Hur man lägger till en fotnot till microsoft word

Fotnoter tillåter dig att citera källor eller förklara ett koncept i detalj utan att sidospårning av huvudtexten. Word gör det enkelt att hantera fotnoter, eftersom nya fotnoter numreras automatiskt, och fotnoterna expanderar och krymper dynamiskt baserat på mängden text. Ge ditt dokument en professionell känsla genom att strategiskt med fotnoter för att klargöra information och kreditera dina källor.

Steg

Metod 1 av 3:
Word 2007/2010/2013/2016 (Windows)
  1. Bild med titeln Lägg till en fotnot till Microsoft Word Step 1
1. Klicka på "Referenser" flik. Detta ligger längst upp i fönstret, vanligtvis mellan "Sidlayout" och "Mailings". Den här fliken låter dig infoga olika referensverktyg, till exempel en innehållsförteckning, fotnoter och slutnoter, citat, bildtexter och mer.
  • Bild med titeln Lägg till en fotnot till Microsoft Word Steg 2
    2. Placera markören där du vill att fotnoten ska visas. Som standard kommer fotnoter att betecknas genom att öka superscriptnummer. Placera markören där du vill att numret ska visas.
  • Bild med titeln Lägg till en fotnot till Microsoft Word Steg 3
    3. Klicka på "Infoga fotnot" knapp. Detta ligger i "Fotnoter" avsnitt av "Referenser" flik. Fotnotnumret kommer att sättas in och en separatorfält kommer att läggas till längst ner på sidan. Din markör tas automatiskt till fotnot längst ner på sidan så att du kan fylla den.
  • En slutnot är som en fotnot utom referensen uppstår i slutet av dokumentet. Som standard är slutnoter numrerade med romerska siffror (I, II, III, etc.).
  • Alternativt kan du trycka Ctrl + Alt + F för att skapa en fotnot eller Ctrl + Alt + D för att skapa en slutnot.
  • Bild med titeln Lägg till en fotnot till Microsoft Word Steg 4
    4. Ändra när dina fotnoter nummerering återställs. Som standard kommer dina fotnoter att öka i antal under hela ditt dokument. Du kan ändra det så att siffrorna startar om varje sida eller i avsnittet bryts i dokumentet.
  • Klicka på menyknappen i det nedre högra hörnet av "Fotnoter" sektion. Detta öppnar "Fotnot och slutnot" fönster. I "Formatera" avsnitt, använd "Numrering" rullgardinsmenyn för att välja när du vill att fotnotnummer ska starta om.
  • Du kan infoga avsnittet i ditt dokument genom att klicka på "Sidlayout" flik, klicka på "Bryta" knappen i "Utskriftsformat" avsnitt, och sedan välja vilken typ av paus du vill lägga in. Förutom att ändra hur fotnoter är numrerade är avsnittet bra för att göra layout att byta till specifika delar av ett dokument.
  • Bild med titeln Lägg till en fotnot till Microsoft Word Step 5
    5. Ändra din fotnotformatering. Om du hellre vill ha symboler istället för siffror, vill att fotnoterna ska visas under texten istället för längst ner på sidan, eller vill ha numreringen att starta på ett annat nummer, kan du ändra det här från "Fotnot och slutnot" fönster. Klicka på menyknappen i nedre högra hörnet av "Fotnoter" avsnittet för att öppna den.
  • Klicka på Symbol... Att välja en symbol från symbolmenyn. Du kan välja vilken som helst karaktär från något teckensnitt, men "Symboler" Teckensnitt kommer att öppnas som standard.
  • Metod 2 av 3:
    Word 2011 (Mac)
    1. Bild med titeln 1493383 6
    1. Byt till utskriftslayoutvisning. Klick Se och välj Utskriftslayout.
  • Bild med titeln 1493383 7
    2. Placera markören där du vill att fotnoten ska visas. Din fotnot kommer att visas på markören, så placera markören i slutet av texten som du vill skapa en fotnotreferens för.
  • Bild med titeln 1493383 8
    3. Sätt i fotnot. Klicka på "Dokumentelement" fliken och klicka sedan på "Fotnot" knappen i "Citat" sektion. En fotnot kommer att införas på markören och du kommer att tas till fotnote-textsektionen för att komma in i fotnotens innehåll. Fotnote-texten kommer att ligga längst ner på samma sida som fotnoten, åtskild av en linje.
  • Alternativt kan du trycka på Command + Option + F för att skapa en fotnot eller kommando + alternativ + e för att skapa en slutnot.
  • Bild med titeln 1493383 9
    4. Ändra din fotnotformatering. Om du hellre vill ha symboler istället för siffror, vill att fotnoterna ska visas under texten istället för längst ner på sidan, eller vill ha numreringen att starta på ett annat nummer, kan du ändra det här från "Fotnot och slutnot" fönster. Klick Föra in och välj Fotnot.
  • Klicka på Symbol... Att välja en symbol från symbolmenyn. Du kan välja vilken som helst karaktär från något teckensnitt, men "Symboler" Teckensnitt kommer att öppnas som standard. Bild med titeln 1493383 9B1
  • Som standard kommer dina fotnoter att öka i antal under hela ditt dokument. Du kan ändra det så att siffrorna startar om varje sida eller i avsnittet bryts i dokumentet. I "Formatera" avsnitt, använd "Numrering" rullgardinsmenyn för att välja när du vill att fotnotnummer ska starta om. Bild med titeln 1493383 9B2
  • Du kan tillämpa dina formatering ändras till bara din valda text, den aktuella sektionen eller hela dokumentet. Bild med titeln 1493383 9B3
  • Metod 3 av 3:
    Word 2003 (Windows) eller Word 2004/2008 (Mac)
    1. Bild med titeln Lägg till en fotnot till Microsoft Word Steg 10
    1. Byt till utskriftslayoutvisning. Klick Se och välj Utskriftslayout.
  • Bild med titeln Lägg till en fotnot till Microsoft Word Steg 11
    2. Placera markören där du vill att fotnoten ska visas. Din fotnot kommer att visas på markören, så placera markören i slutet av texten som du vill skapa en fotnotreferens för.
  • Bild med titeln Lägg till en fotnot till Microsoft Word Steg 12
    3. Sätt i fotnot. Klick Föra inReferensFotnot... att öppna "Fotnot och slutnot" fönster. Välj "Fotnot", och välj sedan ditt numreringsalternativ. Du kan ha Word-nummer dina fotnoter automatiskt, eller du kan välja en anpassad symbol för att infoga.
  • I Word 2004/2008 klickar du på Föra inFotnot....
  • Alternativt kan du trycka Ctrl + Alt + F för att skapa en fotnot, eller Ctrl + Alt + D för att skapa en slutnote i Windows. På en Mac trycker du på Command + Option + F för att skapa en fotnot eller kommandot + Alternativ + E för att skapa en slutnot.
  • Bild med titeln Lägg till en fotnot till Microsoft Word Steg 13
    4. Ange din fotnote text. Din fotnot kommer att skapas och du kommer att tas till fotnote-texten längst ner på sidan. Du kan ange texten du vill ha för fotnoten och klicka sedan tillbaka i ditt dokument när du är klar.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande