Hur man klarar internet explorer: s url-historia genom att redigera registret

Windows-registret är en stor databas med alla konfigurationsinställningar och alternativ på Windows-operativsystemet. Den lagrar information om dina användningsmönster. En typ av information Registreringsbutikerna är en lista över populära webbadresser du har besökt på Internet Explorer. Registret lagrar denna information för att göra bättre förslag när du börjar skriva in början av en adress i IE: s adressfält. Men om du vill rensa registret av vissa eller alla lagrade webbadresser, kan du göra det med hjälp av ett inbyggt verktyg som heter Regedit.

Steg

Metod 1 av 2:
Säkerhetskopiera registret
  1. Bild med titeln Clear Internet Explorer
1. Logga in som administratör. Om du är den primära användaren på datorn, är du sannolikt redan inloggad som en administratör. Om du inte är den primära användaren och behöver göra ett administratörskonto, läs vår artikel om ämnet för både Windows 7 & Vista, och Windows 8
  • Bild med titeln Clear Internet Explorer
    2. Öppen regedit. Öppna Regedit - Windows "Inbyggt Registry Editor Tool - genom att trycka på Windows-tangenten, skrivning "regedit," Tryck sedan på ↵ Enter. Du kommer att bli frågad om du vill tillåta följande program eller inte att göra ändringar i din dator. Klick "ja."
  • Bild med titeln Clear Internet Explorer
    3. Klicka på Arkiv. Klicka på fliken Fil i det övre vänstra hörnet av registerredigeringsfönstret för att avslöja en rullgardinsmeny.
  • Bild med titeln Clear Internet Explorer
    4. Välj Exportera. Säkerhetskopiera registret i huvudsak att du exporterar en kopia av allt som för närvarande är i registret till en plats på din dator. Detta är viktigt för att om du gör ett misstag när du redigerar registret kan du orsaka allvarliga problem. Du kommer att vilja ha en säkerhetskopiering om du förstör något.
  • Bild med titeln Clear Internet Explorer
    5. Spara kopian. Välj en plats på din dator för att spara kopian av registret till. Försök att göra platsen någonstans säker. Spara inte den på en flash-enhet eller annan extern hårddisk.
  • Metod 2 av 2:
    Rensa registret
    1. Bild med titeln Clear Internet Explorer
    1. Öppen körning. Tryck på Windows-tangenten, skriv "springa," Tryck sedan på ↵ ENTER. Med Windows "Run-verktyget kan du snabbt öppna program som inte är så lätta att hitta på din dator, till exempel Regedit.
  • Bild med titeln Clear Internet Explorer
    2. Öppen regedit. Typ "regedit" in i körverktygets inmatningsbox. Tryck sedan på ↵ ENTER. Du kommer att bli frågad om du vill tillåta följande program eller inte att göra ändringar i din dator. Klick "ja."
  • Bild med titeln Clear Internet Explorer
    3. Dubbelklicka på HKEY_CURRENT_USER. På vänster sida av registerredigeringsfönstret ska du se en lista med mappar som börjar med "Hink." Dubbelklicka på mappen HKEY_CURRENT_USER öppnar innehållet, som är känt i registret som sitt träd.
  • Bild med titeln Clear Internet Explorer
    4. Dubbelklicka på programvaran. Inom mappen HKEY_CURRENT_USER bör du se en titeln mapp "programvara." Dubbelklicka på den här mappen för att avslöja sitt träd.
  • Om du har problem med att hitta den här mappen, försök klicka på "s" -knappen för att gå igenom alla objekt i mappen som börjar med bokstaven ". Fortsätt klicka tills du ser programvaruprogrammet.
  • Bild med titeln Clear Internet Explorer
    5. Dubbelklicka på Microsoft-mappen. Inom mjukvarupolden bör du se en titeln mapp "Microsoft." Dubbelklicka på den här mappen för att avslöja sitt träd.
  • Bild med titeln Clear Internet Explorer
    6. Dubbelklicka på mappen Internet Explorer. Inom Microsoft-mappen bör du se en titeln mapp "Internet Explorer." Dubbelklicka på den här mappen för att avslöja sitt träd.
  • Återigen, om du har problem med att hitta den här mappen, försök klicka på "I" -knappen för att gå igenom alla objekt i mappen som börjar med bokstaven "I". Fortsätt att klicka tills du ser Internet Explorer-mappen.
  • Bild med titeln Clear Internet Explorer
    7. Klicka på mappen TYPEDURLS. Inom mappen Internet Explorer bör du se en mapp med titeln typedurls. Klicka på den här mappen för att visa en lista med webbadresser som du oftast besöker. Det här är listan som Internet Explorer drar på för att göra automatiskt kompletta förslag när du börjar skriva en webbadress i adressfältet.
  • Om du ser några webbplatser som du aldrig har besökt, kan ditt register ha redigerats av skadlig programvara. Malware kommer att redigera den här listan för att styra dig till webbplatser som du normalt inte skulle besöka. Om du är orolig för att din dator kan påverkas av skadlig kod, läs vår artikel om Hur bli av med skadlig kod.
  • Bild med titeln Clear Internet Explorer
    8. Radera poster. Du kan radera antingen enskilda webbadresser eller grupper av webbadresser. Efter radering av en URL kommer Internet Explorer inte längre att visa den här webbadressen i din historia och kommer inte längre att föreslå webbplatsen. Du kan ta bort varje inträde utom för den översta posten. Detta är platsinnehavaren och håller inte någon verklig webbadress.
  • Individuella poster: Högerklicka på URL-posten under "namn" rubrik, klicka på "Radera" Från rullgardinsmenyn. I popup-dialogrutan som varnar dig om att radera allt från registret, klicka på "Ja."
  • Flera poster: Klicka och dra över flera poster i "namn" kolumn. Högerklicka på någon av de valda posterna, klicka på "Radera" Från rullgardinsmenyn, klicka sedan på "ja" I dialogrutan.
  • Tips

    Varningar

    Säkerhetskopiera alltid ditt register, innan gör några ändringar.
  • Ta inte bort något i ditt register utan att veta vad du gör.Du kan orsaka allvarliga problem som kräver att du installerar om operativsystemet.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande