Så här aktiverar du ett fm-chip på android

Thistaaches du hur du aktiverar FM-mottagaren på en Android-telefon.Modemet som används i de flesta smartphones kan ta emot en FM-signal.Men många tjänsteleverantörer och tillverkare har valt att inaktivera FM-kapacitet.Inte alla smartphones kan inte ta emot en FM-signal. Om din Android-smartphone eller tablett kan ta emot FM, kan du låsa upp FM-mottagaren med en app som heter NexTradio.Du behöver också något med en tråd, till exempel ett par trådlöst hörlurar, för att fungera som en antenn.

Steg

  1. Bild med titeln Aktivera ett FM-chip på Android steg 1
1. Öppna Google Play Store
Bild med titeln androidgoogleplay.jpg
app.Det är appen som har en ikon för en färgstark "Play" triangel.
  • Bild med titeln Aktivera ett FM-chip på Android steg 2
    2. Typ Nextradio I sökfältet.Sökfältet toppen av Google Play Store.När du skriver något i sökfältet visas en lista med matchande appar under sökfältet.
  • Bild med titeln Aktivera ett FM-chip på Android steg 3
    3. Knacka Nextradio Gratis Live FM-radio.Det är appen som har en ikon som liknar en blå radio.Detta visar NEXTRADIO INFO-sidan.
  • Bild med titeln Aktivera ett FM-chip på Android steg 4
    4. Knacka Installera.Det är den gröna knappen under bannern högst upp på informationssidan.Detta installerar appen.
  • Bild med titeln Aktivera ett FM-chip på Android steg 5
    5. Öppna Nextradio.Du kan öppna NexTradio genom att trycka på "Öppna" I Google Play-butiken, eller du kan trycka på ikonen med en blå radio på din startsida eller applåda.Om din Android-enhet kan ta emot en FM-radiosignal visas ett meddelande som säger "Lyckost!Din enhet är FM-aktiverad så att du kan njuta av live, lokal FM-radio".
  • Bild med titeln Aktivera ett FM-chip på Android steg 6
    6. Anslut ett par trådlöst hörlurar och svep åt vänster.Tråden i hörlurarna fungerar som antenn.När du har ett par trådbundna hörlurar anslutna, svep åt vänster på skärmen för att visa nästa bild.
  • Trådlösa och Bluetooth-hörlurar kan inte fungera som radioantenn.
  • Bild med titeln Aktivera ett FM-chip på Android Steg 7
    7. Knacka Jag är redo!.Det är den vita knappen längst ner på skärmen.Nextradio söker efter lokala radiostationer.
  • Om en popup-skärmar ber dig att tillåta NexTradio att komma åt den här enhetens plats, tryck på Tillåta.
  • Bild med titeln Aktivera ett FM-chip på Android steg 8
    8. Knacka Lokal FM-radio eller lokala strömmar.Dessa alternativ är under bannern längst upp på skärmen.Detta visar lokala radiostationer.
  • Bild med titeln Aktivera ett FM-chip på Android steg 9
    9. Tryck på en radiostation.När du hittar en radiostation vill du lyssna på, tryck på den för att börja spela radiostationen via dina hörlurar.Det kan ta ett ögonblick för radiostationen att ladda.
  • Om du inte vill lyssna på radiostationen via hörlurarna, tryck på knappen med tre vertikala prickar ( ) i det övre högra hörnet.Tryck sedan på Utgång till högtalare Att lyssna på radion på enhetens högtalare.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande