Hur man skapar en förenklad 3d-modell av ett bluetooth-chip

Den här artikeln är avsedd att hjälpa dem med en grundläggande förståelse för Siemens NX 12.0 För att kunna skapa ett enkelt Bluetooth-chip (icke-funktionellt). Detta innebär att ha en god förståelse för datumplanet som existerar i NX 12.0 arbetsyta, liksom en god förståelse för NX 12: s funktionalitet.0. Detta är inte avsett för personer som är helt nya till NX 12.0, men med tillräckligt med övning är detta lilla projekt definitivt uppnåelig för en nybörjare NX 12.0 användare.

Steg

  1. Bild med titeln Startingscreen.jpg
1. Öppna program NX 12.0 och klicka på "Ny". Du kommer att riktas till det nya delfönstret
  • Bild med titeln creationofpart.jpg
    2. Medan i det nya delfönstret, se till att modellen är vald och se till att dimensionerna är i mm. Namn på filnamnet ett lämpligt namn, till exempel "Simple_chip.pret". Efter det här är klickat på "OK" I botten till höger tar programmet några ögonblick för att ladda din nya .PRT-fil. När det är klart kommer du att se en tom arbetsyta
  • Bild med titeln Skärm Skott 2020 11 08 vid 5.00.55 pm.jpg
    3. Klicka på "Skiss" Skapande verktyg längst upp till vänster för att skapa en ny skiss.
  • Bild med titeln CreatSketchWindow.jpg
    Bild med titeln CreatSketchWindow.jpg
    4. A "Skapa skiss" Fönstret visas, se till att inställningarna för den nya skissen är som visas ovan, med skissen är närvarande i X-Y-planet. Därefter klickar du på "OK"
  • Bild med titeln rektanglecreation.jpg
    5. tryck på "r" Skriv in tangentbordet. Detta kommer att ta upp rektangelverktyget, och du måste ange en utgångspunkt. I det här fallet är detta vid ursprungspunkten. För bredden, sätt in 4.3mm, och höjden är 4.3mm också.
  • Bild med titeln rektangelproextrude.jpg
    Bild med titeln rektangelproextrude.jpg
    6. Klicka på musen någonstans på arbetsytan en gång. Tryck sedan på "Fly" nyckeln och ovanstående skiss har skapats.
  • Bild med titeln rektangularextrude.jpg
    Bild med titeln rektangularextrude.jpg
    7. tryck på "x" Skriv in tangentbordet. Detta kommer att ta upp extruderverktyget, som används för att göra 2-dimensionella skisser i tredimensionella föremål. Se till att alla värden matchar de som är ovanför. Den enda förändringen som måste göras ändras "Slutet" värde till 1 mm, efter det här klicket på "Tillämpa"
  • Bild med titeln CircuitsKetch.jpg
    8. Klicka på "Skiss" knappen längst upp till vänster för att skapa en ny skiss.Välj sedan objektets övre yta (den som vetter mot den positiva Z-riktningen). Det här är att skapa ett mellanslag för att rita kretsen ovanpå det skapade objektet. Klick "OK" och synvinkeln på arbetsytan kommer att förändras, med perspektivet ser över toppen av objektet
  • Bild med titeln Antennachip.jpg
    9. tryck på "r" Skriv in tangentbordet för att börja skapa antenner. Detta kommer att ta upp rektangelverktyget, men den här tidskoordinaterna måste sättas in så att antennerna är på rätt plats i förhållande till resten av chipet. Sätt i koordinaterna (-1.5, 3.5), lägg sedan i dimensionerna 1.2 för bredden och 3.5 för höjden. Det ska då se ut som rektangeln ovan.
  • Bild med titeln Feedantennaeandcircuitry.jpg
    10. tryck på "r" Skriv igen på ditt tangentbord för att börja skapa mindre rektanglar (motstånd och kondensatorer) på kretsen. Detta kommer att ta upp rektangelverktyget, och börjar vid koordinater (-4,4), börja skapa rektanglar som har höjd 0.3 mm och bredd 0.3 mm och är åtskilda av 0.2 mm. Detta kommer att ta lite tid så se till att alla koordinater är korrekta. Den färdiga skissen ska se ut som ovanstående.
  • Bild med titeln CretseXtrudered.jpg
    11. tryck på "x" Skriv in tangentbordet. Detta kommer att ta upp extruderverktyget, och kommer att användas på hela skissen som just skapades ovanpå det rektangulära ansiktet. Detta inkluderar motstånden / ledarna och antennerna. Det enda värdet som måste ändras efter att ha valt alla komponenter är ändavståndsvärdet, vilket kommer att vara 0.3 mm. Arbetsytan visar en förhandsgranskning av det extruderade objektet, så var inte oroligt om arbetsytan ändrar synvinkel dramatiskt. Klicka på "Tillämpa" Efter detta är slutfört
  • Bild med titeln Circuitlines.jpg
    Bild med titeln Circuitlines.jpg
    12. tryck på "L" Skriv in tangentbordet. Detta kommer att ta upp linjesverktyget, och detta kommer att användas för att ansluta de mindre rektanglarna till antennerna. Detta behöver bara göras till 1 eller 2 små rektanglar, eftersom den kraft som strömmar kommer att delas mellan de mindre rektanglarna och antennerna. En exempelkonfiguration visas ovan, men anslutningarna kan göras på något sätt eftersom detta är ett icke fungerande 3-D-objekt.
  • Bild med titeln CretslineExTrue.jpg
    13. tryck på "x" Skriv in tangentbordet. Detta kommer att ta upp extruderverktyget, som kommer att användas för att extrudera de linjer som just skapades med ett avstånd av 0.15 mm. Det enda värdet som måste ändras i extruderingsfönstret är ändavståndet, vilket ska ställas in på 0.15 mm.
  • Bild med titeln slutadebluetoothchip.jpg
    Bild med titeln slutadebluetoothchip.jpg
    14. Grattis! Du har nu en förenklad, färdig, icke-fungerande 3-D-modell av en 4.0 Bluetooth-chip med låg energi!
  • Tips

    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande