Hur man samlar e-postadresser

Att samla e-postadresser för ett nyhetsbrev eller liknande e-postpublikation kan vara en av de svåraste aspekterna av att behålla den publikationen. Det finns dock många sätt att begära e-postadresser, och massor av sätt att göra prospektet att tilltala dina kunder.

Steg

Del 1 av 4:
Del 1: Samla e-postadresser i person
  1. Bild med titeln Samla e-postadresser Steg 1
1. Skapa ett registreringsblad. Om du har ett verkligt butiksfront, lägg ett e-post-registreringsblad nära registret. Peka ut det till varje kund som gör ett köp.
  • På samma sätt kan du instruera dina kassörerna att fråga varje kund som närmar sig registret för en e-postadress. Se till att dina kassörer berättar för dina kunder att det bara är valfritt att ge en e-postadress endast till för att förklara fördelarna med att göra det.
  • Bild med titeln Samla e-postadresser Steg 2
    2. Samla visitkort. Placera en korg, tom fiskbåge eller liknande behållare nära registret eller på en annan lika synlig plats. Placera en etikett eller tecken på det så att folk kommer att veta att släppa sina visitkort inuti.
  • Typiskt uppmuntras dessa typer av samlingar med hjälp av specialerbjudanden eller tävlingar. Du kan till exempel innehålla en anteckning som säger att en slumpmässig ritning kommer att äga rum varje vecka, och vinnaren kommer att få en viss procentuell eller dollarbelopp från hans eller hennes nästa köp.
  • Bild med titeln Samla e-postadresser Steg 3
    3. Delta eller skapa en händelse. Leta efter händelser som gör att du kan möta potentiella kunder för ditt företag. Ta med ett urbokstavsplåt med dig för att samla in e-postadresser vid dessa händelser.
  • Delta i så många mässor och mässor som möjligt. Dessa händelser lockar potentiella kunder, medan konventioner och konferenser endast tenderar att locka till sig andra företagsägare i ditt område.
  • Beroende på arten av ditt företag kan du också vara värd för din egen händelse, som en lunch, samråd eller show. Du kan även behöva deltagare att anmäla sig via e-post för dessa händelser.
  • Bild med titeln Samla e-postadresser Steg 4
    4. Inkludera en förpackningsinsats. När du skickar en order till någon, inkludera en separat förpackningsinsats i paketet som ber kunder att anmäla sig till din e-post nyhetsbrev.
  • Ge tydliga instruktioner om anmälan. Inkludera webbadressen till en specifik registreringssida eller e-postadresskunderna kan kontakta om de vill läggas till i dina abonnenter.
  • På samma sätt kan du göra begäran direkt på själva förpackningsbladet. Det kan inte stå ut så mycket som en separat insats skulle, men det kan vara ett bra sätt att sänka kostnaderna samtidigt som det fortfarande sprider ordet.
  • Bild med titeln Samla e-postadresser Steg 5
    5. Nämna din förfrågan i vilket tryckt material som produceras. Varje guide, tryckt nyhetsbrev, tryckt annonsering eller annat tryckt material som produceras och / eller distribueras av ditt företag ska innehålla en begäran om e-postadresser inom det övergripande innehållet.
  • Samma princip gäller också för digitalt material som produceras av ditt företag, som video och podcaster.
  • Del 2 av 4:
    Del två: Samla e-postadresser online
    1. Bild med titeln Samla e-postadresser Steg 6
    1. Visa en anmälningsblankett på din webbplats. Anmälningsformuläret ska vara väldigt lätt att hitta och ligger på varje sida på din webbplats. Gör processen så enkel och kort som möjligt för att uppmuntra så många abonnemang som möjligt.
    • Anmälningsformuläret kan vara inget annat än en liten, tydligt identifierad låda längst upp på webbplatsen. Å andra sidan kan du inkludera en länk längst upp på varje sida som leder till potentiella abonnenter på en separat registreringssida och formulär. Denna blankett ska vara ganska kort, vilket kräver så lite information som möjligt (namn och e-postadress).
    • Om du också har en separat blogg för ditt företag, inkludera formuläret eller en länk till formuläret på en mycket synlig plats i din blogg,.
  • Bild med titeln Samla e-postadresser Steg 7
    2. Överväga popup-förfrågningar. Även om de flesta tycker att popup-annonser är irriterande, kan det faktiskt vara en bra idé att inkludera en popup-annons som uppmuntrar besökare att anmäla sig till e-postinnehåll. Nyckeln är att formatera den här annonsen så att den dyker upp som besökare når undersidan av sidan eller lämnar webbplatsen.
  • Någon som var tillräckligt intresserad av ditt innehåll att spendera tid som läser det är mer benäget att ge en e-postadress än någon som bara snubblat på din webbplats för första gången. Som sådan ska popupen alltid komma i slutet av den besökande upplevelsen och aldrig i början.
  • Bild med titeln Samla e-postadresser Steg 8
    3. Nämna det vid utcheckningen. Kunder som köper från dig online kommer vanligtvis att behöva tillhandahålla en e-postadress. Be om behörighet att lägga till den här e-postadressen till dina abonnenter under utcheckningsprocessen.
  • Detta kan vanligtvis åstadkommas genom att inkludera en kryssruta precis ovanför "Skicka order" -knappen. Bredvid den här kryssrutan, inkludera en linje som ", kolla här för att få speciella kampanjer, erbjudanden och nyheter via e-post."
  • Bild med titeln Samla e-postadresser Steg 9
    4. Skicka periodiska förfrågningar genom sociala medier. Om du inte redan utnyttjar sociala medier för att ansluta till potentiella och befintliga kunder, bör du börja. Postförfrågningar om kunds e-postadresser ibland genom var och en av dina sociala medier.
  • Skicka textbaserade tweets på Twitter eller posttextbaserade och bildbaserade statyer på Facebook.
  • Skicka bildbaserade annonser för din e-post nyhetsbrev på Pinterest och Instagram.
  • Bild med titeln Samla e-postadresser Steg 10
    5. Skriv en länk i din signatur på e-post. När du skapar en företags signatur för att automatiskt klistra in längst ner i varje e-postmeddelande, ge instruktioner om hur mottagaren av ditt meddelande kan lägga till hans eller hennes namn till din lista över abonnenter.
  • En länk kan vara särskilt fördelaktig om du lägger till den i undertecknandet av ditt företags standardkontakt e-postadress. Om du gör det automatiskt informerar du någon som kontaktar dig med frågor om ditt företag för att lära dig om din e-postlista.
  • Del 3 av 4:
    Del tre: Erbjudande fördelar
    1. Bild med titeln Samla e-postadresser Steg 11
    1. Ge en smygande peek. Skicka en skärmdump av ditt e-post nyhetsbrev eller liknande innehåll någonstans dina online besökare kan se. Denna snygg kik ska ge en glimt på något av innehållet som vanligtvis ingår i ditt nyhetsbrev.
    • Ett annat sätt att erbjuda en snygg kik skulle vara att arkivera gamla utgåvor av tidigare nyhetsbrev. Detta ger potentiella abonnenter ett sätt att titta igenom flera kopior av ditt nyhetsbrev för en mer grundlig uppfattning om vad de kommer att få genom att anmäla sig.
  • Bild med titeln Samla e-postadresser Steg 12
    2. Åtfölja begäran med en stark visuell. I stället för att använda text-bara annonser för att be om e-postadresser, åtfölja texten med en övertygande bild. Bilder tenderar att fånga ögat mer effektivt än text gör.
  • Se till att bilden du använder är relaterad till ditt företag på något sätt. Till exempel, om du säljer trädgårdsartiklar, kan den visuella vara lika enkelt som ett fotografi av en vackert underhållen trädgård.
  • Bild med titeln Samla e-postadresser Steg 13
    3. Erbjuder en gratis present för att anmäla dig. Överväg att erbjuda en gratis gåva till kunder som registrerar sig för ditt e-post nyhetsbrev. Gåvan ska vara ganska liten men ändå värt att erbjuda lite incitament.
  • Du kan till exempel erbjuda en gratis informativ PDF-fil om ett ämne som skulle intressera dina potentiella kunder.
  • Å andra sidan kan gåvan vara något som 10 procent av kundens nästa köp, om det köpet görs inom de närmaste 30 dagarna.
  • Bild med titeln Samla e-postadresser Steg 14
    4. Börja med en födelsedagsklubb. Berätta för kunder som registrerar sig för ditt nyhetsbrev att de kommer att få en speciell gåva på eller runt deras födelsedag. Som med anmälningsgåvor måste erbjudandet vara överkomligt för dig, men tilltalande med dem.
  • Gratis saker är vanligtvis den valfria gåvan för en födelsedagsklubb. Om du har ett affärsfront kan du e-posta kunder en kupong på deras födelsedag som kan handlas personligen för en liten token. Ett annat alternativ är att erbjuda en gratis gåva med ett minimalt köp eller en betydande rabatt.
  • Bild med titeln Samla e-postadresser Steg 15
    5. Värd en giveaway eller tävling. Ett bra sätt att få en större mängd nya e-postadresser på en gång är att vara värd för en giveaway eller tävling för nya abonnenter. Vinnaren av din tävling bör få ett pris, och det priset ska meddelas före tid.
  • Eftersom färre människor faktiskt kommer att vinna dessa priser, borde de vara värda betydligt mer än den gåva du skulle ge för en födelsedagsklubb eller vid anmälan.
  • Du kan också erbjuda chansen att tjäna ytterligare poster för gamla och nya abonnenter som annonserar din tävling via sociala medier, bloggar eller andra offentliga forum.
  • Bild med titeln Samla e-postadresser Steg 16
    6. Funktion "Endast e-post" rabatt. Du kan skicka de flesta rabatter och erbjuder online för alla dina kunder att se, men du bör också erbjuda enstaka rabatt som endast är tillgänglig för dina e-postabonnenter.
  • Instruera abonnenter att ange en viss rabattkod under utcheckningsprocessen. Lägg inte in den här rabattkoden någonstans på din webbplats, men.
  • Bild med titeln Samla e-postadresser Steg 17
    7. Skicka frekventa, värda meddelanden. Att få e-postabonnenter är en sak, men att hålla dem är en annan. Du måste se till att de e-postmeddelanden du skickar ut till dina abonnenter är värda. Annars kan de välja att avbryta.
  • Det betyder också att de meddelanden du skickar måste alla vara värda. Om du översvämmer dina abonnenter med tre till fyra e-postmeddelanden varje dag, och de e-postmeddelanden som mycket sällan erbjuder något av ämnet, väljer många av dina abonnenter att radera dina meddelanden utan att läsa dem.
  • Del 4 av 4:
    Del fyra: Uppmuntra andra att hjälpa dig
    1. Bild med titeln Samla e-postadresser Steg 18
    1. Uppmuntra dina anställda att göra jobbet. Erbjud incitament till dina anställda för att samla e-postadresser.
    • Erbjuder en bonus eller liknande monetärt incitament för anställda som samlar ett visst antal giltiga e-postadresser.
    • För att avskräcka fusk, se till att dina anställda vet att dessa e-postadresser måste vara giltiga och kommer att verifieras innan belöningen beviljas.
  • Bild med titeln Samla e-postadresser Steg 19
    2. Be om hänvisningar. Ge incitament till alla aktuella kunder eller abonnenter för att uppmuntra dem att hänvisa vänner och familj till din e-postlista.
  • Kunder som hänvisar till andra bör göras berättigade till en särskild rabatt.
  • Bild med titeln Samla e-postadresser Steg 20
    3. Gör det enkelt att passera. Om ditt e-postnyhetsbrev är tillräckligt starkt för att stå som sitt eget incitament, kanske dina nuvarande abonnenter vill skicka det utan extra uppmuntran. Inkludera en "framåt till en vän" länk längst ner i varje nyhetsbrev för att förenkla processen för dem.
  • Den här länken ska omdirigera abonnenten till en webbaserad form. På den blanketten, ge plats för abonnenten att ange flera e-postadresser och inkludera ett kort meddelande.
  • Medan inte varje person som tar emot ditt nyhetsbrev från en befintlig abonnent kommer att vilja prenumerera, kommer en anständig del av dem sannolikt att göra det här ett bra sätt att växa nyhetsbrev abonnenter.
  • Du kan också använda detta knep i samband med ett kundsäkringsprogram.
  • Bild med titeln Samla e-postadresser Steg 21
    4. Handelsrum. Arbeta tillsammans med andra företag och företag som delar en liknande kundkrets. Be dem att annonsera din e-postlista, och i gengäld, erbjuda detsamma för dem.
  • Du kan handla utrymmen inom dina nyhetsbrev, på dina bloggar, eller på dina sociala medier. Om båda företagen skickar utskriftsmaterial via posten kan du också skicka varandras förpackningsinsatser.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande