Hur man konverterar en vhs till dvd

Konvertera VHS-band till DVD-skivor är ett bra sätt att bevara, dela och förbättra de gamla hemvideos som kanske inte åldras mycket graciöst. Den här artikeln beskriver två metoder för att göra det båda producerar samma kvalitetsvideo. Den första metoden involverar med en fristående DVD-inspelare. Denna metod är snabb och enkel, men ger dig mindre flexibilitet för att ändra dina videoklipp och hårdvaran kostar något mer. Den andra metoden innebär att du använder din dator och en analog-till-digital videoomvandlare för att konvertera dina VHS-band till MPEG-filer och sedan bränna dem till DVD-skivor. Denna metod tar mer tid men ger dig mer flexibilitet för att redigera dina filmer och lägga till DVD-funktioner som menyer och kapiteltitlar. Det låter dig också lagra filmer på en hårddisk eller molnlagring, effektivt "säkerhetskopiera" dina hemvideor - men dessa filer är stora och lagrar många av dem skulle kräva mycket utrymme.

Steg

Metod 1 av 2:
Använda en fristående DVD-inspelare
  1. Bild med titeln Konvertera en VHS till DVD-steg 1
1. Köp en DVD-inspelare. En VHS-till-DVD-inspelare ger i grunden dig en DVD-kopia av ditt band i realtid.
  • DVD-inspelare kostar mellan $ 100- $ 200 på stora elektroniska butiker eller online. Du kan också hitta en mellan $ 50- $ 75 i gott skick på eBay.
  • Med en DVD-inspelare har du inte mycket flexibilitet så långt som menyer, knappar och kapitelinställningar, men det är det snabbaste och enklaste sättet att konvertera VHS till DVD.
  • Om du har en videobandspelare eller videokamera med FireWire-anslutningar kan du få en DVD-inspelare med FireWire-anslutningar och överföringsband med högre kvalitet. FireWire-portarna liknar USB-portar, förutom att de är smalare och avsmalnande i slutet.
  • Bild med titeln Konvertera en VHS till DVD-steg 2
    2. Hitta rätt kabel. Din videobandspelare / videokamera eller DVD-inspelare kan ha kommit med rätt kabel för att ansluta till den andra, men om inte, måste du hitta eller köpa en.
  • Både din DVD-inspelare och din videobandspelare ska kunna ansluta till en RCA eller S-Video-kabel. RCA-kablar är röda, vita och gula och ansluter till sina motsvarande färgade portar på både DVD-inspelaren och videobandspelaren. S-Videokablar har fyra små, runda stiftkontakter. Kontrollera baksidan av båda dina enheter för att se vilken typ av kabel du behöver. Om du inte har rätt kabel kan du hitta den på en elektronisk butik eller online för $ 5- $ 10.
  • Om du använder en videokamera, ska den kabel som följde med den anslutas till din DVD-inspelare. Om du inte längre har det kan du hitta rätt kabel på en elektronisk butik eller online för $ 5- $ 10.
  • Om din DVD-inspelare och videobandspelare / videokamera har FireWire-portar, se till att din FireWire-kabel matchar dem exakt. Antalet stift och formen på en FireWire-kabel kan variera något - de är inte alla samma. Om du inte har rätt kabel kan du hitta den på en elektronisk butik eller online för $ 5- $ 10.
  • Bild med titeln Konvertera en VHS till DVD-steg 3
    3. Anslut din videobandspelare / videokamera till din DVD-inspelare.
  • Bild med titeln Konvertera en VHS till DVD-steg 4
    4. Sätt i ditt band i din videobandspelare och en DVD-R i DVD-inspelaren.
  • Bild med titeln Konvertera en VHS till DVD-steg 5
    5. Tryck på "Record" på din DVD-inspelare. Du vill starta DVD-inspelaren först så att du inte skär av början av videon.
  • Bild med titeln Konvertera en VHS till DVD-steg 6
    6. Tryck på "Spela" på din videobandspelare / videokamera. Så snabbt som möjligt efter att ha tryckt på "Spela in" på din DVD-inspelare, tryck på "Spela" på din videobandspelare / videokamera.
  • Bild med titeln Konvertera en VHS till DVD-steg 7
    7. Klipp delar av videon du inte vill ha. Tryck på "PAUSE" på DVD-inspelaren och spola fram videobandspelaren / videokameran genom delar du vill redigera ut. När du har nått slutet av den del du vill klippa, starta om DVD-inspelaren igen och börja spela ditt band.
  • Bild med titeln Konvertera en VHS till DVD-steg 8
    8. Sluta spela in. När du når slutet av din video eller slutet av den del du vill spela in, tryck på "Stop" på din DVD-inspelare.
  • Om du når slutet av ditt band och din video stannar automatiskt, kommer din DVD-inspelare att sluta spela in automatiskt.
  • Metod 2 av 2:
    Konvertera till en redigerbar film på din dator
    1. Bild med titeln Konvertera en VHS till DVD-steg 9
    1. Förbered dina resurser. Du behöver en fungerande videobandspelare, en analog-till-digital Video Converter, en dator med en DVD-brännare, tom DVD-R, Movie Editing Software och DVD Burning Software.
    • Denna metod tar flera timmars arbete i en timmes video-men du har sannolikt redan det mesta av utrustningen, förutom omvandlaren. Denna metod ger dig också flexibiliteten att redigera videon så mycket som du vill, lägga över övergångar, specialeffekter, musik, etc.
    • Analog-till-digitala video omvandlare kostar var som helst från $ 15 till $ 75 och finns på elektroniska butiker eller online. De dyrare omvandlarna kommer med avancerad redigeringsprogramvara.
  • Bild med titeln Konvertera en VHS till DVD-steg 10
    2. Anslut din videobandspelare till din dator med en analog-till-digital videoomvandlare. En analog-till-DV-omvandlare har en USB-anslutning på ena sidan och röda, vita och gula RCA-kablar på den andra. Anslut RCA-kablarna till motsvarande färger på baksidan av din videobandspelare och anslut USB-kabeln till din dator.
  • Bild med titeln Konvertera en VHS till DVD-steg 11
    3. Öppna din redigeringsprogramvara. Denna programvara kommer standard med Mac och de flesta versioner av Windows, och är också tillgänglig för nedladdning. Det finns också fler avancerade versioner som du kan köpa, om du letar efter mer avancerade filmfunktioner.
  • På en Mac är detta iMovie.
  • På en dator är den filmskapare. Movie Maker kommer standard i Windows Vista, XP och 7. Windows 8 och 10 användare kan ladda ner det.
  • Bild med titeln Konvertera en VHS till DVD steg 12
    4. Importera videon. Detta kan ta mycket tid och hårddiskutrymme. Två timmars fotografier kommer att skapa en 1GB - 2GB MPEG-fil.
  • I iMovie, välj Fil > Ny film och välj ett tema. Välj sedan knappen "Importera video" längst upp (det ser ut som en nedåtgående pekande pil). Följ anvisningarna för att importera din video.
  • I Movie Maker, välj Fil > Importera från digital videokamera, och följ anvisningarna att importera din video.
  • Bild med titeln Konvertera en VHS till DVD-steg 13
    5. Redigera innehållet. Här är där fördelarna med denna metod betalar. Du kan redigera din video och lägga till menyer och kapitel innan du bränner din DVD.
  • Bild med titeln Konvertera en VHS till DVD-steg 14
    6. Bränn din DVD.
  • På en Mac, välj Fil > Dela med sig > Fil och spara din filmfil. Du måste ladda ner och installera brännprogram om du inte redan har det, till exempel brännskada för OS X.. Använd den här applikationen till Exportera din film till DVD.
  • På en dator kan du göra det i Movie Maker. Klicka på menyikonen i det övre vänstra hörnet, välj Spara film > Bränna dvd. Följ anvisningarna för att bränna din DVD.
  • Bild med titeln Konvertera en VHS till DVD steg 15
    7. Se till att datorn inte kommer att sova automatiskt under bränning. Detta kan avbryta DVD-bränningsprocessen och röra upp din film.
  • På en Mac kan du göra det under Systeminställningar > Energi sparare. På "Slå av displayen" Flytta inställningen till "Aldrig" och välj "Förhindra datorn från att sova automatiskt". Se till att du återställer dessa inställningar tillbaka till standard när du är klar - din dator behöver sova!
  • På en dator, gå till Start > Kontrollpanel > System och säkerhet > Strömalternativ > Välj en energiplan > Ändra planinställningar > Ändra avancerade ströminställningar > Avancerade inställningar. Ändra båda "sömnen efter" och "viloläge efter" till "aldrig". Se till och återställa dessa inställningar till standard när du är klar!
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Ett annat alternativ är en VHS-till-DVD-konverteringstjänst. Denna tjänst kostar vanligtvis mellan $ 15 - $ 40 per tejp när en DVD skickas tillbaka till dig. Tjänster sträcker sig från en direkt kopia av ditt ursprungliga tejp på DVD till online videoredigerare som låter dig skapa anpassade filmer och kombinera bilder från flera band. Sams Club, Costco, Walgreens och Walmart har alla denna tjänst.
  • Om din VHS-videobandspelare har en skärmkontroll, vrid den nere för mindre ljud. Bilden blir mjukare, men kommer i slutändan att producera en bättre bild.
  • Rengör tejphuvudena på din analoga videobandspelare eller videokamera, speciellt om ditt band är gammalt. Detta hjälper dig att få den bästa bilden möjligt.
  • Om du har två timmar VHS och överför det till en DVD, kan du hitta en minskning av kvaliteten. Om ditt program tillåter, ändra upplösningen från 720x480 till 352x480. Detta kan förbättra kvaliteten på din överföring.
  • Varningar

    Om du konverterar din analoga video till DV innan du sätter den på DVD, var inte chockad när du ser storleken på den DV-fil som den fångar till din dator. DV-filer tar upp nästan 14 gigabyte per timme.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande