Hur man skapar en silhuett i photoshop

Det spelar ingen roll vad din avsedda användning är, en välgjord silhuett kan fylla det tomma utrymmet och krydda en bild. Det finns flera sätt att göra dem och lära sig hur man gör silhuetter är ett bra sätt att vänja sig på photoshop och några grundläggande färdigheter.

Steg

Metod 1 av 3:
Skapa en snabb silhuett
  1. Bild med titeln Skapa en silhuett i Photoshop Steg 1
1. Öppna en bild med enkel, lätt differentierad bakgrund. Denna metod är perfekt för enkla, enkla bilder där ämnet är klart separerat från bakgrunden. Om objektet du är silhuett är en väldigt annorlunda färg, har något avstånd, eller är bara lätt att separera, kommer den här metoden att fungera perfekt.
  • Om du, efter att ha öppnat bilden, ser att det finns ett hänglås på skiktet, dubbelklicka bara på skiktet och träffa "Stiga på" För att låsa upp skiktet.
  • Bild med titeln Skapa en silhuett i Photoshop Steg 2
    2. Duplicera lagret för att säkerställa att du inte förstör din ursprungliga bild. För att göra det, högerklicka på skiktet och välj "Duplicera." Du kan också klicka på "Lager" → "Duplikat lager" från toppstången, eller tryck på ⌘ cmd+J eller Ctrl+J.
  • Bild med titeln Skapa en silhuett i Photoshop Steg 3
    3. Använd verktyget Quick Selection (W) för att snabbt välja objektet du gör en silhuett. För mer exakt arbete måste du förfina detta val, men för en grundläggande silhuett bör du snabbt klicka och dra snabbt urvalsverktyg över bilden för att välja objektet. Om du inte hittar det snabba valverktyget ska det vara den fjärde knappen ner från verktygsfältet, och du kanske måste klicka och hålla på "Trollspö" att avslöja det. För ännu mer kontroll:
  • Hålla heller Alt eller ⌥ välja när du klickar för att ta bort delar av ditt val.
  • Använd de två [ och Anklagelse nycklar för att göra ditt valverktyg större eller mindre, vilket gör det mindre eller mer exakt.
  • Byt till magiken vill snabbt välja alla pixlar av liknande färger. Ctrl-klicka för att lägga till val, alt-klicka för att subtrahera det.
  • Bild med titeln Skapa en silhuett i Photoshop Steg 4
    4. Dra upp "Nyans och mättnad" Justeringar för ditt val. Med ditt val fortfarande, klicka på "Bild" → "Justeringar" → "Nyans och mättnad." Du kan också komma till den här menyn med:
  • Urval "Nyans och mättnad" Från justeringspanelen, vanligtvis höger ovanför din lagerpanel.
  • Tryck på antingen ⌘ cmd+Du eller Ctrl+Du
  • Bild med titeln Skapa en silhuett i Photoshop Steg 5
    5. Kontrollera "färglägga" låda i nyans / mättnad dra sedan alla tre reglage direkt till vänster. Ta nyans och mättnadsreglage till "0," och ljusheten till "-100." Hit "OK." Din bild ska silhuett, eller, åtminstone, mycket mörkare. Om silhuetten är för lätt första gången, öppna bara nyans / mättnadsalternativen igen och gör det en gång till. Du kan hålla sänkning av ljushet tills du har din silhuett.
  • Metod 2 av 3:
    Gör vektor silhuetter
    1. Bild med titeln Skapa en silhuett i Photoshop Steg 6
    1. Använd vektor silhuetter om du vill justera, växa, krympa eller exportera dina silhuetter utan att förlora kvalitet. Vektorer kan enkelt återföras utan att förlora bildkvaliteten. Om du använder silhuetten professionellt, eller bara vill ha en mer mångsidig slutlig bild, är det sättet att gå.
    • Adobe Illustrator (AI) använder vektorer nästan uteslutande. Om du använder AI, hoppa över snabbvägen och använd den här metoden.
  • Bild med titeln Skapa en silhuett i Photoshop Steg 7
    2. Skapa ett nytt lager ovanför din ursprungliga bild. Om du har duplicerat lagret redan för att säkerställa att du inte förstör den ursprungliga bilden, borde du vara bra. Se bara till att du har ett andra lager att arbeta med ovanför din ursprungliga bild. För att skapa ett nytt lager trycker du på ⌘ cmd+⇧ Skift+N eller Ctrl+ ⇧ Skift+N
  • Bild med titeln Skapa en silhuett i Photoshop Steg 8
    3. Välj den bild du vill ha siluett med pennverktyget. Välj pennverktyget (P) från verktygsfältet. I menyn som visas högst upp på Photoshop, hitta den lilla rullgardinsmenyn som säger "Väg." Det ska vara längst upp till höger på skärmen, men bara när pennverktyget är på. Ändra den här menyn för att säga "Form."
  • Bild med titeln Skapa en silhuett i Photoshop Steg 9
    4. Använd pennverktyget för att spåra hela din silhuett. Tar din tid, spår ut formen på din silhuett. För att göra det lättare att se, sänka det nya lagets opacitet du arbetar med genom att ändra "Opacitet" Från toppen av lagerpanelen.
  • Bild med titeln Skapa en silhuett i Photoshop Steg 10
    5. Anslut prickarna tillbaka för att avsluta din silhuett. När du återvänder till utgångspunkten ska dina prickar försvinna och formen kommer att bilda framför dig. Lyft opaciteten tillbaka upp till 100% för att se din silhuett.
  • Bild med titeln Skapa en silhuett i Photoshop Steg 11
    6. Klicka och dra silhuetten till sin egen bild, till Illustrator, eller lämna den för att avsluta din silhuett. När den här formen är gjord kan du göra någonting med det som du normalt kan. Om du vill isolera det så är din bild bara silhuetten, antingen radera skikten under det eller klicka och dra bilden till ett nytt Photoshop-dokument.
  • Metod 3 av 3:
    Separera din bild från bakgrunden
    1. Bild med titeln Skapa en silhuett i Photoshop Steg 12
    1. Duplicera ditt ursprungliga bildskikt för att få en extra kopia för din silhuett. För att göra en professionell kvalitetssilhouette måste du ta lite tid att effektivt välja objektet du är silhuettering. Eftersom några av dessa tekniker kräver att du tar bort eller ändrar den ursprungliga bilden är det bäst att bara duplicera lagret nu och lämna originalet med det lilla hänglåset, förhindrar att du förstör det.
    • För att duplicera ett lager, högerklicka på det i panelen Lager och välj sedan "Duplikat lager..."
  • Bild med titeln Skapa en silhuett i Photoshop Steg 13
    2. Använd pennverktyget (P) för de mest exakta, perfekta konturerna för att göra silhuetter från. Pennverktyget är på många sätt Photoshop mest kraftfulla också, även om det tar vanligt att. Välj det från menyn, eller tryck på P och klicka sedan för att skapa lite poäng runt din skiss. När du fyller i hela valet har du en "Väg," eller solid linje runt hela din bild. När du är klar högerklicka på sökvägen och välj "Göra val."
  • Om du arbetar med en mycket kurvig form, prova "Gratis Form Pen Tool," hittades genom att klicka och hålla pennverktyget i verktygslådan.
  • Penverktyget är perfekt exakt, men bara om du vet hur man hanterar det. Ta lite tid att experimentera med det, speciellt med kurvor. Det kommer att spåra den bästa formen för dig, med övning.
  • Bild med titeln Skapa en silhuett i Photoshop Steg 14
    3. Använd verktyget Magic Wand (W) för att separera en enkel 1-2 färgbakgrund. Till exempel, säg att du har en kvinna som står mot en mestadels blå himmel, och du vill silhuett henne. I stället för att välja henne kan du välja himlen bakom henne, ta bort den från lagret. Använd bara den magiska delen för att välja bakgrunden, radera den för att lämna bara det siluetterade objektet.
  • Ändra toleransen i toppstången för att göra trollstaven mer eller mindre exakt. Ett högre antal (75-100) valt ett bredare antal färger medan en låg tolerans (som 1-10) bara kommer att välja mycket lika färgade pixlar.
  • Bild med titeln Skapa en silhuett i Photoshop Steg 15
    4. Använd de återstående valverktygen för att spåra enkla objekt. De mest intuitiva verktygen för att skapa val, kräver det i allmänhet en stadig hand och lite tålamod, även om de är lätta att använda. För alla, klicka bara och dra runt objektet med ditt verktyg för att skapa ett urval. Du kan lägga till mer till ett urval genom att hålla Ctrl / cmd när du klickar eller subtraherar från ett urval genom att hålla Alt / Opt.
  • Snabbval: Ser ut som en pensel med en cirkulär prickad linje runt borsten. Det här objektet väljer allt ungefär samma färg eller klarhet, efter kanterna av former.
  • Lasso Tools: Du har många alternativ här, som alla kräver att du klickar på musen, sedan manuellt spåra objektet. Klicka igen skapar en ankarepunkt medan du fyller i cirkeln eller formen avslutar sektionen.
  • Formade val: Ser ut som en prickad torg, men du kan klicka och hålla den för mer former. Detta gör det enkelt att du enkelt kan skapa geometriskt format urval. När den används med Ctrl / cmd eller alt / opt, ett bra sätt att lägga till eller subtrahera små bitar från valet för att förfina det.
  • Bild med titeln Skapa en silhuett i Photoshop Steg 16
    5. Ctrl-klicka på ett lager från lagermenyn för att automatiskt välja den. Om du har ett isolerat objekt du vill silhuett, och det är redan i sitt eget dedikerat lager, kommer Photoshop att spåra det för dig. Enkelt hålla Ctrl eller ⌘ cmd-tangent och klicka på den lilla bilden av lagret - Din valkant visas automatiskt.
  • Bild med titeln Skapa en silhuett i Photoshop Steg 17
    6. Använda sig av "Förfina" För att få det perfekta urvalet. Den här menyn är ett kraftfullt verktyg för att göra subtila ändringar i ditt val. Öppna det igenom "Urval" → "Förfina." Därifrån har du en mängd olika alternativ:
  • Radie: Låter dig krympa kanten av valet.
  • Slät: Rundor och släpper ut punkter och hörn.
  • Fjäder: Blurs kanterna av allting.
  • Kontrast: Gör valet mer spetsigt och skarpt - den inverse av "glättning."
  • Skiftkant: Växer eller krymper valet med procent.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    I stället för den magiska delen eller polygonal lasso använder du pennverktyget. Det kommer att ge din bild en slät kant istället för en ojämn.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande