Hur man är söt om du är olycklig med ditt utseende

Känner som att du inte lever upp till en omöjlig skönhetsstandard kan vara väldigt svårt. Även om du vet att din karaktär och prestationer är viktigare än ditt utseende, kan det finnas tider när du bara vill se i spegeln och känna dig vacker. Lyckligtvis har en stor del av att vara attraktiv att göra med det sätt du presenterar dig själv. Om du tar hand om dig själv och ute, är chansen att du börjar känna mig mycket bättre om ditt utseende.

Steg

Metod 1 av 3:
Ta hand om din kropp
  1. Bild med titeln Var snäll om du är olycklig med ditt utseende Steg 7
1. Forma dina ögonbryn för att se mer ihop. Om dina ögonbryn är orubbliga, kamma dem, använd sedan en panna gel för att släta ner dem. Om de är glesa kan du fylla dem med en penna eller pulver. Men om du känner dina ögonbryn är för buskiga, besök en salong för professionell formning, som en vax- eller trådtjänst. Sedan, när dina ögonbryn växer i, kan du trimma, plocka eller vaxa de stridiga håren för att behålla sin form.
  • Om du har annat ansiktshår som stör dig, som hår över din toppläpp eller stridshår på hakan, tweeeze eller vax dem för att bli av med dem. Om det är mycket hår, kan du också använda ett speciellt blekningssats som är utformat speciellt för ansiktshår. Men raka inte håret på ditt ansikte, eftersom det kommer att se mer uppenbart ut när det växer in.
  • Var noga med att bara använda produkter som är speciellt konstruerade för användning i ansiktet och läs och följ några anvisningar på produktetiketten noggrant.
  • Bild med titeln vara söt om du är olycklig med ditt utseende Steg 1
    2. Dusch eller bada varje dag med mild tvål. För att du luktar fräsch och har vacker, hälsosam hud, tvätta med mild tvål en gång om dagen, eller oftare om du gör någon kraftig övning. Använda tvål som innehåller hårda rengöringsmedel eller starka dofter kan lämna huden torr och tråkig.
  • En del av att vara vacker är att lukta trevligt, så sätt på deodorant och / eller antiperspirant efter att du har dusch varje dag. Du kan också bära en ljus spritzing av parfym eller kroppsspray om du vill, men kom ihåg att gå lätt så det luktar inte för överväldigande.
  • Om du är bekymrad över synligt kroppshår, försök att raka dina armhålor och ben innan du bär kläder som exponerar dessa områden.
  • Bild med titeln vara söt om du är olycklig med ditt utseende Steg 2
    3. Tvätta ansiktet med en mild rengöringsmedel och applicera fuktkräm två gånger om dagen. Varje morgon när du vaknar och på natten innan du går och lägger dig, tvätta ansiktet för att ta bort akneframkallande smuts och olja från din hud. Försorenligt klappa ditt ansikte med en mjuk trasa, applicera sedan ett tunt lager av en lätt ansiktsfuktighetsmedel för att hålla huden och tittar hydratiserad och levande.
  • Var noga med att använda en rengöring som är speciellt gjord för användning på ansiktet. Huden där är känsligare än huden på din kropp, så vanlig kropps tvål kan vara för hård.
  • Välj en rengöringsmedel och fuktkräm som formuleras för din hudtyp. Till exempel, om du har fet hud, kan du använda en skummande rengöringsmedel och en lätt, oljefri fuktkräm. Om du har torr hud kan du använda en hydratiserande gelrengörare och en rik krämfuktkräm.
  • Bildbeteckningen är söt om du är olycklig med ditt utseende Steg 3
    4. Exfoliera din hud varje 1-2 veckor för att ta bort döda hudceller. Om din hud ser tråkig, kan du behöva exfoliera för att bli av med någon död hud på ytan. Våt en tvättduk och gnugga den försiktigt över pannan, kinderna och hakan i en cirkulär rörelse. Du kan också exfoliera huden på din kropp, särskilt på dina armbågar, knän och fötter.
  • Det finns också en mängd olika exfoliating scrubs och penslar du kan köpa från en drogbutik eller skönhetsbutik. Du kan även göra din egen sockerskrubba Genom att blanda olivolja, honung och socker.
  • Bildbeteckningen är söt om du är olycklig med ditt utseende Steg 4
    5. Borsta tänderna två gånger om dagen och floss dagligen. Ditt leende gör ett stort intryck på människor när du först träffar dem, så var noga med att hålla fast vid din dagliga munhygien. Borsta tänderna med tandkräm minst två gånger om dagen och floss varje kväll före sängen. Dessutom, se en tandläkare för professionell städning och checka upp var sjätte månad.
  • Om dina tänder är gula, fråga din tandläkare om de rekommenderar en vitare tandkräm eller hemmablekningsremsor. Du kan också prata med din tandläkare om in-office whitening alternativ.
  • Bild med titeln vara söt om du är olycklig med ditt utseende steg 5
    6. Håll ditt hår rent, borstat och snyggt trimmad. Om du vill ha bra hår, hitta en frisyr som passar ditt ansiktsform och ditt hårs konsistens. Då ta dig tid att ställa ditt hår i början av varje dag. Vid behov, använd produkter som inlämningsbehållare, hårspray, saltspray eller mousse för att hjälpa dig att hantera ditt hårs textur, men leta efter produkter som är märkta som "fettlös" eller "oljefri" så de gör inte ditt hår ser smutsigt ut.
  • Det är bäst att arbeta med ditt hår istället för att försöka bekämpa det. Till exempel, om du har lockigt eller vågigt hår, kan en längre frisyr hålla krullarna tamed, medan en kort skärning kan göra ditt hår springigt, så du kanske måste spendera mer tid styling det varje dag.
  • Du behöver inte tvätta håret varje dag om det inte är väldigt oljigt. Om ditt hår är torrt, försök att tvätta det var 2-3 dagar istället. Du kan använda lite torrschampo om ditt hår börjar se oljigt mellan tvättar, dock.
  • Försök hitta en stil som arbetar med ditt hårs längd och textur. Om ditt hår är kort, kan du bära det spikat upp eller snyggt kammade bakom öronen, till exempel. Om det är länge, kan du bära den i en hästsvans, fransk flätad den eller lämna den ner. Mellanlängdshår ser bra ut i en halv upp, halv-nedstil eller i lösa vågor.
  • Bildbeteckningen är söt om du är olycklig med ditt utseende Steg 6
    7. Håll dina naglar snygga och rena. När du tvätta händerna eller ta en dusch, använd dina händer eller en nagelborste för att rengöra under dina naglar. Håll naglarna trimmade till samma längd och undvik att bita dem, plocka på dina naglar eller dra av hangnails.
  • Om du vill, kan du måla dina naglar. Prova en neutral nyans för ett subtilt utseende, eller ha din favoritfärg om du vill vara djärv!
  • Om dina naglar är spröda eller svaga, försök att applicera en spikstärkesstärkare ungefär en gång i veckan.
  • Bild med titeln Var snäll om du är olycklig med ditt utseende Steg 8
    8. Välj smink som accentuerar dina funktioner om du bär någon. Du behöver inte nödvändigtvis bära smink för att vara söt, men lite kan hjälpa dig att accentuera dina bästa funktioner samtidigt som du förbättrar funktioner som du inte gillar så mycket. Men antingen behåll din smink subtil eller välja en funktion för att markera, eftersom det är djärvt smink över hela ditt ansikte kan vara ett överväldigande utseende.
  • Kontur och markering kan hjälpa dig om du önskar ditt ansikte, käke, näsa eller hakan var mindre eller större. Applicera en bronzer som är cirka 2 nyanser mörkare än din naturliga färg till områden du vill dölja. Du kan också använda en ljusfärgad concealer eller highlighter till områden du vill uppmärksamma, som dina kinders toppar eller V ovanför din toppläpp.
  • Om dina läppar är tunna kan du rita lite utanför linjerna med läppfodret för att få dem att se större ut, eller du kan täcka dina läppar med concealer innan du applicerar läppstift om du vill att de ska se mindre.
  • Använd ljusögonskugga och använd bara eyeliner till bara utsidan av dina ögon för att få dina ögon att se större ut. Välj för mörk ögonskugga och eyeliner om du vill få dem att se mindre ut.
  • Bild med titeln förlora kroppsfett snabbt steg 11
    9. Bära snyggt kläder som passar bra och smickrar din kroppstyp. Oavsett vilken storlek du är eller vilken typ av kropp du har, är det viktigt att veta vilka kläder som smickrar dig mest. Välj kläder som skummar över din figur utan att vara för hårt eller för baggy, och bära saker som får dig att må bra om dig själv.
  • Försök att bestämma vilken kroppstyp du har, till exempel päron, äpple eller inverterad triangel, söker sedan online för att hitta stilar som rekommenderas för din form. Du behöver inte bara bära kläder som rekommenderas för din kroppstyp, men med hjälp av förslagen som en riktlinje kan göra det lättare att hitta bitar du känner dig bra i.
  • Använd alltid rena kläder som är fria från rynkor. Smutsiga kläder kan ha en lukt kvar av svett och gamla hudceller.
  • Bildbeteckningen är söt om du är olycklig med ditt utseende steg 10
    10. Välj tillbehör som kompletterar din outfit. När du är klar klädd varje dag, försök hitta ett tillbehör som du kan lägga till, som ett vackert halsband, armband eller handväska. Den här enkla touchen kan hjälpa dig att se mer snyggt och sätta ihop.
  • Hårtillbehör, som ett huvudband, barrette, hårbåge, lägger vanligtvis en fin touch till en outfit.
  • Om du bär glasögon, leta efter ett par som passar din ansiktsform. Till exempel kan du balansera ett runt ansikte med fyrkantiga ramar, eller ett fyrkantigt ansikte med runda ramar, medan kattögonramar kan fungera bäst om du har ett triangulärt ansikte. Om du har ett hjärtformat ansikte, visa det med rimlösa ramar.
  • Metod 2 av 3:
    Ta hand om din kropp
    1. Bildbeteckningen är söt om du är olycklig med ditt utseende Steg 11
    1. Övning 2-3 gånger i veckan för att vara frisk och passform. Några gånger i veckan, gör ett försök att gå ut och gå en promenad, jogga eller simma eller boka på gymmet. Du kan också engagera dig i en sport eller en hobby du gillar. Så länge du håller din kropp frisk och stark, kommer du alltid att se ditt bästa ut.
    • Om det är svårt för dig att lämna hem för att träna, spela optimala låtar och dansa runt ditt vardagsrum eller sovrum i några minuter varje dag!
  • Bild med titeln Var snäll om du är olycklig med ditt utseende steg 12
    2. Ät en Lågfett, näringsrik diet För att hjälpa dig att se och känna sig bra. Om du inte får rätt näringsämnen, kan din hud se tråkig och bleka och du kan ha mörka cirklar under dina ögon. För att du får allt du behöver från din kost, undvik bearbetade sockerarter, äter massor av frukter och grönsaker, väljer hela korn och njuter av leanproteiner som kyckling, kalkon, fisk, tofu och linser.
  • För frisk, glödande hud, välj mat som är rik på antioxidanter, som morötter, spenat, tomater, bär, ärter, bönor, lax och nötter.
  • Bild med titeln vara söt om du är olycklig med ditt utseende Steg 13
    3. Stå upp rakt med dina axlar tillbaka och ditt huvud högt. När du tar dig själv slouching eller tittar på marken, påminna dig om att stå upp rakt och se folk i ögat. Att ha bra hållning hjälper dig att projicera förtroende, vilket gör att du ser mer attraktiv ut. Dessutom kan du få bra hållning hjälpa dig att känna dig mer alert och energiserad.
  • När du sitter upp, som när du är på ditt skrivbord i skolan eller vid middagsbordet, sitta rakt i din stol med dina axlar tillbaka och din nedre delen av ryggen något böjd i. Detta är en naturlig position för din ryggrad. Använd ländryggkuddar eller kuddar för att hjälpa dig att behålla denna position när du kopplar av, liksom.
  • Bild med titeln Var snäll om du är olycklig med ditt utseende steg 14
    4. Försök avslappningsteknik för att klara av stress. Stress kan få dig att se trött och orolig, så om du vill se bra ut är det viktigt att lära sig hälsosamma tekniker för att hantera stress när det uppstår. När du har att göra med en svår situation kan du försöka djupa andning, yoga eller meditation för att centrera dig själv, till exempel. Det kan också bidra till att ventilera till en nära vän eller familjemedlem.
  • Om du regelbundet känner dig överväldigad och stressad, kan du ha för många ansvar på din tallrik. Fråga din familj och vänner för hjälp och träna sagt nej När någon frågar dig att göra något som kommer att få dig att sträckas för tunn.
  • Bildbeteckningen är söt om du är olycklig med ditt utseende steg 15
    5. Använd solskyddsmedel och skyddskläder när du går ut. Med tiden kan skada från solens strålar leda till att huden är torr och tråkig, och det kan till och med leda till rynkor. När som helst du går ut, täcker du all din exponerade hud med ett brett spektrum solskyddsmedel som är åtminstone SPF 30.
  • Du kan också hjälpa till att skydda din hud genom att ha löst kläder, hattar och solglasögon.
  • Kom ihåg att du fortfarande är utsatt för solens strålar på en molnig dag, så hoppa inte över solskyddsmedel bara för att det är mulet.
  • Bildbeteckningen är söt om du är olycklig med ditt utseende Steg 16
    6. Drick mycket vatten varje dag. Att stanna hydratiserad kommer att hjälpa till att hålla din hud att se frisk och levande. Dina exakta hydreringsbehov kommer att variera beroende på din ålder, storlek och aktivitetsnivå. En bra riktlinje är dock att om du är en kvinna, bör du försöka dricka ca 11.5 koppar (2.7 liter) vatten varje dag, eller ca 15.5 koppar (3.7 liter) Om du är en man.
  • Försök med att bära en påfyllningsbar vattenflaska med dig för att hjälpa dig att komma ihåg att dricka vatten vart du än går.
  • Om du är orolig kommer det inte att finnas rent vatten där du går, ta med en vattenflaska som innehåller ett filter.
  • Bildbeteckningen är söt om du är olycklig med ditt utseende Steg 17
    7. Få 8-10 timmars sömn varje natt om du är mellan 14 och 18 år. Försök att gå och lägga sig samtidigt varje kväll och vakna samtidigt varje morgon, eftersom du klibbar till ett vanligt schema kan hjälpa dig att sova bättre. Se också till att det är mörkt, tyst och coolt i ditt rum när du går och lägger dig varje natt.
  • Om du är 6-13 år, behöver du ca 9-11 timmars sömn. Om du är över 18 behöver du 7-9 timmar.
  • Att få tillräckligt med sömn hjälper dig att se uppdaterad varje dag. Dessutom kommer du att vara i ett bättre humör, vilket också kan hjälpa dig att verka mer attraktivt.
  • Metod 3 av 3:
    Odla skönhet från insidan
    1. Bildbeteckningen är söt om du är olycklig med ditt utseende Steg 18
    1. Undvik att jämföra dig med andra, speciellt media avbildningar av skönhet. Det kan vara väldigt svårt, men låt dig inte falla i fällan att tro att du måste se ut som en tv-stjärna eller modell för att vara söt. I stället uppskattar den naturliga skönheten du kan se i dig själv och andra.
    • Genom att uppmärksamma de saker du tycker är attraktiva om andra kan det vara lättare för dig att hitta saker du gillar om dig själv, liksom.
    • Kom ihåg, de bilder du ser i tidningar, filmer, skyltar och TV skjuts ofta efter mycket arbete med ett hår- och makeupartist, garderobsperson och en belysningsspecialist, och de är ofta skott från specifika smickrande vinklar. Bilden kan till och med redigeras för att ta bort alla "brister" på modellen. Om du håller dig själv upp till den här standarden kommer det att vara nästan omöjligt att må bra om dig själv.
  • Bild med titeln Var snäll om du är olycklig med ditt utseende Steg 19
    2. Utmana negativa tankar och ersätt dem med konstruktiva. Om din åsikt om hur du ser är att påverka ditt självkänsla, kan du kämpa med negativt tänkande. Det kan vara väldigt svårt, men när du tänker dåliga saker om dig själv, försök att byta till en positiv, faktisk tanke istället. Till exempel kan du fokusera på några av dina bästa egenskaper, eller du kan leta efter en lösning om du är orolig för ett problem som du kan ändra.
  • Till exempel istället för att tänka, "Jag ser inte ut som en modell, så ingen kommer någonsin att älska mig," Du kanske berätta för dig själv, "Jag är verkligen rolig och jag är en bra vän, och folk gillar verkligen att vara omkring mig."
  • Om du tycker att du tänker något som, "Jag hatar mitt hår," Försök att tänka på något konstruktivt, som, "Jag måste räkna ut hårklippningen som fungerar bäst för mitt hårs konsistens. Kanske kan jag försöka växa ut ett tag, och under tiden sparar jag upp för en resa till en trevlig salong."
  • Bildbeteckningen är söt om du är olycklig med ditt utseende Steg 20
    3. Var snäll mot de personer du möter. För att låta din inre skönhet skina igenom, behandla andra med medkänsla och kärlek. Leta efter det bra i dem och fira det. Ge äkta komplimanger till din familj och vänner, och vara en stödjande lyssnare när någon går igenom en svår tid.
  • Om du är vacker på insidan, kommer du att verka mer attraktiv på utsidan.
  • Bild med titeln Var snäll om du är olycklig med ditt utseende Steg 21
    4. Le när du är runt andra. Inte bara kommer att le göra att du verkar mer attraktiv, men det kan till och med få dig att känna dig lyckligare. Människor ser nästan alltid snyggare när de är lyckliga, så det här är ett enkelt sätt att lysa upp ditt utseende när som helst.
  • Om du inte känner för att le, åtminstone försöka hålla ett trevligt uttryck på ditt ansikte när du vill se bra ut.
  • Bildbeteckningen är söt om du är olycklig med ditt utseende Steg 22
    5. Prioritera relationer med människor som får dig att må bra om dig själv. Slösa inte bort din tid runt människor som sätter dig ner eller säger negativa saker om ditt utseende. Istället, försök att nå ut och spendera tid med människor som får dig att må bra. Då kommer du att vara upptagen med att ha en bra tid med dem att oroa sig för vad någon annan tycker, ändå!
  • Om du inte kan undvika att vara runt någon som säger ovänliga saker, som en familjemedlem eller en kollega, öva står upp för dig själv, istället. Till exempel, om någon ringer dig oattraktiv, kanske du säger, "sluta säga det. Det är oförskämt och det gör mig obekväma."
  • Tips

    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande