Så här inaktiverar du cortana i windows 10

Cortana är en molnbaserad virtuell personlig assistent som skapats av Microsoft för Windows 10 och andra plattformar. Cortana kommer att samla dina personuppgifter för att personifiera dina erfarenheter. Detta inkluderar din sökhistorik, platshistorik, kalenderdetaljer, kontakter och innehåll och kommunikationshistorik från meddelanden, appar och meddelanden. Om du är oroad över dina personuppgifter och integritet kan du inaktivera den här funktionen. Den här artikeln visar dig hur Inaktivera Cortana På din Windows 10-dator, men det fungerar bara för Windows 10 Pro eller Enterprise-användare.

Steg

  1. Bild med titeln Öppna Windows Group Policy Editor.jpg
1. Öppna Windows Group Policy Editor. Klicka på Start-menyn, längst ned till vänster på skärmen (eller slå på Fönster knappen i tangentbordet) och sök efter "gpedel.msc"Eller"Gruppredaktör". Välj gpedel.msc eller Redigera grupppolicy från resultaten.
  • Alternativt, öppna SPRINGA funktion genom att trycka på ⊞ WIN+R och typ "gpedel.msc"In i box-hit ↵ ENTER för att fortsätta.
  • Bild med titeln Datorkonfiguration.jpg
    2. Navigera till avsnittet "Datorkonfiguration" och välj administrativa mallar från listan. Det blir det tredje alternativet där inne.
  • Bild med titeln Windows Component.jpg
    3. Dubbelklicka på Windows-komponenter alternativ. Detta öppnar en lista med alternativ.
  • Bild med titeln Windows 10 Sök inställningar.jpg
    4. Välj Sök på höger sida. Slå S knappen Hitta snabbt det här alternativet och dubbelklicka på det.
  • Bild med titeln Inaktivera Cortana i Wind10.jpg
    5. Lokalisera Tillåta cortana därifrån. Det blir det fjärde alternativet på snabbmenyn. Dubbelklicka på det. Detta öppnar ett nytt fönster.
  • Bild med titeln Inaktivera Cortana i Windows 10.jpg
    6. Välj Inaktiverad från fönstret. Klicka på OK knappen för att spara dina ändringar. Starta om datorn för att ta bort Cortana-ikonen eller sökrutan från din aktivitetsfält. Cortana-ikonen kommer att ersättas med en sökikon i aktivitetsfältet. Du är klar!
  • Tips

    För att aktivera Cortana, välj Inte konfigurerad eller Aktiverad från samma inställningar.
  • Kom ihåg att starta om datorn efteråt för de nya ändringarna som ska konfigureras, eftersom det kan ha några konflikter utan att starta om datorn.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande