Hur man skapar små url-länkar

Någonsin ville skicka någon en länk bara för att hitta den var längre än ditt meddelande? Vissa URL-adresser kan vara alltför långa och obevekliga. Lyckligtvis finns det flera webbplatser som låter dig förkorta dessa webbadresser till förkortade webbadresser som lättare kan placeras i e-post, meddelanden eller annat onlineinnehåll. Kortare webbadresser är särskilt användbara när du försöker dela länkar över sociala medier.

Steg

Metod 1 av 2:
Använder bitly
  1. Bild med titeln Skapa små URL-länkar Steg 1
1. Besök den bitly webbplatsen. Du hittar det lätt nog på Bitande.com. Du kommer omedelbart se en stor textruta följt av ytterligare information om Bitly`s tillgängliga tjänster.
  • Bild med titeln Skapa små URL-länkar Steg 2
    2. Skapa en förkortad URL. Helt enkelt kopiera och klistra in din långa webbadress i textrutan bredvid kortsidan. När du klämmer på webbadressen förkortar Bitly automatiskt länken och presenterar dig resultatet i samma ruta där du klistrade in den ursprungliga länken.
  • Bild med titeln Skapa små URL-länkar Steg 3
    3. Kopiera din nya länk och klistra in den var du behöver det. Shorten-knappen blir automatiskt en kopieringsknapp som gör att du kan kopiera den nya länken med en helt enkelt klicka.
  • Bild med titeln Skapa små URL-länkar Steg 4
    4. Registrera dig med Bitly (valfritt) för ökad funktionalitet. Ett gratis Bitly-konto kan du unikt anpassa dina länkar, dela dem över enheter och plattformar och hålla reda på deras prestanda med Analytics.
  • Anpassa din förkortade URL är lätt. Skapa din nya länk, och då kommer du automatiskt att tas till en redigeringsflik som låter dig justera den bakre delen av länken till en anpassad webbadress och lägga till en titel om du vill. Om du vill återställa redigeringsfunktionen klickar du bara på fliken med pennaikonen på den.
  • Bitly kommer också att visa gratis kontoanvändare alternativen att kopiera eller dela förkortade webbadresser. Dessa funktioner finns längst upp på redigeringspanelen och bredvid någon länk som du väljer på din personliga användarsida.
  • Uppgraderade (betalda) Konton tillåter användare att skapa länkar med funktionalitet som är specifika för mobila enheter, använd utökade analysdata, varumärke dina webbadresser eller skapa och hantera sofistikerade marknadsföringskampanjer.
  • Metod 2 av 2:
    Använder tinyurl
    1. Bild med titeln Skapa små URL-länkar Steg 5
    1. Besök Tinyurl webbplats. Du hittar detta på Tinyurl.com. Du hittar ett välkomstmeddelande och ett par textrutor i mitten av sidan.
  • Bild med titeln Skapa små URL-länkar Steg 6
    2. Skapa en förkortad URL. Ange bara den ursprungliga webbadressen i textrutan som säger "Ange en lång URL för att göra liten." När du har kopierat och klistrat adressen i textrutan, klicka bara på "Göra tinyurl!" knapp till höger. Du kommer att skickas till en ny skärm med en förkortad URL och en alternativ "förhandsvisning" version av den här webbadressen.
  • Om det finns några fel som finns i din ursprungliga webbadress (som mellanslag), kommer Tinyurl att presentera dig med fasta alternativ när du slår på "Göra tinyurl!" knapp.
  • Du kanske vill anpassa den förkortade URL-adressen med formulering som bättre återspeglar länken i fråga. För att göra det, skriv in önskad formulering i textrutan märkt "Custom Alias ​​(valfritt)" innan du klickar på "Göra tinyurl!" knapp.
  • Bild med titeln Skapa små URL-länkar Steg 7
    3. Skapa en tinyurl-knapp på verktygsfältet för extra bekvämlighet. Denna valfria process kommer att lämna en knapp på webbläsarens länkverktygsfält som påskyndar skapandet av förkortade webbadresser. Att göra det, klicka på "Gör verktygsfältet" På huvudsidan är LEFTHAND-menyn. Följ sedan instruktionerna genom att dra den angivna länken till din verktygsfält. När du gör det kan du skapa en förkortad URL för den sida du för närvarande på genom att klicka på verktygsfältet.
  • Din länkverktygsfält kanske inte är synlig beroende på dina önskemål. För att aktivera det, välj Visa från din webbläsares meny och klicka sedan på menyn Verktygsfält för att göra den synlig.
  • Om du inte kan placera länken på verktygsfältet eller föredra att den ska ligga bland dina bokmärken, kan du också dra länken i dina favoriter eller bokmärken för enkel åtkomst. Detta kan vara en värdefull investering för alla som använder bitly för affärsändamål.
  • Tips

    Länkar som publiceras på Twitter kommer automatiskt att bli förkortade webbadresser tack vare plattformens t.med service. Skriv bara eller klistra in den ursprungliga länken i twitter-textrutan, och den kommer automatiskt att ändras till en längd av 23 tecken. Sedan tweet bort.

    Varningar

    Vissa människor kan tveka att klicka på en länk med en URL-förkortningstjänst eftersom de misstänker det som spam eller till och med ett virus. Följaktligen kan du önska att inkludera ett personligt meddelande tillsammans med din länk för att minska eventuella problem.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande