta för $ 9.99 eller mindre.
  • Om du letar efter ett visst spel, utför du bara en sökfråga för nämnda spel tillsammans med en modifierare som "Abandonware." De ovan nämnda stegen hjälper dig därifrån.
  • Var noga med att kontrollera att emulatorn och romerna är lagliga. Några juridiska är desmume, delfin, älskare och myboy.
  • Varningar

    Var försiktig när du hämtar spel från icke-officiella webbplatser. Programmen kan innehålla spionprogram eller virus.
  • Varje spel som fortfarande är skyddat enligt upphovsrättslagen är olagligt att ladda ner, även om det beskrivs som Abandonware. Som sagt, är praxisen ganska utbredd. Anecdotal bevis tyder på att din risk att bli fångad - eller ha upphovsrättslagar som verkställs mot dig-är låg. Du är emellertid tekniskt medför en viss grad av juridisk risk genom att ladda ner ett upphovsrättsskyddat spel som du inte köpte.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande