Hur man bekämpar mobs i minecraft

Du utforskar detta riktigt coola grottsystem, och du hittar massor av kol, järn och guld. Du mina ett annat block och hoppa som lava börjar hälla igenom. Back upp, märker du knappt när du närmar dig kanten på en ravin och faller. När du landar dricker du snabbt några potioner för att återhämta sig. Det är när du märker udda former som kryper mot dig i mörkret. En låg grumpa här, en benkylande rattle där. Du börjar inse att du inte är ensam. Låter det som du? Har problem med att döda de otäcka mobben? Om så är fallet, kommer den här artikeln att lära dig olika kamptekniker som används av mycket erfarna spelare överallt för att torka dem från spelets ansikte.

Steg

Förberedelse

  1. Bild med titeln Fight Mobs i Minecraft Steg 1
1. Ta en svärd av minst järn (företrädesvis diamant-). Få lite järn eller högre rustning, för. A rosett med pilar är valfritt (rekommenderat), och kanske ett par hundar Som en säkerhetskopia. Ta också lite fackla.
  • Naturligtvis, om du inte kan komma till de här tierna, är din bästa satsning att börja med ett träsvärd och försöka komma till ett sten svärd snart.Stone Swords visar sig vara tillräckliga vapen tidigt i spelet.
  • Om möjligt, få din utrustning förtrollad. Glöm inte att ta med en sköld. Var försiktig så att du inte tar alla dina bra saker, för om du dör, blir det svårt att hämta dem om du inte har behållit lager, vilket ofta anses vara fusk. Också i 1.9 uppdatering, du kan dual wield en båge och svärd, så du kan skjuta och använda melee attacker nästan samtidigt.
  • Bild med titeln Fight Mobs i Minecraft Steg 2
    2. Ställ svårigheten att enkelt eller över. Aggressiva mobs kan inte gissa i fredligt läge (om du vill ha en utmaning, satt till svårt). Sätt dina vapen, mat och dryck i din Hotbar och placera några facklor runt dig för att lägga till ljus.
  • Bild med titeln Fight Mobs i Minecraft Steg 3
    3. När mobs börjar gissa, redo dina vapen och förbereda sig för kamp!
  • Det rekommenderas att sortera objekt. Till exempel, vapen på ena sidan och potions, mat, etc. på den andra.
  • Bild med titeln Fight Mobs i Minecraft Steg 4
    4. Lär dig om kritisk träff. Hoppa och svänga eller sprint och slå. Kritisk skada kommer som du faller. Försök att gå till din swing för att slå mobben när du faller efter hoppet.
  • Metod 1 av 18:
    Zombie

    Zombie är den enklaste fientliga moben. Det kommer långsamt och brinna upp på dagen.

    1. Bild med titeln Fight Mobs i Minecraft Steg 5
    1. Gå nära zombie och låt det komma till dig. En gång är det inom två kvarter, kritisk träffar det (hoppa och strejk). Du behöver inte dra tillbaka efter att ha slagit det eftersom det är väldigt långsamt.
  • Bild med titeln Fight Mobs i Minecraft Steg 6
    2. Upprepa denna process tills zombie är död. Titta runt och se till att det inte finns fler mobs runt. Var försiktig eftersom varje gång du slår en zombie finns en chans en annan kommer att gissa i närheten. Fortsätt att samla upplevelsen och eventuella droppar, som rått kött. Det rekommenderas att du inte äter det ruttna köttet (om du inte kan få någon annan mat) eftersom det kan ge dig gift eller hunger beroende på vad du spelar. Om du får gift eller hunger, stanna på ett ställe tills det går bort för att förhindra att din hungerstång släpper eller släpper ännu mer.
  • Bild med titeln Fight Mobs i Minecraft Steg 7
    3. Om kämpar flera zombies på en gång, kör mot dem och vänster klick. Detta slår dem tillbaka flera block. , När den är inriktad på dig, kommer en zombie inte att attackera en tamed varg som attackerar den.
  • Metod 2 av 18:
    Kycklingen jockey

    Kyckling jockey är en baby zombie, baby zombie byager eller baby zombified piglin ridning en kyckling. Babyzombies brinner inte i solljus, och kycklingen kan inte kopplas till ett staket.

    1. Bild med titeln Fight Mobs i Minecraft Steg 8
    1. Försök inte att leda av en klippa - den mobb som rider tar alla fallskador och kycklingar flyger bara ner och tar ingen skada.
  • Bild med titeln Fight Mobs i Minecraft Steg 9
    2. Om du spelar 1.7.10 eller tidigare kan du använda kycklingens ägg för att slå tillbaka "folkhop."
  • Metod 3 av 18:
    Den creeper

    Creeper är en farlig mob på natten. Deras navigering är mycket bra, och de kommer att explodera när du blir för nära. De är opåverkade av dagsljus. De gör också ingen buller när de går och tillsätt det till deras kamouflage det ger en mycket farlig mob.

    1. Bild med titeln Fight Mobs i Minecraft Steg 10
    1. Om du har en båge, använd den för att döda creeper. Om du inte har en båge, slå sedan dem med ett svärd och sedan snabbt flytta bakåt.
  • Bild med titeln Fight Mobs i Minecraft Steg 11
    2. Upprepa. Om Creeper börjar blinka och bli större, komma bort från det tills det antingen stannar eller exploderar. Om du dödar det, samla upplevelsen och objektet (er) det kan falla, som krut.
  • Bild med titeln Fight Mobs i Minecraft Steg 12
    3. Observera att det också finns en laddad creeper. När en creeper slås av blixten, har den en blåaktig aura som omger det. När det exploderar är det dubbelt explosionspotentialen jämfört med vanliga creepers. Du dödar en laddad creeper på samma sätt som en vanlig creeper.
  • Metod 4 av 18:
    Spindeln

    Spindeln är mycket farligare än zombie, trots att det är något lägre hälsa i jämförelse med zombie. De kan skala väggar och kommer att hoppa medan han angriper. De blir passiva på dagen, om inte attackeras. Det passar inte i 1x1 rutor.

    1. Bild med titeln Fight Mobs i Minecraft Steg 13
    1. Låt spindeln komma till dig. Varnas, som spindel hoppar och vågar väggar (men de kan inte klättra upp och ner, så se till att lägga överhäng på dina väggar). Istället för det vanliga tillvägagångssättet, börja med en körning för att slå den tillbaka.
  • Bild med titeln Fight Mobs i Minecraft Steg 14
    2. Fortsätt att ladda framåt och fortsätt vänsterklicka i spindelens allmänna riktning. Du kan ta lite skada från det här. Du har dock också valet av en annan körning som följts av en kritisk.
  • Bild med titeln Fight Mobs i Minecraft Steg 15
    3. Titta runt för att se till att det inte finns några andra mobs runt. Samla upplevelsen och oavsett objekt (er) det kan falla, som sträng eller spindelögon. Du kommer att kunna jäsa spindelöget och använda det i potion, eller äta det i en nödsituation. Det kommer att gifta dig i 4 sekunder, men det kommer inte att göra din hälsa gå lägre än ett halvt hjärta, och din hälsa kommer att regenerera om din hungerbar är full.
  • Metod 5 av 18:
    Cave spindlar

    Cave spindlar är giftiga spindlar som bara spolar från monster grawners i övergivna mineshafts. Cave spindlar är mindre än normala spindlar och blått i färg. Normala spindlar är svarta eller mörka bruna, större, och är inte giftiga. Observera att skelett inte kör på grottspindlar.

    1. Bild med titeln Fight Mobs i Minecraft Steg 16
    1. Akta dig för luckor. Cave spindlar är mycket mindre än vanliga spindlar, och kan passa igenom något gap som är ett block högt, men dess höjd är ett halvt kvarter. Detta gör dem mycket svårare att innehålla och slåss på dina egna villkor. Cave spindlar kan också spåra dig genom solida väggar, så de är svåra att baklägga.
  • Bild med titeln Fight Mobs i Minecraft Steg 17
    2. Läka giftattacker. Till skillnad från vanliga spindlar har grottspindlarna en giftig bit. Om du är förgiftad, kommer din hälsa att tömma tills du bara har hälften av ett hjärta kvar. Du kan läka gift genom att dricka mjölk, men det kan ta ett tag. Försök att använda din mjölk mellan strider.
  • Bild med titeln Fight Mobs i Minecraft Steg 18
    3. Kväva spindlarna. Cave spindlar kan hålla andan i 16 sekunder, och sedan dö efter ytterligare 6 sekunder. Om du kan översvämma eller begrava spindlarna, ska du kunna döda dem med relativ lätthet.
  • Bild med titeln Fight Mobs i Minecraft Steg 19
    4. Förstör Monster Spwner. Cave spindlar är bara gjutna av Monster Spawners, så förstör spytten kommer att förhindra att fler spindlar visas.
  • Bild med titeln Fight Mobs i Minecraft Steg 20
    5. Akta dig för spindelväv. Monster generatorer är ofta omgivna av massor av spindelväv. Dessa kommer att sakta ner dig men påverkar inte grottspindlarna. Använd ditt svärd för att bryta spindelväven.
  • Metod 6 av 18:
    Skelettet

    Skelett har bågar som de skjuter dig med. Det är ganska lätt att undvika pilar när det är längre bort, men svårare när det är närmare. Som med zombies kommer de att brinna när de är i kontakt med direkt solljus.

    1. Bild med titeln Fight Mobs i Minecraft Steg 21
    1. Om möjligt, snipe skelettet med din båge. Annars, kör mot det och gör en kritisk träff. Att gå i en rak linje mot skelettet kommer att bli dödad, och hoppning gör inte en skillnad. Ett zig-zag-mönster rekommenderas. Dess noggrannhet kommer att förbättras med högre svårighetsnivåer.
  • Bild med titeln Fight Mobs i Minecraft Steg 22
    2. Fånga upp till det och spam. Försök att blockera (höger mus) pilarna när du är nära, eftersom chanserna att dodging nu är minuscule (liten). Om du har en sköld, kan du också ta ut på dem, låta skölden ta skada.Försök att bestämma vilken tid skelettet kommer att skjuta baserat på hur snabbt det skjutde innan.
  • Bild med titeln Fight Mobs i Minecraft Steg 23
    3. Samla upplevelsen och vad som helst som det kan falla, som ben och pilar.
  • Bild med titeln Fight Mobs i Minecraft Steg 24
    4. Försök att springa i en zigzag rörelse. Skelettet kan inte hantera det.
  • Metod 7 av 18:
    Spindelen Jockey

    Spindel Jockey är väldigt mycket farlig "folkhop". När en spindel sprider, finns det en 1% chans att det är en spindel jockey. Det är skapat när ett skelett rider en spindel. Spider Jockeys bör undvikas, eftersom de inte har några speciella droppar än för spindeln och skelettet.

    1. Bild med titeln Fight Mobs i Minecraft Steg 25
    1. Gå till skelettet först. Högerklicka i den allmänna riktningen och försök använda löpande träffar och blockera strax efter. När skelettet är död, gå till spindeln.
  • Bild med titeln Fight Mobs i Minecraft Steg 26
    2. Döda spindeln med vanliga metoder. Samla upplevelsen och artikel (er).
  • Bild med titeln Fight Mobs i Minecraft Steg 27
    3. Om Spider Jockey klättrar din vägg, döda spindeln först, och sedan ska skelettet falla och ta fallskador. Om det inte har dött, dödar det som ett vanligt skelett.
  • Metod 8 av 18:
    Slime

    Slimen kommer endast att gissa i stora områden eller träskbiom. Att stöta på en slime är mycket sällsynt för nya spelare.

    1. Bild med titeln Fight Mobs i Minecraft Steg 28
    1. Närma slime och utför flera kritik. Var försiktig när de dödar de stora, som de kommer att dela upp. När sliden är död, säkerhetskopiera lite. Observera att var och en delar upp i mindre slimes. Tänk på det som multiplicera.
    • När du stöter på en liten slim, kommer en träff från ett svärd att döda det, men en näve rekommenderas eftersom de är mycket svaga och slöseri med svärdshållbarhet. De små som är mindre än ett block kommer att försöka döda dig, men gör ingen skada. Observera att dessa kommer att släppa slimbollar.
    • För en medium slime kommer det att delas upp i små slimes. Döda de mindre. Medium slimes orsakar mild skada.
    • För den stora, kommer den att delas upp i en medium slime, döda sedan för medium slime. Stora slimer orsakar måttlig skada.
  • Bild med titeln Fight Mobs i Minecraft Steg 29
    2. Samla dropparna, som vanligtvis är slimbollar och erfarenhet.
  • Om du får 9 slime bollar, lägg dem alla i ett hantverkbord för att göra ett slimblock, vilket är verkligen hoppande!
  • En annan användning för slimbollar är att du kan kombinera den med kolvar för att göra klibbiga kolvar, vilket gör att du kan flytta block framåt och bakåt.
  • Metod 9 av 18:
    Det mederskelett
    1. Bild med titeln Fight Mobs i Minecraft Steg 30
    1. Gör strålar två kvarter över marken i en Nether Fortress. Meder skelett är tre kvarter långa, så du kan gå under balkarna men de kan inte.
  • Bild med titeln Fight Mobs i Minecraft Steg 31
    2. När ett mederskelett kommer, kommer det att se dig och gå mot dig. När det stannar vid en stråle, gå upp till det mederskelett och slå den tills den dör. Se till att vara på motsatt sida av strålen till servetten.
  • Bild med titeln Fight Mobs i Minecraft Steg 32
    3. Plocka upp dropparna. Dessa är vanligtvis ben eller kol, och ibland ett sten svärd. Mycket sällan kommer du att få ett skelettskalle och det används för att spawsa en wither boss.
  • Metod 10 av 18:
    Blåsan

    Blazes är en annan Nether Mob. De finns vanligen i Nether Fästningar bredvid sina gungor. Blazes är mycket svåra att kämpa. De kan flyga och skjuta eldbollar i uppsättningar av tre. Till skillnad från Ghasts eldbollar kan dessa eldbollar inte avböjas. Blazes dödas vanligtvis för Blaze stavar, som används för att göra ögon av Enter, Blaze Pulver, Brewing Stands och Magma Cream.

    1. Bild med titeln Fight Mobs i Minecraft Steg 33
    1. Förtrolla din båge. Om du vill ha en snabb kamp är detta steg nästan obligatoriskt. En båge är ett av de enklare sätten att döda en fluga och ser att de kan flyga. Också, få några snöbollar. Det är ett bra val att lagra snöbollarna som snöblock, och kommer att spara tid. Om du slänger snöbollar på dem kommer de att försvaga och du kan enkelt avsluta dem med ett svärd. Slutligen kan du samla upp sina erfarenhetspunkter.
  • Bild med titeln Fight Mobs i Minecraft Steg 34
    2. Om du har ett bryggningsställ kan du göra brandmotståndspotioner som gör dig oskadlig för blazes brandattacker. (och lava) Brewing riktningar kan hittas här.
  • Bild med titeln Fight Mobs i Minecraft Steg 35
    3. Ställ svårigheten till fredlig när du når spakaren. Bygg också en liten 3 kvarter hög vägg ut ur kullersten. Det behöver inte vara för länge, och borde ha ett litet tak.
  • Bild med titeln Fight Mobs i Minecraft Steg 36
    4. Komma bakom väggen och ställ in svårigheten att enkelt eller högre. Börja ladda din båge. Försök inte skjuta flödan tills din båge är fulladdat.
  • Bild med titeln Fight Mobs i Minecraft Steg 37
    5. Snabbt flytta från väggen med din fullt laddade båge och eld på fläkten. Var noga med att du är nära slutet av muren så att du kan gömma dig snabbare. Om en Blaze väntar på dig på "säker" sida, döda det med snöbollar.
  • Bild med titeln Fight Mobs i Minecraft Steg 38
    6. Skjuta på blåsan. Komma bakom väggen och börja chargingyour buga igen. Upprepa tills blåsorna är döda.
  • Bild med titeln Fight Mobs i Minecraft Steg 39
    7. Samla upplevelsen och dropparna. Du kan behöva bygga vägen till droppen, som Blazes flyger. Ställ besväret till fredlig.
  • Metod 11 av 18:
    Magma kuben

    En magmaube är i princip den nederna versionen av slime. De studsar också och delas upp i mindre kuber. De enda huvudskillnaderna är hur de ser och dropparna. Observera att de kan gissa i något öppet utrymme i Nether.

    1. Bild med titeln Fight Mobs i Minecraft Steg 40
    1. Försök vistas minst 5 kvarter bort från det.
  • Bild med titeln Fight Mobs i Minecraft Steg 41
    2. Slå med ett svärd.
  • Bild med titeln Fight Mobs i Minecraft Steg 42
    3. Döda de mindre som de stora blir till när de dödas. Även de små kuberna attackerar dig till skillnad från den lilla slanen.
  • Bild med titeln Fight Mobs i Minecraft Steg 43
    4. Samla dropparna. Få all erfarenhet efter att ha dödat de små.
  • Liksom slime, släpper de små också något speciellt, vilket är magmakräm. Detta kommer att vara användbart att brygga potions.
  • Metod 12 av 18:
    De ghasts

    Ghasts är mobs som flyger runt i Nether. De ser ut som stora, vita squids som har ett mycket sorgligt / deprimerat ansiktsuttryck och gör barn / gråtande ljud. De kommer att skjuta exploderande eldbollar på spelaren. De brukade göra mycket begränsad skada, men nu kan de döda i några träffar. De har ett massivt angreppsområde och kan se dig från 100 kvarter bort.

    1. Bild med titeln Fight Mobs i Minecraft Steg 44
    1. Syfte för tentaklarna. Av någon anledning kommer pilarna skott i ansiktet helt enkelt att passera genom kroppen. Den har 10 hk, men kan vara svårt att döda eftersom det kan attackera från 16 kvarter bort, vilket gör det väldigt svårt att träffa.
  • Bild med titeln Fight Mobs i Minecraft Steg 45
    2. Antingen undvika eldbollen eller slå den för att avböja den. Fireballs är lätta att avböja, (var noga med att notera att du kan skicka backfire-avgifter med din båge) och kan döda en ghast om du slår spärren med den. Räkna inte med det, och använd fortfarande din båge som ditt primära vapen.
  • Bild med titeln Fight Mobs i Minecraft Steg 46
    3. Att se att ghasts kan flyga, måste du bygga broar för att komma till droppen (krut och ghast tårar) och erfarenhet. Samla dem. Det är också ett bra val att bygga den ut ur kullersten, eftersom Ghasts explosioner är oförmögna att förstöra det.
  • Metod 13 av 18:
    Den zombifierade piglinen

    Den zombifierade piglinen är också en mob som finns i Nether. De reser i grupper, som bär hotande gyllene svärd, och är neutral mening som är vänliga tills det är attackerade. Om du angriper en, kommer varje zombifierad piglin runt dig i ett 16 blockområde att bli aggressiv och attackera dig. Zombified Piglin kan också visas i övervärlden, när blixten slår en gris eller runt Nether Portals. Men detta händer nästan aldrig. Zombified piglins körs snabbare än du, så gör dig redo att sprint! (För helt nya spelare, sprintning orsakas av dubbel tappning w)

    1. Bild med titeln Fight Mobs i Minecraft Steg 47
    1. Titta runt och notera pigmanens position runt dig. Attackera en med en kritisk träff.Försök att slåss i tredje persons syn.
  • Bild med titeln Fight Mobs i Minecraft Steg 48
    2. Komma till ena sidan av griskaren. Försök att inte springa, eftersom det kommer att locka fler pigmen. Titta på ditt steg, eftersom ett Miss-steg kan skicka dig plummet i lava. Zombifierade grisar påverkas inte av lava. Låt dem inte omge dig.
  • Bild med titeln Fight Mobs i Minecraft Steg 49
    3. Springa och slå några zombifierade grisar som är för nära. Ett knockback II Enchanted Sword är vanligtvis bättre för detta, som om du kör för långt, kommer du att vara omgiven. Leda de zombifierade grisarna runt i cirklar, slå dem. Vandra inte för långt, som du sannolikt lockar andra svärmar.
  • Bild med titeln Fight Mobs i Minecraft Steg 50
    4. Döda de zombifierade grisarna en efter en. Samla upplevelsen och oavsett droppar de kan lämna, som rått kött eller en guld nugget.
  • Metod 14 av 18:
    Enderman

    Endermen är långa och svarta. De kan teleportera och hantera många hjärtan av skador. Deras teleportation gör det möjligt för dem att undkomma någon projektilattack. Men de är skadade av någon vätska och kommer vanligtvis att dö i regnet.

    1. Bild med titeln Fight Mobs i Minecraft Steg 51
    1. Spot Enderman. Gör inte ögonkontakt med det (svävar korset i vilket område som helst ovanför torso). Det finns tre sätt att döda Enderman.
    • Om du tittar på en Enderman med en pumpa på huvudet, kommer det inte att attackera. Du kan lägga en på huvudet som någon annan hjälm.
  • Bild med titeln Fight Mobs i Minecraft Steg 52
    2. Springa mot det. Hoppa och kritisk slå den och håll kritisk att slå den. Om det teleporterar, leta efter partiklarnas spår och det kommer att leda dig till Enderman, som är mest sannolikt bakom dig. Upprepa och döda.
  • Om du inte har bra rustning, få några tämda vargar (minst fem). Gör den första träffen som en kritisk och låt vargarna avsluta det. Mata dina vargar efter, eftersom de förmodligen kommer att bli skadade från Endermans attack.
  • Attackera Endermans fötter kommer inte att göra den Enderman Teleport. Om det gör teleport, kom till ett 2 kvarter högt utrymme, eftersom Enderman inte kommer att kunna attackera dig. Det är också en bra idé att ta dig tillbaka mot en vägg, så det kan inte överraska dig bakifrån.Använd inte en båge, eller någon form av projektil, som Enderman kommer bara att teleportera bort.
  • Bild med titeln Fight Mobs i Minecraft Steg 53
    3. Steg i vatten och få ögonkontakt. Enderman kommer att försöka teleportera till dig, men kommer att skadas av vattnet och teleportera bort. Upprepa tills Enderman är död.
  • Du kan också få dem att gå iväg genom att trycka på T och skriva in / väderregn att göra det regn. De kommer sannolikt att teleportera till ett annat område där det inte regnar. Det här kanske inte fungerar på Endermen som redan är fientliga.
  • Bild med titeln Fight Mobs i Minecraft Steg 54
    4. Bygga en 1x1x2 byggnad, och sedan attackera den. Enderman kan inte nå dig, därför kommer du inte att bli skadad. Eller du kan bygga en pol 4 kvarter hög och du kommer att vara i intervallet för att attackera den Enderman men Enderman kan inte attackera dig som du inte är i intervallet Endermans attacker. Se upp för spindlar och skelett, eftersom de kan slå dig av polen.
  • Bild med titeln Fight Mobs i Minecraft Steg 55
    5. Samla upplevelsen och om du har tur, kommer Ender Pearl att släppa. För att öka den chansen, använd ett svärd med den plundra förtrollningen.
  • Metod 15 av 18:
    Den mederboss
    1. Bild med titeln Fight Mobs i Minecraft Steg 56
    1. Lek. Till skillnad från de flesta mobs måste The Buinder ges in. Sprängen av serven är lik den i ett järngolem. Du behöver först 4 bitar av själsand (finns i Nether) och 3 med skelettskalle (erhållen genom att döda flera mederskelett). Placera de 4 blocken av själsand i marken, som du skulle göra för att placera järnblock medan du gyter i ett järngolem. Sätt sedan de 3 skalleerna ovanpå "T" som form. Skallarna måste läggas på förra för att få att gissa.
    • Om du har problem med hur du spawn, låtsas att du gör något i luften med en 3x3-tallrik bakom den. Sätt själsanden i 4, 5, 6 och 8 positionerna. Och därefter satte skallen i 1, 2 och 3 positionerna.
  • Bild med titeln Fight Mobs i Minecraft Steg 57
    2. När The Winder är spänd, kommer den att ladda upp styrka och explodera. Därefter kommer det att flyga högt i luften och döda någon mob (förutom andra motare) i sin väg.
  • Bild med titeln Fight Mobs i Minecraft Steg 58
    3. Skjut pilar eller stänk potion av läkning vid trivselens huvud eller kropp.
  • Bild med titeln Fight Mobs i Minecraft Steg 59
    4. Efter att Winder`s Health Bar har försvunnit halvvägs, kommer det att ha ett vitt, lysande lock runt det. Det betyder att det inte längre kan skadas med pilar. Tackaren kommer inte att flyga så högt som det gjorde tidigare, allt du behöver göra är att avsluta det med ditt svärd eller stänk av läkning.
  • Bild med titeln Fight Mobs i Minecraft Steg 60
    5. När du har dödat det kommer det att släppa en Nether-stjärna, som du kan använda för att skapa en fyrcon med.
  • Metod 16 av 18:
    Silverfisken

    Silverfisken är en liten mobb som finns i portalrummet i de tre fästen som gungar i din värld, eller i de extrema kullarna och extrema kullar + biometer. De gissar från block som ser ut som sten, kullersten eller mossig kullersten, men är faktiskt svåra i förklädnad. När du har bryter spjällblocket, kommer det att dyka upp och attackera. Så kommer alla andra silverfisk runt det som du fortsätter att kämpa.

    1. Bild med titeln Fight Mobs i Minecraft Steg 61
    1. Förhindra attacker. Använd dina nävar för att slå blocket. Om det verkar bryta för snabbt, sluta, för det finns en silverfisk i blocket. Ett annat sätt att berätta om det finns en silverfisk i blocket använder F3-menyn. Spwner Blocks bryter lite snabbare än vanliga block. Om blocket verkar bryta i normal takt, är du säker.
  • Bild med titeln Fight Mobs i Minecraft Steg 62
    2. Placera lite TNT bredvid blocket och blåsa upp det. Detta garanterar att silverfisken inte kommer ut.
  • Bild med titeln Fight Mobs i Minecraft Steg 63
    3. I händelse av att du konfronteras av en svärm, har du fyra alternativ. Naturligtvis kan du försöka ta dem med ditt järn / diamantsvärd, men som de är små och snabba rekommenderas det inte till oerfarna spelare.
  • Vänd och springa. Stoppa inte tills du är ett rimligt avstånd. Blockera hur du kom med smuts. Återvända senare.
  • Eller du kan pelare stack 2 smuts block upp, läger där och bekämpa dem med en båge eller svärd.
  • Gå på hög mark (minst 2 kvarter hög) och placera lava under dig. Detta bör ta hand om silverfisken som jagar dig.
  • Få på en av de många trapporna i fästen och häll en vattenhink för att tvätta dem bort. De kommer att hållas borta av den aktuella.
  • Använd inte splash potions. Detta kommer att få dig att svärmas.
  • Observera att om du bestämmer dig för att attackera det med ett svärd eller ett annat melee-vapen, och du tar mer än en träff för att döda det, kommer du att bli svärmad. Men om det bara tar dig en träff för dig att döda det, kommer du inte att bli svärmad.
  • Bild med titeln Fight Mobs i Minecraft Steg 64
    4. Fortsätt genom fästen. Samla upplevelsen, om det finns något.
  • Metod 17 av 18:
    Flera mobs

    Ibland när du är ute på natten kommer det att bli ett kluster av dem på en gång.

    1. Bild med titeln Fight Mobs i Minecraft Steg 65
    1. Springa från dem. Var rädd eller du kan dö.
  • Bild med titeln Fight Mobs i Minecraft Steg 66
    2. Gör en träff eller en kritisk träff om det uppstår.
  • Bild med titeln Fight Mobs i Minecraft Steg 67
    3. Samla dropparna. Det är bäst att leta efter fler mobb medan du kör.
  • Metod 18 av 18:
    Enderdraken

    Enderdraken är den sista av de två cheferna i spelet. Det finns i slutdimensionen.

    1. Bild med titeln Fight Mobs i Minecraft Steg 68
    1. Förbereda sig. Få diamantpansar och förtrolla det så gott du kan med en förtrolltabell. Få ett diamantsvärd och förtrolla. Gör detta med en båge - du behöver bara en stapel av pilar. Få en diamant pickaxe och två staplar av fasta block. Ta en kolv och rödstone fackla. Ta också några förtrollade gyllene äpplen, och några potions.
    • Det är också värt att nämna att när du anger änddimensionen kan du inte gå tillbaka till övervärldens dimension (vanlig minecraft) tillbaka levande utan att döda den.
    • Var beredd att möta mycket Hermen i slutet. Om du oavsiktligt tittar på en, kan vi bara säga att det kommer att göra saker mycket värre. Bära en pumpa på huvudet om du är rädd för Endermen, eftersom de inte kommer att attackera om det såg ut - men kom ihåg det kommer att minska ditt synfält.
  • Bild med titeln Fight Mobs i Minecraft Steg 69
    2. Gå till Slutet. Använd din båge för att slå kristallerna ovanpå de obsidiära polerna. Du måste klättra de andra polerna med järnstångsburar med en pol av de fasta blocken.
  • Bild med titeln Fight Mobs i Minecraft Steg 70
    3. När alla kristallerna förstörs, gå till den tomma berggrunden fontänen (portalen och äggpedestalen.) Draken kommer att sväva ner till piedestal / portalen och spotta ut Endersyra. Det kan avfyra reder-syrabollar på dig.
  • Bild med titeln Fight Mobs i Minecraft Steg 71
    4. Syfte för ögonen och döda med ditt svärd. Upprepa tills det är dött. Det kommer att explodera och släppa mycket XP. Samla XP.
  • Bild med titeln Fight Mobs i Minecraft Steg 72
    5. Ta de fasta blocken och gör en 4x4-blockplattform runt ägget. Gör en järnväg runt det hela.
  • Bild med titeln Fight Mobs i Minecraft Steg 73
    6. Stå framför ägget och placera kolven mot ägget. Bakom kolven eller bredvid den, placera Redstone-facklan.
  • Bild med titeln Fight Mobs i Minecraft Steg 74
    7. Samla ägget. Hoppa i portalen och läs historien. Om du inte vill, tryck på Esc. Om på Xbox, tryck på b.
  • Också, grattis! Vid denna tidpunkt har du tekniskt beat minecraft, eftersom hela spelets punkt är att döda Enter Dragon.
  • Bild med titeln Fight Mobs i Minecraft Steg 75
    8. Visa ägget och ha en fest för din seger och bjuda in vänner. Ha en tårta. Du måste ha en tårta.
  • Tips

    Ta med mer än ett svärd i fall en raster.
  • Det hjälper till att förtrolla dina vapen!
  • Om du har en mängd mobs attackerar dig, gräva ett 3-block djupt hål och lägg ett kvarter på toppen och vänta på dagtid. Du kan också bygga en tre av två smutshack och bryta bottenblocket. Du kan då se mobbarna, och kan döda dem utan att bli skadade. Ibland kommer monsterna att bli uttråkad och lämna det säkra hålet eller hytten.
  • Om du slår en varg medan den fortfarande är vild, glöder ögonen rött och det kommer att försöka gå efter dig. Om det händer måste du springa om du inte har bra rustning och vapen.
  • Om du inte samlar droppar, provocerar inte medvetet monster.
  • Foder några tämplade vargar du tar med efter kamp. Observera att de kan matas med rått kött utan några dåliga effekter.
  • Armor är viktigt om du planerar att göra mycket mob-kamp.
  • Håll alltid din hungerstång över 17 så att du kan återställa förlorad hälsa. (Det är 8 och en halv drumsticks.)
  • Om du bär en pumpa på huvudet, kommer Hermen inte att attackera även om du tittar på överkroppen. Men pumpan kommer att blockera en del av din vision.
  • Om du attackerar järngolvar eller vilda vargar, byt in inställningen till fredligt läge eftersom de kommer att följa dig snabbt.
  • Titta runt efter att ha kämpat en mob. Det kan finnas andra runt, och det sista du vill ha är en creeper som dödar dig bakifrån.
  • Om du ställer in din svårighet till fredlig, kommer alla Monster Mobs att försvinna.
  • Efter att ha dödat en zombie, se alltid till att det inte finns något mer. Zombies kommer att ringa varandra när de blir skadade.
  • Om du är nära en creeper, och du har inte bra rustning och / eller vapen, är du bättre att springa bort.
  • Skelett kan inte skjuta från 1 meter (3.3 ft) eller mindre eftersom pilen är spenad en meter bort.
  • Se till att du har gott om mat för dig (och dina vargvänner). Om du går tom för mat kan du dö från svält eller du inte kan sprint, vilket innebär att du inte kommer att kunna komma ifrån mobben.
  • Håll dig lugn och tänk strategiskt, inte bara panik och tryck på fel knapp.
  • Du borde vänta till dag om du attackeras av en zombie. Detta kommer att få det att brinna till döds. Om du kämpar det på dagen, försök att leda den i solljus.
  • I slutdimensionen flyttas lava snabbare ungefär tre gånger mer än i övervärlden - om du tar med lava, var försiktig!
  • Det är också möjligt att bekämpa Hermeen genom att ta med dina egna hinkar med dig, om ingen är runt.
  • Varningar

    När du ger en attack, se till att du är helt säker från andra dolda mobs! Attacking då hoppas på och dödas är ett allvarligt dåligt sätt att gå.
  • Ta inte med vargar eller bekämpa creepers medan i tredje persons syn, eftersom det vanligtvis leder till något dåligt händer.
  • Snögolvar kan bara skada andra snögolem eller blazes.
  • Saker du behöver

    • Ett järn svärd eller bättre (rekommenderas)
    • Om du inte kan få ett svärd, använd en ax (rekommenderas om svärdet kommer att göra mindre skada)
    • En uppsättning av järn eller högre rustning (rekommenderas)
    • Vattenhink (rekommenderas att tvätta bort mobs, solidify lava, eller göra det över klippor)
    • Båge och pilar (rekommenderas)
    • Tamed wolves (valfritt)
    • Mat och dryck (rekommenderas)
    • Lava Bucket (tillval)
    • Förtrollade föremål (valfritt)
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande