Hur konverterar du wma till mp4

WMA-filer är ett Windows-ljudfilformat, och kan enkelt spelas i Windows Media Player. Tyvärr spelar WMA-formatet inte snyggt med Mac-datorer eller iOS-enheter, och måste omvandlas till ett format som de stöder. Digital Rights Management (DRM) kan lägga till problemets komplexitet, eftersom DRM hindrar dig från att konvertera filen till ett annat format. Om någon av dina WMA-filer är skyddade av DRM måste du ta bort DRM från dem innan du konverterar.

Steg

Del 1 av 2:
Avlägsna DRM
  1. Bild med titeln Konvertera WMA till MP4 steg 1
1. Förstå varför du kan behöva göra det här. WMA-filer är Windows Music / Audio-filer och musik i det här formatet som har köpts från nätbutikerna skyddas med Digital Rights Management (DRM). Detta förhindrar att du konverterar filerna tills du har tagit bort DRM från filen.
  • Denna metod måste utföras i Windows, även om du försöker konvertera på en Mac. När filerna har tagits bort av DRM kan du konvertera dem på vilket system som helst.
  • Du kommer att bränna de skyddade filerna till ljud-CD-skivor och sedan rippa dem tillbaka till datorn för att ta bort dem av DRM. Detta kommer att resultera i en liten förlust av ljudkvalitet. Du behöver en enhet som kan bränna CD-skivor (de flesta moderna datorer har en).
  • Bild med titeln Konvertera WMA till MP4 Steg 2
    2. Kontrollera om filerna är skyddade. Inte alla WMA-filer har DRM. Du kan snabbt kontrollera filer för att se om de är skyddade. Om ingen av de filer du vill konvertera är skyddade, kan du Hoppa över till nästa avsnitt.
  • Öppna mappen som innehåller de filer du vill kontrollera.
  • Högerklicka på en WMA-fil och välj "Egenskaper".
  • Klicka på fliken Detaljer och bläddra till botten. Leta efter "Skyddad" inträde. Om det står "Ja", Filen är skyddad med DRM.
  • Bild med titeln Konvertera WMA till MP4 steg 3
    Bild med titeln Konvertera WMA till MP4 steg 3
    3. Öppna Windows Media Player. Windows Media Player installeras med Windows, och innehåller alla FO de verktyg du behöver för att ta bort DRM från WMA-filer.
  • Bild med titeln Konvertera WMA till MP4 Steg 4
    Bild med titeln Konvertera WMA till MP4 Steg 4
    4. Lägg till filerna i Windows Media Player-biblioteket om de inte redan är. Du kan klicka och dra ett urval av filer direkt i Windows Media Player-fönstret för att snabbt lägga till dem i biblioteket.
  • Bild med titeln Konvertera WMA till MP4 steg 5
    Bild med titeln Konvertera WMA till MP4 steg 5
    5. Klicka på "Bränna" Fliken i Windows Media Player. Detta finns längst ner på höger sida av skärmen. Om du inte ser fliken Bränn, tryck på Ctrl+1 För att öppna bibliotekets vy.
  • Bild med titeln Konvertera WMA till MP4 steg 6
    Bild med titeln Konvertera WMA till MP4 steg 6
    6. Dra de låtar du vill ta bort i brännarlistan. Om du vill lägga till mer musik än att passa på en enda CD, kan du bläddra igenom listan för att se hur många CD-skivor som krävs.
  • Bild med titeln Konvertera WMA till MP4 STEG 7
    Bild med titeln Konvertera WMA till MP4 STEG 7
    7. Sätt in en blank cd-r. Stäng autoplayfönstret om det öppnas.
  • Bild med titeln Konvertera WMA till MP4 steg 8
    Bild med titeln Konvertera WMA till MP4 steg 8
    8. Starta brännprocessen. Beroende på din brännare kan det ta flera minuter att slutföra. Den färdiga CD-skivan kommer att matas ut automatiskt.
  • Bild med titeln Konvertera WMA till MP4 Steg 9
    Bild med titeln Konvertera WMA till MP4 Steg 9
    9. Upprepa för resten av din musik. När cd-skivorna utmatar kan du infoga en ny blank CD och Windows Media Player fortsätter automatiskt att bränna listan.
  • Bild med titeln Konvertera WMA till MP4 steg 10
    Bild med titeln Konvertera WMA till MP4 steg 10
    10. Ange dina cd-rippningsalternativ. Innan du rippar låtarna tillbaka till din dator, vill du justera dina inställningar så att du får den bästa kvaliteten.
  • Klicka på menyn Verktyg och välj "alternativ". Om du inte ser menyn Verktyg trycker du på Alt. Klicka på fliken Rip Music.
  • Ändra platsen som Window Media Player sparar de rippade låtarna om du vill. Om du inte ändrar det, notera var det är så att du kan hitta filerna senare.
  • Flytta skjutreglaget längst ner till höger för att säkerställa att du får den bästa kvaliteten.
  • Du kan välja "Mp3" Från menyn Format, som kan spara dig från att behöva utföra metoden i nästa avsnitt för att konvertera filerna till MP4.
  • Bild med titeln Konvertera WMA till MP4 STEG 11
    Bild med titeln Konvertera WMA till MP4 STEG 11
    11. Sätt i den första brända cd-skivan i din dator. När du är klar, sätt in den första cd-skivan som du brände tillbaka i datorn. Det kan börja spela automatiskt.
  • Bild med titeln Konvertera WMA till MP4 steg 12
    Bild med titeln Konvertera WMA till MP4 steg 12
    12. Klicka på "Rip cd" knapp. Detta kommer att visas högst upp i Windows Media Player-fönstret när en ljud-CD är inmatad i datorn. Om du klickar på knappen börjar automatiskt rippa låtarna tillbaka till din dator, och de kommer att sparas på den plats du angav tidigare.
  • Om du vill avsluta processen på en Mac kan du nu överföra de rippade filerna till din Mac-dator. Konverteringsprogrammet du använder fungerar för både Windows och Mac.
  • Del 2 av 2:
    Konvertera till MP4
    Bild med titeln Konvertera WMA till MP4 steg 13
    Bild med titeln Konvertera WMA till MP4 steg 13
    1. Förstå MP4-formatet. MP4-filer är typiskt en kombination av ljud och video. Audio-only MP4-filer är vanligtvis i M4A-formatet, vilket är ett underformat av MP4. M4A-filer kodas med AAC (avancerad ljudkodning) eller ALAC (Apple Lossless Audio Coding). När du konverterar WMA till MP4 kommer du att konvertera till M4A-formatet.
    • Du kanske också vill överväga MP3-formatet, som är kompatibelt med fler enheter. Det kommer att resultera i lite lägre kvalitet än M4A.
  • Bild med titeln Konvertera WMA till MP4 steg 14
    Bild med titeln Konvertera WMA till MP4 steg 14
    2. Hämta och installera adapter. Adapter är ett helt gratis konverteringsprogram som inte installerar några adware eller oönskade verktygsfält. Den är tillgänglig för både Windows och Mac OS X. Du kan ladda ner adapter från makroplant.com / adapter /. Du kan använda adapter för att konvertera WMA-filer till M4A eller MP3 (liksom en mängd andra format).
  • Det finns många omvandlingstjänster tillgängliga online, men de kräver att du laddar upp dina filer först och ladda sedan de konverterade filerna. Detta kan ta lång tid med långsamma anslutningar, och kan äta upp mycket data på mätade anslutningar. Att använda ett konverteringsprogram som adapter blir mycket effektivare, speciellt om du har många filer att konvertera.
  • Under installationen kan du bli uppmanad att installera FFMPEG. Du behöver det här för konvertering, så följ anvisningarna för att installera den. Processen är mestadels hands-off.
  • Bild med titeln Konvertera WMA till MP4 steg 15
    Bild med titeln Konvertera WMA till MP4 steg 15
    3. Öppna adapter. Du kommer att hälsas med det minimalistiska adaptergränssnittet.
  • Bild med titeln Konvertera WMA till MP4 STEG 16
    Bild med titeln Konvertera WMA till MP4 STEG 16
    4. Dra och släpp alla låtarna du vill omvandlas till adapterns fönstret. Sångerna kommer att läggas till i listan över filer som ska konverteras. Du kan lägga till alla dina låtar på en gång.
  • Bild med titeln Konvertera WMA till MP4 steg 17
    Bild med titeln Konvertera WMA till MP4 steg 17
    5. Klicka på rullgardinsmenyn längst ner. Detta gör att du kan välja utmatningsformat för omvandlingen.
  • Bild med titeln Konvertera WMA till MP4 steg 18
    Bild med titeln Konvertera WMA till MP4 steg 18
    6. Välj "Audio" och då heller "AAC-ljud" eller "Apple Lossless Audio". Dessa är båda M4A-format, som är en delmängd av MP4-formatet. Observera att Apple-förlustfri ljud kommer att resultera i en mycket större filstorlek än originalet, medan AAC kommer att resultera i en fil runt samma storlek med minimal kvalitetsförlust.
  • Om du vill spela upp låtarna på en äldre enhet, välj "Mp3 ljud". Detta kommer att resultera i något lägre kvalitet men kommer att kompatibla med nästan vilken enhet som helst.
  • Bild med titeln Konvertera WMA till MP4 STEG 19
    Bild med titeln Konvertera WMA till MP4 STEG 19
    7. Klicka på växeln om du vill ändra utgångsplatsen. Som standard placeras de konverterade filerna på samma plats som de ursprungliga filerna. Du kan ändra detta genom att klicka på växeln i nedre högra hörnet.
  • Klicka på "Samma som källan" rullgardinsmenyn högst upp i katalogsektionen för att välja en ny plats. Du kan ha adapter automatiskt importera de konverterade låtarna till ditt iTunes-bibliotek, eller du kan ställa in en anpassad plats.
  • Bild med titeln Konvertera WMA till MP4 steg 20
    Bild med titeln Konvertera WMA till MP4 steg 20
    8. Klicka på "Konvertera" knappen för att starta omvandlingsprocessen. Varje låt vinner listan kommer att konverteras till det format du valde. Omvandlingsprocessen bör bara ta några sekunder per låt.
  • Bild med titeln Konvertera WMA till MP4 STEG 21
    Bild med titeln Konvertera WMA till MP4 STEG 21
    9. Hitta dina nybyggda låtar. Din konverterade musik kommer att placeras på den plats du angav. Om du inte ändrade platsen hittar du låtarna på samma plats som de ursprungliga kopiorna.
  • Nu när filerna har konverterats kan du lägga till dem i iTunes på en Mac utan några problem.
  • Tips

    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande