Hur man får reda på om en person är gift

Är du intresserad av någon, men vill se till att han eller hon inte är gift? Har du fallit huvud-överklackar för en person som kan vara gift? Naturligtvis är det enklaste sättet att lära sig sanningen att fråga, men det finns ett antal andra sätt att använda dina detektivkunskaper för att ta reda på om någon är gift.

Steg

Del 1 av 3:
Letar efter skyltarna när du träffas först
  1. Bild med titeln Ta reda på om en person är gift steg 1
1. Leta efter bröllopsringen Tanline. Kontrollera det vänstra ringfingeren för solbränna eller indragningar. Om ett sådant tecken är där kan personen nyligen ha tagit bort sin vigselring. Vissa gifta människor använder det här tricket för att visas singel så att de kan hämta datum när de är borta. Men bröllopsringen Tan Line kan också innebära att personen nyligen skiljs eller separeras.
  • Bild med titeln Ta reda på om en person är gift Step 2
    2. Leta efter tecken som personen är singel. Kolla in bilen som personen driver. Är det en stationvagn, en minivan eller en SUV? Dessa kan vara tecken som personen har en familj. Tänk på andra beteendemässiga tecken på att vara singel.
  • Till exempel lagar de flesta singel killar för sig själva eller går ut för att äta mycket. Fråga honom vad han lagade till middag och receptet, eller fråga honom om de bästa ställena att äta.
  • Bild med titeln Ta reda på om en person är gift steg 3
    3. Lyssna nära vad de säger. Ledtrådar till en persons civilstånd kan hittas i vad de säger. Hur mycket har de avslöjat om sina liv? Pratar de om någon som ofta kan vara deras make? En viktig sak att lyssna på är hur de spenderar sin fritid. Enstaka människor har mycket olika liv än människor som är gifta eller som har familjer. Fråga personen vad de gjorde över helgen. Gick de ut med vänner, gå till en bar, en konsert eller på en dagstur till staden? Eller satt de runt huset, äta middag med kända gifta vänner, eller gå till djurparken? Detaljerna om hur personen spenderar fritiden kan hjälpa till att ge viktiga ledtrådar.
  • Vem pratar personen om att spendera sin tid med? Är det alltid deras föräldrar, syskon eller kusiner? Tillbringar han eller hon varje helg med en grupp vänner? Detta kan peka på att en person är singel.
  • Bild med titeln Ta reda på om en person är gift steg 4
    4. Var uppmärksam på deras socialiseringsvanor. Enstaka människor har lyxen att gå ut på ett infall, gripande drycker efter arbete, eller träffa middag på helgerna. Människor som är gifta och som har familjer har inte samma slags självständighet. De kan ibland träffas med vänner, men mest av tiden kommer de att gå hem till sina familjer, eller ta med sina makar längs.
  • Bild med titeln Ta reda på om en person är gift Step 5
    5. Kontrollera sociala medier. Sociala medier är ett bra sätt att avgöra om någon är gift eller inte. Titta på personens Facebook, Twitter eller Instagram-konto. Webbplatser som Facebook Lists relation status, och de flesta sociala medier webbplatser tillåter utläggningen av bilder. Leta efter bilder av personen med någon romantiskt. Hur senaste är bilderna? Ibland lämnar människor upp exes på sin profil, men om det är nyligen kan de vara inblandade.
  • Är personens profil, särskilt bar? Har han en profilbild? Kan du hitta några bilder av honom och en potentiell make tillsammans begravd djupt i sin lista över bilder? Har han även sociala medier konton? Nakna eller brist på sociala medier kan peka på att något annat pågår.
  • Gör en online-sökning av hans namn. Se om han har sociala medier konton om du inte är kopplad till dem. Se om hans namn kommer upp på alla webbplatser, som en företags webbplats.
  • Del 2 av 3:
    Använda datingvanor för att upptäcka civilstånd
    1. Bild med titeln Ta reda på om en person är gift Step 6
    1. Se om personen betalar för alla dina datum i kontanter. Om ditt nya kärleksintresse verkar alltid Betala för allt du gör i kontanter, det kan för att han eller hon inte vill att makan ska se avgifterna på kreditkortsräkningarna eller debitkortet. I dagens värld betalar de flesta med saker, särskilt måltider, med kreditkort. Om varje datum betalas kontant, kan detta vara en röd flagga.
    • Vissa människor bär pengar för att betala för billigare transaktioner, som filmbiljetter och snabbmat måltider. Andra personer som är ekonomiskt bra kan bära hundratals dollar i kontanter. De flesta använder emellertid generellt en blandning av betalkort, kreditkort och kontanter.
  • Bild med titeln Ta reda på om en person är gift Step 7
    2. Observera om personen måste vara hemma med 10 p.m. En annan röd flagga som någon kan vara gift är de begränsade tiderna de kan se dig, särskilt på natten. Människor som är seriösa om den person de är dating eller som är seriösa om det spirande seriösa förhållandet kommer att vara villiga att förlänga datumet över 10 p.m. Ibland kan de vara hemma i en tidig timme, som på veckodagskvällar. Helger bör dock öppna schemat för senare datum.
  • Kan han bara se dig mellan timmarna på 6 p.m. och 9:45? Om så är fallet kan det vara för att han måste komma hem till sin fru och familj i en rimlig tidsram. Det är okej om det händer en gång i taget, men om han alltid säger att han måste komma hem på grund av ett stort möte nästa morgon eller ett tidigt flyg, då kan han bara göra ursäkter.
  • Bildbeteckningen Ta reda på om en person är gift Step 8
    3. Tänk på om du någonsin varit i den andra personens hem. Har du varit i personens hus? Om du har daterat i några månader och har inte sett personens hem, kan det vara en anledning till oro. Lyssna på konstanta, spetsiga ursäkter: hans plats är för rörigt, eller din plats är så trevlig. Om du alltid går tillbaka till din plats och har ingen aning om var den andra personen bor, så kanske du borde oroa dig.
  • Hitta en anledning att gå tillbaka till sitt hem. Om han konsekvent vägrar att låta dig se var han bor, kan han vara gift.
  • Bild med titeln Ta reda på om en person är gift Step 9
    4. Bestäm om personens telefonvanor är onormala. Människor som är fusk fungerar väldigt hemligt när det gäller telefonsamtal. Bestäm om personens telefonvanor är meningsfulla eller om det kan vara anledning till oro.
  • Får han mycket telefonsamtal medan du är tillsammans att han aldrig svarar? Håller han nervös eller målmedvetet, håll skärmen bort från dig? Fortsätter samtalen bara? Hemligt, evasivt beteende som detta kan indikera att han är gift. Se till att du inte förvirrar detta med att vara artig. Vissa människor vill inte svara på telefonen under ett datum. Ju längre du är tillsammans, desto bekvämare bör du bli runt varandra. Så småningom borde han svara på ett samtal, speciellt om han ständigt får dem.
  • Har han två mobiltelefoner? Ibland är det sant för affärsmän. Men människor som fuskar kan också ha flera mobiltelefoner. Vägrar han att ge dig numret? Tar han samtal från siffror som du aldrig ser ut ur öronhot? Dessa kan vara röda flaggor.
  • Ringer han bara dig när han är i mataffären, i bilen, på jobbet eller på parken? Har du någonsin fått honom när han är hemma? Om han ringer dig när han är hemifrån, kan det här peka på att han smyglar ut för att ringa dig.
  • Du får sitt röstbrevlåda varje gång du ringer och han kallar dig tillbaka mycket senare eller nästa dag på jobbet. Om du ringer honom slumpmässigt och han svarar, talar han normalt, låter han som om han är på ett företags samtal, eller talar han mycket tystare än normalt? Inkonsekvent telefonbeteende kan peka på att fuska.
  • Han kommer inte ge dig sitt hemtelefonnummer. Många har bara mobiltelefoner nu, men om han vägrar att ge dig ett hemnummer och uppvisar andra tecken, kan det vara en flagga.
  • Bild med titeln Ta reda på om en person är gift steg 10
    5. Se om du aldrig har träffat någon som är viktig i personens liv. Om du har daterat i några månader och har aldrig träffat någon av personens vänner eller familj, så kan det vara en röd flagga. Pratar han om sina vänner och familj? Vet du vem han spenderar sin tid bort från dig med? Ibland kan människor vara tveksamma att introducera nya kärleksintressen till sina vänner och familj. Men om förhållandet blir allvarligt, har du introducerat honom för dina vänner, och du har fortfarande inte träffat någon, han är antingen inte allvarlig eller gift.
  • Bild med titeln Ta reda på om en person är gift Step 11
    6. Kontrollera om ovanliga mönster för att göra planer. Du går aldrig ut på helgerna. Han slår ner varje spontant datum du föreslår. Det finns aldrig en romantisk helggetaway, eller när det finns, är det också en affärsresa. Det här ovanliga sättet att göra planer kan peka på att han har ett alternativt liv som han inte kan komma ifrån.
  • Del 3 av 3:
    Undersökande personen
    1. Bild med titeln Ta reda på om en person är gift Step 12
    1. Fråga personen. Om du inte är säker, var djärv och fråga. Detta kan vara det enklaste och mest effektiva sättet att lära dig vad du behöver veta. Det finns olika möjliga sätt att gå om detta:
    • Kom tillbaka och fråga: "Är du gift?" Avstå från att fråga i en anklagande ton - fråga helt enkelt av nyfikenhet.
    • Fråga, "Finns det något du inte säger till mig?" Se vad personen kommer med.
    • Titta på reaktionen. Är personen uppvisar tecknen på att ljuga? Är de avger sina ögon, skiftande obehagligt, svettas eller blir alltför defensiv?
    • Om personen säger att han eller hon inte är gift, måste du fråga dig själv varför du tycker att han ljuger. Kämpar du med förtroendefrågor, eller är personen bara verkligen sketchy? Om du fortfarande känner att något är av, kan du behöva avsluta relationen ASAP. Om personen göra säg att han eller hon är gift, slösa inte längre tid med honom eller henne. Du kan bli arg och fråga några frågor, men gå ut så snart du kan - det är bara inte värt det.
  • Bild med titeln Ta reda på om en person är gift Step 13
    2. Besök tingshuset för ett äktenskapsintyg. Gå till domstolen i staden där äktenskapet sannolikt skulle inträffa. Offentliga register kan vara användbara för att ta reda på om någon är gift nu, eller vad deras äktenskapshistoria har varit i det förflutna. Äktenskapsrekord är offentliga - du kan vanligtvis se en kopia gratis eller för en liten avgift. Du kan vanligtvis även berätta om personen har ansökt om ett äktenskapslicens i det förflutna.
  • Du behöver personens riktiga namn för att söka i de offentliga posterna. Om deras namn är i vanlig användning, som Mary Smith behöver du också ett mellannamn.
  • I många jurisdiktioner måste du också veta vilken stat eller provins som en person var gift i och bara söka där.
  • Var medveten om att inte alla äktenskapsapplikationer eller licenser publiceras. Vissa jurisdiktioner har bestämmelser för att hålla denna information privat. Varje stat och stad skiljer sig från vilken information som är tillgänglig för allmänheten och hur den kan erhållas, så vet du reglerna i din stat och stad.
  • Medan du är där, kolla skilsmässa poster också. Bara för att du hittar en äktenskapsrekord betyder det inte att äktenskapet fortfarande är existens.
  • Det finns webbplatser som samlar rikstäckande offentliga register för att du kan söka äktenskap. Dessa tenderar att vara betydligt dyrare än att söka lokalt tillgängliga offentliga poster, men de kan visa sig bekvämt. Väga kostnaden med bekvämligheten innan du fattar ditt beslut.
  • Bild med titeln Ta reda på om en person är gift steg 14
    3. Snoop genom personens saker. Om du snooping, så gör du det till kostnaden för ditt förhållande. Men om du verkligen tycker att det här är det bästa sättet att ta reda på sanningen, gå sedan till det. Här är några sätt att snoop genom personens saker för att få svaren du behöver:
  • Titta igenom personens plånbok. Har han ett gemensamt kreditkort med någon? Eller mindre uppenbarligen, delar han ett gemensamt kort till Petco, den lokala co-op eller ett annat lokalt företag med en annan person? Den personen kan vara hans make.
  • Titta igenom personens telefon. Finns det bilder av personen med potentiella makar eller barn? Om du har sett en persons kontor, finns det bilder där?
  • Titta på namnen på personens mail. Finns det en annan person som bor i huset? Har de samma efternamn? Även om det här helt enkelt kan indikera att personen lever med sin syskon eller förälder, kan det vara anledning att köra en djupare kontroll.
  • Kontrollera personens uppfart för två bilar. Återigen kan det här vara bil av en annan familjemedlem eller hushållare, så lita inte bara på det här, men det kan vara en aning. Finns det tecken på barn i huset?
  • Bild med titeln Ta reda på om en person är gift steg 15
    4. Titta upp telefonnumret. Det är enkelt. Kontrollera online medan sidorna eller din lokala telefonbok för att hitta personens lista. Sök deras telefonnummer i en online-sökmotor. Är den person som listas som bor i samma hus som någon som delar sitt efternamn, är av motsatt kön och är klart inte ett barn eller en förälder? Om så är fallet kan det här vara ett tecken på att personen är gift.
  • Denna information kan vara lite föråldrad. Personen kan skildas eller separeras sedan listan skrivs ut.
  • Bild med titeln Ta reda på om en person är gift steg 16
    5. Var försiktig med webbplatser som lovar avslöjande civilstånd. Det finns dussintals webbplatser där ute som lovar att berätta personens civilstånd om du bara skriver in hans eller hennes namn, stad och din kreditkortsinformation. Var försiktig med dessa webbplatser. De kanske inte är legitima.
  • Bild med titeln Ta reda på om en person är gift Step 17
    6
    Hyra en detektiv. Om du är verkligen desperat, överväga att anställa en privat utredare att göra det smutsiga arbetet för dig. Kom ihåg att detta förmodligen kommer att kosta mycket pengar, så om du bara letar efter en enkel "Ja, den här personen är gift" eller "Nej, det är de inte," Det är nog inte den bästa idén. Å andra sidan finns det många röda flaggor och du tycker att du faller hårdare, du kan överväga detektiva arbetspengar som spenderas bra. Be om råd från den privata utredaren innan du begår den här vägen.
  • En privat utredare kan vara användbar där det finns oro över Bigamy eller en skilsmässa som ännu inte slutförts.
  • Tips

    Vad tycker dina vänner? Det kan vara till hjälp att fråga dina vänner vad deras intryck handlar om huruvida personen är gift. Självklart är det inte definitivt men det kan upplysande med att få andras åsikter.

    Varningar

    Att fråga någon ger inte alltid sanningen. Det kan vara till hjälp att notera olika tecken för att försöka delta saker tillsammans om du är orolig för att personen kan ljuga om sin civilstånd.
  • Om den andra personen har varit gift i ett annat land, måste du veta att de bodde någon annanstans (och när) och sedan strävar efter det offentliga registeren i det landet enligt deras krav. Du kan behöva en översättare hjälp om språket inte är en du är bekant med.
  • Var försiktig. Om någon är gift och har ljugit för dig, är defensiveness ett naturligt svar för att försöka täcka upp det. Om personen svarar defensivt och anklagar dig för att sakna förtroende, kan det vara ett problem att avslöja. Oskyldiga människor protesterar vanligtvis inte starkt om förtroendefrågor.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande