Så här inaktiverar du animationer i windows 10

Animationer Lägg till ögon godis till den rena och moderna designupplevelsen som Windows 10 tillhandahåller. Tyvärr påverkar de negativt vissa människor och enheter. Människor som behöver förbli fokuserade på en uppgift eller personer med vissa mentala / visuella funktionshinder kan påverkas negativt av animationer. Dessutom saktar de enheter med lägre systemspecifikationer. Lyckligtvis gör Windows 10 det enkelt att stänga av alla animationer på en flicka av en strömbrytare (metod 1), men du kan också välja att inaktivera specifika animeringar (metod 2).

Steg

  1. Bild med titeln Browser_crossed_out 01.jpg
1. Förstå begränsningarna i dessa instruktioner. Inte alla animationer du ser när du använder datorn kommer att vara inaktiverad. Till exempel kommer animationer på webbplatser du besöker inte att påverkas. Även klassiska skrivbordsapplikationer (program) som har animationer (som är sällsynta) kommer att fortsätta att spela.
  • Även om de flesta webbplatser och skrivbordsprogram inte tillåter animationer som ska stängas av kan du kontrollera webbplatsen / programmets "Inställningar / inställningar / alternativ" sida för att se om det finns någon inställning som tillåter animeringar att stängas av.
  • Alternativet (om det existerar) kommer sannolikt att vara under namnet "visuella effekter", "animationer", eller "rörelse".
Metod 1 av 2:
Inaktivera alla animeringar via inställningarna
  1. Bild med titeln disable_animations_in_windows_10_method_1_step_1.jpg
1
Öppna appen Inställningar. Tryck på Start-knappen i nedre vänstra hörnet på skärmen och välj inställningsutrustningen.
  • Du kan också använda tangentbordsgenvägen. Tryck bara på ⊞-vinsten+Jag Tangentbordstangenter tillsammans.
  • Bild med titeln Inaktivera animationer i Windows 10 Metod 1 Steg 2.jpg
    2. Navigera till Enkel åtkomst kategori. Att stänga av animationer anses vara en "Enkel åtkomst / tillgänglighet" inställning eftersom det hjälper vissa människor att fokusera bättre.
  • Bild med titeln Inaktivera animeringar i Windows 10 Metod 1 Steg 3.jpg
    3. Välj Andra alternativ fliken från den vänstra rutan. Det här avsnittet är i grunden en diverse samling av tillgänglighetsinställningar som inte hör hemma i någon av de andra "Enkel åtkomst" underkategorier.
  • Bild med titeln Inaktivera animeringar i Windows 10 Metod 1 Steg 4.jpg
    4. Växla reglaget under "Spela animationer i Windows" till "Av". Detta kommer att inaktivera alla animeringar. Toggle-omkopplaren ska vända vit och en svart prick ska vara i vänstra sidan av den. Denna inställning är belägen under "Visuella alternativ" Header längst upp på sidan.
  • För att aktivera animeringar, skjut bara skjutreglaget till "På" (rätt).
  • Metod 2 av 2:
    Selektivt inaktivera animeringar via kontrollpanelen
    Bild med titeln Inaktivera animeringar i Windows 10 Metod 2 Steg 1.jpg
    Bild med titeln Inaktivera animeringar i Windows 10 Metod 2 Steg 1.jpg
    1
    Öppna kontrollpanelen. Du kan starta den via sökfunktionen genom att skriva kontrollpanel och slå ↵ Ange eller välja matchningsresultatet.
    • Eftersom Microsoft försöker migrera bort från kontrollpanelen flyttas inställningarna och läggas till inställningar app. Många inställningar inklusive avancerade är fortfarande närvarande i kontrollpanelen, till exempel förmågan att ange vilka animeringar du ser.Bild med titeln cp_to_s_gear_icons_with_arrow
  • Bild med titeln Inaktivera animeringar i Windows 10 Metod 2 Steg 2.jpg
    2. Klicka eller tryck på "System och säkerhet" rubrik. Välj inte länkarna under rubriken eftersom de tar dig till en helt annan sida.
  • Om kontrollpanelen är konfigurerad för att använda ikonerna, välj ikonen märkt som "Systemet" och hoppa över till steg # 4.
  • Bild med titeln Inaktivera animeringar i Windows 10 Metod 2 Steg 3.jpg
    3. Välj "Systemet" Header för att öppna systemets egenskaper. Du kan också välja "Visa mängd RAM och processorhastighet" eller "Se namnet på den här datorn" Från under rubriken. Båda länkarna tar dig till samma destination.
  • Bild med titeln Inaktivera animeringar i Windows 10 Metod 2 Steg 4.jpg
    4. Öppna avancerade systeminställningar. Välj "Avancerade systeminställningar" från den övre delen av den vänstra rutan. Det är den sista i listan.
  • Bild med titeln Inaktivera animeringar i Windows 10 Metod 2 Steg 5.jpg
    Bild med titeln Inaktivera animeringar i Windows 10 Metod 2 Steg 5.jpg
    5. Gå till prestandainställningarna. Tryck på inställningarna... knappen under "Prestanda" sektion av fönstret. Knappen är placerad under fliken Avancerat i fönstret Systemegenskaper.
  • Bild med titeln Inaktivera animeringar i Windows 10 Metod 2 Steg 6.jpg
    Bild med titeln Inaktivera animeringar i Windows 10 Metod 2 Steg 6.jpg
    6. Välj de inställningar du vill ha. Det kommer att vara under fliken Visuella effekter, som fönstret öppnas som standard.
  • För fullständig kontroll, Anpassa vilka animeringar (och visuella effekter) du vill se. Klicka på knappen Radio bredvid "Beställnings:". Just nedan, avmarkera de effekter som du vill inaktivera och ta en check i rutorna för de som du vill aktivera.
  • Animationsalternativ är de meningar som börjar med följande ord: Animera, blekna och glida.
  • För att aktivera alla animationer (och visuella effekter), klicka på knappen Radio bredvid "Justera för bästa utseendet". Observera att detta kan minska prestanda på lågkraftaggregat.
  • För bästa prestanda, Klicka på knappen Radio bredvid "Justera för bästa prestanda". Alla animationer (och visuella effekter) kommer att stängas av.
  • Att balansera prestanda och utseende, Klicka på knappen Radio Night till "Låt Windows välja vad som är bäst för min dator". Windows aktiverar automatiskt eller inaktiverar specifika inställningar för att balansera bra prestanda och utseende.
  • Bild med titeln Inaktivera animeringar i Windows 10 Metod 2 Steg 7.jpg
    Bild med titeln Inaktivera animeringar i Windows 10 Metod 2 Steg 7.jpg
    7. Spara dina ändringar och avsluta. Klicka eller tryck på den grå OK-knappen längst ner i fönstret Prestanda Alternativ för att spara dina nya inställningar och stäng det. De nya inställningarna du valde kommer att gälla omedelbart.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Du kan också använda sökfunktionen för att öppna de fönster som nämns i stegen.
    • Metod 1: Leta efter animationer eller vänd Windows och välj "Slå på eller av Windows Animationer" från resultaten.
    • Metod 2: Typ utseende, justera, eller prestanda och välj "Justera utseendet och prestanda för Windows" För att direkt öppna kontrollpanelen "Prestationsalternativ" (Visuella effekter) Inställningsfönster.

    Saker du behöver

    • Enhet som kör Windows 10
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande