Så här aktiverar du telnet i windows 7

Telnet är ett kommandoradsverktyg som är konstruerat för att administrera fjärrservrar genom kommandotolken. Till skillnad från Windows XP och Vista, kommer Windows 7 inte med Telnet-klienten installerad automatiskt. Du måste aktivera det innan du kan börja använda den. Se steg 1 nedan för att lära dig hur man gör båda.

Steg

Del 1 av 2:
Installera Telnet
  1. Bild med titeln Aktivera Telnet i Windows 7 Steg 1
1. Öppna kontrollpanelen. Som standard är Telnet inte installerat med Windows 7. Det måste aktiveras manuellt för att du ska kunna använda den. Du kan göra det via kontrollpanelen, som kan nås från startmenyn.
  • Bild med titeln Aktivera Telnet i Windows 7 Steg 2
    2. Öppna "Program och funktioner" eller "Program". Alternativet tillgängligt för dig kommer att bero på om din kontrollpanel är i ikon eller kategoriutsikt, men de tar dig båda till samma plats.
  • Bild med titeln Aktivera Telnet i Windows 7 Steg 3
    3. Klicka på "Slår på eller av egenskaper i Windows" länk. Du kan bli ombedd för administratörslösenordet.
  • Bild med titeln Aktivera Telnet i Windows 7 Steg 4
    4. Hitta "Telnetklient" inträde. I listan över tillgängliga funktioner kommer du att se en post märkt Telnet-klient. Du kan behöva bläddra ner för att hitta den. Markera rutan bredvid Telnet-klienten och klicka på OK.
  • Du kanske måste vänta en minut eller två för att klienten ska installeras efter att ha valt det.
  • Bild med titeln Aktivera Telnet i Windows 7 Steg 5
    5. Installera Telnet genom kommandotolken. Om du hellre vill göra allt via kommandotolken kan du installera Telnet med ett snabbt kommando. Öppna först kommandotolken genom att skriva cmd in i rutan. På kommandoraden, skriv pkgmgr / iu:"Telnetclient" och tryck på ↵ ENTER. Efter ett ögonblick kommer du att returneras till kommandotolken.
  • Starta om kommandotolken för att börja använda Telnet.
  • Del 2 av 2:
    Med hjälp av telnet
    1. Bild med titeln Aktivera Telnet i Windows 7 Steg 6
    1. Öppna kommandotolken. Telnet körs genom kommandotolken. Du kan komma åt kommandotolken genom att trycka på Vinna och skriva cmd in i körfältet.
  • Bild med titeln Aktivera Telnet i Windows 7 Steg 7
    2. Starta Telnet-klienten. Typ telnet och tryck på ↵ ENTER för att starta Microsoft Telnet. Kommandotolken kommer att försvinna, och du kommer att tas till Telnet Command Line, som visas som Microsoft Telnet>.
  • Bild med titeln Aktivera Telnet i Windows 7 Steg 8
    3. Anslut till en Telnet-server. På Telnet Command Line, skriv öppna server adress [hamn]. Du har framgångsrikt anslutit till servern när du får ett välkomstmeddelande eller uppmanas till ditt användarnamn och lösenord.
  • Till exempel, för att titta på ASCII Star Wars, Typ öppen handduk.blinkenlights.nl och tryck på ↵ ENTER.
  • Du kan också starta en anslutning direkt från kommandotolken genom att skriva telnet server adress [hamn].
  • Bild med titeln Aktivera Telnet i Windows 7 Steg 9
    4. Stäng din Telnet-session.När du är klar med att administrera din Telnet-server, ska du stänga din anslutning innan du stänger fönstret. För att göra det, öppna Telnet Command Line genom att trycka på Ctrl+Anklagelse. Typ sluta och tryck på ↵ ENTER för att stänga anslutningen.
  • Tips

    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande