Så här lägger du till bilagor på gmail

Skicka bilder, videor och andra filer via e-postmeddelanden är en av de mest använda och ett viktigt inslag i Gmail. Det kan dock vara en knepig uppgift för dem som inte är vana vid att göra det. Den här artikeln kommer att lära dig hur du lägger till och skickar bilagor i ett e-postmeddelande.

Steg

  1. Bild med titeln Lägg till bilagor på Gmail Steg 1
1. Hitta platsen för filen du ska bifoga. Se till att du har sparat dokumentet ordentligt om du inte redan har. Om din fil gömmer sig djupt inuti mapparna kan du kopiera och klistra in dem till en plats som är lättare att nå som skrivbordet.
  • Bild med titeln Lägg till bilagor på Gmail Steg 2
    2. Komponera din email. När du har bekräftat platsen för din fil, skriv e-postmeddelandet du tänker skicka till någon. Se till att de förstår det sammanhang där filen skickas in. Om du till exempel skickar ett skolrelaterat dokument, se till att mottagaren är medveten om att din fil avser ett visst skolprojekt, uppdrag mm. Låt ditt meddelande ange att en bilaga kommer med det.
  • Bild med titeln Lägg till bilagor på Gmail Steg 3
    3. Lägg till din bilaga. Det finns en pappersklippikon lite till höger om den skickade du använder för att distribuera din e-postadress. Klicka på ikonen och en filvalskärm visas. Eftersom du redan vet platsen för din fil kan du enkelt navigera till den med hjälp av filväljaren som dyker upp. Om du vill skicka flera filer kan du välja dem genom att hålla Ctrl och välja filerna med vänsterklick, förutsatt att de är i samma katalog / mapp. Välj din fil och klicka på Öppna.
  • Bild med titeln Lägg till bilagor på Gmail Steg 4
    4. Skicka det! När din bilaga har slutlastats på din e-post, klicka på Skicka-knappen. Du har framgångsrikt bifogat en fil på ett mail!
  • Tips

    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande