Hur man konverterar raster till vektor

Vektor grafik är bilder skapade från linjer och riktningar. De skiljer sig från rastergrafik genom att de lätt kan skala till vilken storlek som helst utan pixelering, eftersom linjerna återkallas när det är ändrat. Konvertera en raster, eller pixelbaserad, är bilden knepig på grund av de inneboende skillnaderna i formaten. Du kommer i huvudsak att spåra över den ursprungliga bilden för att återskapa den i vektorformat. Det finns verktyg som kan hantera den tunga lyftningen av denna process, men du kommer sannolikt att behöva göra en manuell redigering för att få den slutliga produkten att se precis rätt.

Steg

Metod 1 av 2:
Med vectormagisk
  1. Bild med titeln Konvertera raster till vektor steg 1
1. Besök en konverteringswebbplats. Om du inte vill ladda ner programvara och bara behöver snabbt konvertera enkla rasterbilder i vektor, kan du automatiskt använda en auto-tracing-webbplats som automatiskt skapar en vektorbild. Du kommer att kunna justera inställningar och till och med utföra ändringar innan du sparar den nya vektorbilden.
  • En av de mest populära platserna är vectormagisk, men du får bara två gratis omvandlingar när du skapar ett konto. Ytterligare omvandlingar kräver en prenumeration.
  • Det finns gratis webbplatser, men du kanske inte har tillräckligt med alternativ för att skapa en lämplig vektorbild. Om du har många omvandlingar att göra, se nästa avsnitt för instruktioner om hur du använder gratis öppen källkod.
  • Bild med titeln Konvertera raster till vektorsteg 2
    2. Ladda upp den bildfil som du vill konvertera. Vektor bilder fungerar bäst för enkla mönster och logotyper med några färger. Du får inte bra resultat om du försöker omvandla ett fotografi till en vektorbild. Webbplatser som vectormagiskt stöd JPG, BMP, PNG och GIF-filer.
  • För det bästa resultatet ska bilden ha lite blandning och anti-aliasing. Du kommer att kunna berätta när du zoomar in i bilden, eftersom kanterna kommer att ha pixlar av mjukare färger för att ge det ett mer rundat utseende. Blandade kanter hjälper spårprogrammet att få bättre resultat. De flesta digitala bilderna kommer att ha blandning, men du kan springa i problem när du bor i pixelkonst, eftersom det kommer att resultera i en mycket skarp slutprodukt.
  • Bild med titeln Konvertera raster till vektor Steg 3
    3. Låt bilden bearbeta. När du först laddar upp bilden till vectormag, kommer den att utföra ett första spår av bilden. Denna process kan ta några minuter att slutföra.
  • Bild med titeln Konvertera raster för att vektor steg 4
    4. Inspektera resultaten. När det är klart visas den ursprungliga bilden till vänster, och den vektoriserade bilden visas till höger. Du kan klicka och hålla "Bitmapp" knappen för att se originalet överlagrad vektor. Om du har tur kan det första passet komma ut perfekt!
  • Bild med titeln Konvertera raster till vektorsteg 5
    5. Klicka på "Handplocka inställningar" alternativ. Vectormagic identifierar automatiskt typen av bild och tillämpa vad det känns är den bästa vektorspårningsprocessen. Du kan åsidosätta dessa inställningar genom att klicka på "Handplocka inställningar" alternativ.
  • Du kan välja vilken typ av bild, vilket kommer att påverka hur vectormagiska processer spåret. Du kommer att bli ombedd att välja kvalitetsnivå för den ursprungliga bilden, liksom färgområdet. Välj en anpassad färgpalett för att minska fel som orsakas av små ändringar i den ursprungliga bilden.
  • När du väljer en anpassad palett, välj så få färger som möjligt för att få det renaste resultatet.
  • Bild med titeln Konvertera raster till vektor steg 6
    6. Byt till redigeringsläge. Om du använder Vectormag kan du byta till redigeringsläge, vilket gör att du kan göra manuella ändringar till segmenteringen så att vektorn kommer ut tydligare. "Segmentering" är processen att bryta bilden i olika delar som sedan släpps och omvandlas till vektorer. Klicka på "Redigera resultat" knappen för att öppna redigeraren.
  • Bild med titeln Konvertera raster till vektorsteg 7
    7. Använd Finder för att hitta problemområden. Klicka på "Upphittare" knappen för att identifiera områden av bilden som spåraren hade svårigheter med. Du kan sedan manuellt redigera dessa områden så att de bearbetas bättre under spåret.
  • Bild med titeln Konvertera raster till vektor steg 8
    8. Använd pixeln och fyllverktyg för att göra ändringar. Leta efter två olika segment av en bild som är ansluten med en pixel. Dessa anslutningar kommer att resultera i en klyvande effekt när bitmappen är spårad. Använd pixelverktyget för att radera anslutningspixeln.
  • Färgverktyget låter dig välja specifika färger som ska användas med pixel och fyllverktyg.
  • Bild med titeln Konvertera raster till vektor Steg 9
    9. Använd ZAP-verktyget för att radera eventuell långvarig anti-aliasing. Anti-aliasing är bra i den ursprungliga bitmappen, men det borde inte vara närvarande i segmenteringen. ZAP-verktyget kommer att dela den aliaserade delen i ett separat segment och slå sedan det med de andra segmenten för att skapa en solid bit.
  • Bild med titeln Konvertera raster till vektor steg 10
    10. Avsluta dina ändringar och ladda ner resultatet. Klicka på "Nästa" knappen för att bearbeta dina ändringar. Om du är nöjd med utgången kan du klicka på "Ladda ner resultat" knappen för att ladda ner bilden som en SVG-fil. Med Vectormagic kan du ladda ner dina första två bilder gratis när du skapar ett konto.
  • Metod 2 av 2:
    Spårning med Inkscape
    1. Bild med titeln Konvertera raster till vektorsteg 11
    1. Ladda ner och installera Inkscape. Inkscape är ett gratis, open-source vector redigeringsprogram som är tillgängligt för Windows, Mac och Linux. Du kan ladda ner den från bläckscape.org. Inkscape innehåller ett bitmappspårverktyg som försöker automatiskt konvertera din rasterbild till en vektor.
  • Bild med titeln Konvertera raster till vektorsteg 12
    2. Öppna bitmappsbilden i Inkscape. Klick "Fil" → "Öppna" och bläddra efter den bitmappsbilden som du vill konvertera till en vektor. Enkla bilder och logotyper passar bäst för den här processen. Du får en svår tid att få tillräckliga resultat när du försöker automatiskt spåra ett fotografi.
  • Bild med titeln Konvertera raster till vektor steg 13
    3. Välj bilden. Efter att ha laddat bitmappen måste du klicka på den för att välja den på duken.
  • Bild med titeln Konvertera raster till vektor steg 14
    4. Öppna spåret. När du väl har valt bitmap kan du öppna det automatiska spårverktyget. Klick "Väg" → "Spårbitmapp", eller tryck på ⇧ Skift+Alt+B.
  • Bild med titeln Konvertera raster till vektor steg 15
    5. Välj sökvägsläget. Det finns tre olika lägen tillgängliga för att skapa en enda väg. De "väg" är linjen spårning av din bild. Att välja var och en uppdaterar den levande förhandsgranskningen, så att du kan få en känsla för vad de gör.
  • Dessa tre alternativ hjälper dig att skapa en grundläggande skiss som du kan redigera dig manuellt.
  • Använd "Tröskel" Alternativ för att justera hur skanningen behandlas. För "Brightness cutoff", ett tröskelvärde på 0.0 kommer att bli svart, medan ett tröskelvärde på 1.0 kommer att vara vit. För "Kantdetektering", Tröskeln är densamma och bestämmer om pixeln räknas som en del av gränsen eller inte.
  • Bild med titeln Konvertera raster till vektorsteg 16
    6. Välj "Färger" Alternativ om du försöker skapa en exakt kopia av en enkel bild. Öka antalet skanningar för att öka antalet färger som visas. Detta kan vara ett felaktigt verktyg, och kanske inte kan ge bra resultat för komplexa bilder.
  • Bild med titeln Konvertera raster till vektorsteg 17
    7. Optimera banorna när du är klar. När du är nöjd med resultaten, klicka på OK för att tillämpa dem på bilden. Klick "Väg" → "Förenkla" eller tryck på Ctrl+L För att minska antalet noder. Detta kommer att resultera i en bildkvalitet, men slutresultatet blir mycket lättare att redigera.
  • Bild med titeln Konvertera raster till vektor steg 18
    8. Klicka på "Redigera sökvägar med noder" knapp. Detta är beläget i verktygslådan på vänster sida av skärmen. Du kan också trycka på F2. Detta gör att du kan välja och flytta noder för att redigera bilden. För detaljerade anvisningar om redigering av noder i Inkscape, se den här artikeln.
  • Bild med titeln Konvertera raster till vektor Steg 19
    9. Lägg till dina egna linjer. Du kan använda verktygen i den vänstra verktygsfältet för att skapa former och linjer. Använd dessa för att röra upp eller byta ut delar av spåret som inte visade sig rätt.
  • När du har skapat en form eller linje kan du använda noderna för att justera objektets kurva och form. Klicka på "Konvertera valt objekt till väg" knapp (⇧ Skift+Ctrl+C) för att redigera de noder som du har skapat.
  • Bild med titeln Konvertera raster till vektor steg 20
    10. Spara filen. När du är nöjd med din nya vektorkonst kan du spara det som en vektorbild. Klick "Fil" → "Spara som" och välj ett av vektorfilformaten från rullgardinsmenyn. SVG är en av de vanligaste vektorformaten.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande