Hur man gör ögonskugga på asiatiska ögon

Att hitta den perfekta ögonskugglingen kan vara hård om du har monolider eller ögon utan definierat. Det kan vara väldigt frustrerande när sminktutorials skapar utseende som involverar blandning av ögonskugga runt din veck, vilket inte fungerar bra med monolider. Det finns inget behov av att oroa dig, du kan göra riktigt vacker och snygg ögonskugga ser så länge du följer ögonen på ditt öga. Även om det kan ta lite träning, kan du börja experimentera med olika stilar tills du hittar något du gillar!

Steg

Metod 1 av 3:
Granska grunderna
  1. Bild med titeln Gör ögonskugga på asiatiska ögon Steg 1
1. Kappa dina ögonlock med primer. Oavsett vilken typ av öga du har, är ögonlocksprimer en viktig ingrediens till något bra ögonskugga. Dab ett tunt lager av primer över dina ögon för att hjälpa till att eliminera något extra lockfett. Applicera inte för mycket, annars gör dina ögonlock att se tårta-y innan du ens börjar borsta på dina skuggor!
  • Du kan hitta eyelid primer online, eller vid någon kosmetisk butik.
  • Bild med titeln Gör ögonskugga på asiatiska ögon Steg 2
    2. Förhindra utfall med ett blad av blottpapper. Ta ett ark av blottpapper och tryck mot ditt ansikte, lining upp direkt under din övre lash-linje. När du tillämpar olika skuggor, kommer det här dokumentet att hjälpa till att fånga extra pulver och förhindra att någon glider in i dina ögon.
  • Bild med titeln Gör ögonskugga på asiatiska ögon Steg 3
    3. Borsta på ögonskuggan i form av ögat. Monolider har inte veck, vilket kan göra ögonskuggans applikation lite knepigt. Fokusera på att applicera ögonskugga i riktning och kurva på din lash linje, som kan hjälpa till att göra dina ögon och smink ser mer ut.
  • Du behöver inte oroa dig för att göra en falsk veck. Det finns gott om veckläsning som du kan skapa på egen hand!
  • Bild med titeln Gör ögonskugga på asiatiska ögon Steg 4
    4. Applicera ögonskugga med ögonen öppna för ett mer realistiskt utseende. Tyvärr tenderar monolider att dölja några av ögonskuggan på dina lock. Med andra ord kan en del av ögonskuggan på locken inte vara synliga när dina ögon är öppna. För att motverka detta, använd skuggan med dina ögon öppna. På så sätt kan du vara säker på att din smink kommer att vara synlig för alla.
  • Bild med titeln Gör ögonskugga på asiatiska ögon Steg 5
    5. Välj ögonskugga färger som går med ögonfärger. Välj lila skuggor om dina ögon är gröna, vilket verkligen komplimangerar färgen. Om dina ögon är blåa, nå för mer mörka eller neutrala färger, som korall. Gråa ögon ser bäst ut med ljusgrå och silverblå skuggor, medan bruna ögon ser väldigt bra ut med dynamiska nyanser, som mörkbruna, violett och silvertoner. Om dina ögon är hassel, välj ljusrosa eller metallbaserade nyanser.
  • Du behöver inte följa dessa exakta färgförslag. Välj färger som du tycker om, och att du skulle vilja gå ut och om!
  • Bild med titeln Gör ögonskugga på asiatiska ögon Steg 6
    6. Nå för skuggor som passerar bra med din hudton. Du kan skapa riktigt dynamiskt utseende när du håller din hudton i åtanke för utseende. Brons toner fungerar bra med rättvis hud, medan bruna, kanelfärgade nyanser är bra med medelhud. Om din hud är mer olivtonad, nå för en ljusblå skugga, medan Tan Hud är bäst kompletterad med guldtoner.
  • Det här är inte svåra och snabba regler, men de kan hjälpa dig att räkna ut en bra handlingsplan för din ögonskugga.
  • Bild med titeln Gör ögonskugga på asiatiska ögon Steg 7
    7. Applicera eyeliner och mascara för att avsluta ditt utseende. Ge dig själv en fylligare utseende med "spänning" din skugga, eller applicera den på din övre vattenlinje. Curl dina fransar, lägg sedan till några mascara genom att applicera det uppåt, inte utåt.
  • Metod 2 av 3:
    Smokey Eyeshadow
    1. Bild med titeln gör ögonskugga på asiatiska ögon Steg 8
    1. Applicera ljus ögonskugga på basen av ditt ögonlock. Ta en rundad, medelstora ögonskuggborste och doppa in i ett ljus, kötttonad skugga. Borsta på skuggan över alla lock i snabba, horisontella slag, arbeta dig upp till pannbenet.
    • Detta behöver inte vara exakt-du vill bara skapa en bas för resten av ditt utseende.
  • Bild med titeln Gör ögonskugga på asiatiska ögon Steg 9
    2. Buff en Tan Eyeshadow ovanför var din Crease skulle gå. Även om du inte har en, försök att bilda var din veck skulle bildas på ditt öga, eller var ditt ögonlock mest naturligt viks. Applicera den här solbryggan ovanför där din "crease" skulle vara, vilket hjälper dig att skapa ett väldefinierat, smokey look. Fokusera din ögonskugga på den yttre delen av ditt öga, men blandar det lätt över ditt ögonlock.
  • Du vill att den här skuggan ska vara över din "veck", så det blir synligt för det blotta ögat.
  • Detta är känt som din övergångsfärg, och hjälper till att binda resten av ditt öga tillsammans.
  • Bild med titeln Gör ögonskugga på asiatiska ögon Steg 10
    3. Dab en mörkbrun skugga längs det yttre hörnet av ditt öga. Klappa färgen direkt på det yttre hörnet med samma borste, blanda den uppåt så att den är över din imaginära (eller synliga) veck. Blanda skuggan i horisontella rörelser över denna vecklinje, vilket hjälper till att skapa en smokey, mer definierat utseende.
  • Använd alltid ljus, fjädrande rörelser så att din smink inte ser för intensiv ut.
  • Bild med titeln Gör ögonskugga på asiatiska ögon Steg 11
    4. Bygg upp rökighet längs ditt yttre hörn med en djup lila. Flytta samma borste i smidiga rörelser längs det yttre hörnet av ditt öga, arbeta skuggan ovanför din vecklinje när du går. Vid denna tidpunkt kan du få dina ögon lite längre genom att applicera ögonskuggan längre ut längs hörnen, eller du kan ta upp det mot pannbenet för att få ditt öga att visas mer avrundat.
  • Bild med titeln Gör ögonskugga på asiatiska ögon Steg 12
    5. Borsta en vit ögonskugga längs ditt inre hörn för att fungera som highlighter. Doppa en mycket tunn ögonskugga borste med krökta borstar i en vit ögonskugga, som kommer att lyfta fram ditt utseende. Applicera skuggan längs kurvan i ditt inre öga, liksom den inre delen av din nedre lashlinje.
  • Du kan tillämpa någon extra ögonskugga längs toppen av ditt övre lock.
  • Om du har mer känsliga ögon, försök att inte tillämpa någon smink nära din vattenlinje - det kan leda till att du riva upp, och lämnar mycket kvarstående gunna senare.
  • Bild med titeln Gör ögonskugga på asiatiska ögon Steg 13
    6. Bygg din nedre lashlinje med samma nyanser som du redan använt i ditt utseende. Börja med att doppa en liten borste med böjda borstar i en neutral tonad ögonskugga och applicera det i böjda rörelser mellan ditt yttre hörn och nedre lashlinje. Lager bruna nyanser ovanpå solbränna, blandar det under ögat med släta, krökta rörelser. När du arbetar, buff skuggan till mitten av din nedre lashlinje för att skapa ett riktigt dynamiskt utseende. Avsluta med samma lila nyans du använde, applicera den nära dina nedre ögonfransar när du blandar det i ditt yttre hörn.
  • Bild med titeln Gör ögonskugga på asiatiska ögon Steg 14
    7. Applicera en rad av flytande liner längs din övre linjelinje. Lägg till fodret i små, gradvisa portioner, hålla linjen så tunn och nära din lash-linje som möjligt. Arbeta fodret ner i ditt inre hörn för att skapa ett riktigt dynamiskt utseende.
  • Bild med titeln Gör ögonskugga på asiatiska ögon Steg 15
    8. Lägg till falska ögonfransar för att avsluta ditt utseende. Krama dina naturliga ögonfransar i en curler, vilket gör det lättare att applicera de falska fransarna. Applicera en tunn linje av ögonfranslim längs kanten av dina falska ögonfransar och håll dem till dina naturliga. Dessa fransar hjälper verkligen dina ögon pop.
  • Som ett alternativ kan du avsluta ditt utseende med gnistrar och mascara istället för falska fransar. Om du vill göra din utseende extra dynamik, applicera en liten mängd mascara längs den yttre delen av dina nedre fransar.
  • Metod 3 av 3:
    Naturlig ögonmakeup
    1. Bild med titeln Gör ögonskugga på asiatiska ögon Steg 16
    1. Applicera en neutral tonad ögonskugga i ditt lock med ditt finger. Doppa ditt finger i en krämfärgad ögonskugga och lätt dab det över ytan av ditt övre ögonlock. Det kan tyckas lite konstigt, men det hjälper till att ge en bas för ditt naturliga utseende. Fortsätt dabbing ögonskuggan över locket, vilket gör dig upp till pannbenet.
    • Ögonskuggan är sannolikt inte super synlig, vilket är normalt.
  • Bild med titeln Gör ögonskugga på asiatiska ögon Steg 17
    2. Lägg till Highlighter till de inre hörnen av dina ögon. Applicera en krämig, ljusfärgad highlighter direkt till det inre hörnet av ditt öga, böj dig upp till kanten av din övre lashlinje. Du kan också doppa en tunn, avsmalnande borste i något markeringspulver, som du kan borsta på toppen av den grädde som du just applicerat.
  • Om du vill kan du ansöka Highlighter över dina lock tills det är i linje med din elev.
  • Bild med titeln Gör ögonskugga på asiatiska ögon Steg 18
    3. Blanda en dot concealer under din ögonbryn för att lysa upp ditt utseende. Ta en concealer-penna och lägg till en punkt direkt under kurvan på din ögonbryn. Ta en bred, rundad borste och blanda concealer under den tunnare delen av din panna med korta rörelser tills produkten inte längre är synlig.
  • Om du inte har en concealerpenn, kan du borsta en dot concealer under ögonbryn med en separat borste.
  • Bild med titeln Gör ögonskugga på asiatiska ögon Steg 19
    4. Sprid en djupare ögonskugga längs din lash line. Doppa en tunnare ögonskugga borsta i en djup men naturlig färg, som taupe eller grön. Applicera skuggan i korta, även rörelser över den övre lashlinjen tills du når det yttre hörnet. Applicera inte för mycket produkt på en gång - om du inte är nöjd med skuggan, kan du alltid lägga till mer senare.
  • Eyeshadow är en bra ersättning för eyeliner när du skapar ett naturligt utseende.
  • Bild med titeln Gör ögonskugga på asiatiska ögon Steg 20
    5. Blanda ögonskuggan längs den yttre delen av ditt ögonlock och pannaben. Ta en bredare, rundad ögonskugga borste och borsta samma skugga längs den yttre delen av dina ögon i breda, svepande rörelser. Detta hjälper till att få dina ögon lite mer lyftade och ger ditt blick mer djup.
  • Till exempel, om du fodrade ditt öga med Taupe ögonskugga, borstar du samma taupe ögonskugga längs den yttre delen av ditt öga.
  • Bild med titeln Gör ögonskugga på asiatiska ögon Steg 21
    6. Buff concealer i det yttre hörnet för att lätta upp ditt utseende. Doppa en bredare, rundad makeupborste till samma concealer som du tidigare använde, swiping den längs det yttre hörnet av din nedre lashlinje. Flytta din borste fram och tillbaka för att verkligen buff produkten i din hud.
  • Om du vill göra ett större uttalande kan du radera samma öga i ögat med samma ögonskugga som du använde tidigare.
  • Bild med titeln Gör ögonskugga på asiatiska ögon Steg 22
    7. Gör dina ögonfransar ut med en ögonfranskrullare. Om du har monolider, är dina ögonfransar förmodligen inte så långa. Oroa dig inte - det är inget som en ögonfrans curler kan hantera. Greppa fransarna i din curler och fokusera på curling dem uppåt för att ge dig ett mer dynamiskt utseende.
  • Tips

    Oroa dig inte för att ge dig en falsk crease för ditt utseende. Detta är ofta mer problem än det är värt.
  • Att lära sig olika makeupstilar kan vara knepigt, speciellt om du inte har mycket erfarenhet under ditt bälte. Kom ihåg-övning gör perfekt!
  • Doppa in mindre smink istället för att kaka det på. Med Monolid Eyeshadow ser det mindre mer!
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande