Hur man förstör känsliga dokument

Varje månad får du någon form av dokument med känslig information. Detta kan vara ett kontoutdrag, kreditkortsutlåtande, pay stub eller ett kvitto. Kanske arbetar du för en statlig myndighet eller ett företag som handlar om hemlig information. Kasta dessa papper i papperskorgen är inte tillräckligt för att hålla dem säkra från nyfikna ögon. För att skydda mot olaglig eller oetisk användning av din information är en mer fullständig förstörelse nödvändig.

Steg

Metod 1 av 4:
Massa känsliga dokument
  1. Bild med titeln Förstör känsliga dokument Steg 1
1. Placera dokumenten i en stor trashcan. Du vill ha en behållare lång och tillräckligt bred för att enkelt innehålla alla dokument och vätskor som du suger. På samma sätt måste materialet vara tillräckligt starkt så att det inte kommer att försämras eller förlora sin form när det är i kontakt med blekmedel och vatten. Eftersom du kommer att använda ungefär 22 liter vätska för att lösa dokumenten, välj en trashcan som är större än eller lika med 30L. Detta ger dig tillräckligt med utrymme för att korrekt churna dokumenten. Plast trashcans fungerar bra och kan klara effekterna av utspädd blekmedel.
  • Stora plasttrashcans finns tillgängliga på hemförbättrings- och byggbutiker, liksom allmänna råvaruhandlare som Kmart, Target och Walmart. De är också tillgängliga online.
  • Ta bort dokumenten från eventuella kuvert eller paket.
  • Bild med titeln Förstör känsliga dokument Steg 2
    2. Häll i ½ gallon (2l) av blekmedel. Många butiker säljer varumärke och generisk blekmedel med en 8.25% koncentration - det här är perfekt för ditt syfte.Blekmedel kommer att hjälpa till att bryta ner papperet. Vanligtvis används vid återvinning av det använda papperet, det kommer också att förstöra färgämnena av bläck. Detta garanterar en mer fullständig förstörelse av säker information i dina dokument.
  • Blekmedel är en farlig kemikalie och kan orsaka allvarlig sjukdom om det inte används säkert. Undvik kontakt med din hud och ögon - Ingest inte blekmedel. Blanda bara blekmedel med vatten. Kombinera med andra kemikalier - som ammoniak eller toalettskålrengöringsmedel - kan producera giftiga, potentiellt dödliga rök.
  • Det rekommenderas att bära långärmad kläder, byxor, nära klädda skor och ett ögonlock när du arbetar med blekmedel.
  • I det fall du av misstag sväljer någon av lösningen, drick omedelbart ett litet glas vatten eller mjölk. Ring giftkontroll vid 1-800-222-1222.
  • Bild med titeln Förstör känsliga dokument Steg 3
    3. Tillsätt 5 gallon (19L) vatten. Även om blekmedel är den mer kemiskt skadliga (och starkare) delen av denna blandning, gör enkelt vatten mycket av arbetet. När papperet är helt mättat kan du minska det till en oigenkännlig massa.
  • Bild med titeln Förstör känsliga dokument Steg 4
    4. Skjut dokumenten ner i blekmedelet. Alla dokument måste nedsänkas så att de är helt mättade och kan brytas ner. Om du har fler dokument som vätskor, så kan du göra en av två saker: arbeta i mindre satser, eller arbeta med en större behållare. Om du väljer den senare, se till att du ökar dina proportioner av vatten och blekmedel för att matcha.
  • Använd inte dina nakna händer för att trycka ned dokumenten. Detta kan orsaka stor skada på din hud. Använd istället färgturbinblandaren, en kvastpinne, annars bär långa gummihandskar.
  • Antag till exempel att du har 30L plastfack med 22 liter vätska. Om du har för många dokument för detta och köper en 90l-behållare, bör du använda 6L blekmedel och 57 liter vatten.
  • Bild med titeln Förstör känsliga dokument Steg 5
    5. Låt dokumenten sitta i 24 timmar. Sitter i blekvattenlösningen i 24 timmar kommer effektivt att bryta ner de känsliga dokumenten och göra dem lätta att massa. Om det här är en nödsituation, och / eller dokumenten måste förstöras snabbare, överväga de andra metoder som anges här.
  • Bild med titeln Förstör känsliga dokument Steg 6
    6. Blanda dokumenten med en färgturbinblandare. Efter att ha väntat 24 timmar, ska dokumenten vara mjuka och missfärgade. Med hjälp av en elektrisk mixer, blanda papperet tills det blir en mjuk, enhetlig mos.
  • Om du när som helst når in i massa för att kontrollera innehållet, använd alltid gummi eller nitrilhandskar för att förhindra hudexponering.
  • Broomsticks, Canes, Staffs och andra långa hanterade verktyg fungerar också. Allt som kan nå djupt in i behållaren för att churn och bryta ihop papperet kommer att lyckas.
  • Sifta genom massan letar efter några stora klumpar. Om det finns bitar där du fortfarande kan identifiera informationen, bryta dem ihop med hand och fortsätt sedan blanda.
  • Bild med titeln Förstör känsliga dokument Steg 7
    7. Ligga i solljus för att torka. Att sätta massan direkt i påsar kan leda till läckage och kan eventuellt avvisas av soptunna. Istället lägger du ut en stor plastterp och häll massan jämnt över ytan. Låt massan torka helt innan du kasserar det.
  • Vissa människor bestämmer sig för att använda den här torkade massan som mulch för sina varv. Men om du går den här vägen, rekommenderas det att inte använda blekmedel under massaprocessen.
  • Bild med titeln Förstör känsliga dokument Steg 8
    8. Kassera massan. Placera de torkade kvar i soptunnor och lämna dem ut med det vanliga papperskorgen. Den som gräver genom ditt skräp - som identitetstjuvar - kommer att vara svårt att lära sig allt från dina massa. Massan kan också komposteras.
  • Metod 2 av 4:
    Burning känsliga dokument
    1. Bild med titeln Förstör känsliga dokument Steg 9
    1. Ställ in en utomhusbrandkälla. Standard eldstäder är idealiska för brännande dokument eftersom de står utanför marken och har topplock. Detta möjliggör bättre luftflöde, vilket leder till en mer fullständig bränning av dina dokument. Det förhindrar också att dokumenteras fragments flykt från elden.
    • Rekommenderas att det i de flesta fall är olagligt att öppet bränna skräp i bostadsområden och städer. I vissa fall behöver du ett tillstånd. Kontrollera dina stadsspecifika föreskrifter genom att söka statens namn och "öppna brännregler".
    • Ett annat utmärkt alternativ är professionella brinnande burar. Dessa är metallburar som fungerar som utomhusförbränningsanläggningar.
    • Brännfat är ett annat alternativ. Ståltrumfat på 55 gallon är de vanligaste, och kommer att göra ett bättre jobb med att hålla dokumentfragment inom. Det rekommenderas dock inte att de producerar skadliga toxiner, och deras användning är olaglig i vissa stater, som Illinois.
    • Det kan också vara säkrare att bränna det enskilda stycket inuti ett gjutjärns badkar. Se till att det inte finns något i botten, som plastfotgrepp. På så sätt, om det inte lyckas komma ur kontroll, har du badkaret med en färdig tillförsel av vatten.
  • Bild med titeln Förstör känsliga dokument Steg 10
    2
    Tända en eld. Det är i allmänhet lättare att starta en eld om du börjar med Kindling (mindre bitar av trä som är enklare att bränna) och papper. Du kan även använda de känsliga dokumenten som brandstart. När den kindling lyser, lägg till progressivt större bitar av trä tills du har en stabil bränning.
  • För din säkerhet ska det inte finnas brandfarligt busk, papper eller material av något slag runt eldens omkrets. För att garantera bränder startar och sprider sig bortom eldstaden, häll sand runt omkretsen. Det är också lämpligt att placera stenar runt eldstaden.
  • Om du har problem med att få elden mycket stark, använd lättare vätska. Var försiktig så att du inte släppte flaskan i elden eller sprayen för mycket på en gång. Det är möjligt att skapa stora explosioner och sprickor av flamma som kan skada dig. Stanna längre bort från flamman medan du sprutar ljusvätskan för att undvika att sjunga ditt ansikte, bröst och armarna.
  • Bild med titeln Förstör känsliga dokument Steg 11
    3. Placera känsliga dokument i elden. Dumpa inte dem alla på en gång - det kan orsaka små bitar av information att falla vid sidan. Bränna enskilda bitar, hålla dem med metalltång, för att de är helt brända. När elden har bränt ett tag kan det ha ett stabilt hjärta (centrum av heta embers). Med ett stabilt hjärta kan du placera mer av dokumenten på en gång och låta dem brinna, skyddas av träet.
  • Vid bränning är korrekt ventilation viktigt, inte bara för att undvika rökinandning utan också för att säkerställa en fullständig och korrekt bränning. Den öppna galleret av en brandkälla möjliggör denna ventilation - så begränsar det mängden papper du sätter in på en gång.
  • Titta på att inga dokumentfragment blåses från elden. Även små mängder information kan vara de exakta värdefulla bitarna andra människor önskar.
  • Bränn de känsliga dokumenten tillsammans med andra bitar av skrotpapper. Om en del inte är bränd, kommer resterna av skrotet som blandas i att hjälpa till att förvirra alla som försöker läsa din information.
  • Bild med titeln Förstör känsliga dokument Steg 12
    4. Kolla askan. När du tror att allt är bränt och elden är ute, skifta genom askan och leta efter något oförbränt papper. Det enklaste att upptäcka kommer att vara papper som på något sätt fortfarande har en vit glans. Men också på utkik efter bitar som har blivit grå, men har fortfarande läsbar text. Även dessa måste brännas mer fullständigt.
  • Bild med titeln Förstör känsliga dokument Steg 13
    5. Bränn eventuella kvarvarande bitar. Samla alla känsliga skräp och förvara den i ett säkert, stängt fack tills du har elden brinner igen. Använd skyddshandskar eller långa metalltänger, placera säkert dokumentfragmenten i elden.
  • Bild med titeln Förstör känsliga dokument Steg 14
    6. Sprida askan. Vänta på att elden går ut, och för askan att svalna till en säker temperatur. Med en spade, samla dem i en väska som inte kommer att riva. Om du har en gård, sprida asken jämnt genom din gård.
  • Det är också möjligt att använda en liten mängd ask i komposteringsenheter (så länge du inte använde lättare vätska för att göra elden).
  • Aska sprids runt trädgårdsväxter avskräcker sniglar och sniglar.
  • Det är också fördelaktigt att hälla aska runt basen av lövträd.
  • Metod 3 av 4:
    Strimlingskänsliga dokument
    1. Bild med titeln Förstör känsliga dokument Steg 15
    1. Få tillgång till en crosscut shredder. När känsliga känsliga dokument är det viktigt att använda en crosscut-shredder (i motsats till en mer grundläggande bandskärare), eftersom den producerar tunnare av papper. Detta skyddar dig från att det är tjuvar av denna information från att rekonstruera de fullständiga sidorna från remsorna. Valde en maskin som skapar remsor mindre än eller lika med 1/32: e tum med en ½ tums crosscut.
    • Pappersredders kan köpas på kontorsleveransbutiker och klassificeras i sex säkerhetsnivåer baserat på snuret av snitt. En är den bredaste skärningen är den tunnaste och godkända för de bästa hemliga regeringens dokument. Något mindre än en 4 (1/16 * 5/8 ") rekommenderas inte för känsliga dokument.
    • De flesta kontor har papperskrifter eller skivförstöringstjänster. Kontrollera med din Office Manager och se om du kan ta med dina egna dokument för förstörelse.
  • Bild med titeln Förstör känsliga dokument Steg 16
    2
    Strimla dokumenten. När du har en tillfredsställande shredder, börja skicka alla dina dokument via enhetens mun. Fortsätt tills alla dina dokument är färdiga. Om du har fler dokument än maskinen kan hålla på en gång, var noga med att ta pappersbanden innan du fortsätter.
  • Lägg inte handen eller fingrarna i direkt kontakt med shredderens mun. Håll dokumenten i slutet så att det finns avstånd mellan dig och munnen. När shredderaren har papperet i sitt grepp, släpp dokumenten. Framför allt, skydda säkerheten hos dina händer.
  • Traditionella shredders (som skär papper i remsor) kommer inte att hålla någon från att sätta tillbaka den. Hand Ripping är inte en bra idé, särskilt på små dokument (det tar 2 centimeter för att ta reda på en persons personnummer).
  • Bild med titeln Förstör känsliga dokument Steg 17
    3. Separera bitarna i separata påsar. Utöver att minska dem till oigenkännliga små bitar är detta ytterligare en säkerhetsåtgärd. Ta en del av varje dokument och placera dem i separata påsar. På det här sättet kan det hända att tjuvar inte kan hitta matcher inom samma väska - de måste sortera igenom allt.
  • Bild med titeln Förstör känsliga dokument Steg 18
    4. Kassera dem på den schemalagda dagen. Om sopor plockas upp från ditt hus / företag på tisdag, lägg inte det här på en onsdag. Du vill lämna så lite tid som möjligt mellan när soporna går ut och när det samlas in. Helst kommer du att hålla den inuti dagen för samlingen och ta ner den strax innan stadens anställda anländer.
  • Metod 4 av 4:
    Förstörande digitala dokument
    1. Bild med titeln Förstör känsliga dokument Steg 19
    1. Ta bort dokumenten. Leta reda på alla filer på hårddisken som innehåller känslig data. Högerklicka och skicka dem till papperskorgen. Töm ditt papperskorgen. Om det inte finns någon risk att någon kommer att använda mer avancerade tekniker för att hämta dina data, är det en acceptabel och enkel metod. Det är dock ganska lätt att återställa "raderade" filer, eftersom det finns ett antal filåterställningsprogram på marknaden.
    • Använd inte den här metoden om det finns en risk som andra kommer att försöka återställa den känsliga informationen.
    • Använd inte den här metoden om den känsliga informationen kan användas för att orsaka skada eller nöd.
  • Bild med titeln Förstör känsliga dokument Steg 20
    2. Skriv över hårddisken. All information på hårddisken är representerad i binära nummer: 1 och 0. Detta är datorns språk. Överskrivning av program - Tillgängliga online - Gå igenom och byt ut all information på hårddisken med slumpmässiga strängar på 1 och 0-s. Om du bestämmer dig för att välja den här metoden, rekommenderas det att det är halvt permanent och det kan vara omöjligt att återställa de aktuella uppgifterna.
  • De flesta överskrivande program gör flera "passerar" av dina data. Tre passager anses vara standard av dig.S. regering.
  • Säkerhetskopiera all information som du vill bevara på en extern hårddisk.
  • Det finns också program som Suddgummi som tillåter dig att manuellt skriva över specifika filer.
  • Bild med titeln Förstör känsliga dokument Steg 21
    3. Degauss hårddisken. Degaussing hänvisar till att exponera magnetbaserad teknik (E.g. hårddiskar) till ett kraftfullt magnetfält som förstör data. Helst kommer det helt att bli av med enhetens magnetiska laddning och göra det omöjligt att använda. Att köpa din egen degausser kan kosta upp till $ 4000. Det är dock möjligt att hyra en eller betala för de professionella tjänster som IT-företag som Securis.
  • Även om överskrift kan potentiellt reverseras, orsakar degaussingsprocessen permanent skada, och ingen av data kan återvinnas. Var noga med att säkerhetskopiera allt du vill bevara på en extern hårddisk eller molnlagring.
  • Använd inte en degausser om du har en taktmakare, eftersom det kan orsaka skador på denna viktiga medicinska utrustning.
  • Bild med titeln Förstör känsliga dokument Steg 22
    4. Förstör fysiskt hårddisken. Den tillgängliga metoden är fysisk förstörelse. Hammering, hög värme och borrning är alla acceptabla metoder. Oavsett vilken metod du väljer, ta först bort hårddisken från någon yttre ram. Om hammering, tillämpa extrem kraft direkt ovanpå hårddisken. Om borrning, se till att du stansar flera hål direkt via enheten. Om du använder värme (E.g. Blow Torch), helt smälta genom hårddisken.
  • Vid användning av en blowtorch, använd värmebeständiga handskar, liksom en skyddande ansiktssköld. Det är säkrast att arbeta över smuts eller sand för att förhindra bränder eller explosioner.
  • Medan du arbetar med en hammare eller borr, använd skyddshandskar och en ansiktssköld för att skydda dig från flygande skräp.
  • Det är också möjligt att skjuta hål genom hårddisken med en pistol. Använd inte skjutvapen om du inte är licensierad att göra det.
  • Bild med titeln Förstör känsliga dokument Steg 23
    5. Ta bort e-post permanent. Välj alla e-postmeddelanden som innehåller känslig information och välj sedan "Ta bort" eller "Trash" beroende på programmet. Många online-posttjänster - som Gmail - kommer att hålla fast på "raderade" filer i 30 dagar innan de gör dem oåterkalleliga för användarna. När du har tagit bort e-postmeddelandena, gå direkt till de "raderade meddelandena" och "Trash" -sektionerna för att se om det finns några återvinningsbara versioner av din email. Om så är fallet, ta bort dessa också.
  • Bild med titeln Förstör känsliga dokument Steg 24
    6
    Klar Din webbläsarhistorik. Det är möjligt att du vill förhindra att andra vet vilka webbplatser du har besökt. Många webbläsare som Chrome, Firefox och Internet Explorer har det här alternativet. Gå igenom alternativet "Meny" för att hitta din historia och ta bort någon inkrimineringshistorik.
  • Tips

    Om du ofta förstör känsliga dokument, överväga att investera i en tvärskärare. De är dyrare, men de kommer att spara dig tid.
  • Det tar två personer att göra detta, men du kan också bränna papperet i en grillgrill. Elden fortsätter om du fortsätter att belysa den var 10-15 minuter och om du fortsätter att lägga till papper. Det tar ungefär 15-25 minuter att bränna en hel papperskasse av papper. Använd en metallpinne för att flytta papperet runt, annars kommer inte allt papper att brännas. Om något annat fångar i brand, har en trädgårdsslang redo och har den andra personen spray den med vatten. När du är klar har den andra personen spray det generöst tills den har en svart och klibbig konsistens.
  • Ett annat alternativ är att lagra dokumenten på ett säkert ställe och bränna dem årligen eller titta på gemenskapens strimling som kan vara gratis eller för en mycket liten avgift, ibland går intäkterna till välgörenhet Det trevliga med samhällsprogrammet är att de kan förstöra CD-skivor, banden och ibland ännu hårddiskar.
  • Varningar

    Så alltid var försiktig när du använder eld.
  • Var noga med att inte bränna plast som det ger av giftiga rök.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande