Hur man bygger en antweight combat robot

Har du någonsin velat bygga en kamprobot?Du trodde förmodligen att det var för farligt och dyrt.Men många kamprobot tävlingar har en viktklass för 150 gram, inklusive robotkrigen.Denna klass kallas "Antweight" i de flesta länder och "Älvvikt" i USA.Det här är mycket billigare än de större stridsrobotarna, och är inte så farliga.Detta gör dem perfekt för människor som är nya för att bekämpa robotar.Den här artikeln kommer att berätta hur du designar och bygger en antweight combat robot.

NOTERA: Denna artikel förutsätter att du redan har läst och byggt En lätt RC-robot.Om du inte har, gå tillbaka och gör det först.Det bör också noteras att den här artikeln gör det inte Rekommendera en viss del för användning med din robot.Detta är att främja kreativitet och mångfald bland robotar.

Steg

  1. Bild med titeln Bygg en antweight Combat Robot Steg 1
1. Förstå reglerna innan du utformar en robot för att tävla, måste du förstå alla regler.Reglerna kan hittas här.De viktigaste byggnadsreglerna som du behöver vara uppmärksam på är storleken / viktkraven (4"X4"X4" 150 gram) och metallpansregeln som säger att du inte kan ha Metal Armor mer 1mm tjock.
  • Bild med titeln Bygg en antweight Combat Robot Steg 2
    2. Vilket vapen ska du använda? En stor del av stridroboten är vapnet.Tänk på en idé för ett vapen, men se till att det passar in i reglerna.För din första antweight bot är det starkt rekommenderat med en "Flipper" eller till och med a "pusher".En flipper är bara ett vapen som kilar sig under en annan robot och trycker upp för att vända dem över.Ett flippervapen, när det är korrekt, kan vara det mest effektiva vapnet i antweight-klassen.En pusher är det enklaste vapnet eftersom det inte finns något aktivt vapen.Hela roboten fungerar som ett vapen genom att trycka de andra robotarna runt.Detta är effektivt på grund av den regel som säger att hälften av arenan inte kan vallas.Du kan driva den andra roboten ur arenan.
  • Bild med titeln Bygg en antweight Combat Robot Steg 3
    3. Välj dina delar.Ja, du måste välja dina delar innan du designar.Men köp inte dem, än.Välj bara dina delar och design i enlighet därmed.Om något inte passar eller inte fungerar medan du fortfarande utformar, sparar du pengar eftersom du kan byta delar nu.Igen, gör inte Köp delarna, än!
  • Välj Drive Servos Det rekommenderas vanligtvis med hjälp av servos istället för motorer för en nybörjares antweight, eftersom du inte behöver en hastighetsregulator som sparar pengar och dyrbar vikt på din robot.Du borde leta efter "micro" servos eftersom de kommer att rädda dig mycket vikt.Var noga med att se till att servo är 360 modifierbar.Det rekommenderas att du får högt vridmoment servos för kamprobotar istället för hög hastighet så det är lätt att driva andra robotar runt, även om du har ett separat vapen.Servos kan köpas här.
  • Om du inte kan hitta en servo som passar dina behov perfekt, överväga att kolla in ett annat avsnitt på den webbplatsen som säljer "Futaba" servos.Futaba är ett annat varumärke som gör servos.Ibland har de olika storlekar än Hitech-märket.
  • Välj en vapenmotor om du har ett aktivt vapen (jag.e. skapar inte en "pusher"), då behöver du förmodligen en motor för att flytta vapnet.Om du har ett vapen som behöver röra sig väldigt snabbt (jag.e. ett spinnande vapen), då bör du få en växlad DC-motor (borstlös brukar fungera bättre, men borstat skulle fungera) med en hastighetsregulator.Det rekommenderas inte att använda ett spinnvapen för din första antweight, eftersom de kan vara svåra att bygga och balansera ordentligt.Men om du skapar ett flipper vapen, vill du använda en servo.Det rekommenderas att få en mikro servo med extremt högt vridmoment så det kan enkelt vända andra robotar.En annan sak att tänka på när du letar efter en vapenservo är typen av redskap.Om du använder nylonväxlar och motorn får mycket stress, kan kugghjulen ta bort över tiden.Försök att få starkare växlar gjorda av metall.
  • Välj hjul när du väljer hjul, var noga med att komma ihåg den regel som säger att roboten måste kunna passa inom en 4"X4"X4" kub.Det betyder att du måste ha hjul som har en diameter mindre än detta.Det rekommenderas att använda 2" diameterhjul.Var noga med att hjulen enkelt kan fästa på servosen.En annan bra teknik att använda i stridsrobotar av vilken storlek som helst är förmågan att köra upp och ner.Ja, kontrollerna blir lite bakåt, men det kan förhindra att du förlorar tävlingen från att vara immobile.Så överväga att göra din robot kortare än dina hjul så att den kan köra upp och ner.
  • Välj en sändare / mottagare när du köper en mottagare, se till att den har det som kallas "Felsäker drift".Det är en regel att ha detta i de flesta tävlingar och en säkerhetsfunktion.AR500-mottagaren gör inte ha detta.Du måste köpa en BR6000 BOT-mottagare, eller en annan mottagare som har den här funktionen.För en sändare rekommenderas det att använda spektrum dx5e.Om du byggde den fjärrstyrda roboten som finns i de relaterade wikihowsna kan du återanvända den sändaren, men du måste köpa en ny mottagare.
  • Välj ett batteri i hög grad rekommenderas att du får ett lipo-batteri istället för ett NiMH-batteri.Lipo batterier är lättare.Men de är farligare, dyra och kräver en speciell laddare.Investera pengarna i ett lipo-batteri och en laddare för att spara på den dyrbara vikten.
  • Välj ett material materialet chassit och rustning är gjord av på en kamprobot är oerhört viktigt eftersom det är det som förhindrar fiendens vapen från att piercera dina elektriska komponenter.Det finns tre huvudval som du bör välja mellan: (Obs! Det finns mer, men det är bäst för den här viktklassen) aluminium, titan och polykarbonat.Aluminium är lätt och stark, men det kan vara dyrt och svårt att skära.Plus det kan inte vara mer än 1 mm alls.Titan är lätt och extremt stark, men är svår att skära och extremt dyrt.Detta är också föremål för den 1 mm tjockleksregeln.Polykarbonat, eller lexan, är en lätt, billig, lätt att skära, splittrad, stark plast som ibland används i punktsäkerhet.Polykarbonat är också en plast så det kan vara så tjockt som du vill, men det rekommenderas att få det ca 1 mm tjockt.Det rekommenderas starkt att använda polykarbonat.Det är så hållbart att denna plast är plasten som utgör arenan väggar för antweight tävlingar.När du köper, var noga med att få extra, om du förstör dig.
  • Bild med titeln Bygg en antweight Combat Robot Steg 4
    4. Få specifikationer Nu när du har alla valda delar, måste du få storlek och viktspecifikationer.De bör listas på webbplatsen där du köpte dem från.Konvertera alla värden i tum till MM med en omvandlare.Skriv specifikationerna (i mm) på ett pappersark för alla dina komponenter.Konvertera nu alla viktvärden (OZ, LB) till gram med en omvandlare.Skriv viktspecifikationerna på ett papper.
  • Bild med titeln Bygg en antweight Combat Robot Steg 5
    5. Utforma det Du vill att designen är så exakt som möjligt.Det betyder att du borde försöka ditt bästa för att göra designen 3D på en dator, snarare än 2D på ett pappersark.Men 3D-designen behöver inte se komplexa, en enkel som är gjord av rektangulära prismor och cylindrar kommer att vara tillräckliga.
  • Lägg upp vikten av delarna (i gram) och se till att de totalt är mindre än 150 gram.
  • Om du inte har CAD, ladda ner den fria versionen av Sketchup.
  • Ta några av de fria tutorialerna på Sketchup för att lära dig alla grunderna.
  • Skapa alla komponenter du använder på SketchUp med hjälp av de storlek som du skrev ner.
  • Design ut ditt chassi och rustning.Var noga med att göra det mindre än 4x4x4 tum.
  • Montera alla komponenter i 3D-chassi / rustningsmodellen för att se om de passar samtidigt.Detta hjälper dig också att bestämma var komponenterna kommer att vara.
  • Bild med titeln Bygg en antweight Combat Robot Steg 6
    6. Beställ dina delar om alla dina komponenter passar in i din design felfritt, beställ dina delar.Om inte, överväga nya delar.
  • Bild med titeln Bygg ett antweight Combat Robot Steg 7
    7. Montera det nu, du måste sätta ihop din chassi / rustning.Lägg alla dina komponenter i var du lägger dem i din design.Anslut allt och testa det.Du bör försöka montera det på ett sätt som du enkelt kan ta ut komponenter om de behöver bytas ut.Komponenterna kan behöva bytas ut mer än en vanlig robot eftersom den här roboten kommer att kämpa.De angripande robotarna kan skada din.Det rekommenderas att använda kardborreband för att hålla komponenterna i.
  • Bild med titeln Bygg en antweight Combat Robot Steg 8
    8. Öva körning oavsett hur bra en robot du har, om du faller, förlorar du.Innan du ens tänker på konkurrerande, kommer du behöver att träna körning.Använd upp och ner koppar för kottar och kör igenom.Använd Styrofoam Cups för mål och attackera dem (försök att göra det på ett litet bord så att du kan träna dem och inte faller av dig själv).Försök även köpa en billig RC-bil (på en annan frekvens som din robot), har en annan person köra den på ett bord och försök att slå av dem eller förstöra bilen, utan att falla av dig själv.Om du känner en annan person med en antweight robot, har du vänliga slagsmål med honom (om möjligt, byt ut spinnande vapen med ett mindre destruktivt plastvapen).
  • Bild med titeln Bygg en antweight Combat Robot Steg 9
    9. Tävla hitta en tävling i ditt område och ha kul att förstöra andra robotar!Kom ihåg att om du kommer att tävla i USA måste du leta efter feervägskonkurrenser, inte antweight..
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Beställ extra delar till din robot.Eftersom det här är en kamprobot, kan dina delar bli skadade i strid.Om du har extras till hands kan du ersätta delar snabbare.
  • Regeln säger att roboten måste kunna passa inom en 4x4x4 tums kub, men det kan expandera efteråt med fjärrkontroll.Du kan göra det här fördelaktigt.Till exempel, om du flipper vapen sträcker sig för långt, försök att designa det så att flipper kan gå rakt upp och är mindre än fyra inches lång, men när flippen sätts ner (efter att kuben lyfts), längden är större än 4".
  • Om du vill göra din robotstans, borde du ansluta en servo till en sfärisk "axel", och har armen set i 90 graders vinkel, så det kastar upper.
  • Kommer din robot att vara mer defensiv eller stötande?Eftersom din vikt är begränsad, kanske du vill använda mer vikt för att göra vapnet än rustningen eller vice versa.Försök att hålla det balanserat för din första robot, men.
  • Varje robot kan alltid förbättras.Bara för att din första modell inte fungerade, skrot inte helt.Du kanske bara måste byta ut en motor.Även efter att du har en helt funktionell robot, kan du fortfarande förbättra.Leta efter motorer som bättre passar ditt syfte, om den nya motorn inte fungerar i designen, behåll bara det och du kanske kan använda den för en annan robot.Försök att uppgradera några bitar (vanligtvis fram, rygg och vapen) på pansar till aluminium, eller till och med titan till bättre "spinnbeständig" Det.
  • Kom ihåg att du kanske kan passa din robot i kuben diagonalt.
  • Om du använder Sketchup kan du kanske hitta några perfekta modeller av servos och andra komponenter i lager.Sök bara efter servos namn (eller den komponent du vill) och se om något kommer upp.Inte allt är där, men det du kan hitta kommer vanligtvis att se bättre ut och ge dig en mer exakt modell.Var noga med att modellen du hittar är lika stor som den faktiska delen
  • Om du är erfaren i mekanik och stridrobotar, kan du försöka bygga en vandringrobot.Om du gör en kamprobot som går, får du vanligtvis extra vikt för att arbeta med.
  • När du har byggt din första robot och har en fast förståelse för stridrobotar, försök att bygga en annan.Men den här gången, var unik.Försök att göra saker annorlunda än andra som gör robotar i den här viktklassen.Om du är verkligen ambitiös kan du försöka bygga en flygrobot!Flyga robotar är för närvarande fortfarande tillåtna i reglerna, men de får sällan byggda.
  • Varningar

    Använd alltid säkerhetsglasögon när du skär med materialet eller man använder roboten.
  • Vissa arenor anses vara osäkra för spinning vapen på robotar.Försök inte använda ett spinnvapen i en av dessa arenor.
  • Även mikropneumatik är farliga.Om du använder pneumatik är du säker på att följa alla säkerhetsriktlinjer.
  • Lipo-batterier är ytterst farlig.Do inte Ladda dem med hjälp av en laddare för NIHM eller NICAD-batterier.Lipo-batterier behöver en speciell laddare.
  • Även bekämpa robotar är det här små att vara farliga.Om du använder ett spinnvapen, stå tillbaka när du använder det och koppla ur det när du arbetar på det.
  • Lipo-batterier kan fånga eld om genomborrad.Vid utformning av din robot, försök att placera batteriet någonstans att det inte blir trängt.Om batteriet fångar eld, anger reglerna att du kan inte Tryck på roboten medan den är i brand.Det kommer inget försök att göra det, vilket innebär att alla dina andra komponenter kan bli förstörda.Skydda det här batteriet som det är robotens hjärta!
  • Saker du behöver

    2 Modifierad Drive Servosmaterial för Robotlipo Batteriestransmitter / Receiver

    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande