Hur man hittar guld i minecraft

I Minecraft är guld användbart för sådana saker som verktyg och rustning. Det är inte lika användbart som några av de andra materialen men det har fortfarande sin plats längst ner i hållbarhetsdiagrammet. Så här hittar du det.

Steg

Metod 1 av 3:
Hitta guldmalm (PC eller konsol)
  1. Bild med titeln Hitta guld i Minecraft Steg 1
1. Utrusta ett järn, diamant eller (om du har det) Neherite pickaxe. Du kan inte min guld med något annat verktyg.
  • Bild med titeln Hitta guld i Minecraft Steg 2
    2. Gräva ner till rätt nivå. Alltid gräva i en vinkel, inte rakt ner, för att undvika att falla. Lämna ett spår av facklor bakom dig om du reser genom grottor.
  • Du kan också stå mitt i två kvarter och alternativa bryta var och en. Men du måste spela upp eller använda stegar senare.
  • Bild med titeln Hitta guld i Minecraft Steg 3
    3. Kontrollera dina koordinater. Guld finns endast under skiktet 31. Du kan kontrollera ditt aktuella lager genom att trycka på F3 på minecraft för datorer, eller genom att kontrollera en karta I konsolutgåvan. Y-koordinaten berättar vilket lager du är på. Här är de bästa lagren att leta efter guld:
  • Layer 28 är det högsta och vanligtvis säkraste laget där du hittar den maximala mängden guld.
  • Lager 11-13 är de bästa ställena att leta efter guld och diamant samtidigt. Försök att undvika att gräva under lager 10, där lava blir mycket vanligare.
  • Bild med titeln Hitta guld i Minecraft Steg 4
    4. Gruvan i grenar för att hitta guld. Gräva en huvud horisontell tunnel för att komma igång. Gruvan grenar av denna huvudtunnel ett kvarter bred och två kvarter långa för att söka efter guld. Guldmalm brukar gälla i grupper om fyra till åtta block. Det betyder att du hittar nästan hela guldet om du håller tre fasta block mellan varje tunnel.
  • För att hitta varje enda guldblock (men i en långsammare hastighet), behåll två fasta block mellan varje tunnel.
  • Bild med titeln Hitta guld i Minecraft Steg 5
    5. Utforska specialfunktioner. Medan gruvdrift kan du stöta på ett fäste, dungeon eller övergiven mineshaft med dessa funktioner. Var och en av dessa kan innehålla kistor med guld eller mer värdefulla föremål.
  • Metod 2 av 3:
    Hitta guld (Pocket Edition, PC, Console)
    1. Bild med titeln Hitta guld i Minecraft Steg 6
    1. Leta efter en mesa biom (även om andra biometer har guld för mesas har mer) Mesa Biomes ser ut som öknar med röda, ofta randiga kullar eller spirar. Dessa biomer har de speciella särdrag som beskrivs nedan, endast I Minecraft Pocket Edition, PC (A.k.a.Windows 10) och konsol.
  • Bild med titeln Hitta guld i Minecraft Steg 7
    2. Utgräva på vilken nivå som helst. Guld kan visas på vilken som helst höjd i Mesa Biomes eller Nether Biomes (förutom "Soul Sand Valley" och "Basalt Delta". Detta gör dem till det enklaste och säkraste sättet att hitta guld i Pocket Edition och andra utgåvor med Mesa Biomes. Gräva grenar i backarna, eller bara gå och skanna klipporna för guldmalm.
  • Bild med titeln Hitta guld i Minecraft Steg 8
    3. Sök övergivna mineshafts. Mesa Biomes har också de enda övergivna minseshaftsna. Dessa funktioner har mincarts med kistor inuti dem, och ungefär en i fyra kistor innehåller guld. Akta dig för grottspindlar som du söker. Tips: Om du har tillgång till Nether och du är i 1.17 eller efter (Nether Update), gå dit eftersom Gold Spraws mer där men om du är i en mesa som är bäst.
  • Metod 3 av 3:
    Använda guldmalm
    1. Bild med titeln Hitta guld i Minecraft Steg 9
    1. Smälte guld ingots. Precis som järnmalm, måste du smälta guldmalmen i en ugn för att göra det till användbara ingots. Stör inte att göra gyllene verktyg eller rustning om du inte gillar utseendet, eftersom de är snabbare som bryter än järn, diamant och netherit. Tips: Om du har ett rikligt utbud av guld, vända dem alla in i pickaxer Eftersom de faktiskt bryter block 0.10secs snabbare än netherit! Istället kan du använda ingots för de speciella objekten som beskrivs nedan.
  • Bild med titeln Hitta guld i minecraft steg 10
    2. Hantverk ingots till en klocka. Placera en Redstone i mitten av Crafting-området, med ett guldgöt på varje sida (fyra totalt). Detta gör en klocka, som visar dig solens eller månens position.
  • Placera en objektram (åtta pinnar och ett läder) på väggen och placera en klocka i den för att göra en väggklocka.
  • Bild med titeln Hitta guld i Minecraft Steg 11
    3. Byggdrivna skenor. Placera en pinne i mitten av hantverksområdet, fyll vänster och höger kolumner med guldgötter (sex totalt) och placera redstone längst ner. Denna drivna järnväg kommer att göra minecarts flytta på egen hand, om du strävar den med en rödstone fackla eller driven redstone krets.
  • Bild med titeln Hitta guld i Minecraft Steg 12
    4. Gör guldtrycksplattor. Om du vill starta en Redstone-krets när något faller på eller går över en torg, bygga en tryckplatta med två ingots sida vid sida.
  • Bild med titeln Hitta guld i Minecraft Steg 13
    5. Skapa gyllene äpplen. Placera ett äpple i mitten av hantverksområdet och omger det helt med gyllene ingots (åtta totala). Detta kommer att göra ett gyllene äpple, ett utmärkt läkning och skydd som du kan äta även med full hunger.
  • Du brukade kunna göra en mer kraftfull "Notch Apple" I de flesta versioner av minecraft genom att använda guldblock (se nedan) istället för ingots. Detta recept togs bort i minecraft 1.9.
  • Bild med titeln Hitta guld i Minecraft Steg 14
    6. Göra block av guld. Flaunt din rikedom genom att fylla på crafting bordet med gyllene ingots för att göra ett enda guldblock. Denna ljusa gula kube används mestadels bara för dekoration och förvaring.
  • Bild med titeln Hitta guld i Minecraft Steg 15
    7. Bryta guld i nuggets. En enda göt någonstans i craftingområdet kommer att bli en hög med guldnuggor. Dessa har några användningsområden:
  • Glittrande melon: melonskiva helt omgiven av nuggets. Används för potions.
  • Gyllene morot: morot omgiven av nuggets. Används för potions, mat och avel / helande hästar. De är också den mest "helande" mat i minecraft (endast på Java Edition)
  • Fyrverkstjärnor: För att göra ett fyrverkeri, lägg ett färgämne i mitten och krutet till vänster. Lägga till en guldnuggan direkt under färgämnet under crafting gör fyrverkeri stjärnformat istället.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Ett förtrollat ​​gyllene äpple (a.k.a. Notch Apple) ger dig 20 sekunder av regenerering 2, 2 minuters absorption 4 (ger dig 8 extra gyllene hjärtan) och 8 minuter brandmotstånd och motstånd 1 också. Detta är av minecraft 1.9. (Combat Update)
  • Zombified piglins i Nether har en chans att släppa guldnuggor när de dör, men eftersom de är en neutral mob, börjar alla andra zombifierade grisar i närheten försöka att attackera dig när du dödar en, så var medveten om det. Du kan bygga en guldgård genom att göra en stor yta som zombifierade grisar och hoglins kommer att gissa på. Använd plattor för att begränsa gytområdet och göra en rännan som leder ner till dina "guldkistor". Efter, kan du bygga en resursgård med grisar.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande